Yeni evleneceklerin anlamsız tavirlari

O lafı yazanlardan biri ben oldugum için siz de yorumuma kızgın ifadesi bırakmış oldugunuzdan cevap verme gereği hissederek alıntı yapıyorum.ayrıca "çiğ" lafını size aynen iade ediyorum.yazdıklarınız inandırıcı hiç değil zaten, tanımadığınız insanlara etiket yapıştırırken gayet de hiç utanmıyorsunuz, kendinize yakıştırıyorsunuz, bence siz kendi adınıza üzülün öncelikle.
kadın sabahın 05:00 inde adeta suçlarcasına konu açmış, bu normal mi?hatta ve hatta çok komik.
demek ki çevresi öyle tiplerle çevrili, kendisi de o sayfalarda dolanıyor.kendisinin gündemi bu. bu kadar dertlenmek nedir?
benim çevremde hiç öyle insanlar yok mesela, bakmıyorum, görmüyorum.kendimi geliştiren bir insanım.örneğin forumda kaç tane kadın opera gösterilerine gidiyor mesela? ben giderim..örnek olarak söylüyorum.
benim gündemim pembik gelinlerle uğraşmak değil, haberim bile yok nasıl olduguna dair. mesele bu..
banane demeyi bilmek lazım, sıkışınca da aman efendim ben kadınların kendini geliştirmesinden yanayım diyor.evet ama ilk açtığı mesajdakilerin alt metni bu değil maalesef.
yazdıklarından çıkan anlamda kendisinde olmadıgı için bu kadar şikayet ettiği. bu nedenle al bi tektaş olsun bitsin dedim.
Bakış açınız bu kadar dar olmasın.Konu sahibini eleştiren herkes aynı açıdan eleştirmiyor, bunu düzgün analiz edebilmek lazım.

ben evli değilim tek taş pırlantalarımda yok

iyi günler

Bence tektasinizi cercevleyip asin . Bakıp bakıp kendinizi kutlayin. Ne kadar güzel evlendimm diye. Tek evlenen tek mutlu sizsiniz çünkü. Kadın sabahın beşinde konu açmış sizde yorum yapmisdiniz. Demekki bu konularla alakası bı yaraniz var o zmaan sizinde. Bizde böyle mi düşünmeliyiz. Bı insan birşeyi itici bulduğunda illa ki kendinde yoktur da kiskanmistir dimi. Belki sizde olmayıp başkalarında olan başka şeyler vardır. Bu sizin basarisizliginizi mi gösteriyor o zaman . Mantık bu mudur. Ya gerçekten artık gülüyorum bu kadar sığ düşüncelere ya.

tatlım ben bekarım.
yakın zamanda evlilik planım yok.
çok yazık gerçekten; insanlara kendini geliştir diyen bir kişinin bu kadar ezberden gelişine yazılar yazması.
üzgünüm an itibariyle ciddiye alınacak herhangi yönünün olmadıgını net farketmiş bulunmaktayım.iyi günler

Yolun açık olsun canım. Yorum sayindan ne kadar ciddiye almadigin gördüm :)Ezberden konuşmayan üst düzey insanalrla karsilasman dilegiyle

Öncelikle burası bir forum. İsteyen üye istediği saatte girip konu açar ve yazar.
Herkes gündüz konu açacak diye bir kural ben bilmiyorum. Eğer öyle bir kural varsa lütfen birileri yazsın.
Ayrıca isteyen istediği konuyu açar. Burada ne absürd konular gördü bu gözler ama insanlara saygımdan ne biçim ne komik konu demedim.
Şöyle bir durum var, ben evli değilim haliyle burada bir sürü elti, yenge bilmem uzaktan akraba konusu da açılıyor. Ve konuların çoğu da bana göre ''banane '' konusu. Ama o evli bayanlar o sorunlarla karşılaştığı için aman üstünde durma banane de geç demedim, demeyi de düşünmüyorum.
Ben kendim için neden üzülecekmişim anlamadım? Burada bize yaftalanan durumu eleştirdim Ve evet sözümün arkasındayım. Bana göre bekar birine onun özel hayatını, hislerini, duygularını bilmeden ''sana kimse almadıysa kendin al bir pırlanta '' demek çok haddi aşmak oluyor.
Belki o kişinin sevgilisi var, belki evlenmeyi düşünmüyor, belki pırlantaya ilgi bile duymuyor. Bu motivasyonları bilmeden bu yorumu yapmak bence haddi aşmaktır.
Bu arada kendinizi geliştirdiğinizi açıklamanıza gerek yok. Öyleyse öylesinizdir.
Ayrıca siz zaten pembik gösteriş yapan o gelinlerden değilseniz muhatap siz olmuyorsunuz ki.
Konuyu sizin için bu kadar içselleştirmeye gerek yok ki.
Benim eleştirdiğim olay şu; bir bekar hemcinsim; bazı evlenecek kadınlar bu olayları abartıyor diye söyleyince hemen onlara sen fesatsın, kıskançsın denmesine karşıyım. Sonuçta burada yazdığı bir, iki paragraf ile o kişinin duygu durumunu analiz edemezsin.
Bu arada mesleğim gereği çok açık görüşlü bir insanım. Ama burada bekar hemcinsime aşırı kere atılan aynı tip abartı fotoğrafları eleştirdi diye hemen kıskanç, fesat yakıştırmasını doğru bulmadım.

