Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

ne çözüm söylenirse bir ---ama --- kelimesi var değil mi çok ilginç bir aile ile karşı karşıyayım elimden geleni yapıyorm ama hiç birşey beni teselli edemiyorkorkuyorum. borçlar, ailesi , ailesinin paraya olan düşkünlüğü, kurdukları planlar, düşünceleri, söyledikleri...
beni şimdiden yordular. 3 kilo verdim yine ama bügün karar verdim tek söyleyeceğim şey ---ne halleri varsa görsünler--- nişanlım da kensisi bilir isterse birlikte olur birbirimizi dinler anlarız yoksa huzursuz günleri sadece ben yaşamıcam. kendi bilir.
ben buradasinir hastası olrken ruhları duymuyor. sinirlenmek takmak bile bir değer göstergesi... yok sayıyorum. şimdi üstümdeki yükü atyorum... 40 yaşında gibiyim değmiyorlar...

Bu konuda ki düşüncem;

İnsanlar ne zamandan beri koltuk takımında oturmayı ,birlikte olmaktan daha önemli bir şey gibi görmeye başladıysa ,insanların istekleri hep onları böyle zora sokar oldu..Herkez evlenırken ilk yıllarını taksit ödemeyle geçiriyor...Ama bu kadar borca girmeden önce kimseye güvenmemk en iyisi ,yardım gelmezse kimseden en azından fazla açılmayada cesaretli olmazsınız.Evlerimizi eşyalarla doldurduk her gün onlara hizmet ediyoruz..Onlar bize hizmet etceği yerde , onları silmekten temizlemekten biz eskiyoruz..alırkende öderkende öyle sorunlarlada bunalım oluyoruz..Evlenirken bir çok gerceği sanırım abartarak yaşamak istıyoruz...beklentiler yüksek oluyor..sonra sevdiğiniz insanla mutlu günler yaşamak yerine işte böyle sıkıntıyı yaşamak düşüyor kaderinize...Maddi hayata önem verenler, deniz suyu içenlere benzerler, içtikçe, susuzlukları artar...diye bir söz var.İhtiyaçlarınız en asgaride alsaydınız keşke..şimdi borçlar yerıne evliliğinizin tadını çıkarmak için en azından sorunsuz bir düşünce şekliniz olurdu..Eşya zaten eskiyen bir şey zamanla en iyisini alırdınız tek tek ..Hayattan ve evlilikten beklentileri en minumumda tutmak ,en rahat kafada olmamızı sağlar..Ama size kolay gelsinden başka bir şey denilemez..Bu maddi sorundan dolayıda ayrılmak gibi bir şey düşünmekte hata olur..En azından eşiniz bu kadar borcu kendi için yapmamıstır sanırım ,ikiniz için yapılmıştır..zamanla azalır biraz sabır..

Bu konuda ki düşüncem;

İnsanlar ne zamandan beri koltuk takımında oturmayı ,birlikte olmaktan daha önemli bir şey gibi görmeye başladıysa ,insanların istekleri hep onları böyle zora sokar oldu..Herkez evlenırken ilk yıllarını taksit ödemeyle geçiriyor...Ama bu kadar borca girmeden önce kimseye güvenmemk en iyisi ,yardım gelmezse kimseden en azından fazla açılmayada cesaretli olmazsınız.Evlerimizi eşyalarla doldurduk her gün onlara hizmet ediyoruz..Onlar bize hizmet etceği yerde , onları silmekten temizlemekten biz eskiyoruz..alırkende öderkende öyle sorunlarlada bunalım oluyoruz..Evlenirken bir çok gerceği sanırım abartarak yaşamak istıyoruz...beklentiler yüksek oluyor..sonra sevdiğiniz insanla mutlu günler yaşamak yerine işte böyle sıkıntıyı yaşamak düşüyor kaderinize...Maddi hayata önem verenler, deniz suyu içenlere benzerler, içtikçe, susuzlukları artar...diye bir söz var.İhtiyaçlarınız en asgaride alsaydınız keşke..şimdi borçlar yerıne evliliğinizin tadını çıkarmak için en azından sorunsuz bir düşünce şekliniz olurdu..Eşya zaten eskiyen bir şey zamanla en iyisini alırdınız tek tek ..Hayattan ve evlilikten beklentileri en minumumda tutmak ,en rahat kafada olmamızı sağlar..Ama size kolay gelsinden başka bir şey denilemez..Bu maddi sorundan dolayıda ayrılmak gibi bir şey düşünmekte hata olur..En azından eşiniz bu kadar borcu kendi için yapmamıstır sanırım ,ikiniz için yapılmıştır..zamanla azalır biraz sabır..

