Yeni ev veya eski ev. Hangisi sizce?

WOLFROG

Ekşiden aynı tadı alamıyorum
Pro Üye
Anneler Kulübü
24 Haziran 2011
23.555
49.197
798
Merhaba arkadaşlar. Çok büyük bir sorun değil ama çok kararsız kaldım ve en kısa zamanda iyi kötü bir karar vermem gerekiyor.

Evimiz işime 40 km uzakta. Eşimin işyeri de benim işyerimin yakınına taşınacak. Şuan acilen Gebze'ye taşınmam lazım. Hamileyim ve her gün o trafikte toplam 2,5 saat araba kullanıyorum. Kar yağışları başlamadan taşınmam lazım.

İki tane ev bulduk, biri güvenlikli lüks bir sitede. Yeni bina, kapıcısı falan var. Bir çok katında boş yer var istediğimi seçebilirim. İşyerlerimize de biraz yakın. Diğeri annemin mahallesinde, içi tadilat olan eski, küçük bir ev. Üstelik en alt kat. Bildiğiniz mahalle arası ev işte. Balkonu falan yok. Olsa da oturulmaz yolun hemen kenarında çünkü. Çamaşır kurutmak falan da sorun.

Eski olan evi düşünmemin sebebi doğumdan sonra çalışacağım ve bebeğe annem bakmak istiyor. Sabah yol üstünde bırakıp işime gidebilirim. Diğer ev çok daha konforlu ama anneme uzak. Ayrıyeten bakıcı parası vermem gerekecek. Üstelik o da eğer düzgün bir bakıcı bulabilirsem.

Acaba eski olan eve taşınsam da anneme yakın başka yeni bina bulursam ona mı geçsem? O da ek masraf demek.

Siz olsanız ne yaparsınız?

sanırım eski eve taşınırdım.
gönlümden yeni ev geçer tabi ama bakıcı hem bebeği emanet etmek için güvenilir olur mu bilemezsin
hem de ayriyetten masraf demek.
o paraya bebeğine daha iyi şartlar sunabilirsin.

tabi kira ise.

satın alacaksan yenisini al.

Anneniz s,ze taşınsa ,
Ev bir kere alınır yani,
Ya da annenize yakın bir müddet daha kirada ev bakın

Buldugunuz yeni eve taşınsanızda hergun anneniz gelip baksa..bebeginize..yada siz götürseniz annenize:KK1:

annenızın yakınından baska bır ev bakın derım...en alt kat balkon yok ustelık eskı..sıkıntı yaratır..hele rutubette varsa bebeklı ev olmaz
dıger yandan annenız evladınıza bakacaksa uzaga gıtmeyın..ınannın doğumdan sonra çok ıhtıyacınız olacak annenıze
bence annenızın yakınında farklı ev arayın

karda kılta yakında olsa zaten bebişi çıkartamazsın mecbur annen gelir sana.

e oda gelip gidemeyeceği için kalır. yada akşam siz evine bırakırsınız.

yeni ev derim

şehrin içinden anneme yakın ama eski bir ev seçerdim
ben öyle yaptım evim en üst kat 2+1 30 yıllık
ama mçok merkezi bir yerde anneme yakın
bu paraya 5 yıllık daha büyük ama merkez uzak evler alabiliyordum ama bana hiç çekici gelmedi
ev ile iş arası yakın olmalı bence ben bunu bu iş yerimdeyken daha iyi anladım

umarım gönlünüzce olur seçiminiz

Yeni Ev derim çünkü balkonsuz ev dusemiyorum ben benim için önemli olan balkondur evde.

Satin alinacaksa yeni, kiralanacaksa eski ev diyorum.
Ama yine de arastirmaya devam etsen de iyi olur derim.

Kiralayacağım.

Annene uzaklık bir sorun evet ama çözülebilir bence bir şekilde. Ben olsam site içindekini tercih ederdim. Çocuğumu o ortamda büyütmek için.

Bebeğe kim bakacak? Benim asıl derdim o.

sanırım eski eve taşınırdım.
gönlümden yeni ev geçer tabi ama bakıcı hem bebeği emanet etmek için güvenilir olur mu bilemezsin
hem de ayriyetten masraf demek.
o paraya bebeğine daha iyi şartlar sunabilirsin.

tabi kira ise.

satın alacaksan yenisini al.

Kiralayacağım. Zaten bir kaç sene içinde ev almayı planlıyorum.

