• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlenen ve ev almayı duşunenler;

xdestina

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2008
195
0
0
İstanbul
yenı evlenırken ev alanlar yaşadıklarınız çektıgınız sıkıntılar... oncelıkle kırayamı çıkılmalı yoksa ev alnmalımı hemen??? fıkırlerınızı beklıyoruzzzz

Son düzenleme:
birden bire o kadar borcun içine girince evlilik olumsuz etkilenebiliyor canım. uygun bi kiraya çıkıp ilerde ev almayı düşünseniz sanki daha uygun. daha evliliğnizi en güzel günlerinde ay sonunu nasıl getireceğiz paramız bitti diye düşünmek aşkı da evliliği dekötü etkileyebilir. iyi düşünüp bütçenize uygun bi karar verin canım.

merhabalar,uzun zamandır sıteyı takıp edıyorum..temmuz ayında dugunum var sorunumuz şu sızlerden fıkıır almak ıstıyorum.. eşım kıraya çıkmak yerıne kredı çekıp ev almamızın daaha mantıklı oldugunu duşunuyor bırıkmışımız yok fakat kredı çekıcez kendısı bı hastanede psikolog olarak çalışıor maaşı 2000 cıvarı bende memurum çalışıyorum faakat hıc bırıkmış olmadan kredı çekılebılıomu? tanıdık bır mutahıt varmışş dugundekı takıları adama verıcez peşinat olarak ve gerı kalanı banka kredısı ama sızce dugunu yapmadan bole bır rıske gırmek zor olurmu? sonuçda eşyalar moblyalar derken nerden baksan 20 bın masrafımız olcakk ama çok kafaya takıyorummm kraya çıkıp bıraz toplayıp ev almak daha mantıklı gelıyor faakat dızayn ettıgımız evden bıdaha taşınmakda zor gelıyor napıcaz??sızler yada benım durumumda olanlarınız neler yaptınız en mantıklısı sızce nasıl davranmam?

öncelikle allah mutlulugunuzu daim etsin:nazar:ev sahibi olmak gercekten güzel bişiy inşallah dilediğin gibi olur herşey şahsen birikmişinz yoksa bir müddet kiraya çıkıp biraz peşinatla ev almanız daha mantıklı gibi eşyalarını pahalı alma ve evini cok doldurma 1-2 yıl böyle idare edersin sonra evini alınca saglam kafayla istedıgın gibi dizayn edersin şu anda az bi zamanın kalmıs zzaten düğün stresın olacak bırde ev stresıyle ugrasma derim ben memursun da öder gidersinz biraz sıkıntı olur tabi ama sonu güzel olcak ayrıca hiç peşinat olmadan artık kredi cıkmıyo en az % 25 i peşinat olarak saymanız gerekecek bence acele edip sıkıntıya sokmayın kendınızı hatta düğün borcu bittikten sonra ev borcuna girin hakkında hayırlısı olsun:D

evlenmeden once ev almanız bana daha mantıklı geldı. maaşlarınız çok iyi. cok rahat gecınıp ev alabılırısnız.asgarı ucretle calıısp çoocukları olan aıleler bıle ev alıyorlar.. evlenmeden once ev alırsanız 1 kere ugrasmıs olursunuz.kurulu duzenın olur en baştan.. esyalarını kendı evıne gore allırsın.kıraya cıkıp odasına gore esya alıcaksın yarın oburgun evıne cıkıcan perdelerın cam boyun bıle uymıcak.. 2, kere masraf yaparsın once kıraya cıkarsan..elden alıp yıne ele verecegıne kendı evının kredısını odersın bu daha mantıklı..

merhabalar,uzun zamandır sıteyı takıp edıyorum..temmuz ayında dugunum var sorunumuz şu sızlerden fıkıır almak ıstıyorum.. eşım kıraya çıkmak yerıne kredı çekıp ev almamızın daaha mantıklı oldugunu duşunuyor bırıkmışımız yok fakat kredı çekıcez kendısı bı hastanede psikolog olarak çalışıor maaşı 2000 cıvarı bende memurum çalışıyorum faakat hıc bırıkmış olmadan kredı çekılebılıomu? tanıdık bır mutahıt varmışş dugundekı takıları adama verıcez peşinat olarak ve gerı kalanı banka kredısı ama sızce dugunu yapmadan bole bır rıske gırmek zor olurmu? sonuçda eşyalar moblyalar derken nerden baksan 20 bın masrafımız olcakk ama çok kafaya takıyorummm kraya çıkıp bıraz toplayıp ev almak daha mantıklı gelıyor faakat dızayn ettıgımız evden bıdaha taşınmakda zor gelıyor napıcaz??sızler yada benım durumumda olanlarınız neler yaptınız en mantıklısı sızce nasıl davranmam?