çok haklısın bende herşeyi asgaride tuttum ama annemin ucuz gelin hikayesi vardır malesef insanlar 'sen istemedikçe' bunu senden değil kendilerinden biliyorlar. bu da önemli olmadı yine de 3 bilezikle gelin oluyorum eşim sadece 4000 tl lik eşya aldı ona yardımcı olmaya çalıştım. peki ben bu kadar anlayışa sahipken neden sevgili kayınvalidem ile kayınpederim işleri zorlaştırdı? 12 bin kredi çekti yetmedi şimdi 3 bin daha çekecek. ben lüks hiçbirşey yapmazken bana aylık 700 tl borç ödetmek onlara kolay geldi. ben nişanımda ayağıma aykkbı almazken ailesi kendi üstüne başına 400 tl harcatmaktan çekinmedi. bayramda bir tane kot aldırdım sadece doğum günümde 5 tl lik bir yüzük kutusu bile yetti... ama ailesi bahanelerle nişanlımı bitirdi, onun içinde üzülüyorum hayır demeyi bilmeyen biri iyi niyetinden o da. ben hak etmediğim şeylere üzülüyorum düğünüm olmadan beni evlilikten soğutmalarına üzülüyorum, para hayatın daimi için önemli ama peki ya anlayış? bir genç kızın ezilmesi... annem bababm boşandı şimdi akrabanın yanında yaşamak zorunda kaldım kendi evimden bile gelin çıkamıcam yıllardır yurtlarda yaşıyorum peki benim özençlerim? 24 yaşındayım benim diyebileceğim bir yatağım bile olmadı yıllardır. ben bir tl ararken ben yaşadıklarım hak mı? gösteriş delisi değilim istediğim kendime ailet bir yuva ama bunu gösteriş uğruna zehir edenler var. Allah bana ve ne olursa olsun sevdiğim nişanlıma sabır ve geçim versin....

mrb henüz 4 aylık evliyim dünya kadar borca girip evlendik...20 bin ytl ye yakın borcumuz var...eşimin ailesi hiçbişeye el sürmedi...düğünde takılan altınlarım bileziklerim hepsi gitti...şimdide eşimin işleri ii gitmiyo...boğulmak üzereyim...sabahtan beri iş yerinde ağlamaktan gözlerim şişti...kimseye bişey anlatamıyorum ...ölücem kahrımdan...zaten depresyon rahatsızlığı geçirdim şiddetli...tekrar başa dönücem sanırım...kafamı yastığa koyduğumda rahat uyumayı özledim...haciz gelir herhalde yakında...üstelik borçlar hep benim adıma...ne yapacağımı bilemiyorum gerçi artık yapılacak bişeyde yok...bu borçlar evliliğimide yıkacak böle giderse...öle sevdikki birbirimizi ama daha bi defa yemek yiyemedim eşimle dışarıda...her günümüz hesapla geçiyor...oda bende yorulduk...çare aramak için yazmadım sadece paylaşmak için yazdım...eşimin ailesini bekleseydik ayrılırdık bekleyemedik...hoş bekleseydikte bişey yapmayacaklardı...çok canım sıkkın ya...kabusta gibiyim...bıktım artık mücadele etmekten...

