• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni ev için temzilik yapan abla

3 kişi gelmişti özel makineleriyle temizlemişti..şu an düşündüm de biraz fazla ödemişiz galiba şirketler biraz fazla alıyor.ama deterjan falanda onlara aitti
Malzeme de aldım ben, 100 lira galiba malzemeler tuttu

bence vicdanınızı da rahatlatmak adına bir miktar fazla para verebilirsiniz çünkü aç karna çalışmak gerçekten zor.hem helallik almiş olursunuz içiniz rahat eder

Boş ev temizlemek nedense bana daha kolay geliyor, yaşanılan ev olunca koltuğu halısı iviri ziviri sanki daha zor...
Bu temizlikciler boş eve niye daha çok para istiyor acaba ?
Insaat pisligi temizlemek her zaman zordur. Badana boyanin sicradigi yerler kazinir. Mutfak dolaplarinin ici disi silinir. Banyolarin duvarlari her yer silinir. Dolu evde gunluk temizlik yapiliyor. Mutfak dolabi banyo dolabi temizligi falan olmaz ki. Hali koltuk silinmiyor ki. Bildigin gunluk temizlik yaliliyor bir de cam kapi silinir dolu evde.

Evimii biri temizlediginde daima ablalarim yaninda durdum. Siz neden beklemediniz anlamadim? Insaat pisligi de olsa ben bir gormek isterim nasil yapmis, hangi malzemeyi nerde ve nasil kullanmis gormem gerekir. 350 lira bos eve ustelik insaat pisligine cok uygun bence. 3 sene once insaat pisligi falan olmayan bos evimi 250 liraya temizlettim ben. Yemegi falan da disardan karsilamistik.
Ben olsam fazladan 20 30 liira verirdim sanirim.

Taksi parası neden verdinizki, onu geçtim taksiyle eve hortum götürme ve çölyak hastasiyim et sipariş ver ne demek 🙄

Ben burda kadini haksız buldum. Rahatsizsa size baştan söyleyecek veya ona göre yemeklerini kendi getirecekti. Ben olsam ayri olarak para vermezdim. Ayrica taksi parası karşılanmaz

350 inşaat temizliğine çok değil. Yemeğini düşünmeniz gerekirdi, acemiliğinize gelmiş. Ben de temizlikçi Eve geldiği zaman, dışarıda olsam bile yemek parasını tezgaha bırakırım ve öğlen saatinde lokantayı arar, eve yönlendiririm. Gerçekten ağır iş yapıyorlar ve insanın gücünü toplaması İçin arada yemek ve çay içip bir dinlenmesi gerekiyor.

Çölyak hasTası olduğu için ızgara istemesi anormal değil. Rahatsızlığına göre bir yemek istemiş.

yol parası önceden konuşulur normalde. Ona göre anlaşırsınız. Mesela bana gelen temizlikçi yürüme mesafesi olduğu İçin, yürüyerek geliyordu. Ama otobüsle gittiği yerlere iş artı yol parası alıyordu.

hortumu sonradan istemesi onun hatası ama yapacak bir şey yok. Bazen olur öyle hatalar. İnsanın kendi evinin temizliği olduğu için, idare etmek gerekiyor.

bir de aklınızda bulunsun, genelde, özellikle ilk defa Alıyorsanız o temizlikçiyi, yanında bulunmak gerekir. İş yapmadan yalnızca, oturup telefonla ilgilenseniz bile. Ama asla kova getir, su getir, bez sık gibi isteklerini kabul etmemek, mesafeli durmak gerek. Siz orada olduğunuz İçin, işini daha düzgün yapar. Orada olmazsanız, sonra büyük sürpriz yaşayıp, verdiğiniz parayla Kalabilirsiniz. Kimi güzel temizlik yapıyorum deyip, banyo kovalarını mutfakta boşaltabilir, ya da tuvalet temizlediği bezi mutfakta kullanabilir.

Başında durup takip etmek gerekiyor yani. Bana uzun zaman gelen abla, nasılsa güveniyor, bakmaz diye koltukların, dolapların altını silmeden bırakmıştı bir sefer mesela. Bez gezdirdim altında, tozlar öyle duruyor. Uyardım, yaptı. Değiştirdim sonra. Zaten ben dipler köşeler yapılsın diye para veriyorum. Görünen yeri süpürüp silmeyi kendim de yapabilirim.

taşınmak zor iş, Allah kolaylık versin.

İyi geceler, gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var.
Taşınacağımız evi temizletmek için bi ablayla anlaştık. Sıfır ev yani inşaat pisliği. Neyse bana ihtiyaç listesini yazdı eksiksiz aldım hatta istemediği halde evden fazladan bez götürdüm neyse. Bi gün önce bunları eve bıraktık. Bu sabah temizliğe başlayacaktı beni sabah 8 buçukta aradı "ee işte bazı şeyleri unutmuşum getirebilir misin?" Ve bunlar biraz ağır işte hortum falan. Küçük bi yerdeyim toplu taşıma yok şuan durduğum evle o evin arası 40 dk falan yürüyerek. 5 haftalık hamileyim çok halsizlik ve baş dönmem var. Olsun dedim taksi tuttum ve ablayı gitmeden aradım bak bi daha gelemem buraya evim uzak ve durumum bu dedim. Malzemeleri bırakmaya Gidince de bunu bastıra bastıra söyledim. Öğlen oldu ben acıktım yemek getirmeyecek misin diye aradı. Daha önce temizlik için birini tutmamıştım inanın aklıma gelmedi evden getirir diye düşündüm galiba. Ve bu kadın çölyak hastasıymış "pide falan yemem ızgara et olsun" dedi ona da tamam dedim. Siparişi yönlendiricem kadının üzerinde para yok ödeyemez adam para almadan götürmem diyor. Sabah kadın gelsin diye taksi parası verdim, extra ben gidip geldim. E abla madem acıkınca bırak evine dön aç kalma olduğu kadar dedim. Ama bırakmamış. Şimdi vicdan azabı çekiyorum. Yani kadın benim düşüncesizliğim yüzünden aç çalıştı. Ücreti yarın ödicem sizce fazla para vermeli miyim?
Keşke şirketten çağırsaydınız
Daha pahalı olurdu ama bu kadar uğraşmazdınız.

