Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

bende 4 ay sonra evlenicem tabii evlenebilirsem. erekek tarafının düşüncesizlikleri beni eritti bitirdi.
nişanlımla 6 yıldır birlikteyiz ama kendisi para biriktirmekten bi haber olduğu için mecbur kredi çekip ödeyeceğiz. 5 yıldır çalışıyor ayda bir küçük altın bile alsa ki yalvakrdım biraz tutucu ol diye ama halimiz ortada şimdi benden kısmamı bekliyor. o eksik bu eksik. zaten ailemde de sürekli borç gördüm. inanın bıktım keşke bu kadar sevmeseydimmmmmm. aslında ben borçtan ziyade düşüncesizliğe kızıyorum. sizce hayatında ben olduğum halde para biriktirmeyip beni en az 2 yl borca sokuyorsa bu sevgisizlikmi düüncesizlik mi ikside birbirinden beter de:(

böyleleri hazıra konmayı severler.Dua et canım da hepsini biz aldık gibilerinden hava atar durumda görme onları.İnsan borç öderken değil bu tavırları görünce ifrit oluyor.Benim naçizane fikrim.En basitinden gelinlik parasını birktirmeliydi.evleniyosun ya onu da karına ödeteceksen :19:ailesine bir bakın.düzenli mi.evlerinin durumu ne .yılların getirdiği birikimi düzgün bir eve arabaya dönüştürmüşler mi.Sonra düğün masrafını bırakın birkaç ay sonra iki kişi çalışıyosunuz diye sizden birşeyler beklemeye başlarlar.ne yazıkki sevdiğiniz adam o ailenin genleriyle kodlanmış durumda,bir de üstüne yılların yaşanmışlığını ekleyince annesinin cümleleriyle konuşan birini görüyor insan karşısında.sevgi kalıyor mu ?:19:

Bizim düğünümüzde hiçbişey almadılar.eyvallah.taktıkları seti ödeyemiyoruz ödeyemiyoruz diye ağladılar.en son satıp yarısını görümcemin nışanında verdim.gelen misafirlerin yanında sanki kendileri almış gibi kasılmalarla buz gibi soğudum resmen.zor geçen hamileliğim sırasında kendimi zorlaya zorlaya işe gittim.eşimin sigortası yoktu hala yok.o arada görümcem için haberim olmadan koltuk aldırdılar.eşimin ara ara para kazanamadığı oluyordu.tuz biber oldu üstüne.bir de sanki mecburmuşuz gibi surat yapmalar.hamileliğimde çocuğum doğduğunda olan kavgaları Allah a havale ediyorum dedim eşime.Şimdi durum ne resmiyim ailesine karşı.

şunu demek istiyorum.Para biriktirmemiş olmaları arkadan tonla olay getiriyor ve gevşek bir zihniyeti gösteriyor.ezdirmeyin kendinizi.

Allahım inanmıyorum yaaa Baban için çok dua edicem sana söz Allah onu başından eksik etmesin Allah bir an önce sağlığına kavuştursun. işten neden çıkarıyolar ki seni :( Hamile olman çok güzel inşallah hayırlısıyla Evladınız nasibiyle gelir dünyaya hiç korkma Allah onun rızkını gönderir. Bir yolunu bulursunuz eminim. sabret bak biraz daha sabret herşey düzelir eşin işine sahip çıksın yeter ki daha olmadı ailenin yanına taşınırsınız annenle konuşursun açık açık ama bir şekilde düzene girecek ben eminim

saol canım eksik olma dün patronla konuştum zaten bi iki ay idare edicek sskmıda yapıcak iş bak dedi ama arkadaş diyoki doğum iznine kadar idare ederiz merak etme eğer öle olursa benim maaşımla eşyalarımı toparlarım zaten evimi tutarım inşallah zaten Allaha sığındım be canım elimden başka bişey gelmiyorki

canmm babana Allah acil şifalar versn evn yoksa nerde kalıyosn eşyalarına ne oldu bilmiyorm ama inşallh biran evvel herşey yoluna girer:59:

saol canım teşekkür ederim kayınvalidemde kalıyoruz ama şuan çalışıyorum biraz dişimi sıkıp çıkıcam inş.kendi evime :( dua edin bana eksik etmeyin dualarınızı

kesinlikle çok kötü bir fikir,madem babası kredi çekebilecek durumda şimdi çeksin kendi borcunu ödesin...çok ama çok saçma asla kabul etme,illa kredi çekecekse sadece kendiniz için çekin.böyle durumlarda aileler çok akıllı davranıp siz çekin biz öderiz falan diyorlar ama sonra işlerine nasıl geliyorsa öyle davranıyorlar

yüzde yüz katılıyorum.20 milyar borç iki sene de ancak ödencek bir borç.4 sene sıkıntı.bu erkeklerin aileleri de kendileri de çok akıllı oluyolar.