Allah yardımcınız olsun tatlım

çok haklısın bende herşeyi asgaride tuttum ama annemin ucuz gelin hikayesi vardır malesef insanlar 'sen istemedikçe' bunu senden değil kendilerinden biliyorlar. bu da önemli olmadı yine de 3 bilezikle gelin oluyorum eşim sadece 4000 tl lik eşya aldı ona yardımcı olmaya çalıştım. peki ben bu kadar anlayışa sahipken neden sevgili kayınvalidem ile kayınpederim işleri zorlaştırdı? 12 bin kredi çekti yetmedi şimdi 3 bin daha çekecek. ben lüks hiçbirşey yapmazken bana aylık 700 tl borç ödetmek onlara kolay geldi. ben nişanımda ayağıma aykkbı almazken ailesi kendi üstüne başına 400 tl harcatmaktan çekinmedi. bayramda bir tane kot aldırdım sadece doğum günümde 5 tl lik bir yüzük kutusu bile yetti... ama ailesi bahanelerle nişanlımı bitirdi, onun içinde üzülüyorum hayır demeyi bilmeyen biri iyi niyetinden o da. ben hak etmediğim şeylere üzülüyorum düğünüm olmadan beni evlilikten soğutmalarına üzülüyorum, para hayatın daimi için önemli ama peki ya anlayış? bir genç kızın ezilmesi... annem bababm boşandı şimdi akrabanın yanında yaşamak zorunda kaldım kendi evimden bile gelin çıkamıcam yıllardır yurtlarda yaşıyorum peki benim özençlerim? 24 yaşındayım benim diyebileceğim bir yatağım bile olmadı yıllardır. ben bir tl ararken ben yaşadıklarım hak mı? gösteriş delisi değilim istediğim kendime ailet bir yuva ama bunu gösteriş uğruna zehir edenler var. Allah bana ve ne olursa olsun sevdiğim nişanlıma sabır ve geçim versin....

canım benim...yazamıyorum uzun zamandır biliyosunuzdur belki babam kalp krizi geçirdi işten ayrıldım bir sürü sıkıntılı zaman geçirdim yılbaşından beri :( yazdıkların bana çok dokunuyo...sana tavsiyem evlenincede sakın yakınlarına oturma...nişanlınla kendine ayrı bi hayat kur ama umarım nişanlın evlendikten sonra hayır demeyi öğrenir...eğer öğrenemezse işin çok zor...allahtan benim kocam o konuda tavrını koyuyor...şimdilik aynı evdeyiz ya annesi kartlara borcu yapmış yapmış bunlar ödenecek dedi...evi başlarına yıktı valla eşim...içinde bana ait olmayan hiç bişeye bi kuruş bile ödemem dedi...maaş aldım anneme yani k.valideme 100 lira harçlık verdim yemin ederim evde yicek kahvaltılık yok...kaynımın bilgisayarında oyun oynatmıyo die gitti 3 adam evde yatarken (işsizlikten) bilgisayar aldı ve 300 milyonda nakit verdi internet aşkına :) ve bunun için kızdığımda ne dedi biliyomusun mecburdum yaptırmaya internete mecburmuş düşünün...bunu yapan 55 yaşındaki kadın...artık bizimde canımıza tak etti mayısta maaşımı alır almaz ev tutucaz torunu oluyo die havalara uçuyo ama ben evi çok uzağa taşıyorum...keşke en başta yapsaydım bunu...

bazı ailelerde kabahat var tabıkı...evlenınce oğulları olduğunu hatırlıyorlar...

bazı ailelerde kabahat var tabıkı...evlenınce oğulları olduğunu hatırlıyorlar...

şöyle desek te olur mu cnm ogullarının evlendigindeihatırlayıp kendilerine ev döşeyenler var birde halısından perdesine koltuk takımın daha neler neler işteee insan oglu böle nankörrr gel de sev içinden nasıl gelsin demiama. sabır dan baska caremiz yok allahım büyük ki o kadar gün gelicek beklenen gün gelicek. bir kuruş yardım dahiolmadı bilezikleri biz aldık taktık taktılar valla oh ne güzel artık düşünüp gün yüzüne cıkarmıyorum diyorum ama yine depreşti ..

