Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

Merhaba bende aranıza yeni katıldım. 8 aylık evliyim. Eşimin ailesinden hiçbir destek görmedim. Bu yüzdende çok açılmadık. Allah'a şükür herşeyim var ama çok pahalı olmamasına dikkat ettim. Evimde onların aldığı yatak örtüsü ve bornoz takımı dışında hiç birşey yok. Mobilya perde yatak odası beyaz eşya herşeyi eşim taksitle aldı. Şuan birlikte çalışıp ödüyoruz. Kendim çalışıyorum ve güzel gelirli bir işim var ailemin maddi olarak sıkıntısı yok borçları falan yok yani zengin falan değiliz. Kız evi olarak getirmem gereken herşeyi fazlası ile getirdim. Onların alması gereken şeyleri bile aldım ailem sesini bile çıkartmadı hep siz kullanacaksınız istediğiniz olsun dedi. Eşimin ailesi hiçbirşey almadığı gibi salon parası dahil hepsini biz ödedik. Bizde düğünde takılanları kızınkileri kız annesi erkeğinkileri erkek annesi alır o gece sayar eder kim ne takmış geri götürmek için bakarlar ertesi gün el öpmeye gidince iade edilir. Eşimin ailesi çeyreklerden hiç vermedi hepsini aldılar para ile zaten salon parasını ödemiştik ve bir miktar biz aldık tatil için kalanı yine onlarda kaldı. Benim ailem bir kuruşuna dahi dokunmadı. Eşimin kendi işiydi bozuldu 5 ay işsiz kaldı ailesi ha bire gidip geliyor ama hiç sormuyor ne yiyorsunuz nasıl taksitleri ödüyorsunuz ha bu arada kiradayız aynı zamanda kendi evimizde yok. Benim ailem her konuşmamızda ağlıyor. Maddi olarak destek oluyor onlardan gelen hiçbir şey yok sonra gel de o aileye sıcak davran. Benim aklım almıyor bir insan çocuğunun zor durumunda yardım etmiyecekse ne zaman edecek. Ben yinede onlara karşı bir saygısızlık yapmadım ama benim evimide kendi evleri gibi görmelerinide hazmedemiyorum. Yanlış düşünüyorsun diyebilirsiniz ama herkesin yaşadığı kendine benim evimde hiç bir faydası olmamış maddi manevi kişiler benim evimde söz hakkına sahip değildir. Benim evime karışamazlar. Orası benim evim eşimle ikimizin. Benim kendi ailem bile o kadar şey yapmışken hala kızımın evi derken onlar bizim evimiz diyemez.
Off ne kadar dolmuşum. Allah'ım herkese kolaylıklar versin.

bende aynı durumlardan kortugum için nişanlımdan ayrıldım sımdı barışmak istıyor ne yapacagımı bılmıyorumm hiç bi desteklerı olmadan evlenemeyızz bende çalışırım belkı borc fılan yaparız ama sımdı benım ailemde barışmamı istemeyecek bılıyorum sız sımdı eskıye donsenız vazgecermıydınız bunlar gsizi güçlendır dı mı yoksa yıprandıgınızımı ıstıyorsunuz off karar veremıyorum tecrube ettıgınız konuda bana yardım edın lütfen :(:97::97:

17temmuzda düğünüm olunca bende sanırım bu başlığa daha cok gireceğim hehe:):):)
bakalım nasıl kalkıcaz borcların altından

bu yorum belki daha önce yapılmıştır ama butopiğin adı bence
yeni evlenip borcu olmayan var mı olsa daha iyi olurmuş :27:

arkadaşlar dert veren Allah dermanınıda veriyor.yeter ki sağlık olsun çalışınca tüm borçlar kapanır.eşimle çoooookkkk büyük borçlarımız vardı.işlerimiz ters gitti.şuan sadece 200 bin tl ye yakın birşey kaldı.çalışınca herşey yavaş yavaş kapanıyor dediğim gibi sağlık olsun yeter ki.dert etmeyin,sabırlı olun ah ah ne zorluklardan geçtik eşimle Allah a şükürler olsun Allahın izniyle herşey düzelir.