saol canım teşekkür ederim kayınvalidemde kalıyoruz ama şuan çalışıyorum biraz dişimi sıkıp çıkıcam inş.kendi evime :( dua edin bana eksik etmeyin dualarınızı

inşallh tatlm hep böyle sıkıntı çekicek değilsnya mutlaka düzelicek allh sağlık versn çocunu kucana almayı nasip etsn inşallh sakn üzlme ki bebişinde sıkılmasn orda güzel annesi:49::81::81::81:

böyleleri hazıra konmayı severler.Dua et canım da hepsini biz aldık gibilerinden hava atar durumda görme onları.İnsan borç öderken değil bu tavırları görünce ifrit oluyor.Benim naçizane fikrim.En basitinden gelinlik parasını birktirmeliydi.evleniyosun ya onu da karına ödeteceksen :19:ailesine bir bakın.düzenli mi.evlerinin durumu ne .yılların getirdiği birikimi düzgün bir eve arabaya dönüştürmüşler mi.Sonra düğün masrafını bırakın birkaç ay sonra iki kişi çalışıyosunuz diye sizden birşeyler beklemeye başlarlar.ne yazıkki sevdiğiniz adam o ailenin genleriyle kodlanmış durumda,bir de üstüne yılların yaşanmışlığını ekleyince annesinin cümleleriyle konuşan birini görüyor insan karşısında.sevgi kalıyor mu ?:19:

Bizim düğünümüzde hiçbişey almadılar.eyvallah.taktıkları seti ödeyemiyoruz ödeyemiyoruz diye ağladılar.en son satıp yarısını görümcemin nışanında verdim.gelen misafirlerin yanında sanki kendileri almış gibi kasılmalarla buz gibi soğudum resmen.zor geçen hamileliğim sırasında kendimi zorlaya zorlaya işe gittim.eşimin sigortası yoktu hala yok.o arada görümcem için haberim olmadan koltuk aldırdılar.eşimin ara ara para kazanamadığı oluyordu.tuz biber oldu üstüne.bir de sanki mecburmuşuz gibi surat yapmalar.hamileliğimde çocuğum doğduğunda olan kavgaları Allah a havale ediyorum dedim eşime.Şimdi durum ne resmiyim ailesine karşı.

şunu demek istiyorum.Para biriktirmemiş olmaları arkadan tonla olay getiriyor ve gevşek bir zihniyeti gösteriyor.ezdirmeyin kendinizi.

tamamen haklısn sana katılıyorm nekadr iylik edersn sonunda zarr görüyorsn en güzeli bana uzak allaha yakın olsnlar :27::27:

inşallh tatlm hep böyle sıkıntı çekicek değilsnya mutlaka düzelicek allh sağlık versn çocunu kucana almayı nasip etsn inşallh sakn üzlme ki bebişinde sıkılmasn orda güzel annesi:49::81::81::81:

iki gün sonra iştende postalanmazsam eğer tabi :5: :5: üzülmemek için elimden geleni yapıyorum ama elimde olmuyo işte...

Baban nasıl oldu peki canım? Bu arada kayınvalidenle aranız nasıl aynı evdesiniz dimi

babamı cuma günü yoğunbakımdan çıkardılar canım ama ateşi çok yüksek düşüremiyorlar nedeninide bulamadılar daha araştırıyorlar k.validemle aram iyi çok görüşmüyoruzki gittiğimde bi naber nasılsın sonra odama kaçıyorum zaten haftasonuda bi kahve içeriz o kadar biz hep kendi odamızdayız :) ne onlar bize karışır ne biz onlara

babamı cuma günü yoğunbakımdan çıkardılar canım ama ateşi çok yüksek düşüremiyorlar nedeninide bulamadılar daha araştırıyorlar k.validemle aram iyi çok görüşmüyoruzki gittiğimde bi naber nasılsın sonra odama kaçıyorum zaten haftasonuda bi kahve içeriz o kadar biz hep kendi odamızdayız :) ne onlar bize karışır ne biz onlara

by pass falan olmadı mı baban canım Allah acil şifalar versin inşallah ateşide düşürürler..