Merhaba bende aranıza yeni katıldım. 8 aylık evliyim. Eşimin ailesinden hiçbir destek görmedim. Bu yüzdende çok açılmadık. Allah'a şükür herşeyim var ama çok pahalı olmamasına dikkat ettim. Evimde onların aldığı yatak örtüsü ve bornoz takımı dışında hiç birşey yok. Mobilya perde yatak odası beyaz eşya herşeyi eşim taksitle aldı. Şuan birlikte çalışıp ödüyoruz. Kendim çalışıyorum ve güzel gelirli bir işim var ailemin maddi olarak sıkıntısı yok borçları falan yok yani zengin falan değiliz. Kız evi olarak getirmem gereken herşeyi fazlası ile getirdim. Onların alması gereken şeyleri bile aldım ailem sesini bile çıkartmadı hep siz kullanacaksınız istediğiniz olsun dedi. Eşimin ailesi hiçbirşey almadığı gibi salon parası dahil hepsini biz ödedik. Bizde düğünde takılanları kızınkileri kız annesi erkeğinkileri erkek annesi alır o gece sayar eder kim ne takmış geri götürmek için bakarlar ertesi gün el öpmeye gidince iade edilir. Eşimin ailesi çeyreklerden hiç vermedi hepsini aldılar para ile zaten salon parasını ödemiştik ve bir miktar biz aldık tatil için kalanı yine onlarda kaldı. Benim ailem bir kuruşuna dahi dokunmadı. Eşimin kendi işiydi bozuldu 5 ay işsiz kaldı ailesi ha bire gidip geliyor ama hiç sormuyor ne yiyorsunuz nasıl taksitleri ödüyorsunuz ha bu arada kiradayız aynı zamanda kendi evimizde yok. Benim ailem her konuşmamızda ağlıyor. Maddi olarak destek oluyor onlardan gelen hiçbir şey yok sonra gel de o aileye sıcak davran. Benim aklım almıyor bir insan çocuğunun zor durumunda yardım etmiyecekse ne zaman edecek. Ben yinede onlara karşı bir saygısızlık yapmadım ama benim evimide kendi evleri gibi görmelerinide hazmedemiyorum. Yanlış düşünüyorsun diyebilirsiniz ama herkesin yaşadığı kendine benim evimde hiç bir faydası olmamış maddi manevi kişiler benim evimde söz hakkına sahip değildir. Benim evime karışamazlar. Orası benim evim eşimle ikimizin. Benim kendi ailem bile o kadar şey yapmışken hala kızımın evi derken onlar bizim evimiz diyemez.
Off ne kadar dolmuşum. Allah'ım herkese kolaylıklar versin.

arkadaşlar bu konuda öyle bi hikaye biliyorum ki insanın aklı almıyor.benim olmadğı icin de anlatamıyorum.sizin hic nişanlınızın ailesi hem yardımcı olmazken aynı zamanda zararı oldu mu?böyle diyince cok basit duruyo.şöyle söylüym kendi dişinizle tırnağınızla kredi cekiyosunuz düğün yapmak eşya almak icin falan sonra o kredi başkaları tarafndan kaybediliyo üstüne ödenmiyor o krediyi iki katıyla ödeyip üstüne eliniizde ne eşya oluyo ne de huzur...belki tam aktaramadım ama dedim ya benim hikayem değil.neler var neler....

ne kadar dertliyiz bu konuda 110 sayfa olmuş. başkalarının sıkıntılarını okudukçada çok üzülüyorum. bizde eşyalarımızı kendimiz aldık ama onlar buzdolabıyla fırın aldılar Allah razı olsun,her fırsatta taksit ödediklerini kafamıza kaka kaka... bizde taksitlerimizi çok şükür şansımızın yaver gitmesiyle kapadık. ve oturma takımımız bu kış eşimin ailesi tarafından linç edildi. kırılması bozulması o kadar üzmüyo ama ah o ağızdan çıkan laflar, demezler mi " amaan kırılırsa kırılsın iki çekyat atarız" sanki ben sizin üç kuruşa alacağınız dandik çekyatı evime sokacam.... Demiyolar bu eşyalar nasıl zorlukla alındı daha iki sene olmadı kollayalımda bozulmasın kullansınlar güzel güzel, keyifleri geldiği gibi kırıp dökecekler...

birde beyaz eşyayı alırken kayınpederim beni arıyo diyoki a sınıfı eşya şu fiyat a sınıfı olmayan şu fiyat hangisini alayım. aklınca daha düşüğünü alacak. bende a sınıfı olan olsun dedim. çok büyük ayıp ya benim akrabalarım bilse nasıl ayıplarlar onu, hiç geline fiyat söylenirmi eşya alırlken...