ben de evleneli bir sene olmadı. canımız çıkıyor borç ödemekten ve kira ödemekten. ne benim ailem doğru dürüst yardımcı oldu. hele onun ailesi 5 kuruş bile harcayamadı. durumları olmadığından.(ben kendi aileme güvenmiştim ama pek bişi yapmadılar.) biz de kredi çektik ve şuan dışarı adım atacak halimiz yok. öylesine bi fön çektirmek istesem kuaföre, hemen vazgeçiyorum. 10 tl 10 tl dir, boşver evde kendin çek diyorum.
işin başka üzücü tarafı ise en yakın arkdaşlarım evlendiler ve hiç borçları yok. evleri kendilerinin. kira dertleri olmadığı gibi kredi borçları da yok. bir araya geldiğimizde ezik hissediyorum kendimi.
bi arabamız vardı 2. el 98 model. eşim çok dikkatli araba kullanır normalde hiç kaza yapacak adam değil. ama bu kış kaygan zeminde kaymış ve çarpmış çok kötü. (kendisine bişi olmadı allahtan) araba perte çıktı. pahalı diye kasko da yaptırmamıştı. araba elimizden gitti. şimdi iyice ve kapandık.
sadece iş ve ev var hayatımızda. ilk yıldönümümüzde izinde olacağım ve bir tatil yerine bile gidemeyeceğiz.
düğünden gelen altınlar düğün salonuna gitti. (burda savunacak durumum yok düğünü ben istedim. hayalim hep güzel bir düğündü. diyordum ki evimde eksik eşyam olsun ama yine de düğünüm olsun. şimdi evlenecek olsam gene aynı şeyi düşünürüm. netekim evimde ne bir halı var ne de ayakkabılığım, mutfağımda aspiratörüm bile yok :)))...........)
sadece aşkla saadet olmuyor diyenlerdenim ben.

Borçsuz evlenmek çok zor hele ki bu devirde. Ben de yakında evlenicem ve 30 bin tl kredi ödücez.Kredi borcu ev kirası elektrik su telefon araba benzini yiyecek içicek yakacak Nasıl kalkcaz bunların altından bilmiyorum. Ama Allah büyük elbet bi şekilde ödencek bunlar. Yeter ki sağlımız yerinde olsun. ALlah yeni evlenecek çiftlerin yardımcısı olsun.:70::70::118:

borçsuz evlenmek çok zor bu devirde ama evlendikten sonra borçtan haberdar olmak daha zor...
düğün hazırlığımda olsun, evimin eşyasında olsun herşey istediğim gibi oldu herşey içime sindi ama buarada borç olarak baya bi açıldık. ama 1 senede rahatlıkla ödeyip kapatabilceğimiz kadar borçtu bunlar.
nişanlıyken eşimin ailesi birsürü takı taktı. eşime de daha nişanlanmadan ev almışlar evimiz de vardı yani. düğünüm pek bi şatafatlı geçti anlayacağınız ama düğün akşamı takılan takıları aldılar hiç görmedim bile gelenleri. kendi taktıkları takıları düğün salonunu vs. borçlarını da eşimin üzerine kredi çekip almışlar onu da biz ödüyoruz aynı zamanda ev de krediyle alınmış hala 3buçuk sene de borcu var (ev kredisi 1500 tl birmizin maaşı direk krediye gidiyor) düğünden 2 ay sonra da taktıkları bilezikleri de aldılar. ve güyya eşimin olan evin, eşimin üzerine olmadığını da yine düğünden 2 ay sonra öğrendim.
anlayacağınız yalnızca eşya borcum var, allah can sağlığı versin, çalışır öderiz derken 3-4 senelik borcumuz çıktı şapkadan!
ve ailesi evi kesinlikle sattırmıyor. zamanında bilezikleri bozdurmamıza da izin vermemişlerdi. kendileri alıp kendi borçlarını kapattılar. ev konusunda da niyetlerinin ne olduunu düşünmek bile istemiyorum ama...

Son düzenleme:
bende aynı durumlardan kortugum için nişanlımdan ayrıldım sımdı barışmak istıyor ne yapacagımı bılmıyorumm hiç bi desteklerı olmadan evlenemeyızz bende çalışırım belkı borc fılan yaparız ama sımdı benım ailemde barışmamı istemeyecek bılıyorum sız sımdı eskıye donsenız vazgecermıydınız bunlar gsizi güçlendır dı mı yoksa yıprandıgınızımı ıstıyorsunuz off karar veremıyorum tecrube ettıgınız konuda bana yardım edın lütfen :(:97::97:

