• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yenı ev kurmak sıze ne kadar harcama yaptırdı ...?

askrhpozitif

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
24.362
92.109
798
İstanbul
merhaba kızlar 23 gun sonra dugunum var ,
benım sorum acaba mobılyalarımı, beyaz esyalarımı ,halılarımı ve perdelerımı pahalıya mı aldım dıye ıcım ıcımı yıyor ,
aa bu pahalıymıs bunu alayım tarzda bı ınsan degılm zzaten marka takıntımda hıc olmadı fıyattan cok begenmeme onem verırım
sonrasında ıse begendıgım sey gercekten bu fıyat edermı dıye dusunur alırım yada almam , ama bu ev duzerken bu alanlarda daha once bı alısverısım olmadıgı ıcın fıyatları konusundada edermı etmezmı seklınde bı yorumum olamadı malesef
Allah var nısanlımın aılesıde benım yuzume karsı bu pahalı bunu alma yada bunu cok pahalıya aldın demedıler, dedıklerı sız begenın para ınsanın elının kırı dendı.. kı zaten butun ıhtıyaclar yarı yarıya odenecektı,hatta kayınpederım sız bıze kıza verın baska bı seyde ıstemıyoruz dedıler evı dugunu herseylerını bız yaparız ıstersenız dedıler, esyalarımı alırken orta sevıyede bıseyler almaya calıstım ama sanırım perdelerımde bıraz yuksek fıyat oldu ve sımdı ıcım ıcımı yıyor ,
sızden rıcam neyı ne kadar aldınız yanı bı evı duzmek ne kadar tuttu:26:

edıt : http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=724151 kızlar esyalarım geldı dekorasyon ıcın yardıma ıhtıyacım var ımdatt bı el atabılırmıısınz zevklı hatunlar olarak

Son düzenleme:
Niye bunları düşünüyorsun ki?
Bekarlığın son günlerinin tadını çıkarsana el bebek gül bebek.

canım 2009 da evlendim ben evimin mobilyaları 7000 tutmuştu ki benim gümşlüğüm vs yok tv ünitesi aldım sadece.
Perdelerim çok hatırlamıyorum ama fazla değildi
toplamda 10 000 diyebilirim.
çok eşyam yok sevmem çünkü kalabalığı

sizin ne kadar tuttu
bir kere alınıyor için içini yemesin
perde bu kaç kere değiştirebilir ki insan ömründe

Niye bunları düşünüyorsun ki?
Bekarlığın son günlerinin tadını çıkarsana el bebek gül bebek.
haklısın canm ama ne bılıyım ole nısanlımla konusurken ne ne kadar tuttu dıye hesap yapıyorduk , ve baya bı tutmuslar hal ole oluncada sankı ınsanların ıyı nıyetlerını su ıstımal etmısım gıbı bı hıs geldı ıcıme :26:

insanoğlu kendine illa bi dert buluyor, işte, şimdi sana sen çok pahalı almışsın, ben ucuz aldım desek ne olacak, gidip eşyaları geri mi vereceksin? bu son günlerde başka işin mi yok bunları düşünüyorsun, bu günlerinin keyfini çıkar tatlı telaşlar bunlar, ee kimse sana para muhasebesi de yapmamış, ee?

2012 de evlendim
Mobilya 16.500 tl ( masa, koltuk tk, tv ünitesi ve yatak odası)
Perdeler tamamı 1200 tl (3+1evim)
Halilar 1000 tl ( sadece salon ve koridor)
Ev tadilatı 25000tl ( bu işine yaramaz heralde ama yazayım dedim :) )

Toplamda 50000 tl kadar gitti sanırım tadilatla birlikte.

Son düzenleme:
2012 de evlendim
mobilya 16.500 tl ( masa, koltuk tk, tv ünitesi ve yatak odası)
perdeler tamamı 1200 tl (3+1evim)
halilar 1000 tl ( sadece salon ve koridor)
ev tadilatı 25000tl ( bu işine yaramaz heralde ama yazayım dedim :) )

toplamda 50000 tl kadar gitti sanırım tadilatla birlikte.

mobilyalar baya pahalıymış :6:

Benim anlamadığım zaten kpeder kesenin ağzını sonuna kadar açmış. Seni almak uğruna hepsini biz öderiz demiş. Sen de beğenip almışsın. Dert ne şimdi?

canım 2009 da evlendim ben evimin mobilyaları 7000 tutmuştu ki benim gümşlüğüm vs yok tv ünitesi aldım sadece.
Perdelerim çok hatırlamıyorum ama fazla değildi
toplamda 10 000 diyebilirim.
çok eşyam yok sevmem çünkü kalabalığı

sizin ne kadar tuttu
bir kere alınıyor için içini yemesin
perde bu kaç kere değiştirebilir ki insan ömründe
acıkcası bende o yuzden hep ıcıme sınenlerı almaya calıstım , hepsını yıllarca kullanıcam bundan sıkıldım deyıp degıstırecek bı yapım yok zaten
perdelerım 2.400 tuttu ( esımın aılesının goturdugu bı dukkandan aldım salon ,mutfak, yatak odası ve oturma odası ıcın aldım dıger kucuk odaya bısey almadım ,apartman bosluguna bakıyor zaten almıcam )
beyaz esyalar+ dıger elektronık esyalar 9.500 tuttu
mobılyalarımda 12.400 tuttu(tv unıtesı+ yatak odası + yemek odası(gumusluk almadım onun yerıne vıtrın aldım )+ koltuk takımlarm( ıkı uclu ve 1 tane berjer aldım sadece orta sehpa falan henuz almadım)
halılarımıda henuz almadım onların ne kadar tutacagı hakkında hıc bı fıkrım yok

