- 14 Haziran 2018
- 3.775
- 7.573
- 108
- Konu Sahibi turuncu_vosvos
-
Bu benim teyzemin kızı kesin aynı kişiden bahsediyoruzBir akrabamın nişan merasiminden aynı tip sadece ikramlıkları gösteren 20 küsür fotoğraf gördü bu gözler.
Sizin kişiliğinize bir etiket yok.
Ama ettiğiniz cümleyi çiğ buldum evet doğrudur.
Düşünceleri eleştirmek ile kişiliği etiketlemek arasında fark vardır.
Mesela, burada konu sahibine böyle bir konu açtığı için hemen kişiliğine etiket ve hatta hakaret geldi. (Fesat ve kıskanç dediler.)
Halbuki düşüncelerine bir eleştiri olmalıydı, kişiliğine değil.
Yani kısaca sizin kişiliğinize bir etiket/hakaret asla yok. Ama düşüncenizi ve cümlenizi çiğ buldum.
Hala bu fikirdeyim.
Bu benim teyzemin kızı kesin aynı kişiden bahsediyoruz
Neyseki yorum yaparken birbirimizden izin almak zorunda değiliz.
Ben de sizin bakış açınızı çok dar, eleştirileri değerlendirme kabiliyetinizi düşük, yaptıgınız yorumları da taraflı buldum mesela.
Ayrıca yazdığımın arkasındayım ben de. sabah 05:00 te konu açan tip uykularını kaçıracak kadar bu konuya net takmıştır.Bir tektaş alırsa iyi gelebilir belki.
Siz çiğ bulursanız bulun, bunun önemi hiç yok.
Ama potansiyeliniz varben evli değilim tek taş pırlantalarımda yok
iyi günler
Bagdastirmadim lütfen. Evlilik süsü pusu kadar bunlara da önem verilmesi gerekir dedim ben. Ayrıca genelleme yapmadan önce zaten en başta da belirttim illaki iki işi birden layıkıyla yürüten kadınlar vardır onalra saygım sonsuz onları tenzih ediyorum. Benim elestirdigim nokta senin tektasin kaç karat benimki kaç karat diye yaristiranlar . Onun dışındakiler boş yere üstüne alınıp ortalığı alevlendirdi.Tektasim var,bestasim da var. 2 sini de takıyorum. Ha bir de 2 si de birbiriyle uyumlu. Pahalı da. Bana da yakışıyor.Kimsenin yüzüğünün bilmemnesinin karatını ayarını merak etmedim kendiminkiyle de kiyaslamadim. Evim de cok gösterişli mobilyalarim var. Kocam da gösterişli ve kodaman bir erkek. Koltuklarimi ve,orta sehpaya koydugum ikramliklari cekipte sosyal medyada paylasmiyorum. Sunumcu da degilim. Pembik gelin de degilim.Dugun fotomu evlendikten sonra 1 kez paylastim gelinlikle. Cocugum yok,olsa da fotosunu paylasmam her dakika,hamile kalırsam karnimi gere gere foto cekmem. Hamile kalamamanin ne oldugunu biliyorum cünkü. Başkasının canını yakmaya lüzum yok diye düşünüyorum Cevremden birisi benim icin tek derdi evlenmek tek başarısı evlenmek dese güler geçerim,zira evlenmek bir başarı değildir. Bu konuda sizinle hem fikirim. Bu sekilde genelleme yapmaniz yanlış bence. Herkesin hayat tarzi ve mana yüklediği seyler farklidir.
Kimine gore koltugun rengi ve halının deseni onemlidir.
Kimine gore de yüzüğün büyüklüğü. Bunun egitimle bir alakasi yok.
Takip ettigim bir kadın var. 2 universite mezunu ve 2 dil biliyor Turkce haric. 39 yasinda. Butun fotolarında yuzukleri,pirlanta kolyeleri falan meydanda. Hatta bazen,aynaya yaklasip kolyelerinin net gözüktüğü videolar çekiyor. Arabanin direksiyonunu cekiyor araba pahali ve luks bir araba. Hatta kadindan yüzük isteyen bile var hahahah. Kocasiyla foto koyup kocisim ile baslayan methiyeler düzüyor
O kadini gösterdigim bir arkadasim,boyle kekolarin yaninda da hep boyle kadinlar oluyor :) diye bi yorum yapmisti ki efsane
Adam da keko meko degil.Boyle kiskanc insanlar da var yani. Sizin bunu egitimle bilimle sanatla vs bagdastirmaniz tuhaf geldi bana.