İyi karışmıyolarsa size .siz eşinle ayrı dünyadasınız demek ki sürekli kayınvalidenle olsan sıkılırdın zaten.

by pass falan olmadı mı baban canım Allah acil şifalar versin inşallah ateşide düşürürler..

İyi karışmıyolarsa size .siz eşinle ayrı dünyadasınız demek ki sürekli kayınvalidenle olsan sıkılırdın zaten.

dün ateşini düşürdüler çok şükür şekeride normale döndü babamın akşam yanındaydım :) by pass olup olmayacağı heyet kararıyla belli olacak daha belli olmadı kayınvalidemlerde karışmıyo ama insanın kendi evi kendi düzeni gibi olurmu be canım bi odada yaşıyoruz resmen orda uyuyoruz orda oturuyoruz sıkılıyo insan daralıyo hem yemek kültürlerimiz çok farklı aile yapılarımız çok farklı daralıyo insan düşünsene eşim benden beter durumda :) gitmek için

selam arkadaşlar 5 yıllık bi ilişkimin sonunda bende nişanlandım nasipse eylülde evleniyorum.. şimdiden sıkıntısı başladı çünkü bizde borçlu bi şekilde evlenicez nişanlımın ailesi herşeyi nişanlımın üstüne bıraktı ya adamın umru değil ya 10tl parası varmış sadece hacıya gidicem diye biriktirmiş 5 yıldır çıkmıyo hacı gitme diyen yok tabi ki git ama oğlunun evlendir öyle git üstelik maddi durumuda iyi ev arsa tarla var ama oğluna düğün yapcak para yok çünkü adam mal satmıyo geçen hafta düğün tarihini konuşmaya geldiler zor bela aynı şehirde oturmuyoruz çok şükür neyse işte konu açıldı babama diyo benim düğün yapcak param yok oğlan çalışcak kazancak parayı tutcak bende destek olucam diyo (nişanlımında hiç bi birikimi yok geçen sene geldi askerden) babamda abi olurmu öyle şey bu çocuğun kazandığı ne ki düğün yapacak genç o yicek iççek ne kadar para tutabilecek sen oğlanın üzerine yıkmaya çalışma bu çocuk tek başına altından kalkamaz falan dedi (bu arada nişanlımın ailesiyle arası açık bu yapmadıkları yüzünden konuşmak dahi istemiyo) adamda tık yok sonra babam abi sen değilmiydin evim var arsam tarlam var diyen sat malını yap oğlanın düğünü tek erkek çocuğun hiçmi özenmiyosun falan dedi adam satmam neden satayım diyo gülermisin ağlarmısın ya delirmemek elde değil.. babam baya konuştu sen yapmazsan ben yaparım düğünlerini ben kızımı mağdur etmem o benim evladım dedi sağolsun babam çok düşkündür çocuklarına neyse sonra baktı babam ağır konuşuyo 10 tl para veririm başkada para çıkmaz dedi 7tl lik altın bilezik alcakmış geri kalanlada düğün salonu tutun diyo eşyelarıda kendiniz ödeyin dedi.. bunun gelinliği damarlığı var dedim ben ne dese beğenirsiniz gelinliğide kirala dedi biz şokkk :) babam çok sinirlendi bu iş yatar falan dedi nişanlım baba sen ne diyosun o bi kere alınıyo hatıra anı kalacak falan dedi işte böyle kızlar karşı taraftan bi hayır yok o kadar üzüldüm ki şimdi tüm yük benim aileme yani babama kaldı bu yüzden aileme karşı kendimi çok mahcup hissediyorum ben böyle aile görmedim ya allah iyi insanlarla karşılaştırsın geçen hafta gittik düğün salonu tuttuk bu hafta gidip kapora vercez kaporoyuda nişanlımla ortaklaşa vericez aşkım daha yeni işe girdi ben destek çıkıyorum şu düğünü atlatalım yar başka bişey istemiyorum çok sıkıntılı stresli bi dönem allah yardımcımız olsun

Bizde borç harç evlendik, 1 yıl borç ödedik eşyaların. üstelik kayınvalidemler hiçbişeye karışmadılar, ne lazımsa hep eşim yaptı. Ne alınacaksa nişanlıma söyledim o aldı, onada ne kadar yüklenebilirsin zaten kıyamıyorum, herşey para, adam sıkıntıya girmesin diye, bide onu teselli ediyorum. eşimide kendim buldum, ailemede açık vermemeye çalışıyom, ben artık bazı şeyleri görmezden gelip herşeyi istemedim. Allaha şükür şimdi mutluyuz.Tek avantajımız ikinci bi evleri vardı, orda oturuyoz kira ödemiyoz, evden çıktığımız takdirde o da yok.