Son düzenleme:
bizim mobilyalar 12bin beyaz eşya 4 bin perdeler 2200 halılar 1.500 tuttu canım ... mutfak masa Sandalye hariç ... aileler ortak ödediği için hiç bi sorun çıkmadı ... ama sende almışsın artık ... sorun çıkaranda olmamış ... tadını çıkar evinin ve eşyalarının ... 1 sene önce evlendik

bence de annemle görümcem sağolsun. Ham ceviz olsun ömürlük kullanın diye diye aldırdılar. Ben şimdiden sıkıldım bunlardan. Gereksizdi yani. Alın mdf mobilya eskisin yenisini alın ömürlük nedir yaw.

dimi ben ucuz aldım zaten kiradaydık kendi evime taşınırken harap oldu mobilyalarım
eviminiz borcu bitsin değiştireceğim yenileri ile sıkıldık hakkikaten :27:

dimi ben ucuz aldım zaten kiradaydık kendi evime taşınırken harap oldu mobilyalarım
eviminiz borcu bitsin değiştireceğim yenileri ile sıkıldık hakkikaten :27:

Biz de başka bir ev almayı düşünüyoruz bu ara, burdan daha küçük olacak sanırım. Ben de anneme diyorum zorla aldırdın bana bunları sana vericem yeni eve geçerken diye. Ay istemem ben onları diyo deli hatun. O kadar sağlamlar ki 3 kattan atsam bişey olmaz. Çok severek alırsan yeni evine iyisinden al. Ömür boyu kullanırsın ;P

insanoğlu kendine illa bi dert buluyor, işte, şimdi sana sen çok pahalı almışsın, ben ucuz aldım desek ne olacak, gidip eşyaları geri mi vereceksin? bu son günlerde başka işin mi yok bunları düşünüyorsun, bu günlerinin keyfini çıkar tatlı telaşlar bunlar, ee kimse sana para muhasebesi de yapmamış, ee?
mesele para muhasebesının yapılıp yada yapılmaması degıl ,ben fıyatlar konusunda fıkrım olmadıgı ıcın merak ettım , evet kayınpderım parayı hıc bı zaman dert etmedı ama bızım dugun ıcın elındekı 5 ınegını satmıs bunu duyunca ıster ıstemez ınsan mahcubıyet hıssedıyor , para konusu yapılmadı dıye ınsanları zor duruma sokmus olmak ıstemıyorum , baska ısım yokkı bunu dusunuyorum anlamıyorum bu tepkı nıe sadece kendımı mahcup olmus gozu yukseklerde gelın olmus gıbı hıssetmek ıstemıyorum ,
2012 de evlendim
Mobilya 16.500 tl ( masa, koltuk tk, tv ünitesi ve yatak odası)
Perdeler tamamı 1200 tl (3+1evim)
Halilar 1000 tl ( sadece salon ve koridor)
Ev tadilatı 25000tl ( bu işine yaramaz heralde ama yazayım dedim :) )

Toplamda 50000 tl kadar gitti sanırım tadilatla birlikte.
mobılyaları ıkımızde aynı seylerı almısız tabı modelden modele degısıyor fıyatlar
benım evde 3+1 ama ben bı odama almadım
halılarımı henuz almadım
ev tadılatı derken canm bızımde var ev ama daha yapılcak, suan kırada oturucaz esımın ısınden dolayı

Benim anlamadığım zaten kpeder kesenin ağzını sonuna kadar açmış. Seni almak uğruna hepsini biz öderiz demiş. Sen de beğenip almışsın. Dert ne şimdi?
dert den cok ben kendımı mahcup hıssedıyorum , bana boyle dedıler ama ben onları zor duruma soktummu seklınde dusunuyorum ,kı kayınpederım dugun ıcın hayvanlarını satmıs bunu ogrenıncede ıcıme oturdu , kesenın agzını actı dıye ben cok mu rahat davrandım bunu merak edıyorum

Ben de bu ömür boyu kullanma/ bir kere alıyorum mantığını anlamıyorum. Siz evinizdeki dekordan, eşyalardan sıkılmıyor musunuz? En sağlam eşya kaç yıl dayanır ki?Beyaz eşya için demiyorum ama mobilya, halı gibi eşyalar için ben şahsen 10 sene dayanamam. Salon belki kalabilir ama oturma odası, halılar, perdeler, aksesuar mutlaka değişir benim evimde. Oturma odasını bile değiştirmeyi düşünüyorum.
Zaten sektör ucuzladı. Gidip de 10bin tl ye oturma gurubu alırsan değiştirme tabi ama 2000-4000 arası oturma odası için çok güzel köşe takımları vs var. Ben de “benle mi yaşayacak” mantığında olanlardanım.

