Yeni evleneceklerin anlamsız tavirlari

Neyseki yorum yaparken birbirimizden izin almak zorunda değiliz.
Ben de sizin bakış açınızı çok dar, eleştirileri değerlendirme kabiliyetinizi düşük, yaptıgınız yorumları da taraflı buldum mesela.
Ayrıca yazdığımın arkasındayım ben de. sabah 05:00 te konu açan tip uykularını kaçıracak kadar bu konuya net takmıştır.Bir tektaş alırsa iyi gelebilir belki.
Siz çiğ bulursanız bulun, bunun önemi hiç yok.

Benim düşüncemi tabi ki önemsemek zorunda değilsiniz.
Bende kabiliyetlerimi değerlendirmenizi yetersiz buldum.
Fakat düşüncelerinize katılmamakla beraber saygı duyuyorum.

Son düzenleme:
Bagdastirmadim lütfen. Evlilik süsü pusu kadar bunlara da önem verilmesi gerekir dedim ben. Ayrıca genelleme yapmadan önce zaten en başta da belirttim illaki iki işi birden layıkıyla yürüten kadınlar vardır onalra saygım sonsuz onları tenzih ediyorum. Benim elestirdigim nokta senin tektasin kaç karat benimki kaç karat diye yaristiranlar . Onun dışındakiler boş yere üstüne alınıp ortalığı alevlendirdi.

Sabah beste konu açan "tip" . İnsanalrdan bahsederken "tip" kadar bayağı bı kelime kullanarak kalitenizi göstermiş oldunuz. Siz sanırım saate takildiniz. Yani bu konuyu öğlen 12.00 de acsam bana katılacaksınız yani !!! Ne kadar ufak detaylarda boguluyorsunuz. Tektasi bence siz kendinize alın görüyorum ki daha çok ihtiyacınız var. Ben i kadar şeyden bahsederken sizin sadece tektasa takilmaniz bu konuya sizin ne kadar takıntılı olduğunuzu gösteriyor. Sizinle daha fazla muhatap olmayacağım aynı seviyede değiliz sayın "tip" .

Yani evet,oyle bir yarış yapılması bence de saçma. Sonucta herkesin maddi durumu ve,zevki başka. Bir de bence ayip yani,belki o kizda tektas bile yoktur. Alamamıştır kocası ister istemez üzülebilir bence de yanlış birşey. Ya da ona yetmiştir gücü onu almıştır. Bizim insanlarimiz bazen cok acımasız oluyor. Ve gereksiz seyler yapıyorlar cidden.

yav he he

yani hayatında bir kere olacak bir şey ama buna nasıl hazırlandığın senin karakterin ya bunun başka bir şeyle alakası yok
biz mesela alyans aldık dün iki tane yüzük denedik ikinciyi beğendik tamam dedik çıktık
günlerce alyans bakan var ben de tam tersi onlara özeniyorum ne kadar hevesliler tatlılar diye
ama karakterim bu kendim bakamıyorum sıkılıyorum
karakter işte eleştirmeye yermeye ya da tam tersine gerek yok kim nasıl seviyorsa o öyle güzel

Bende onu anlatmaya çalışıyorum zaten. Maddiyatla alakalı olan bı durumda bu kadar yarışa girmek sizin gibi olmayan insanları uzebilir. Bunları düşünmeden gösteriş için yapılan şeyi eleştirdim ben sadece. Empati kurdum aslında ama empati kavramını sadece kendi "muhteşem " düğünlerine ay ne kadar güzel diye iltifat etmek olarak algiladilayan insanalr anlamadan dinlemeden savunmaya geçiyor.