Canım 2 senelik evliyim şimdi olsa aslaa evlenmezdim eşimde ben de maddi manevi çok yıprandık..
Eşimin ailesinin 7 trilyona varan servetleri var ama biz yalnızca eşimin memur maaşıyla geçiniyoruz.
Anlayacağın elimiz hamur karnımız aç..
Aşk herşeyi çözmüyor,dertsiz başını derde sokma..
2 sene içinde düğün,dernek,altın,herşeyin parası cebimizden çıktı.
30.000 tl borç ödedik kala da kredi borcu var düşün..

bende evleneli 9 ay kadar oldu. çok şükür borcum yok ama eşyamda yok :) eşimin babası çok kücükken öldüğü içi kayınvalidem tek başına 2 çocuk büyütmüş okutmuş. ve saolsun düğünümüzüde eşimin daha önceki çalışıp biriktirdikleri ve kendi birikimleriyle yaptı. eşyaya gelincede çok uzaktayız ve 1-2 yıla kadar taşınıcaz yeni eşya alıp onları yollarda harap etmektense zamanı geldiğinde alırız diye düşündük. şimdide eşimin bekarlık eşyalarını kullanıyoruz. hatta 3 ay öncesine kadar tv miz bile 37 ekrandı :) ama üzülmüyorum sadece gülüyorum çünkü biliyorum birgün en güzelinden eşyam olucak ve borç içinde neyi nerden denklerim diye düşünüp evliligin ilk yıllarını sıkıntı içinde gerçirmektense gönlümüzce harcayıp birikimimizi yapmak bana daha mantıklı geliyor. sonuçta 2 mizde çalışıyoruz bir şekilde olur... :21:

mrb henüz 4 aylık evliyim dünya kadar borca girip evlendik...20 bin ytl ye yakın borcumuz var...eşimin ailesi hiçbişeye el sürmedi...düğünde takılan altınlarım bileziklerim hepsi gitti...şimdide eşimin işleri ii gitmiyo...boğulmak üzereyim...sabahtan beri iş yerinde ağlamaktan gözlerim şişti...kimseye bişey anlatamıyorum ...ölücem kahrımdan...zaten depresyon rahatsızlığı geçirdim şiddetli...tekrar başa dönücem sanırım...kafamı yastığa koyduğumda rahat uyumayı özledim...haciz gelir herhalde yakında...üstelik borçlar hep benim adıma...ne yapacağımı bilemiyorum gerçi artık yapılacak bişeyde yok...bu borçlar evliliğimide yıkacak böle giderse...öle sevdikki birbirimizi ama daha bi defa yemek yiyemedim eşimle dışarıda...her günümüz hesapla geçiyor...oda bende yorulduk...çare aramak için yazmadım sadece paylaşmak için yazdım...eşimin ailesini bekleseydik ayrılırdık bekleyemedik...hoş bekleseydikte bişey yapmayacaklardı...çok canım sıkkın ya...kabusta gibiyim...bıktım artık mücadele etmekten...

bende evlendigimde borç içindeydik.takılan ne var ne yok bozdurduk.bide hamileydim.ama inan zamanla atlatırsın inş.bizim hala ufak tefek sıkıntılarımız var ama zaman herşeyin ilacıdır.inşş rahata erersiniz.bu eş aileleir bazne delirtiyr adamı:52:

mrb henüz 4 aylık evliyim dünya kadar borca girip evlendik...20 bin ytl ye yakın borcumuz var...eşimin ailesi hiçbişeye el sürmedi...düğünde takılan altınlarım bileziklerim hepsi gitti...şimdide eşimin işleri ii gitmiyo...boğulmak üzereyim...sabahtan beri iş yerinde ağlamaktan gözlerim şişti...kimseye bişey anlatamıyorum ...ölücem kahrımdan...zaten depresyon rahatsızlığı geçirdim şiddetli...tekrar başa dönücem sanırım...kafamı yastığa koyduğumda rahat uyumayı özledim...haciz gelir herhalde yakında...üstelik borçlar hep benim adıma...ne yapacağımı bilemiyorum gerçi artık yapılacak bişeyde yok...bu borçlar evliliğimide yıkacak böle giderse...öle sevdikki birbirimizi ama daha bi defa yemek yiyemedim eşimle dışarıda...her günümüz hesapla geçiyor...oda bende yorulduk...çare aramak için yazmadım sadece paylaşmak için yazdım...eşimin ailesini bekleseydik ayrılırdık bekleyemedik...hoş bekleseydikte bişey yapmayacaklardı...çok canım sıkkın ya...kabusta gibiyim...bıktım artık mücadele etmekten...

pardon ama neden herşey senin üzerinde yani borçlar?