Anneniz s,ze taşınsa ,
Ev bir kere alınır yani,
Ya da annenize yakın bir müddet daha kirada ev bakın

Annemin kendi evi. Taşınmaz yani.

Buldugunuz yeni eve taşınsanızda hergun anneniz gelip baksa..bebeginize..yada siz götürseniz annenize:KK1:

Ben olsam yeni evi tutarım, annem bakmak istiyorsa bebegime sabah bırakır akşam alırım.
bakıcıya verecegim paranın az bir kısmınıda benzine vermiş olurum :KK46:

İki minibüslük yol. İlçenin bir ucundan diğer ucu...

annenızın yakınından baska bır ev bakın derım...en alt kat balkon yok ustelık eskı..sıkıntı yaratır..hele rutubette varsa bebeklı ev olmaz
dıger yandan annenız evladınıza bakacaksa uzaga gıtmeyın..ınannın doğumdan sonra çok ıhtıyacınız olacak annenıze
bence annenızın yakınında farklı ev arayın

2 evi kıyaslayacaksak bence yeni evi seçin.Ama hem anneye yakın hem de yeni ev arayışına girerdim ben olsam.

Annemin mahallesinde yeni ev yok maalesef. Bulabildiğimiz en eli yüzü düzgün ev bu.

karda kılta yakında olsa zaten bebişi çıkartamazsın mecbur annen gelir sana.

e oda gelip gidemeyeceği için kalır. yada akşam siz evine bırakırsınız.

yeni ev derim

Kar kış iki ay en fazla. Ya sonra?

şehrin içinden anneme yakın ama eski bir ev seçerdim
ben öyle yaptım evim en üst kat 2+1 30 yıllık
ama mçok merkezi bir yerde anneme yakın
bu paraya 5 yıllık daha büyük ama merkez uzak evler alabiliyordum ama bana hiç çekici gelmedi
ev ile iş arası yakın olmalı bence ben bunu bu iş yerimdeyken daha iyi anladım

umarım gönlünüzce olur seçiminiz

Teşekkürler.

Yeni Ev derim çünkü balkonsuz ev dusemiyorum ben benim için önemli olan balkondur evde.

Evet balkon da önemli maalesef.

Merhaba arkadaşlar. Çok büyük bir sorun değil ama çok kararsız kaldım ve en kısa zamanda iyi kötü bir karar vermem gerekiyor.

Evimiz işime 40 km uzakta. Eşimin işyeri de benim işyerimin yakınına taşınacak. Şuan acilen Gebze'ye taşınmam lazım. Hamileyim ve her gün o trafikte toplam 2,5 saat araba kullanıyorum. Kar yağışları başlamadan taşınmam lazım.

İki tane ev bulduk, biri güvenlikli lüks bir sitede. Yeni bina, kapıcısı falan var. Bir çok katında boş yer var istediğimi seçebilirim. İşyerlerimize de biraz yakın. Diğeri annemin mahallesinde, içi tadilat olan eski, küçük bir ev. Üstelik en alt kat. Bildiğiniz mahalle arası ev işte. Balkonu falan yok. Olsa da oturulmaz yolun hemen kenarında çünkü. Çamaşır kurutmak falan da sorun.

Eski olan evi düşünmemin sebebi doğumdan sonra çalışacağım ve bebeğe annem bakmak istiyor. Sabah yol üstünde bırakıp işime gidebilirim. Diğer ev çok daha konforlu ama anneme uzak. Ayrıyeten bakıcı parası vermem gerekecek. Üstelik o da eğer düzgün bir bakıcı bulabilirsem.

Acaba eski olan eve taşınsam da anneme yakın başka yeni bina bulursam ona mı geçsem? O da ek masraf demek.

Siz olsanız ne yaparsınız?
ne olursa olsun annenıze yakın olanı secın cocuk ıcın.emin olun bakıcı falan cok zorlanırsınız helekı anne baktıkdan sonra ınsanın gozu hıc arkada kalmıyor emın ellerde dıyorsun bence kendı konforunuzdan cok cocugu dusunun bıde hergun getır gotur olacak yakın olması cok buyuk avantaj gerektıgınde ınsanın yardıma ıhtıyacı oluyor annenızı cagırırsınız rahatca gelır helekı ılk 4-5 ay o uykusuz gecelerde oyle cok ıhtıyacınız oluyorkı

Annemin bakması evin konforundan önemlidir benim için
Eski ama annene yakın olan ev diyorum

Back
X