Aslinda oyle bir beklenti de yanlış. Bizene yani senin düğününden degil mi? Bende boyle seyleri sevmiyorum pek. Simdi bir arkadasim var hamile,bana cocugundan bahsetmeye basladi ve laf arasinda da anne olunca anlarsin vs dedi. Zoruma gitti. Görüşmüyorum da . Kendisini severim de..simdi boyleleri de cocugunu kıskanıyoruz saniyorlar aptallar çünkü . Benim icimde kopan firtinayi biliyor mu? Yoo bilmesine de gerek yok. Mesela biseye üzülmüştüm. Bir arkadasim var,muhabbet ediyorduk,gecen alisveris yaptim giycek hicbiseyim yoktu biraz fazla harcadim ama amaan oh olsun dedim. 1500 tl harcamistim. Gitmis kocasına demiski bak 1500 liralik kiyafet aliyor sen bana para vermiyorsun. Ay nasıl pisman oldum soyledigime. Yazik sonucta onunda nefsi var. Bidaha acmadim maddi seyler anlatmadim.Ama kendisi bana yaptiklarindan hic pisman degil. Ablasinin hamileligini gizledi. Insanlar cok kötü olmuslar. Empati yapmak şart bence.

Tabi ki istisnai durumlar olur ama bu kadar kadinda durum buysa bdvye konu acanlar kim?
Neredeyse hergun biri konu aciyor yok komsu yok annem yok bilmemkim baski yapiyor , sorup duruyor diye

Bana saçma gelen birşey başkasını çok mutlu edebilir. Hala size katılmıyorum. Mercedes arabası olmayan birinin gözü kalır üzülür diye imkanınız olsa alıp binmez misiniz? Avrupa seyahatine çıksanız sosyal medyaya boy boy foto atmaz mısınız? Eminim ki atarsınız. Bahsettiğiniz konu da tamamen bu durumdan ibaret.

Millete kızmışsın da insanların haklılık payı da yok değil. Eski konularına şöyle üstünkörü bir göz gezdirdim direkt gözüme çarpan başlık "Evlenememe sorunu" oldu. Daha 26 yaşındasın yani. Kafaya takıyorsun işte, kafaya taktığın için de evlenen insanlar gözüne batıyor. Algıda seçicilik. Ama aslında bu insanları görmek canını yakıyor, bu yüzden kendince yeni evlenenlerde kusur arama derdindesin çünkü "evlenememe derdi"ni ancak bu şekilde azaltabiliyor, kendini rahatlatabiliyorsun. Bunu kabullenmekle işe başlarsan inan ki daha mutlu olabilirsin. Seni aşağılamıyor ya da laf falan sokmuyorum bu arada, henüz hayatının baharında olan hiçbir hemcinsimin bu noktaya gelmesini istemem. Hayat evlendikten sonra ayrı bir anlam kazanmıyor, çevren öyle düşünse de ve senin de böyle düşünmeni isteseler de...

Simdide millette evlilik fobisi basladievlilik kotu birsey mi? Insanlarin heves etmesi neden garip? Tamam bazisi onda var bendede olsun mantiginda oluyorda.. sizene bizene yani.

Evlenenler mutsuzda evlenmeyenler sanki mutluluktan geberiyor

Simdide millette evlilik fobisi basladievlilik kotu birsey mi? Insanlarin heves etmesi neden garip? Tamam bazisi onda var bendede olsun mantiginda oluyorda.. sizene bizene yani.

Evlenenler mutsuzda evlenmeyenler sanki mutluluktan geberiyor
İkisinin de iyi ve kötü yönleri var Allah kadını da erkeği de hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Kötü evlilik cehennem gibidir

Reactions: 000
bence konu sahibi cok haklı, bahsedilen güruh yüzünden normal olmadıgımı düşünmüştüm bi dönem. cünkü evlilik hazırlıgı, tektaşım, evim konusunda ayyyyyy evlenıyorm,esyalarım cıstaka cıstaka havasında olmamıştım. ama mutsuz da değildim. sürü psikolojisine girmedim sadece, girmemisim yani onu farkettim, tesekkurler^^

Reactions: 000
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…