Yeni evleneceğim, Tavsiyelerinize ihtiyacım var!

Selin1453

Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2012
17
0
16
Ankara
Merhabalar arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım.. Gördüğüm kadarıyla bu başlık altında bir çok arkadaşa çok yardımcı oluyorsunuz. Çok güzel fikirleriniz var.. Ben kendimi dışardan göremediğim için tavsiyelerinizi almak istiyorum evlilikle ilgili.
Benim konuma gelirsek; bayramdan sonra düğünüm var, nişanlımda bende çalışıyoruz. Tavsiyelerinizi istediğim konular bana evlilik hakkında fikir verin. Böyle evlenince nazlı, işveli bir bayan olmak istiyorum. aynı evin içindeyken bunu nasıl becerebilirim bilmiyorum. 1. si bu..
2. si nişanlımın önceden borcu vardı. hallettik 2miz elbirliğiyle. Ben ona sık sık da para konusunda yardımcı oluyordum.. Yeni yeni birşey farkettim. Ben ona yardım ettikçe o lüzumsuz ihtiyaçlara yönelmeye başlıyor..Yardım derken de eline harçlık vermek manasında değil. Evimizi 2 miz kurduk ailesinin sözde durumu yoktu. Şimdi düğün zamanı yaklaşınca, iş gösterişe gelince ne hikmetse bu konuda para bulabildiler. yardım dediğim ev kurulurken ona göre daha çok katkım oldu..bundan şikayetçi değilim ama onun bu kadar rahat olmasını istemiyorum. yani bu para konusunda onu kırmadan nasıl kendimi geri çekebilirimki o da birazcık daha gerçekten ihtiyacımız olan şeylere yönelsin..
Şimdiden cevaplarınız için çooook teşekkür ediyorum.. İyi günler...

Benim sana verebileceğim en büyük tavsiye; sabırlı ol. Evlendiğin günün ertesi günü ya da nikahın ertesi günü evli olıuyorsun fakat kağıt üstünde. İlk zamanlar insana evliymiş gibi gelmiyor. hele erkekler deli gibi aşık olduğu kadınla bile evlense o 'evlilik' ten korkuyor. Bekar modunda yaşıyor çiçeklere böcekler falan. Sonra birkaç sene sonra ''karım'' ''kocam'' kelimesi gerçekten oturuyor. Anlatmak istediğim zamanla tanıyorsun birbirini. Beş sene de çıkmış olsan evlilik apayrı bir olay. Zamanla neyi sevdiğini (anladın sen) neden hoşlanmadığını(anladın sen) anlıyorsun. Ona göre naz yaparsın

Tatlım bende yeni evleneceğim naz cilve işve konusunda pek yardımcı olamayacağım eminim tecrübeliler paylaşacaktır...Hem zaten o kendiliğinden olur heralde:52: Neyse paylaşsınlarda bende faydalanayım:17:
2. si içinde önerim olur benim düğünümü kayınpederim üstlendi herşeyinizi ben yapıcam dedi ama tabi nişanlımında eve büyük katkısı var yani eşyalarımızı kayın pederim ödüyor ve ödeyecekmiş. Ama nişanlımın kredi kartlarını ben aldım ona bişey alacaksak eğer ben alırım o para verir ben öderim evimiz için alacaklarımızı yine alırız elinde para gördüğüm gibi alırım yani biraz maddi idare bende olacak gibi...Ben maddi idarenin bayanda olması inancındayım. nitekim oda öyle düşünüyor...Bence de maddi idareyi alabiliyorsan sen al kontrol sende olsun harçlıksa harçlık ver ne biliyim sigara içiyorsa sigara parasını + harçlık olsun beşkuruşsuzda kalmasın adamcağız:52:Ama elinde bol para olursa kontrol edemezsiniz rahat tavrı devam eder..
Ne biliyim naçizane fikrim evli arkadaşlar daha iyi yönlendirir.

Her zaman söylerim.

Bir ilişki nasıl başlarsa öyle gider.
Bunu ne evlilik ne de başka bir şey degiştiremez.
Evlenince degişiyorsa orda bir sorun var demektir.

Naz, işve ,cilve konusunda bunu yapacaksan eşin için degil, kendin için yap :)
Yani onu elinde tutmak gibi bir gayen olmasın.

Para konusunda da evlilikte ayrı gayrı olmaz.
Ben, kadın ya da erkek farketmez hangisi tutumlu ise
ödemelerin hesapların tek elden tutulması taraftarıyım.
Tabi bu demek degil ki kendi ihtiyaçlarınızı öteleyin.

Son düzenleme:
Para konusunda...Burada okuduğum kadarıyla düğün takıları ve altınlar sorun olabiliyor.
Bazı erkek aileleri,altınlar bizim hakkımız diyormuş.O konuda dikkatli olmanı öneririm.
Balayına filan gidecekseniz altınları kimseye emanet etmeyin,kasa ayarlayın.
Maaşlarınız belli ise,bir bütçe ayarlayın.Evin masrafı,mutfak masrafı,taksitler,birikim vs...
İkiniz için de ayırabiliyorsanız şahsi (keyfi) harcama miktarı belirleyin.

İlişikiniz konusunda ise özen diyorum.Kendine özen göstermek,ilişkiye özen göstermek...

paranı 5 kazanıyorsan 3 de 2 sini ayrı bır hesapta biriktir ve yok say...iyi gün olur kötü gün olur...

erkekler ayrılırken ne hikmetse herşeyin kendilerinin olduğunu ve evı kurarken herşeyi kendilerinin yaptığını iddia edip insanı çileden çıkarabiliyorlar...