Ondan yorum yazdım.

Son düzenleme:

hemcinsinin sabahlara kadar evlilik,kociş,bebiş forumlarında gezinerek bu derece takıntı yapması hakkında görüşlerin nelerdir peki?samimi soruyorum.

bence sen karşılaşmaya çabalamalısın.böylece sabahlara kadar evlilik,kociş,bebiş forumlardan da bir nebze kendini kurtarmış, ufkunu daha faydalı şeylere açarak sıyrılmış olursun.yazıktır.
Çok teşekkür ederim gözümü açtım. Hemen bu sabahlara kadar derdinden gözüme uyku girmeyen koca derdimi bırakıp yüksek lisansa baslamaliyim. Uzaya çıkmalıyım ufkum genişlesin. Çok sağol :)

hemcinsinin sabahlara kadar evlilik,kociş,bebiş forumlarında gezinerek bu derece takıntı yapması hakkında görüşlerin nelerdir peki?samimi soruyorum.
İnsanalr hakkında ne kadar kolay yargıya varıyorsunuz. Sabahlara kadar koca derdine dusmusum forum geziyormusum. Ya ben koca derdinde olsam su an gelinliğimin danteli in modelini düşünüyor olmam gerekirdi. Bu durumu elestirmem değil :) ayrıca forumda bir sürü konu var ben hepsine bakıyorum. Bilimle alakalı konulara da bakıyorum sanatla eğitimle alakalı konulara da bakıyorum bu tarz konulara da bakıyorum. Önyargılarını bı kenara bırakın. İnsan denen varlık iki cümleyle analiz edilemeyecek kadar karmaşıktır. Sizinki analiz değil önyargı ve yakistirma

Elimizde sabahlara kadar bu forumlarda gezindiğine dair bir kanıt yok.
Sadece konuyu sabaha karşı açmış.
O kişiyi tanımadan kimse bunun analizini yapamaz.
Ben kendimden örnek vereyim. Bu forumda bir derdim var ve siyaset meydanına bakıyorum. Fakat sadece yakın çevremin ekli olduğu instagramda o kadar çok abartı, aynı tip fotoğraf ve paylaşımlar var ki. Bir akrabamın nişan merasiminden aynı tip sadece ikramlıkları gösteren 20 küsür fotoğraf gördü bu gözler. Dikkatinizi çekeyim konukları, gelenleri demiyorum. Onlar hatıradır, gelen her kişi ile ayrı ayrı çekilse anlarım. Sadece ikramlık ve pastanın 20 küsür fotoğrafını paylaşmıştı.
Benim ve konuyu açan kişinin demek istediği bu. Gereksiz abartı.

Yoksa özel gününden paylaşılan fotoğraflarla bir derdim yok. Konu sahibinin de yoktur.

Anladım,siz konu sahibini şahsi tanıyorsunuz sanırım. Diğer alıntılamalardan, savunma biçiminden vs.anlaşılıyor aslında.
Bu nedenle bu konuda daha fazla istişarede bulunmamız gereksiz olacaktır.

Evet ya ben de görmedim,varlıklarını biliyorum ama krşılaşmadım.
Bir tek çelik çaydanlık için yorum ararken burada yani KKda buldum,çeyiz için yorumlar vardı,çokta işime yaradı:)
Almayı düşünmesem de Karacanın çeliklerinin kötü olduğunu öğrendim mesela:)

Anladım,siz konu sahibini şahsi tanıyorsunuz sanırım. Diğer alıntılamalardan, savunma biçiminden vs.anlaşılıyor aslında.
Bu nedenle bu konuda daha fazla istişarede bulunmamız gereksiz olacaktır.

