yeni ev sorunsalı

limonlukek16

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2016
88
147
8
37
merhaba arkdaşlar yeni katıldım aranıza. sorum şu ki yeni bir ev aldık ve iç dekorasyonunu biz kendimiz yaptıracağız. geniş balkon mutfak banyo salon ve yatak odası var. ebeveyn banyolu.
sorularım şunlar ki ;
banyoya ya da ebeveyn banyosuna küvet konmalı mı ihtiyaçmıdır.
salonda heryer cam nerdeyse nasıl bir perde düşünmeliyim.
koyu renk parkeler evi boğar mı vs vs.. fikri olan hayalindeki evi buraya yazsın ilham olur belkim.. kendinize cici bakın.

• Küvetin çok faydalı birşey olduğunu düşünmüyorum, hatta tehlikeli buluyorum. O yüzden en güzeli geniş bir duşa kabin derim. Fakat duşa kabini de portatif tavsiye etmiyorum, kullanımı zor. Aşağıda kullanımı kolay duşa kabinleri görebilirsin. Kendi deneyimlerime istinaden paylaşıyorum bu yorumları...
set_ustu_dusakabin_15.jpg
set_ustu_dusakabin_13.jpg

• Perdeler için ise, boydan cam olan kısımlara boydan perde almak mantıklı olabilir. Fakat boydan cam olmayan yerlere de yarım perde, yarım güneşlik (cam pervazına kadar) tavsiye ederim. Eğer cam çoksa yarım cam olan yerlerde boydan perde kullanmak gerçekten zor oluyor. Kendim yaşadım... Bunaltıyor bir süre sonra. Hele ki petek üstü vs. gibi bir durum söz konusuysa.
  • Eğer hali hazırda parkeler döşeli değilse, tavsiyem aşağıdaki şekilde parke kullanmanız. Benim evimde var, çok kullanışlı ve rahat. Mobilya anlamında da her mobilya rengine uyum sağlayabiliyor.
  • A%C3%A7%C4%B1k-Renk-Laminant-Parke-Modelleri.jpg

koyu renk parkenin temizliği çok zor, tozu çok belli ediyor, eğer laminant parkeyse (benimki öyle) sildiğinde damla damla su lekesi kalıyor. kesinlikle tavsiye etmem.

merhaba arkdaşlar yeni katıldım aranıza. sorum şu ki yeni bir ev aldık ve iç dekorasyonunu biz kendimiz yaptıracağız. geniş balkon mutfak banyo salon ve yatak odası var. ebeveyn banyolu.
sorularım şunlar ki ;
koyu renk parkeler evi boğar mı vs vs.. fikri olan hayalindeki evi buraya yazsın ilham olur belkim.. kendinize cici bakın.
güle güle oturun
bence normal banyoda geniş tekneli dusakabın kullanın oval seklınde-foto1

ebeveynde de küçük kare duş teknesi kullanın o daha alcak olsun - resim 2

her ıkısının de camları buzlu ve desenlı olmasın cok kıro duruyor

bildiğiniz düz cam olsun çok şık ve modern durur

parkeye gelınce ben koyu renk severım evı bence koyu renk gosterıyor(ceviz rengi)

Eklentiler

• 1.webp
    1.webp
    9 KB · Görüntüleme: 198
  • 2.webp
    2.webp
    25,5 KB · Görüntüleme: 176
Kesinlikle jakuzi banyoya.. Evlenmeden önce koçtaşta arada gezer jakuzilere bakardık.. Müzik sistemi olanlar var.. Diğer banyoya da küvet koyabilirsiniz ama gömmeli değil
ayakli-kuvet.webp

güle güle oturun
bence normal banyoda geniş tekneli dusakabın kullanın oval seklınde-foto1

ebeveynde de küçük kare duş teknesi kullanın o daha alcak olsun - resim 2

her ıkısının de camları buzlu ve desenlı olmasın cok kıro duruyor

bildiğiniz düz cam olsun çok şık ve modern durur

parkeye gelınce ben koyu renk severım evı bence koyu renk gosterıyor(ceviz rengi)
foto1 in teknesi cok yuksek ve kullanışsız bence.hiç tavsiye etmeyecegim bir sey

küvet mi duş mu kullanışlı size göre ona bağlı olark yaptırabilirsiniz mesela ben küvet banyoyu daha çok severim. parke olarak da açık renk daha iyi her tür mobilyaya gider