Canım mesajını yeni gördüm kusura bakma :17: Ben eşimi çok seviyorum onunla ilgili bir problemim yok. Yine olsa yine evlenirdim evet ama ailesine başta daha farklı yaklaşırdım gerçi hep ailesine karşı mesafeli yaklaştım halada öyleyim ama söz nişan alışverişinde hiç bir şeyde fazlaya kaçmadım şimdiki aklım olsa neyi beğendiysem hepsini aldırırdım. Sırf fazla masraf olmasın diye takım elbise bile aldırmadım(bizde de onlarda da kıza ceket-etek ya da ceket-pantolon tarzında takım alınır). Ben o kadar borç öderken onların umurunda olmuyor o yüzden aldırırdım.
Açıkçası çok zorlanıyorum, maddi sıkıntı evlenene kadar hiç çekmemiştim. Her istediğimi aldım bu güne kadar. O yüzden zorlanıyorum ama dayanıyorum, sabrediyorum. Şöylede bir şey var çok zengin biri ile evlenip sonra işleri bozulunca da yine sıkıntı çekebilirsin. Hayatta başımıza ne gelecek belli değil. Eşinle birbirinize destek olduktan sonra her şeyin üstesinden gelinir. Kimseden yardım bekleyerek bir şeylere başlama, herkes bu dünya da kendini düşünüyor. Özellikle de benim eşimin ailesi gibi olanlar. Allah benim ailemden 1000 kere razı olsun. Babam hala her görüşmemizde bana 3-5 kuruş harçlık yaparsın diye para sıkıştırır cebime.

canım bende 7 aylık evliyim. bizede kimse yardım etmedi. düğünden sonra takılan altınların bir kısmını sattık peşin yapılacak ödemeleri yaptık geriye fazla bir taksit kalmamıştı. am şunuda belirtmeliyimki
1,5 yıl nişanlı kaldık nişanlılık döneminde mobilyalarımızı falan alıp ödedik geriye fazla lınacak kalmamıştı ama düğün esnasında gider fazla oluyor elinizde biraz birikim varsa oda sorun olmuyor.Allah'a çok şükür borcum kalmadı ama azda olsa sıkıntı çekitim. bu arada ikimizde çalışıyoruz. bununda faydası var evlendikten sonra ben eski işyerimden istifa ettim ve evlilik dolaysıyla tazminatımıda aldım onunlada borçlarımızın bir kısmını kapattım kalanıda taksitle ödedik. ama ben yine çalışmaya başladım.

Ben temmuzda 1 senelik evli oluyorum ve eşya kredimiz de temmuzda bitcek(yaklaşık 1000 tl) Eşimde bende öğretmeniz ve kiradayız 400tl kira ödüyoruz. Borcumuzun bitmesine az kalmışken ev aldık kredi çektik. ve ayda 2000 ödycez..4 sene boyunca. umarım çok zorlanmayız. Allahım yardımcımız olsun

ben de 7 aylık evliyim. benim de başıma aynı şeyler geldi. daha borçlarımızı yeni yeni azaltıyoruz. sakın kendini üzme. ilk günler zor geçiyor. uyuyamıyor insan. biz eşimle ne kavgalar ettik. ama için rahat olsun borçlar ödeniyor. kaynanan olacak kadın da yanına bile yaklaşamıyor. benim ki evime bile gelemiyor. eşinle birbirinize destek olun. güzel günler geride.:3::3::3:

ben 2 aylık evliyim. bir çok eşyamızı önceden aldık ödedik. ama eşimin eskiden borçları kalmıştı onları kredi çektik düğün zamanıda sıkıştı yine kredi çektik onları ödüyoruz :14: birde beni düğünden 15 gün önce işten çıkardılar ... biz de bütün planları iki maaşa göre yapmıştık.. göçtük yani..