Hayır tanımıyorum.
Zaten bu yüzden birini tanımadan analiz yapılamaz diyorum.
Ben bir kişiyi savunmuyorum.
Bir kişiyi tanımadan ona fesat, kıskanç deyip etiketlenmesini doğru bulmadığımı savunuyorum.

Mesajlarımın hepsi bu yönde.

o zaman bana da çiğ etiketi yapıştırmamanız gerekiyor, yazdıklarınızdaki çelişki burada.

O bazen oluyor canım,Hülya Koçyiğitte kızını eğitim odaklı yetiştiriyormuş ama kızı lisedeyken bir oğlanın elini tutup gelmiş biz evleneceğiz diye:)
Ne yaptıysak caymadı,lise sonu evlendi çok üzülmüştüm demişti.
Torunlarının okuması ve erken evlenmemesi için herşeyi yapmış,ama Neslişah ta 20 21 yaşında evlenmiş,2 3 ay sonra boşanma.
Bir programda anlatmıştı,oluyor yani,çocuğu doğuruyorsun ama huyunu doğuramıyorsın derler,karakterin getirdiği özellikler de var sonuçta...

Tektasim var,bestasim da var. 2 sini de takıyorum. Ha bir de 2 si de birbiriyle uyumlu. Pahalı da. Bana da yakışıyor.Kimsenin yüzüğünün bilmemnesinin karatını ayarını merak etmedim kendiminkiyle de kiyaslamadim. Evim de cok gösterişli mobilyalarim var. Kocam da gösterişli ve kodaman bir erkek. Koltuklarimi ve,orta sehpaya koydugum ikramliklari cekipte sosyal medyada paylasmiyorum. Sunumcu da degilim. Pembik gelin de degilim.Dugun fotomu evlendikten sonra 1 kez paylastim gelinlikle. Cocugum yok,olsa da fotosunu paylasmam her dakika,hamile kalırsam karnimi gere gere foto cekmem. Hamile kalamamanin ne oldugunu biliyorum cünkü. Başkasının canını yakmaya lüzum yok diye düşünüyorum Cevremden birisi benim icin tek derdi evlenmek tek başarısı evlenmek dese güler geçerim,zira evlenmek bir başarı değildir. Bu konuda sizinle hem fikirim. Bu sekilde genelleme yapmaniz yanlış bence. Herkesin hayat tarzi ve mana yüklediği seyler farklidir.
Kimine gore koltugun rengi ve halının deseni onemlidir.
Kimine gore de yüzüğün büyüklüğü. Bunun egitimle bir alakasi yok.
Takip ettigim bir kadın var. 2 universite mezunu ve 2 dil biliyor Turkce haric. 39 yasinda. Butun fotolarında yuzukleri,pirlanta kolyeleri falan meydanda. Hatta bazen,aynaya yaklasip kolyelerinin net gözüktüğü videolar çekiyor. Arabanin direksiyonunu cekiyor araba pahali ve luks bir araba. Hatta kadindan yüzük isteyen bile var hahahah. Kocasiyla foto koyup kocisim ile baslayan methiyeler düzüyor
O kadini gösterdigim bir arkadasim,boyle kekolarin yaninda da hep boyle kadinlar oluyor :) diye bi yorum yapmisti ki efsane
Adam da keko meko degil.Boyle kiskanc insanlar da var yani. Sizin bunu egitimle bilimle sanatla vs bagdastirmaniz tuhaf geldi bana.

o zaman bana da çiğ etiketi yapıştırmamanız gerekiyor, yazdıklarınızdaki çelişki burada.

Sizin kişiliğinize bir etiket yok.
Ama ettiğiniz cümleyi çiğ buldum evet doğrudur.
Düşünceleri eleştirmek ile kişiliği etiketlemek arasında fark vardır.
Mesela, burada konu sahibine böyle bir konu açtığı için hemen kişiliğine etiket ve hatta hakaret geldi. (Fesat ve kıskanç dediler.)
Halbuki konu sahibine eleştiri yapılacaksa bu düşüncelerine olmalıydı, kişiliğine değil.Fesat, kıskanç, evlilik meraklısı denmemeliydi.
Yani kısaca sizin kişiliğinize bir etiket/hakaret asla yok. Ama düşüncenizi ve cümlenizi çiğ buldum.

Hala bu fikirdeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…