Yeni evleneceklerin anlamsız tavirlari

Biraz kişilik, birazda dönemsel bir şey sanırım. Bu haftasonu yakın arkadaşım evlendi. Tüm evlilik hazırlığında iğnesinden ipliğine aldığını ettiğini whatsap grubundan hepimize duyurdu. Tabiri caizse yıllar sonra kendi gelin çiçeğimin rengini hatırlamayacağım ama inanın bu arkadaşımınkini unutmayacağım o derece. Neyse düğün bitti eşime damadın yakasındaki çiçeği sordum farketmemiş bile. Oysa ben tüm detaylara tek tek baktım. Neden? öncesinde hepsi paylaşılıp dikkatim çekildi. Sanırıım "benim düğünüm, en güzel olmalıyım, herşey güzel olmalı" mantığı o düğün vakti bir çoğumuzda oluyor, bazılarımız bunu dışta yaşarken bazılarımız içte yaşıyor.

Bütün düğünler ayni ama çok abartılı bir far
bütün düğünler aynı geliyor bana. Hatta yemekli düğün diye bir sürü para veriliyor soğuk ve tatsız şeylere

her evlenen kendi dugununu bambaşka rüya gibi sanıyor ama inanın dışardan bakıldığında hepsi çok sıradan hepsi aynı.

Kesinlikle doğru tespit..
Her yeni evlenecekte bir afralar bir tafralar. Bir premses haller..

Kendinden 3-4 sene önce evlenene bir beylik laflar..

Evlenirler saçmasapan sunumlar. Canım kocişimli paylaşımlar..

"Ulan tünelin ucunun çıktığı yer belli havan kime?" demek istiyorum. Ama bozmaya kıyamıyorum..

İnsanlar birbirine tahammül edemez olmuş. Hayır özenli hazırlanmanın, mutluluğunu paylaşmanın nesi kötü. Karat yarıştıran için bişey demiyorum oda öyle mutlu peki bundan banane?
Lakin burda bi kaç kez denk geldim her özenle evlilik hazırlığı yapıp, içi içine sığmayıp paylaşan evliliği hedef haline getirip bi başarı olarak görmüyor. Genellemelere karşıyım.
Bişey ilginizi çekmiyorsa görmezden gelinir. Bu dert oluyorsa, dert olanda bi takım problem olmuş olabilir.

Banada garip geliyor.Gorgusuzlukde sosyal medya kullanarak çığır açtik milletce.Aldigi arabayi faceye koyup gosterenimi ararsin gunluk ne pisirmis ne yemisler yurt disina nereye gitmisler butun hayatlarini adim adim sosyal medayadan paylasmadan yasayanlarimi ararsin.Gorgusuzluk mutsuzluk kabul gorme tatmin hissetme gibi seyler yatiyor bence bunlarin altinda.Zavallilik resmen

Reactions: 000
vala oyle.gııyoalr en güzelini alıyorlar en pahalısını ondan sonra eşimle bırbırımızı yıyoz çalışmak zorundayım.para yetmıyor.kocam ılgılenmıyor ılgılenmez tabı borçlar kapansın bı mutlu olur o zaman =D

bence de ya mutlu mu olmasınlar başkaları mutsuz diye...

Öneri ayrı, hiç bilmediğin bi milyon kadına hangisi güzel demek gerçekten anlamsız.
Çevrede reel kimse kalmadı da soracak insan bi burda mı kaldı.

Evlilik çok güzel birşeydir kesin doğru insanla yapılırsa
Ama evlenmeyi marifet sanan insanlar bana da çok itici geliyor, herkes evlenir zaten birşekilde bunda marifet yetenek beceri zeka önemli değil ki
En yakın arkadaşım evlendikten sonra bana yaşın geçiyor artı evlen sende dedi ses etmedim
Ardından evde kalcan canım sana çok üzülüyorum diyince, sen kendine üzül istersen sevmediğin bir adamla evlenmiş olmak için evlendin dedim sonuçküsüz

Benzeri benimde başıma geldi.
Çocukluk arkadaşım, yazık sana bak 30lardasın (32 yaşındayım) artık şansın var ise dul ve çocuklu belki bulursun dedi.Tabi ben şok. Bu laflardan sonra bir daha adımı anma dedim.20 yıllık dostluğu bitirdim.Yine olsa yine yaparım.
Yani o arkadaşınızla küsmeniz belki de hakkınızda hayırlıdır.Hiç üzülmeyin.Insan olan bu lafları etmeye utanır ya.Hadsizlik bu.
Doğru insanlarla evleneceksek evlilik olsun.Yoksa babam rahat durumu zaten..