Bazen biz kadınları hem anlıyorum, hemde kızıyorum(kendimde dahil)..
Düşüncelerime katılmayan arkadaşlarım olacağınıda biliyorum, düşüncelerim kimsenin şahsıne değil..Kadın milleti olarak duygusal varlıklarız ve hemen aşık olduk mu hopp evlenmek istiyoruz..okulumuz biter bitmez, yahut okul okumadan( bu normal birşey ve tercih meselesi) ben öncelikle bir bayanın çalışıp, yavaş yavaş kendi birikimini yapması taraftarıyım..çünkü hiç birimiz Sabancı kızı değiliz..en iyisinden en kötüsünü çalıştığımız zaman ve tüketim toplumundan oldukça uzak olduğumuz zaman bir şekilde birikimimiz oluyor ve ileride kuracağımız yuvaya bir şekilde katkımız oluyor..aile konusuna gelince arkadaşlar kimsenin ailesinin yardım etme gibi bir zorunluluğu yok bence.Evlenmek demek o sorumluluğa hazır olmak demek değil midir? Elbette bazı şeyler yapılmalı ve o yapılanlar eşlerimize yüklenmemeli ama o durumu en iyi bilen bizleriz sevdiğimiz erkeğin ailesini bile bile evlenmiyor muyuz? Özellikle çalışıp kenara birşeyler koymayan ailesinden bekleyen erkeklere çok kızıyorum madem evlenmeye hazırsın her yönüyle hazır olmalısın, kimse hanlar hamamlar beklemiyor eşinden..Ha tabi birde bence çok sıkışmadıkça adet gereği şeyler dışında erkek ve bayan evliliği gerekirse 2 yıl geciktirip taksitle evlenmeden önce halletmeli bazı şeyleri..çünkü bunları saymaya başlarsak kız tarafınında iğneden ipliğine mutfak ve yatak odasını eksiksiz veya bunun gibi şeyleri eksiksiz yapması gerekmiyor mu? sizleri bilmem ama benim ailemin gücü yetmediğinden kendim çalışıp az az yapıyorum..evin eksikelri zaten bitmez, borçlarda bitmez hayatın her anında borç olur..ama bunca borç varken hadi diyelim erken evlendin..istemeyerek olanlara lafım yok ama isteyerek bir de çocuk yapmak kendinize ve çocuğa haksızlık olmuyor mu arkadaşlar?..ALLAH herkese çalışma gücü versin borçlar zamanla ödenir ama bile bile lades dediğimiz evliliklerde hayıflanmak yerine çözüm üretmemiz gerekmez mi? bunlar benim düşüncelerim..yanlışım olduysa affola..

merhaba kızlar.benim yaşadıklarımda çok acı.24 yaşında başta mantık evliliği olarak yaklaştım eşime ama sevdim.eşiminde ailesiyle önceden abisiyle ilgil sorunların olduğunu bittiğini biliyorum.evlendiğimiz akşamı akrabalarından birileri geldi düğün parasını verdik.hadi neyse dedim! 2-3gün sonra küçük altınlarımın hepsini verdim eşim borç almış hadi neyse dedim!herşey normal gidiyor ama gezmek,dışarı çıkıp hava almak bile yok.bizim 1 senemiz gezmek anneme gitmek oldu.evet arkadaşlar evde 1 lira bilepara yok setlerimi sattık ama gün çok kötüydü.herşeyden önce hatırası vardı.ve sonra ara 2-3 ay işe gitmemeye başadı.bankaya 5-6 bin borcumuz var biliyorum ve ödeniyor diye.ama ben gariplik hissettim hep 3 senede bitmeyen borç.bide osene birkart çıkartmıştık ama harcama yapmamıştık hiç.ekstreler eve değil işe gidiyor,bişekilde yolunu buldum v ekstre eve geldi 2 bin liralık at yarış oyunu v karttan çekim .tabi ben çıldırdımm .yine ikna oldum.diğer kartta hiç ödenmmemiş onu da öğrendim.1 sene yine öyle geçti.sonra diğer bankayı aradım bilgi aldım.20 bin borç ve 2 senedir hiç öğrenmemi.ve biz bu arada kira ödeyemediğimiz için annemin bi dairesinde oturuyoruz.yemek annemde yiyoruz.elektrik ve su babama ait sırf yuvam bozulmasın diye ailemin yaptığı fedakarlık.bınu öğrendiğimde 3 ay ayrı kaldık.ve yine barıştım. kaynatam para buldu.maaş kartımıza borç olduğunda maaş alamıyoduk.onu kapattılar.kendi babam 7 verdi bi başka yeri kapattık.şimdi arkadaşlar çıktı ve 2 senedir 27 bin ödemeye çalışıyoruz.4 bin kaldı ama ben bittim arkadaşlar.borcun bitmesini bekleyemiyorum.karışık yazdım galiba ama bunlar aklıma geldikçe çok sinirleniyorum ve eşime öfkem geçmiyor. :47:

Back
X