Son düzenleme:
Önümüzdeki yaza bizde evlenmeyi düşünüyoruz bende daha yeni öğrendimki sadece düğün takı o tür işleri yapıcaklarmış evin içinin tadilatı en az 10,000 TL hiç birşeyini yaptırmamışlar mobilya ve beyaz eşyada bize ait bizimki 3 kardeş diğer kardeşleri hep kendileri yaptırmış evinin için mobiyasını almış beyaz eşyasını almış.durumlarıda var halbuki babası heryıl araba değiştiriyor bizim en az masrafımız 20,000 TL nasıl atından kalkıcaz bunun bilemiyorum ailemede söyleyemiyorum bizdeki adetlere ve geleneklere çok ters annem kıyameti koparırı böle işmi olur diye etimizne budumuz ne ne olucak bilmiyorum maddidurumarı var hemde fazlasıyla bana göre iyi ama biraz cimriler sanırım bilmiyorum ne olucak bu işin sonu nasıl kalkıcaz bu işin içinden.

Son düzenleme:
Önümüzdeki yaza bizde evlenmeyi düşünüyoruz bende daha yeni öğrendimki sadece düğün takı o tür işleri yapıcaklarmış evin içinin tadilatı en az 10,000 TL hiç birşeyini yaptırmamışlar mobilya ve beyaz eşyada bize ait bizimki 3 kardeş diğer kardeşleri hep kendileri yaptırmış evinin için mobiyasını almış beyaz eşyasını almış.durumlarıda var halbuki babası heryıl araba değiştiriyor bizim en az masrafımız 20,000 TL nasıl atından kalkıcaz bunun bilemiyorum ailemede söyleyemiyorum bizdeki adetlere ve geleneklere çok ters annem kıyameti koparırı böle işmi olur diye etimizne budumuz ne ne olucak bilmiyorum maddidurumarı var hemde fazlasıyla bana göre iyi ama biraz cimriler sanırım bilmiyorum ne olucak bu işin sonu nasıl kalkıcaz bu işin içinden.

ailene söyle onlar devreye girsin bak nasıl yapıyorlar o zaman..gizleme annenden ilerde pişman olursun

kızlar ben konuyu baya bi süredir okuyorum, allah hepinize kolaylık versin valla çok zor evlilik, borçlar, bi de üstüne anlayışsız büyükler.. size sabır ve sağlık diliyorum gönülden.

benim de gözüm korktu ya, seneye yaza evlilik düşünüyoruz daha hiçbir birikimimiz yok.benim sevgilim de ailesiyle oturduğu evin kirasını ve başka masraflarını ödüyor( öğrenci evi ev ama onlar artık burdalar neyse) ben de yeni işsiz kaldım..napcaz biz yaa... offfff... çok gözüm korktu:5::59:

arkadaşlar 9 aylık evlııym 15 mılyar borç ödedik.
ve ev alıyoruz fakat 1 sene sonra cıkacagız eve. öyle icab edıyor.
sabır ettım.rabbıme sukur olsunkı nasıl kalkarız bunca borcun altından dedim.
dualar ederdım şimdi ise her ay bir cumhurıyet altını alacak kadar param kalıyo kenarda.
ev alıp kredı odeyecegız.
eşinizle bırlık olunca kımse yenemıyo sizi.
kımse aranıza gıremıyo.
daha sıkı baglanıyosunuz bırbırınıze.
ve bu odedıgımız borclar eşimin borçlarıydı.
ben herseyımı peşin alıp getırdım.
kenetlendik birbirimize ikimizde çalıısyoruz. kımse hakkım var dıyemez hıcbıseyde..
herşeyı kendımız yaptık..
şükür rabbime.. allah herkese kolaylık versin..