benim tavsiyem eşinizle birbirinize sıkı sıkı sarılın, seviyorsanız herşeyin üstesinden gelip bir nevi bazı şeyleri sineye çekiyorsunuz. Allahtan biz iki kişi çalışıyorduk, o yüzden borçun harçın içinden iyi çıktık.
rabbim yuva kuranlara sabır versin.

dün ateşini düşürdüler çok şükür şekeride normale döndü babamın akşam yanındaydım :) by pass olup olmayacağı heyet kararıyla belli olacak daha belli olmadı kayınvalidemlerde karışmıyo ama insanın kendi evi kendi düzeni gibi olurmu be canım bi odada yaşıyoruz resmen orda uyuyoruz orda oturuyoruz sıkılıyo insan daralıyo hem yemek kültürlerimiz çok farklı aile yapılarımız çok farklı daralıyo insan düşünsene eşim benden beter durumda :) gitmek için

babama taktıkları stand daha istenilen düzeyde çalışmıyormuş kalbi hala düzgün kan pompalamıyor doktor durum güllük gülistanlık değil diyor daha hastanede normale dönmeden ne ameliyattan nede çıkmaktan bahsedemem burdasınız daha uzun sürecek diyo annem perişan oldu garibim hem ev hem hastane küçük kardeşim okul açılana kadar teyzemde ama bi hafta sonra okul açılacak üstelik diğer kardeşimde bu ay askere gidecek iş yerim 2 ay idare ederiz iş bak demişti eşimde çektiğin sıkıntıya değmez çık işten ailenin yanında ol dio sana ihtiyaçları var diyo bide hamileyim :( biliyosun ben ne gerekirse hallederim gerekirse iki iş yaparım merak etme evide ayarlarım eşyalarıda dio sen üzülme bebeğimizde üzülmesin arada daha çok yoruluyosun dio ne diyeyim ki allah bin kere razı olsun...onun için çektiğim herşeye değer die düşünüyodum zaten şimdi daha çok dua ediyorum ona allah ondan razı olsun onun için çekilen herşeye değer...

babama taktıkları stand daha istenilen düzeyde çalışmıyormuş kalbi hala düzgün kan pompalamıyor doktor durum güllük gülistanlık değil diyor daha hastanede normale dönmeden ne ameliyattan nede çıkmaktan bahsedemem burdasınız daha uzun sürecek diyo annem perişan oldu garibim hem ev hem hastane küçük kardeşim okul açılana kadar teyzemde ama bi hafta sonra okul açılacak üstelik diğer kardeşimde bu ay askere gidecek iş yerim 2 ay idare ederiz iş bak demişti eşimde çektiğin sıkıntıya değmez çık işten ailenin yanında ol dio sana ihtiyaçları var diyo bide hamileyim :( biliyosun ben ne gerekirse hallederim gerekirse iki iş yaparım merak etme evide ayarlarım eşyalarıda dio sen üzülme bebeğimizde üzülmesin arada daha çok yoruluyosun dio ne diyeyim ki allah bin kere razı olsun...onun için çektiğim herşeye değer die düşünüyodum zaten şimdi daha çok dua ediyorum ona allah ondan razı olsun onun için çekilen herşeye değer...

Canım benim ya inşallah babacığın sağlığına kavuşur .Benim de babam by pass olmuştu onun kalbi durmuştu üstelik mucizeyle hayata döndü şimdi maşallah sizde hiç korkmayın. Anneciğin tahmin ederim nee haldedir kadın Allah yardımcısı olsun.. Kardeşin sağ sağlim gitsin gelsin inşallah askere aklı burada kalacak onunda o ne yapsın yavrum ya.Sende eşin çık dediyse çık boşver ha bugün çıkartacak işten ha yarın çıkartacak derken kendini tüketiyorsun bak annenin babanın yanında ol nasıl olsa eşin idare ederim demiş. Şimdi senin ailenin yanında olma vaktin hiç düşünme güzelim ha 1 ay fazla çalışmışsın ha bir ay eksik. Hem bebeğin var tehlikeli aylar yorma kendini stresin azalsın.

Herkese iyi geceelr kızlar,

Ben 2.5 senelik evliyim, yeni evliyken borcumuz yoktu hatta düğünde takılan paralar, çeyrekler falan bile duruyordu ama geçen gün ev aldık ve hepsi evin peşinatı için gitti. :50: bundan böyle ev kredisi için bankaya borcumuz var. Allah herkese borcunu ödemede kolaylık versin.

Back
X