- 18 Kasım 2014
- 4.953
- 6.450
- 358
- Konu Sahibi turuncu_vosvos
-
Biraz kişilik, birazda dönemsel bir şey sanırım. Bu haftasonu yakın arkadaşım evlendi. Tüm evlilik hazırlığında iğnesinden ipliğine aldığını ettiğini whatsap grubundan hepimize duyurdu. Tabiri caizse yıllar sonra kendi gelin çiçeğimin rengini hatırlamayacağım ama inanın bu arkadaşımınkini unutmayacağım o derece. Neyse düğün bitti eşime damadın yakasındaki çiçeği sordum farketmemiş bile. Oysa ben tüm detaylara tek tek baktım. Neden? öncesinde hepsi paylaşılıp dikkatim çekildi. Sanırıım "benim düğünüm, en güzel olmalıyım, herşey güzel olmalı" mantığı o düğün vakti bir çoğumuzda oluyor, bazılarımız bunu dışta yaşarken bazılarımız içte yaşıyor.İyi geceler hanımlar. Benimkisi dert değil aslında ama sadece paylaşmak istedim. Şu kadınlar kulübü forumunda evlilikle ilgili o kadar çok paylaşım yapılıyor ki hayret ediyorum. İnsanin dünyaya sadece evlenmek için mi geliyor yani. Evlenene kadar evlenme derdi var. Hele ki o evlilik öncesi hazırlığında olanlar o kadar mı itici gelir ya. Herkesi kastedmiyorum illaki farklı düşünenler vardır ama çoğu kız evlilik hazırlığını o kadar abartıyor ki sürekli bı gelinliğinle bakın yok nisanlima damatlık aldık bakın bakın bakın tek taş aldım bestasimla uyumlu olmuş mu. Tektaslariniz kaç karat hadi resimlerini atalım . Neden iki kişi arasında olması gereken ve bütçeye bağlı olarak kişiden kişiye değişen şeyler bu kadar yaristiriliyor anlam veremiyorum. Herkes aldıklarını millete gösterme çabasında. Hayır kadın adamal evde mutsuz ama tektasina zeval glmesin hala karat yaristirma derdinde. Bı kere evleniyorum en pahalisi olsun erkek tarafı yapacak tabi kolay mı kız almak kafasından kurtulup da sadece eşinizle mutlu bir geleceğe odaklanilsa baskalarina biseyler ispatlama çabasından kurtuluşa bence evlilikler daha sağlıklı ilerler. Hayır tektasini ailene gisterisin yakınlarına gosterisin de hiç tanımadığın insanalrla resmini atmak bana çok anlamsız geliyor ne yani biz bdgenmesek gidip değiştircek misiniz. İnanın bunları gördükçe evlilikten soguyorum bu kadar yüzeysel ilişkiler yüzünden . Çünkü bu insanalr iki ay sonra kocamla sorunlarımız var kaynananm şöyle görümcem böyle diye konu açmaya basliyor. Mutluluğunu paylaşmak ayrıdır ama her evlenen kendi dugununu bambaşka rüya gibi sanıyor ama inanın dışardan bakıldığında hepsi çok sıradan hepsi aynı. Bu kadar yaristirilacak bı şey olduğunu düşünmüyorum. Herkes için söylemiyorum ama genelde bunu hayattaki tek başarısı evlenmek olan insanlar yapiyor.
bütün düğünler aynı geliyor bana. Hatta yemekli düğün diye bir sürü para veriliyor soğuk ve tatsız şeylereBiraz kişilik, birazda dönemsel bir şey sanırım. Bu haftasonu yakın arkadaşım evlendi. Tüm evlilik hazırlığında iğnesinden ipliğine aldığını ettiğini whatsap grubundan hepimize duyurdu. Tabiri caizse yıllar sonra kendi gelin çiçeğimin rengini hatırlamayacağım ama inanın bu arkadaşımınkini unutmayacağım o derece. Neyse düğün bitti eşime damadın yakasındaki çiçeği sordum farketmemiş bile. Oysa ben tüm detaylara tek tek baktım. Neden? öncesinde hepsi paylaşılıp dikkatim çekildi. Sanırıım "benim düğünüm, en güzel olmalıyım, herşey güzel olmalı" mantığı o düğün vakti bir çoğumuzda oluyor, bazılarımız bunu dışta yaşarken bazılarımız içte yaşıyor.
her evlenen kendi dugununu bambaşka rüya gibi sanıyor ama inanın dışardan bakıldığında hepsi çok sıradan hepsi aynı.
bence de ya mutlu mu olmasınlar başkaları mutsuz diye...İnsanlar birbirine tahammül edemez olmuş. Hayır özenli hazırlanmanın, mutluluğunu paylaşmanın nesi kötü. Karat yarıştıran için bişey demiyorum oda öyle mutlu peki bundan banane?
Lakin burda bi kaç kez denk geldim her özenle evlilik hazırlığı yapıp, içi içine sığmayıp paylaşan evliliği hedef haline getirip bi başarı olarak görmüyor. Genellemelere karşıyım.
Bişey ilginizi çekmiyorsa görmezden gelinir. Bu dert oluyorsa, dert olanda bi takım problem olmuş olabilir.
Benzeri benimde başıma geldi.Evlilik çok güzel birşeydir kesin doğru insanla yapılırsa
Ama evlenmeyi marifet sanan insanlar bana da çok itici geliyor, herkes evlenir zaten birşekilde bunda marifet yetenek beceri zeka önemli değil ki
En yakın arkadaşım evlendikten sonra bana yaşın geçiyor artı evlen sende dedi ses etmedim
Ardından evde kalcan canım sana çok üzülüyorum diyince, sen kendine üzül istersen sevmediğin bir adamla evlenmiş olmak için evlendin dedim sonuçküsüz
Kesinlikle öyle zaten çok kıskanç olduğunu herkes söylerdi ben görmezden gelirdim bazı şeyleri küsünce daha net anladımBenzeri benimde başıma geldi.