Sabah beste konu açan "tip" . İnsanalrdan bahsederken "tip" kadar bayağı bı kelime kullanarak kalitenizi göstermiş oldunuz. Siz sanırım saate takildiniz. Yani bu konuyu öğlen 12.00 de acsam bana katılacaksınız yani !!! Ne kadar ufak detaylarda boguluyorsunuz. Tektasi bence siz kendinize alın görüyorum ki daha çok ihtiyacınız var. Ben i kadar şeyden bahsederken sizin sadece tektasa takilmaniz bu konuya sizin ne kadar takıntılı olduğunuzu gösteriyor. Sizinle daha fazla muhatap olmayacağım aynı seviyede değiliz sayın "tip" .Neyseki yorum yaparken birbirimizden izin almak zorunda değiliz.
Ben de sizin bakış açınızı çok dar, eleştirileri değerlendirme kabiliyetinizi düşük, yaptıgınız yorumları da taraflı buldum mesela.
Ayrıca yazdığımın arkasındayım ben de. sabah 05:00 te konu açan tip uykularını kaçıracak kadar bu konuya net takmıştır.Bir tektaş alırsa iyi gelebilir belki.
Siz çiğ bulursanız bulun, bunun önemi hiç yok.
Yani evet,oyle bir yarış yapılması bence de saçma. Sonucta herkesin maddi durumu ve,zevki başka. Bir de bence ayip yani,belki o kizda tektas bile yoktur. Alamamıştır kocası ister istemez üzülebilir bence de yanlış birşey. Ya da ona yetmiştir gücü onu almıştır. Bizim insanlarimiz bazen cok acımasız oluyor. Ve gereksiz seyler yapıyorlar cidden.Bagdastirmadim lütfen. Evlilik süsü pusu kadar bunlara da önem verilmesi gerekir dedim ben. Ayrıca genelleme yapmadan önce zaten en başta da belirttim illaki iki işi birden layıkıyla yürüten kadınlar vardır onalra saygım sonsuz onları tenzih ediyorum. Benim elestirdigim nokta senin tektasin kaç karat benimki kaç karat diye yaristiranlar . Onun dışındakiler boş yere üstüne alınıp ortalığı alevlendirdi.
Sabah beste konu açan "tip" . İnsanalrdan bahsederken "tip" kadar bayağı bı kelime kullanarak kalitenizi göstermiş oldunuz. Siz sanırım saate takildiniz. Yani bu konuyu öğlen 12.00 de acsam bana katılacaksınız yani !!! Ne kadar ufak detaylarda boguluyorsunuz. Tektasi bence siz kendinize alın görüyorum ki daha çok ihtiyacınız var. Ben i kadar şeyden bahsederken sizin sadece tektasa takilmaniz bu konuya sizin ne kadar takıntılı olduğunuzu gösteriyor. Sizinle daha fazla muhatap olmayacağım aynı seviyede değiliz sayın "tip" .
Bende onu anlatmaya çalışıyorum zaten. Maddiyatla alakalı olan bı durumda bu kadar yarışa girmek sizin gibi olmayan insanları uzebilir. Bunları düşünmeden gösteriş için yapılan şeyi eleştirdim ben sadece. Empati kurdum aslında ama empati kavramını sadece kendi "muhteşem " düğünlerine ay ne kadar güzel diye iltifat etmek olarak algiladilayan insanalr anlamadan dinlemeden savunmaya geçiyor.Yani evet,oyle bir yarış yapılması bence de saçma. Sonucta herkesin maddi durumu ve,zevki başka. Bir de bence ayip yani,belki o kizda tektas bile yoktur. Alamamıştır kocası ister istemez üzülebilir bence de yanlış birşey. Ya da ona yetmiştir gücü onu almıştır. Bizim insanlarimiz bazen cok acımasız oluyor. Ve gereksiz seyler yapıyorlar cidden.
