Merhaba bende aranıza yeni katıldım. 8 aylık evliyim. Eşimin ailesinden hiçbir destek görmedim. Bu yüzdende çok açılmadık. Allah'a şükür herşeyim var ama çok pahalı olmamasına dikkat ettim. Evimde onların aldığı yatak örtüsü ve bornoz takımı dışında hiç birşey yok. Mobilya perde yatak odası beyaz eşya herşeyi eşim taksitle aldı. Şuan birlikte çalışıp ödüyoruz. Kendim çalışıyorum ve güzel gelirli bir işim var ailemin maddi olarak sıkıntısı yok borçları falan yok yani zengin falan değiliz. Kız evi olarak getirmem gereken herşeyi fazlası ile getirdim. Onların alması gereken şeyleri bile aldım ailem sesini bile çıkartmadı hep siz kullanacaksınız istediğiniz olsun dedi. Eşimin ailesi hiçbirşey almadığı gibi salon parası dahil hepsini biz ödedik. Bizde düğünde takılanları kızınkileri kız annesi erkeğinkileri erkek annesi alır o gece sayar eder kim ne takmış geri götürmek için bakarlar ertesi gün el öpmeye gidince iade edilir. Eşimin ailesi çeyreklerden hiç vermedi hepsini aldılar para ile zaten salon parasını ödemiştik ve bir miktar biz aldık tatil için kalanı yine onlarda kaldı. Benim ailem bir kuruşuna dahi dokunmadı. Eşimin kendi işiydi bozuldu 5 ay işsiz kaldı ailesi ha bire gidip geliyor ama hiç sormuyor ne yiyorsunuz nasıl taksitleri ödüyorsunuz ha bu arada kiradayız aynı zamanda kendi evimizde yok. Benim ailem her konuşmamızda ağlıyor. Maddi olarak destek oluyor onlardan gelen hiçbir şey yok sonra gel de o aileye sıcak davran. Benim aklım almıyor bir insan çocuğunun zor durumunda yardım etmiyecekse ne zaman edecek. Ben yinede onlara karşı bir saygısızlık yapmadım ama benim evimide kendi evleri gibi görmelerinide hazmedemiyorum. Yanlış düşünüyorsun diyebilirsiniz ama herkesin yaşadığı kendine benim evimde hiç bir faydası olmamış maddi manevi kişiler benim evimde söz hakkına sahip değildir. Benim evime karışamazlar. Orası benim evim eşimle ikimizin. Benim kendi ailem bile o kadar şey yapmışken hala kızımın evi derken onlar bizim evimiz diyemez.
Off ne kadar dolmuşum. Allah'ım herkese kolaylıklar versin.
bende aynı durumlardan kortugum için nişanlımdan ayrıldım sımdı barışmak istıyor ne yapacagımı bılmıyorumm hiç bi desteklerı olmadan evlenemeyızz bende çalışırım belkı borc fılan yaparız ama sımdı benım ailemde barışmamı istemeyecek bılıyorum sız sımdı eskıye donsenız vazgecermıydınız bunlar gsizi güçlendır dı mı yoksa yıprandıgınızımı ıstıyorsunuz off karar veremıyorum tecrube ettıgınız konuda bana yardım edın lütfen