çocuğun doğunca da onun adına bir hesap açın büyüyene kadar ayda 100 200 ne kadar olursa atın kenara biriksin...

işve cilve konusunda çok da becerikli değilim. bence sen de doğal olmalısın. işveli olayım diye yaptığın bazı hareketler yapmacık olabilir diye düşünüyorum. maddi konulara gelince erkekler biraz rahata kavuşsunlar hemen saçma sapan şeylere yöneliyor. bunu şimdiden görmen çok güzel. o yüzden çok da rahata kavuşturmamak gerekiyor.

bir de evlilik ile bekarlık çok farklı. 5 sene çıktık nişanlılık da dahil diyelim. kavgasız gürültüsüz mutlu mesut idik. evlendik ve ilk 1 yıl yedik yedik bitiremedik birbirimizi. o ne kavgalı bi yıldı. bunu göze almalısın. tabi sizde öle olcak diye bişey yok ama genelde öyle oluyor. şimdi 5 yıl doldu ara sıra yine kavga ediyoruz ama ilk zamanlar daha şiddetliydi. zaman geçtikçe daha iyi tanıyorsun eşini. o da seni tabiki. mutluluklar dilerim şimdiden bir ömür....:31:

para konusu sizde problem olabilir. sen eşine vereceğine bir kenarda paranı biriktir. tabii ki evlilik ortaklaşa sorumluluk gerektirir ama yardım ettiğinde de boşa gitmemeli. sen ona yardım ettiğinde o savuruyorsa lüzumsuz alıyorsa yardımın amacına ulaşmıyor.
demek ki onun da borç ödeyip, sıkıntı çekip, para biriktirmeyi öğrenmesi gerekiyor. ayrıca borçları sana güvenerek yapıyor olabilir.

paranı 5 kazanıyorsan 3 de 2 sini ayrı bır hesapta biriktir ve yok say...iyi gün olur kötü gün olur...

erkekler ayrılırken ne hikmetse herşeyin kendilerinin olduğunu ve evı kurarken herşeyi kendilerinin yaptığını iddia edip insanı çileden çıkarabiliyorlar...

çocuğun doğunca da onun adına bir hesap açın büyüyene kadar ayda 100 200 ne kadar olursa atın kenara biriksin...

canım öyle bi imkanım yok işte.. memur olduğum için ne kazandığım belli.. üstelik aynı kurumdayız...

para konusu sizde problem olabilir. sen eşine vereceğine bir kenarda paranı biriktir. tabii ki evlilik ortaklaşa sorumluluk gerektirir ama yardım ettiğinde de boşa gitmemeli. sen ona yardım ettiğinde o savuruyorsa lüzumsuz alıyorsa yardımın amacına ulaşmıyor.
demek ki onun da borç ödeyip, sıkıntı çekip, para biriktirmeyi öğrenmesi gerekiyor. ayrıca borçları sana güvenerek yapıyor olabilir.

işte bu rahatlığa alışmışken onu kırmadan, bunu ona nasıl öğretebilirim?

1. soruna cevabım; kendiliğinden olur naz cilve içinden gelir zaten zamanı gelince. Güzel çamaşırlar alabilirsin en fazla bunu diyebilirim :14:
2. soruna gelince de, eğer ailede kim maddi denetimi elinde tutabiliyorsa o tutmalı. Elbette birbirinize danışarak yapacaksınız ödemelerinizi ama savurgan olan nişanlınsa ele geçirmelisin yönetimi..Bunu da onu karşına alıp güzelce konuşarak halledebilirsin.. Mesela de ki çocuklarımız olmadan birikim yapalım

maddi olarak yüz verme.o sana maddi yardımda bulunsun.mesela sen mutfak masrafını yap o elektrik-su faturasını kirayı ödesin.
geri paranı bankaya at.açıkça dile getir.
herşeyi masaya yatırın.sonra sıkıştı mı seni banka olarak görücek.para verdiğin zamanda borç ver.söyle açıkca borç veriyorum diye.

erkeğe maddi sorumluluk yüklemek lazım ben bunun inancındayım sonra senden maaş kartını isterse şaşırma.
ev ihtiyaçlarında sana düşen görevi yapıyorsan geri kalan parayı kenara at sana karışmaya hakkı yok senin maaşın.

nasıl olsa biz bayanlar hep ileriyi düşünürüz merhametliyizdir.ev alınınca çıkarır veririz.

Ha birde ne yaparsa yapsın asrın kavgasını bile çıkartsa banka kartını verme...

Aklıma geldikçe yazayım ama şuan aklıma gelen ilk şey hamile kalırsan veya hastalanırsan kimsenin evine gitme.Annende olsa kayınvalidende olsa onlarda kalıp sana bakmalarına izin verme.Senin evine gelsinler senin evinde baksınlar gerekirse kalırlar gerekmezse işleri bitince evlerine gitsinler.Ben bunu bizzat yaşadım düşük tehlikemde annemin evi müsait diye orda kaldım sonra çok laf oldu anasında kaldı aylarca kayınvalidesine gitmedi diye.En güzeli gelip senin evinde bakmaları.

merhaba 1 senelik evliyim bütün eşyalarımız yurt dısına yerleşeceğim için 6500 tlye satıyorum 05063534272

Back
X