Aslinda oyle bir beklenti de yanlış. Bizene yani senin düğününden degil mi? Bende boyle seyleri sevmiyorum pek. Simdi bir arkadasim var hamile,bana cocugundan bahsetmeye basladi ve laf arasinda da anne olunca anlarsin vs dedi. Zoruma gitti. Görüşmüyorum da . Kendisini severim de..simdi boyleleri de cocugunu kıskanıyoruz saniyorlar aptallar çünkü . Benim icimde kopan firtinayi biliyor mu? Yoo bilmesine de gerek yok. Mesela biseye üzülmüştüm. Bir arkadasim var,muhabbet ediyorduk,gecen alisveris yaptim giycek hicbiseyim yoktu biraz fazla harcadim ama amaan oh olsun dedim. 1500 tl harcamistim. Gitmis kocasına demiski bak 1500 liralik kiyafet aliyor sen bana para vermiyorsun. Ay nasıl pisman oldum soyledigime. Yazik sonucta onunda nefsi var. Bidaha acmadim maddi seyler anlatmadim.Ama kendisi bana yaptiklarindan hic pisman degil. Ablasinin hamileligini gizledi. Insanlar cok kötü olmuslar. Empati yapmak şart bence.Bende onu anlatmaya çalışıyorum zaten. Maddiyatla alakalı olan bı durumda bu kadar yarışa girmek sizin gibi olmayan insanları uzebilir. Bunları düşünmeden gösteriş için yapılan şeyi eleştirdim ben sadece. Empati kurdum aslında ama empati kavramını sadece kendi "muhteşem " düğünlerine ay ne kadar güzel diye iltifat etmek olarak algiladilayan insanalr anlamadan dinlemeden savunmaya geçiyor.
Tabi ki istisnai durumlar olur ama bu kadar kadinda durum buysa bdvye konu acanlar kim?O bazen oluyor canım,Hülya Koçyiğitte kızını eğitim odaklı yetiştiriyormuş ama kızı lisedeyken bir oğlanın elini tutup gelmiş biz evleneceğiz diye:)
Ne yaptıysak caymadı,lise sonu evlendi çok üzülmüştüm demişti.
Torunlarının okuması ve erken evlenmemesi için herşeyi yapmış,ama Neslişah ta 20 21 yaşında evlenmiş,2 3 ay sonra boşanma.
Bir programda anlatmıştı,oluyor yani,çocuğu doğuruyorsun ama huyunu doğuramıyorsın derler,karakterin getirdiği özellikler de var sonuçta...
Ama potansiyeliniz var
İyi günler :)
Sizin oralardan değilim, bilmiyorum artık ne derlerbizim oralarda şey derler ; müneccim ...... ksjdksds
neyse müneccimlik varsa demek
Saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Evlilik herkes için çok önemlidir. Ama hayattaki en önemli şey tektasiyla beş tasinin birbirine yakisio yakışmadığı konusu olan kadınlar var. Evlilik hazırlığına fazlaca anlam yüklendiğini düşünüyorum . Benim için evlilik önemli evlenirken düğün salonumdaki sandalyenin örtüsünün rengi degil.bi şeylerin resimlerini paylaşmak anlamsız geliyor çünkü sadece burda değil çevremde goruyorum. Senin beş yaş n var belki baktıkça mutlu oluyorsun. Ama onu gören başka bı kadın benim neden yok diye evde kocasının başını yiyo . Bana neden yapılmadı haketmiyo muyum diye uzuluoyr. Saygıdan bahsediyorsak evet diğer insanlara saygı göstermek lazım bence de her konuda !
İkisinin de iyi ve kötü yönleri var Allah kadını da erkeği de hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Kötü evlilik cehennem gibidirSimdide millette evlilik fobisi basladievlilik kotu birsey mi? Insanlarin heves etmesi neden garip? Tamam bazisi onda var bendede olsun mantiginda oluyorda.. sizene bizene yani.
Evlenenler mutsuzda evlenmeyenler sanki mutluluktan geberiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?