Çocukluk arkadaşım, yazık sana bak 30lardasın (32 yaşındayım) artık şansın var ise dul ve çocuklu belki bulursun dedi.Tabi ben şok. Bu laflardan sonra bir daha adımı anma dedim.20 yıllık dostluğu bitirdim.Yine olsa yine yaparım.
Yani o arkadaşınızla küsmeniz belki de hakkınızda hayırlıdır.Hiç üzülmeyin.Insan olan bu lafları etmeye utanır ya.Hadsizlik bu.
Doğru insanlarla evleneceksek evlilik olsun.Yoksa babam rahat durumu zaten..
İyi geceler hanımlar. Benimkisi dert değil aslında ama sadece paylaşmak istedim. Şu kadınlar kulübü forumunda evlilikle ilgili o kadar çok paylaşım yapılıyor ki hayret ediyorum. İnsanin dünyaya sadece evlenmek için mi geliyor yani. Evlenene kadar evlenme derdi var. Hele ki o evlilik öncesi hazırlığında olanlar o kadar mı itici gelir ya. Herkesi kastedmiyorum illaki farklı düşünenler vardır ama çoğu kız evlilik hazırlığını o kadar abartıyor ki sürekli bı gelinliğinle bakın yok nisanlima damatlık aldık bakın bakın bakın tek taş aldım bestasimla uyumlu olmuş mu. Tektaslariniz kaç karat hadi resimlerini atalım . Neden iki kişi arasında olması gereken ve bütçeye bağlı olarak kişiden kişiye değişen şeyler bu kadar yaristiriliyor anlam veremiyorum. Herkes aldıklarını millete gösterme çabasında. Hayır kadın adamal evde mutsuz ama tektasina zeval glmesin hala karat yaristirma derdinde. Bı kere evleniyorum en pahalisi olsun erkek tarafı yapacak tabi kolay mı kız almak kafasından kurtulup da sadece eşinizle mutlu bir geleceğe odaklanilsa baskalarina biseyler ispatlama çabasından kurtuluşa bence evlilikler daha sağlıklı ilerler. Hayır tektasini ailene gisterisin yakınlarına gosterisin de hiç tanımadığın insanalrla resmini atmak bana çok anlamsız geliyor ne yani biz bdgenmesek gidip değiştircek misiniz. İnanın bunları gördükçe evlilikten soguyorum bu kadar yüzeysel ilişkiler yüzünden . Çünkü bu insanalr iki ay sonra kocamla sorunlarımız var kaynananm şöyle görümcem böyle diye konu açmaya basliyor. Mutluluğunu paylaşmak ayrıdır ama her evlenen kendi dugununu bambaşka rüya gibi sanıyor ama inanın dışardan bakıldığında hepsi çok sıradan hepsi aynı. Bu kadar yaristirilacak bı şey olduğunu düşünmüyorum. Herkes için söylemiyorum ama genelde bunu hayattaki tek başarısı evlenmek olan insanlar yapiyor.
İnsanlar birbirine tahammül edemez olmuş. Hayır özenli hazırlanmanın, mutluluğunu paylaşmanın nesi kötü. Karat yarıştıran için bişey demiyorum oda öyle mutlu peki bundan banane?
Lakin burda bi kaç kez denk geldim her özenle evlilik hazırlığı yapıp, içi içine sığmayıp paylaşan evliliği hedef haline getirip bi başarı olarak görmüyor. Genellemelere karşıyım.
Bişey ilginizi çekmiyorsa görmezden gelinir. Bu dert oluyorsa, dert olanda bi takım problem olmuş olabilir.
Aynen bende öyle detaylı özenli hazırlanmadım ama hazırlanan arkadaşlarım oldu onlarla mutlu oldum.Cidden ben de öyle aşırı özenerek her detayı düşünerek hazırlanmadim tarzım degil ama arkadaşım çok detaylı hazırlandı nedime bilekleri, simli gelin takımı yazan stickerlara kadar dusunulmus, mendiller, kiyafetler vs çok detay vardı ve çok eğlendik onları yaparken de takar de. Çok güzel oldu herşey.
Arkadaşlarımın aldıkları şeylere bakmak beni hiç sinirlendirmedi açıkçasi. Kuzenim aldıkları alyanslari tektasi ilk bana göstermişti.
Bunlara bakıp sinirden çatlatacak ne var? Sonra da vay efendim kiskanmiyorum.
Aynen bende öyle detaylı özenli hazırlanmadım ama hazırlanan arkadaşlarım oldu onlarla mutlu oldum.
aaa bunlar evliliği hedef haline getirmiş diye bi düşünce aklımın ucundan geçmedi. hepside kariyeri çok iyi olup evlilik yoluna girmiş insanlardı evliliği başarı olarak düşünecek en son Kişilerdi bu yapı meselesi bazıları özenle hazırlanır, bazıları detay düşünmez. Hemen yaftayı yapıştırıyoruz evliliği başarı görüyorlar diye.
Benimkilerde aynı fikirdeler.Kesinlikle öyle zaten çok kıskanç olduğunu herkes söylerdi ben görmezden gelirdim bazı şeyleri küsünce daha net anladım
Hiç mi hiç lazım değil böylr insanlar
Sever sevilir anlaşırsam evlenirim
Yoksa asla
Ailemde yanımda mutlu olmayacaksan evlenme diyorlar
Hayat böyle daha güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?