Fırınlar, Ocaklar, Aspiratörler yeni evim ve ankastre sorunum lütfen bakıp geçmeyin çok bunaldımm

_sekerpare_

Guru
Pro Üye
25 Mart 2010
4.016
3.930
49
Hanımlar merhabalar hepinize.Borç harç yeni bir ev aldık.Ekstra bisürü masraf çıktı ankastreye para kalmadı .Şimdi mutfak tezgahını bütün yapmışlar altında b.makine ve boy fırın yeri var.yani ya tamamen iki tarafından kestirip boy fırınımı yerleştircem ya da kare şeklinde kestirip sadece ankastre ocak alıcam.Ankastre ocak yerlestirirsek altta kalan boşluğa boy fırınımı koysam olur mu ?

Bence sadece boy fırını yerleştir ilerde borçlar bittiğinde tam istediğin gibi yaparsın simdi tabiri caizse yarim yamalak olmasin.

Edit;dediğini tekrar okuyunca anladım arkadaşım ilerde kesinlikle ankstre alırım dersen tabikide sadece ocaga gore kestirim alta kendi firininu kullan ama söylese birşey var ankastre gibi super duran ocaklı fırınlar var simdi tamamen kestiripkestirip ilerde onlardan da alabilirsiniz biraz karışım oldu sanirim

image.ashx
arkadaşlar resimdeki benim mutfağım resim boyutu biraz küçük bu kadar yapabildim.şimdi görünen boşluğa
pr_01_5114_min.jpg
bu fırınımı yerleştirsem üstünüde ankastre yerleştirsek olurmu ? (Tam boy fırınım yeni)tezgahı bunun tam sığacağı şekilde kestirirsem çook uzun bir süre ankastre yapamam çünkü o zaman hem ankastre hem de yeni tezgah masrafı çıkar .AMA şimdi sadece bir ankastre ocak alsam altı da boş kalmasın hem de fırınımı da eskiyene kadar kullanmış olayım diye düşünüyorum.Bikaç yıl sonrada alttan tam boy fırını çıkarıp oraya ankastre fırın koyarız olmazmı ?

Bence sadece boy fırını yerleştir ilerde borçlar bittiğinde tam istediğin gibi yaparsın simdi tabiri caizse yarim yamalak olmasin.

Edit;dediğini tekrar okuyunca anladım arkadaşım ilerde kesinlikle ankstre alırım dersen tabikide sadece ocaga gore kestirim alta kendi firininu kullan ama söylese birşey var ankastre gibi super duran ocaklı fırınlar var simdi tamamen kestiripkestirip ilerde onlardan da alabilirsiniz biraz karışım oldu sanirim
anladım canım peki ankastreyle tam boy fırın üstüste durunca birbirlerine zararı olurmu ki acaba ?

anladım canım peki ankastreyle tam boy fırın üstüste durunca birbirlerine zararı olurmu ki acaba ?
sanmıyorum çünkü ben kiradayken ayni problemi yasamistim hem fırınlı ocagim hem tek ocağın vardı ankastre seklinde bulaşık makinesi yerine bulaşık makinesi koymuştum fırınlı ocagimi n cam kapağını kapatıp üstüne diğer ocagimi koymuştum çünkü ocaklı fırının ocağından memnun degildim

Ben ankastre yeri açtırıp oraya bir ankastre ocak alıp altındaki boşlugada ( normalde herkes ankastre fırın yerlestirir ya hani ) dolap yaptırcam sanırım ama aynı renk bulabilcekmiyim bilmiyorum.

Bak şimdi ben yeni eve taşininca ankastre ocağı aldim firin yeri boş kaldi balkona midi firin koydum onu kullandim ikibuçuk yil gećtiaradan ankastre firini yeni aldim sende öyle yap

geztapo,turkiyede ankastre ocak ile alt firini ayri mi oluyor?eger oyleyse olur.belki vardirda ben hic rastlanadigim icin,tamda cevap veremiyorum.Biz de ocak ve firin bir oluyor,e haliyle baglanmasi gereken kablolar var.alta firin olmazsa,ocagi nasil baglicaklar.Sen onu bi iyice arastir,eger oluyorsa yaptir.Ben olsam ustunu yapmisken,altinida yaptiririm.Buyuk boy firinida satabilirsen sat.Allah kolaylik versin canim....

Orası bulaşık makinesi yeri değil mi canım?
Bulaşık makinesi yeri nerde?oranın üstünde davlumbaz da yok. Normalde nere koymuşlar ocağı?

geztapo,turkiyede ankastre ocak ile alt firini ayri mi oluyor?eger oyleyse olur.belki vardirda ben hic rastlanadigim icin,tamda cevap veremiyorum.Biz de ocak ve firin bir oluyor,e haliyle baglanmasi gereken kablolar var.alta firin olmazsa,ocagi nasil baglicaklar.Sen onu bi iyice arastir,eger oluyorsa yaptir.Ben olsam ustunu yapmisken,altinida yaptiririm.Buyuk boy firinida satabilirsen sat.Allah kolaylik versin canim....
Evet ayrı oluyor canım .Bütçe şimdilik üçlü sete yetmiyor maalesef.

Orası bulaşık makinesi yeri değil mi canım?
Bulaşık makinesi yeri nerde?oranın üstünde davlumbaz da yok. Normalde nere koymuşlar ocağı?
Bitürlü gerçek boyutta resim koyamadım.herneyse bu resimde gözüken b.makinesi yeri canım.Ben tezgahın şeklini göstermek istedim .Tezgah böyle yani.Çekmece gibi olan aspiratörlerden koymuşlar tezgahda bütün .

geztapo ilk resimdeki yer bul.mak. yeri gibi. diğer resimleri açamadım.
benim komşum (bizdede iki boşluk var biri üstü kapalı lavobaya yakın bul.mak koyuyoruz)
fırın yerinin üstüne gömme ocak koydurmuş allta midi fırını var. kötü görünmüyo.
gömme ocak yaptır, altınada elindeki fırını koy bence kötü durmaz.
beyaz cam gömme ocaklar var onlarda çok şık. grinin modası geçti gibi zaten.
yada siyah cam ocakda olur.
resimleri göremediğim için ancak bu kadar fikir yürütebildim canım

X