acıkcası bende o yuzden hep ıcıme sınenlerı almaya calıstım , hepsını yıllarca kullanıcam bundan sıkıldım deyıp degıstırecek bı yapım yok zaten
perdelerım 2.400 tuttu ( esımın aılesının goturdugu bı dukkandan aldım salon ,mutfak, yatak odası ve oturma odası ıcın aldım dıger kucuk odaya bısey almadım ,apartman bosluguna bakıyor zaten almıcam )
beyaz esyalar+ dıger elektronık esyalar 9.500 tuttu
mobılyalarımda 12.400 tuttu( yatak odası + yemek odası(gumusluk almadım onun yerıne vıtrın aldım )+ koltuk takımlarm( ıkı uclu ve 1 tane berjer aldım sadece orta sehpa falan henuz almadım)
halılarımıda henuz almadım onların ne kadar tutacagı hakkında hıc bı fıkrım yok

Perde olayında bir şey diyemiycem hiç bir bilgim yok maalesef o kadar tutar ama perdeci bir arkadaşımız var eşyaları alın sonra bana perde için gelin bir bakacaksınız ki perde ve halılar eşyalardan fazla tutmuş şok olacaksınız demişti doğruluk payı var demek ki :51:
Beyaz eşyalar iyi bence büyük ihtimal belli bir markadan aldınız ınox ürünlerse zaten beyaza göre daha pahalı oluyorlar içine elektronik eşyalarda girmiş gayet iyi geldi bana fiyat:23:
Şu zamanda bakıyorum az çok bir yatak odası takımı en az 4 bin 5 bin içerisinde yatağı falan yok yani salon takımı da koltuklar 3 bin tutsa masa tv ve vitrin almışsınız sanırım ee o kadar tutar bence de :ssz:
Halı konusunda da bir bilgim yok bende hep araştırma içerisindeyim bütün bunları gerçekten Rabbim evlenenin ev kuranın yardımcısı olsun zor 50 bin civarında rahat gidiyor düğün yapmak ev döşemek gelinlik-damatlık kına falan derken:43: düğün mekanlarından canım sıkkın en az 5 bin düğün salonları istiyor kır düğünü bakalım dedik en az 10 bin :53:zor çok zor
:31:

Son düzenleme:
2012 Kasım ayında kurdum evimi, a dan z ye her şey dahil 20.000 lira tuttu, bir tek mobilyayı ucuz aldım modalife 'dan onun dışında her şeyi markasını seçerek aldım.

bizim mobilyalar 12bin beyaz eşya 4 bin perdeler 2200 halılar 1.500 tuttu canım ... mutfak masa Sandalye hariç ... aileler ortak ödediği için hiç bi sorun çıkmadı ... ama sende almışsın artık ... sorun çıkaranda olmamış ... tadını çıkar evinin ve eşyalarının ... 1 sene önce evlendik
beyaz esyaların cok uygun olmus canım ,aynen aıleler bızımde ortak odedı, mutfak masamı falan bende almadım daha almayacamda buyuk ıhtımal , cok sukur sorun cıkmadı canmda hanı olur ya ınsan bazen bole bı dusunur bende aynen oyleyım merak duygusu olusturdu buda bende ıster ıstemez

mesele para muhasebesının yapılıp yada yapılmaması degıl ,ben fıyatlar konusunda fıkrım olmadıgı ıcın merak ettım , evet kayınpderım parayı hıc bı zaman dert etmedı ama bızım dugun ıcın elındekı 5 ınegını satmıs bunu duyunca ıster ıstemez ınsan mahcubıyet hıssedıyor , para konusu yapılmadı dıye ınsanları zor duruma sokmus olmak ıstemıyorum , baska ısım yokkı bunu dusunuyorum anlamıyorum bu tepkı nıe sadece kendımı mahcup olmus gozu yukseklerde gelın olmus gıbı hıssetmek ıstemıyorum ,

mobılyaları ıkımızde aynı seylerı almısız tabı modelden modele degısıyor fıyatlar
benım evde 3+1 ama ben bı odama almadım
halılarımı henuz almadım
ev tadılatı derken canm bızımde var ev ama daha yapılcak, suan kırada oturucaz esımın ısınden dolayı

dert den cok ben kendımı mahcup hıssedıyorum , bana boyle dedıler ama ben onları zor duruma soktummu seklınde dusunuyorum ,kı kayınpederım dugun ıcın hayvanlarını satmıs bunu ogrenıncede ıcıme oturdu , kesenın agzını actı dıye ben cok mu rahat davrandım bunu merak edıyorum

Canım olan olmuş. Madem çok üzülüyorsun düğünden sonra birkaç takı hediye etsen?

Ayrıca merak ettiğim senin ailen hiç destek olmadı mı kpedere? Her şeyi o mu ödedi?

Back
X