epeydir okudum yazdıklarınızı. benim de 8 senelik bir ilişkim var babama söylemedim ama ailenin geri kalanı biliyor. babama söylemememin nedeni işlerin ciddiye binmesinden korkmam yoksa kavga dövüş olacak diye değil. gerçi olabilir de çünkü babamın onaylayacağı bir tip değil pek :(
bizim ailemizin durumu iyi. ben hiç borç harç görmedim hatta babam kendi ailesine de yardım eder sıkıntı da çekmeyiz. erkek arkadaşım da ticaretle uğraşıyor ailesi emekliler hani ahım şahım bir durumları yok. ben bugün evlensem o taraftan pek birşey alamayacağımı biliyorum, hani şaşalı şeyleri de sevmem pek. ne olacaksa anca erkek arkadaşımla beraber ve kendi ailemden aolacak gibi gözüküyor.
neyse iki ay önce kendi aramızda yüzük taktık biz. ama böyle çok ciddi birşeyle değil. ya da ben öyle sandım pek anlamam böyle işleri. anneme söyleyince artık babana söyle böyle arkasından iş becerilmesini haketmiyor dedi haklı da. erkek arkadaşımın annesi duyunca kıyameti kopardı küstü çocuğa :( (maddi açıdan da olabilir ona söylenmedi diye de olabilir erkek arkadaşım sebebini söylemedi bana. sorunun ben olduğunu sanmıyorum çünkü sever beni hiç kötü birşey bir hareket duymadım. ben de kendisine bir saygısızlık asla etmedim. oturur muhabbet ederiz gayet düzgün. aramızda gelin kaynana muhabbeti de geçmedi herhangi bir arkadaşımın annesi gibi davranır, yatak örtüsü falan bile dikmişti bana, geleneksel bir insan değil o nedenle kaynana cadılığı yapacağını sanmıyorum )
şimdi ne yapıcam bilmiyorum iş arıyorum ben hala. bi işe girdim çıktım. erkek arkadaşım da bugünn iyi satış yapıyorsa yarına ne olacağı belli değil. kalkıp da krediyle düğün falan yaparsak aç kalırız. e onun ailesi böyle ev kurayım çocuklara edeyim demez gibi geliyor bana. hem ayrılar hem pek durumları yok hem de annesinin tutumuna bakılırsa avcumu yalarım ben :) benim ailemin gücü var ancak diğer taraf birşey yyapmadığı için de ben çıkıp babama babam sen onaylamıyorsun ama bizim de alacak durumumuz yok hadi şunu bunu al diyemem de. bizim şu ana kadarki birikimlerle aaanca düğün olur gerisi boş evde oturma..
benim yaşım 29 erkek arkadaşım 28 (benden genç aldım zengin oluruz inşallah :1: )
beklesek biraz para da birikmicek çünkü erkek arkadaşım annesine yardımcı oluyor. ben işe girsem maaş alsam benimki birikse de iki yıl falan lazım tohuma kaçarım ben o zamana dek :37:

sizler deneyimlisiniz haydi bismillah diyip böyle işlere kalkışsak mı bilemiyorum ki. evlenmek de istiyorum sevgilim de öyle. üniversite bitirdik ikimiz de, o kadar oku et boş.. borca girsek ödemeye çırpınırken birbirimizden mi oluruz, beklesek para biriktirsek, para da birikmiyor ki..

Allahım herkese yardımcı olsun bana da bir akıl verin isterim

noraz arkadaşımız benim tam 1 sene önceki masjımı beğenmiş bildirimi gelince öyle tekrar ne yazmıştım diye okudum da yüzümde bir tebessüm oluştu :61:
o deöenm yazmışım 2 yıl olacak diye şimdi 3 yıl olacak Allaha çok şükürler olsun çok mutluyum ev kredim 2 yılın altına düştü. çok az kaldı. geçen sene yazın ofis açmıştım herşeye rağmen büyük bir riske girip ama Allahım yine yardım etti bana çok çalıştık çok çabaladık korkuyordum işten ayrılıp ofis açtığım için krediyi öderken zorluk çekeceğimiz için ama çekmedik. kredimde çıktı üstüne paramda arttı. eşimde zaten çalışıyor. herşeyi ama herşeyi biz yaptık hepsi bizim emeğimizin karşılkları. sabredin umudunuzu hiç yitirmeyin güzel günler geliyor. Allah hepimize en hayırlı olanı versin

benim daha da fazla borcum eşimin işleride senin gibi
ilk seçenek kayınvalideden destek isteyin madem o istedi
eşin de sende çok pasif kalmışsınız ve planlamamışsınız
bol bol dua et rızık bereket dualarını oku gerçekten faydasını göreceksin ne verirse allah veriyor.kredi çekme olanağınız varsa yada bir yakınınız adına kredi alıp ödeyebilirsiniz.ama pes etmeyin

Back
X