Taşınacağımız evi temizletmek için bi ablayla anlaştık. Sıfır ev yani inşaat pisliği. Neyse bana ihtiyaç listesini yazdı eksiksiz aldım hatta istemediği halde evden fazladan bez götürdüm neyse. Bi gün önce bunları eve bıraktık. Bu sabah temizliğe başlayacaktı beni sabah 8 buçukta aradı "ee işte bazı şeyleri unutmuşum getirebilir misin?" Ve bunlar biraz ağır işte hortum falan. Küçük bi yerdeyim toplu taşıma yok şuan durduğum evle o evin arası 40 dk falan yürüyerek. 5 haftalık hamileyim çok halsizlik ve baş dönmem var. Olsun dedim taksi tuttum ve ablayı gitmeden aradım bak bi daha gelemem buraya evim uzak ve durumum bu dedim. Malzemeleri bırakmaya Gidince de bunu bastıra bastıra söyledim. Öğlen oldu ben acıktım yemek getirmeyecek misin diye aradı. Daha önce temizlik için birini tutmamıştım inanın aklıma gelmedi evden getirir diye düşündüm galiba. Ve bu kadın çölyak hastasıymış "pide falan yemem ızgara et olsun" dedi ona da tamam dedim. Siparişi yönlendiricem kadının üzerinde para yok ödeyemez adam para almadan götürmem diyor. Sabah kadın gelsin diye taksi parası verdim, extra ben gidip geldim. E abla madem acıkınca bırak evine dön aç kalma olduğu kadar dedim. Ama bırakmamış. Şimdi vicdan azabı çekiyorum. Yani kadın benim düşüncesizliğim yüzünden aç çalıştı. Ücreti yarın ödicem sizce fazla para vermeli miyim?
Seni fazla saf bulmuş bence.. Sen sadece temizlik parasından sorumlusun.. Ne yiyeceği ne de ne ile geleceği seni ilgilendirmez.. Başta söylemesi gerekirdi.. Madem yemek ve getirip götürme senden ona göre fiyat anlaşırdınız..

toplu taşıma olmadığı için taksi ile gitmek zorunda kaldıysa taksi parası karsilanmali.ama çölyak hastası olduğu için ızgara et istemesi bence hoş değil .hadi siz yemek olayını unuttunuz düşünmediniz kendisi çölyak hastası olduğunu bir gün önceden soyleseydi ona gore akıl eder hazirlanirdiniz.kesinlikle hor gördüğüm için söylemiyorum ama bazı yardımcı bayanlar insan somurmekte çok usta.

Bunlar önceden anlaşılır. Yol yemek dahil mi değil mi? Kim ödeyecek? Evden mi yiyecek, dışarıdan mı söylenecek?

Size de deneyim olmuş. Takılmayın artık. Zaten bırakıp gitmesini söylemişsiniz.

350 komple ev temizliği demi üstelik inşaat temizliği.Bura da en az 2+1ev inşaat temizliği 500 tl.Yani para fazla değil hatta az.Hatta bu kadın iki gün çalışacak demi? Günlük normal ev temizliği bile 200 tl.Yani fiyat az geldi bana.
Acemiliğinize gelmiş evet normal de yemeği sizin vermeniz gerekirdi.Izgara et istemesi de zaten hastalığından malesef herşeyi yiyemiyorlar ama böyle bir durumda kendinin de önceden düşünmesi gerekiyordu.
Istemeseler bile bende genelde yol paralarını veririm ama merkezi yerde olduğum için dolmuş parası veririm.Ama sizin orda dolmuş yoksa ve tek seçenek taksiyse vermeniz de sorun yok.

Bu yıl Ocak ayında biz de eve taşınmadan önce inşaat temizliği için şirketle anlaştık, 400 lira ödedik.Ev 195 metrekare, 4+1... 4 kişi kendi malzemeleriyle geldi, evin tüm harç boya kir vs.. hepsini tertemiz yaptılar. Sabah 8 de eve girip, 15.30 gibi çıktılar. Yemek, yol parası, temizlik malzemeleri onlara aitti. Bi kaç detayın dışında genel anlamda temizliği de iyi yapmışlardı.
Özellikle inşaat temizliği için şirket daha profesyonel ve ekonomik oluyor bence. Bi de bu tür işlerde en baştan tüm ayrıntıların net konuşulması gerek.

Ben yerinizde olsaydım, yine de bi yemek parası kadar fazla ödeme yapardım, çocuğunuzun başınızın gözünüzün sadakası olur.

Sebep olmak istemem ama ben iş sorumluluğunu unutan ( ki unuttugunada inanmam) çünkü o senin işin. Ve üstüne bastıra bastıra söylediğiniz şeyi kaile almayıp beni arayan .utanmadan yemek isteyen .temizliğe taksiylee gelmesine rağmen onun mahcubiyetini yaşamayan yuzsuzlesmis insanlara merhamet duyamıyorum .

Back
X