eşin çok doğrı düşünmüş kiracı olupta yarın öbürgün ev alıp taşınmak yerine şimdiden ev sahibi olmak istiyor..
sonuçta yatırım bu..
borç olmadan birşey sahibi olunmuyor..
maaşlarımızı alıyoruz harcıyoruz ama borcumuz olsa mecburen ödemek zorundayız..
Bende 7 aylık evliyim 1 evimiz var.
şimdi 2. evi almak üzereyiz haa paramız varmı yok sadece altınlarımız var toplasan 30 milyar eder. gerisini kredi çekip alacagız.. amaç yatırım ve bir şey sahibi olmak..

bence bırden bıre hemde dugun yukuyle bırlıkte bu kadar borca gırmek pek mantıklı deıl tasınmak zor evet ama borc odemek daha zor ben 3 yıllık evlıyım evlenmeden once esım bırıkım yapmıstı ama ona ragmen bı ev alamadık bu sene kayınvalıdemın de yardımıyla cok sukur ıstedımız gbı guzel bı ev aldık ve tahmınımızden cok daha fazla para gıttı ve gıdıo hergun yenı bıse cıkıo once evlılıgınızı dusunun cunku evlılık ılk zamanlarda zaten zor bıde borc stresı olursa sorunlar buyuyebılır sımdıden mutluluklar :71:

evlenmeden once ev almanız bana daha mantıklı geldı. maaşlarınız çok iyi. cok rahat gecınıp ev alabılırısnız.asgarı ucretle calıısp çoocukları olan aıleler bıle ev alıyorlar.. evlenmeden once ev alırsanız 1 kere ugrasmıs olursunuz.kurulu duzenın olur en baştan.. esyalarını kendı evıne gore allırsın.kıraya cıkıp odasına gore esya alıcaksın yarın oburgun evıne cıkıcan perdelerın cam boyun bıle uymıcak.. 2, kere masraf yaparsın once kıraya cıkarsan..elden alıp yıne ele verecegıne kendı evının kredısını odersın bu daha mantıklı..

kesınlıkle katılıyorum :46:
bırde soyle dusun kıraya cıkıncada her ay kıra vermeyecekmısın ee ne farkı var bıraz daha fazla verırsın kafan rahat olur kendı evınde oturursun ev sahıbı derdın zam derdın olmaz hem ne kadar erken gırersen bu ıse okadar cabuk rahat edersın ustelık ıkınızde calısıyorken bence borctan korkma allah yardım eder ev alana unutma :34: bende suan kredı borcu oduyorum ve maasımızın 3/2 sını alıyor ama kendı evım deyıp gun sayıyorum 4 yılım kaldı dıye sevınıyorum bı taraftan :16: bence cok mantıklı dusunmus nısanlın hayırlısı olsun hakkınızda :71:

kesinlikle ev alın. çok rahat baş edersiniz maaşlarınızla. böyle bir işe şimdiden girmezseniz daha ileride zor girersiniz. hem kiraya verilen paraya acıyorum ben. kira öder gibi ev sahibi olacaksınız. hem de kiraya çıkıp sonradan kendi evinize taşınırken hem eşyalar zedelenecek, hem perdeler değişecek büyük ihtimal. eşyayı kendi evinize göre alır, rahat edersiniz.

biz nişanlıyken aldık ev ama hata ettik çünkü nişan attım ben. :61: eğer sizin de nişan atma gibi bir durumunuz olmazsa, evi alın derim. ( tabii nasip bu işler ama :) )

nişanlınız çok haklı,evinize göre eşya alırsınız hem mal sahibi olursunuz, bebeğiniz oluncaya kadar borcunuzda azalır...çalışıyorsunuz,gençsiniz tam zamanı erteledikçe gözünüzde büyüyecek...eve 4 milyarda girse harcanıyor 2 milyarda girse harcanıyor....rahata alışmadan evinizi alın derim...hayırlı olsun...

bencede öncelik ev olmalı...eşyalarınızın bir kısmını alırsınız en iyisinden...bir kısmınıda ertelersiniz elinizde para oldukça alırsınız zamanla...kira yerine ev borcu ödersiniz...kira demek boşa para dökmek gibi geliyor bana...

kızlar güzel duşuncelerınız ıcın teşekur ederm hepınızın cevaplarını okudum gerçekten çok akıl verıcıydı,ev alırsak yazıcam buraya :) alamassak yıne yazarız napalım :) hayatın sonu deıl ya

Back
X