En iyisi duşakabin geniş yaptırın ama bazı yerlerde küçük oluyor güzel olmuyor.Perdeleride yere kadar yaptırın derim.Yukarıda bir arkadaş paylaşmış öyle olabilir perde.Parke açık renk olsun hatta suya dayanıklı olsun.

Bana da fikir verir misiniz
Salonun bütün duvarı yere kadar cam 3.5 metre eninde
Nasil bir perde almalıyım?
Yere kadar tül tamam
Ama fon ve güneşlik?
Kiraciyiz stor yaptırmak istemiyorum
Fon geceleri kapatilarak kullanilir mii

Eklentiler

• 20161006_141304.webp
    20161006_141304.webp
    8,1 KB · Görüntüleme: 110
Bana da fikir verir misiniz
Salonun bütün duvarı yere kadar cam 3.5 metre eninde
Nasil bir perde almalıyım?
Yere kadar tül tamam
Ama fon ve güneşlik?
Kiraciyiz stor yaptırmak istemiyorum
Fon geceleri kapatilarak kullanilir mii
tül ve güneşlik de yere kadar olsun cam olduğu için yarım güzel durmaz.

Kesinlikle jakuzi banyoya.. Evlenmeden önce koçtaşta arada gezer jakuzilere bakardık.. Müzik sistemi olanlar var.. Diğer banyoya da küvet koyabilirsiniz ama gömmeli değilEki Görüntüle 1894267
Bu küvetler genelde filmlerde oluyor nasıl kullanımı bilemem ama gerçekten farklı ve tarz duruyor. Ben sadece tatilde otellerde küvete yatarım. Evde de olur mu ki o rahatlık bilemedim

Çok cam varsa salonda aydinliksa koyu parke güzel oluyor çünkü çok daha açık duruyor rengi.. eşyanıza yakışacak ise koyu parke üzeri açık renk hali vs güzel duruyor.. koyu renk toz daha fazla gösterir tabi.. eşya rengi çok önemli..

Küvet sevmiyorum hele ebeveyn banyoda gereksiz temizlik işi çıkarır..

Hatta yeni evimizde ebeveyn banyoyu yaptirmayip çamaşır ve kurutma makinelerini koyup orayi çamaşır odası yapacağım inş..

Dusakabin yere sıfır olunca küçük çocuk yıkamak zor oluyor bir de:) biraz yüksek iyidir..

Çok cam varsa çok sade perde seçin derim.. insanın üzerine yürüyor desenli perde çok olunca..

Dolap yaptırabilirsiniz yeterli değilse.. ortalıkta az eşya büyük kolaylık..

sorularım şunlar ki ;
Öncelikle ebeveyn banyonuz genisse küvet zevk için konulabilir yoksa bence hiç gerek yok. Benim ebeveyn banyosu da geniş ama ben dusakabin de küvette yaptirmadim temizligiyle uğraşmak istemediğim için. Böyle kullanımı gayet rahat oluyor.
Salonunuz komple camsa sade modeli çok karışık olmayan zarif bir tül perde yaptırın bogmasin odayı daha ferah gösterir ben öyle yaptım çok memnunum. Çok hoş tül fonlar var onlardan da tercih edebilirsiniz. Salonda tül den başka perde güzel durmuyor bence.
Parkeyi sakın ne çok koyu ne de çok açık yaptırın cok açık olursa evet guzel gorunuyor ama temizliği sizi mahveder en ufak bisey dusse surekli silmeniz gerekir. Aciga yakın Orta tonlarda biseyler tercih edin. Güle güle oturun Allah huzur mutluluk versin

Back
X