herkes ne kdar haklı peki bana ne oluyor yani :) alt katımda eltim oturuyor karşımda kaynanam ve diğer eltim oturuyor annemlerin evi 10 dakikalık uzakta ama bende kendi evime ilk başlarda alışamadım çalışmıyordum da.. hergün ağlıyordum ama şuan bunları haksız yere yaptığımı anladım. Allah kolaylık versin aileden uzak ne kadar zordur. ama alışırsın benim bütün kuzenlerim uzağa gittiler biri önce amasyaya sonra siirte gitti şmdide ankrada. biri zaten ebediyen uzakta avustralyada 5 senede bi gelebliyor. Ama çoluk çocuğa karıştılar alıştılar yani. Dua et bilgisayarın var o da olmasaydı ne yapcktın. :)
bende yeni evliyim ve istanbulda,ben boludayım...kimseyi tanımıyorum,iş başvurularımdan da henüz cevap yok...herkes yabancı,bu klasik sanırım,temizliğe veriyoruz kendimizi zamanla değişir muhakak ama şuan çok zor:2:
Ankara' da yaşamak için,
Konya' dan uzak olsan bile,
Aileni özleyeceğini bildiğin halde,
Ama alışmak ümidiyle çıktınız bu yola eşinle. Onu da üzme kendin gibi, sabırlı ol, alışacaksın inşaallah.
Hem ömür boyu sürseydi bu gidişat, şehirdışına gelin giden kimse mutlu olmazdı değil mi? Çok mutlu kişi tanıyorum.
Mesela ben Gerçi daha 5 ay oldu ama nazar değmesin inşaallah.
Aynı şehire gelin gelmiş olsanız bile;farklı bir ev,hayatınıza yeni girmiş birisi ile yaşamınızı devam ettirmeniz kolay olmuyor.Zamanla alışırsınız.Yaşadığınız evi,şehri sevmeye çalışın,canınızın sıkılmasına izin vermeyin.Çalışmayı düşünüyorsanız sorununuz ortadan kalkacaktır bence.
bende konyalıyım ve bende gurbetteyim hemde senin gibi yakın değil uzak bir ildeyim (bin km) üstelik yaşadığım yer il demeye şahit ister konyanın birçok ilçesinden berbat, küçük ve hiç gelişmemiş......... ben ve eşimde çok sıkılıyoruz. neyseki çalışıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
canım mrb ..konuyu görünce yazmak istedim hemen..bende senin yasadıklarını yasadım,,ailemden uzak yere geldim ama gerçi şehir içi benimkisi ama uzak...kimsem yoktu burda çalısmıyordumda...kursa yazıldım ve suan 2 yıldır evliyim inanılmaz güzel arkadaslıklarım oldu,işte buldum çalısmaya basladım ...(suan çalısmıyorum) anlıcagın herseyi zamanla atlattım..suan çok mutluyum burda..canımmı sıkıldı cıkıp arkadaslara gidiyorum...gün bile yaptık aramızda 15 günde toplanıyoruz..hersey herkese vesile...işallah karsına güzel insanlar çıkarda..mutlu olursun...öperim cnm hosçakal
bende konyalı değilim ama burda yaşıyorum 2 sene oldu buraya yerleşeli alıştım desem yalan olur eşiminde benimde burda hiç kimsemiz yok ne yapalım ilk geldiğimizzamanlar bende senin gibiydim birde çalışıyorumm buna rağmen bunalımdaydım şimdi biraz daha iyiyim ama tekrar tayin isteyip dönmeyi düşüüyoruzz yani arkadaş falan bir yere kadar kimse ailenin yerini tutmuyor