Son düzenleme:
Kesinlikle öyle zaten çok kıskanç olduğunu herkes söylerdi ben görmezden gelirdim bazı şeyleri küsünce daha net anladım
Hiç mi hiç lazım değil böylr insanlar
Sever sevilir anlaşırsam evlenirim
Yoksa asla
Ailemde yanımda mutlu olmayacaksan evlenme diyorlar
Hayat böyle daha güzel

Reactions: 000

Emin ol buraya o tek taşlarını, beş taşlarını atanlar aynı zamanda instagram, whatsapp ve facebook storylerine de atıp ayrıca duvarlarına post da atıyordur Yani kaçarın yok illaki göreceksin.

Ben de bu tarz davranışları itici buluyorum. Tamamen insanların gösteriş meraklı olmasıyla ilgili. Çünkü artık eğer bu tarz şeyleri insanların gözüne sokmazsak yeterince değerleri olmuyor. Herkes görmeli, gıpta etmeli ve imrenmeli nelere sahip olduğumuza ve belki onların nelere sahip olamayacaklarına...

Cidden ben de öyle aşırı özenerek her detayı düşünerek hazırlanmadim tarzım degil ama arkadaşım çok detaylı hazırlandı nedime bilekleri, simli gelin takımı yazan stickerlara kadar dusunulmus, mendiller, kiyafetler vs çok detay vardı ve çok eğlendik onları yaparken de takar de. Çok güzel oldu herşey.

Arkadaşlarımın aldıkları şeylere bakmak beni hiç sinirlendirmedi açıkçasi. Kuzenim aldıkları alyanslari tektasi ilk bana göstermişti.
Bunlara bakıp sinirden çatlatacak ne var? Sonra da vay efendim kiskanmiyorum.

Aynen bende öyle detaylı özenli hazırlanmadım ama hazırlanan arkadaşlarım oldu onlarla mutlu oldum.
aaa bunlar evliliği hedef haline getirmiş diye bi düşünce aklımın ucundan geçmedi. hepside kariyeri çok iyi olup evlilik yoluna girmiş insanlardı evliliği başarı olarak düşünecek en son Kişilerdi bu yapı meselesi bazıları özenle hazırlanır, bazıları detay düşünmez. Hemen yaftayı yapıştırıyoruz evliliği başarı görüyorlar diye.

İsteyen istediği şekilde yaşar. Ben evlensem gelinlik bile giyinmem o kadar nefret ediyorum o kabarık şeyden ama giyinene de "ay neden giyiyorsun" diye sormam. Keşke başkalarının hayatıyla ilgilenmek yerine, kendi hayatımıza odaklansak.

Yani evlilik hazırlığı dediğin belli bir süreçten ibaret sonra bitiyor. O sürecte bu hazırlığa biraz daha fazla odaklandı diye ömrü boyunca başka şey yapmıyor veya yapmayacak değil kimse.
Herkes evlendikten sonra hayatına sunumculukla devam etmiyor.
Son 2 senedir Instagram kullaniyorum. Yemek paylasanlari çok yadirgardim sadece ama artık düşünmüyorum bile. Banane, ben yapmiyorum sonuçta, herşey bu kadar basit aslında.

Ama çok güzel değil mi demek ki bundan mutlu oluyorlar ,hazırlık yaparken eğleniyorlar. Özel bir günlerine özen gösteriyorlar.Ben de mutlu oluyorum öyle insanlar adına.

Ben de öyle evliliğe çok büyük önem veren biri değilim, sevgilini bulmak önemli bence. Sanmıyorum o tarz işlere sunumlara vs gireyim çok para harcayayım kendim tercih etmezdim ama yine de anı olsun diye güzel bir düğün yapmak isterdim sevdiğim insanla.

Yani niçin bir dert anlamadım, mutlu insanların mutluluğu bizi de mutlu etmeli fikirlerimiz farklı da olsa.

Benimkilerde aynı fikirdeler.
Zaten annem 30 yaşında evlenmiş.O yüzden asla baskı yapmadı. Yapmaz da.
Mutlu ve huzurlu olacağın biri olmayacaksa gerek yok.
Arkadaşınız benim eski arkadaşım gibi.Öyle insanlardan dost olmaz.Ayrıca bariz kıskançlık var.Negatif enerji almaya gerek yok.
Uzak olsunlar..

Hiç birbirimize böyle seyler anlatan arkadaslar olmadık. Cevrenizş değiştirin. Ama evlilik zorlu bir süreç hepimizin sıkıntıları illaki oluyor. Evlilik sürecinde sorunlar cıkıyor. Ama yüzük taşı yarıstırdıgımızı görmedim. Kendim de yapmadım. Eşimle evlenirken pek cok sıkıntı yasadık. Geneli aile sebepliydi ama suan kalmadı o problemler. İnsanlar birbirini tanıdıkca cözülüyor. Bunları dert etmeyin her ilişkinin dinamiği farklıdır. Siz kendinize odaklanın. Burası da zaten bir derdim var platformu. Kısacası görmek istemiyorsanız burayı okumayın. İstemsizce etkilenirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…