Yeni Evli Gerginliği

BalYapanSinek

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2018
367
461
53
Eskişehir
Hanımlar merhaba. Sizinle paylaşmak istediğim şey aslında bir dert değil. Sadece normal mi ve geçici mi onu merak ediyorum. 3 aylık evliyim. Eşimin ikinci(çocuk yok), benim ilk evliliğim. Memleketimden farklı bir şehire okumaya gelmiştim ve eşimle tanışıp evlendik. Yani yaşadığım şehirde hiç akrabam yok. Eşimler sülalecek birbirlerine gidip gelmeyi çok seviyorlar. Sadece akraba olarak değil aslında. Eşimin arkadaşlarıyla da sık sık gidip geliriz birbirimize. Benim arkadaşlarım öğrenci hala hiç evli yok. O yüzden çift olarak gitmiyoruz ama arkadaşlarım geliyor bize. Ancak ben her seferinde çok geriliyorum akrabalarına giderken. Eşimle aynı yaşta kuzenleri falan. Onlar gelecekleri zaman veya biz gideceğimiz zaman çok stres oluyorum. Eşimle aramızda 16 yaş var. Yani kuzenleri falan da benden büyük. Eşim tek çocuk. Hatta birinin benden bir yaş küçük kızı var. Ya konuşacak bir şey bulamazsam, ya ben küçüğüm diye ciddiye almazlarsa diye geriliyorum. Aslında evlenmeden de gidip geliyorduk. Ama bu stres olma durumum hiç geçmedi. İyi insanlar arayıp sorarlar beni ama ben bir türlü samimi olamadım. Akşam onlara gidilecekse eşim hep şey diyor sen erken git istersen hayatım ben çıkınca gelirim diyor. Ama istemiyorum erken gitmek. Hala ısınamadım,alışamadım eşimin aile ortamına. Absürt bir şey yok aslında hemen hemen aynı aile yapımız. Bu hisler geçici mi yani yeni evlendiğimizden dolayı mı böyle hissediyorum? Çünkü çok yoruldum stres olmaktan. Aslında ben de seviyorum kalabalık aileleri böyle gidip gelmeleri. Ama neden böyle oluyor anlamıyorum. Ha gittiğimde de keyifli oluyorum aslında. Gidene kadar karnıma kramplar giriyor. Hep böyle resmiyim sanki törene gidiyormuş gibi. Bir alışma süresi falan var mı yani geçiyor mu bu gerginlik hissi? :( Bu arada henüz benim akrabalarıma gidemedik. Yılbaşından sonra gideceğiz inşallah. Kendimi biraz yalnız hissediyorum sanırım. Eşim ilk evliliğinden tecrübeli olduğu için benim kadar stres olmuyor tabi akrabalarıma karşı.

Valla senin yaşadıklarını birebir yaşamış birisi olarak diyebilirim ki,benim icin tam bir kabus durumuydu esimin akrabalarına gidip gelme durumu. Ramazan bayrami geçti,kurban bayramina gunler kala uykusuz geceler geçirdim
Bir kere cok sacma bir ortamlari var hicbirsey anlamiyorum yemek yeniyor,cocuklar yaramazlik yapiyor,dedikodu yapiyorlar ve bana "ay cok zayifsiiin" cocuk varmii gibi sorular soruyorlardi ben evleneli 1 sene oldu ve onlardan nefret ediyorum artik diyebilirim. Gitmiyorum görüşmüyorum. Sadece esim gidiyor ama huzursuzluk oluyor ister istemez.

1 yılda normale dönüyor merak etme. İnsan başta ister istemez diken üstünde oluyor. Bence karşı taraf da aynı şekilde diken üstünde oluyor. Yapmacık gibi rol yapar gibi oluyor. Hatta ilk zamanlar eşinle bile tam anlamıyla kendin olamıyorsun. İlerleyen zamanda kendi ailen gibi oluyor merak etme canım.

Evlenmiş zaten ne farkeder 20-36 olsa artık.
Burda onu sormamış ki.
Birileri yorum yapsın konu paylaşılmış bende bu durumun yaş farkından olduğunu daha doğrusu bayanın yaşının çok küçük olmasından kaynaklandığını anlatmak istedim.Bişey farkedeceği için değil Yani siz neden bu kadar rahatsız oldunuz anlamadım

Bir araya gelindiğinde keyifli geçiyorsa öncesinde neden stres yapar ki insan..
Çok anlamsız.

Ben de mesela stres olurum ve gerçekten bir araya gelince de zaman çok sıkıcı geçer gün bitsin diye beklerim..
Stres yaptığım kadar var yani..

Merhaba arkadaşlar. Yıllardır içinden çıkamadığım ve katlanarak artmış bir kilo problemim var. 25 yaşındayım. Şu an tamı tamına 89.7 kiloyum. İ
Şu an 26 yaşında olmalısınız. Dediğinize göre hiç de küçük değilsiniz, 40lı yaşlardaki insanların muhabbetlerine de katılabilirsiniz diye düşünüyorum. Okurken sizi 20 falan zannetmiştim. Rahat olun

Canım baslarda boyle olman cok normal alısacaksın ben on senelik evliyim ilk baslarda esimle cok tartısırdım akrabasına gitmemek ıcın cunku memleketler farklı gittiğimizde bir araya gelince onlar sohbetin dibine vururdu hala oyle önceye gore daha sıcagım tabi bende aval aval bakardım cunku konusabilecegım tek bı ortak konu olmazdı bende soguk dururdum. Hatta kayinvalideye demısler gelinin cok soguk diye ama alistim. Simdı esime ben diyorum hadi su akrabana gidelim falan diye yanı zamanla alısacaksın.

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Muhabbetlerine katılabiliyorum elbette ama giderken geriliyorum nedense. Umarım geçici olur çünkü gerçekten iyi insanlar hep arayıp sorarlar beni. Şöyle bir şey de var. Eğer yanımda ablam veya başka herhangi bir akrabam varsa eşimin akrabalarının yanında daha rahat hissediyorum. Bilmiyorum ya ailem genel olarak ne evlilik sürecimde ne sonrasında yanımda olduğunu hissettirmedi pek. Babamla kınamdan beri küsüz ve bir kez aramadı 3 aydır. Ben defalarca aradım açmadı ve geri dönüş yapmadı. Bu yalnızlık hissim bundandır belki. Zamanla alışırım umarım eşimin ailesine. Çünkü buradaki ailem onlar benim.

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Muhabbetlerine katılabiliyorum elbette ama giderken geriliyorum nedense. Umarım geçici olur çünkü gerçekten iyi insanlar hep arayıp sorarlar beni. Şöyle bir şey de var. Eğer yanımda ablam veya başka herhangi bir akrabam varsa eşimin akrabalarının yanında daha rahat hissediyorum. Bilmiyorum ya ailem genel olarak ne evlilik sürecimde ne sonrasında yanımda olduğunu hissettirmedi pek. Babamla kınamdan beri küsüz ve bir kez aramadı 3 aydır. Ben defalarca aradım açmadı ve geri dönüş yapmadı. Bu yalnızlık hissim bundandır belki. Zamanla alışırım umarım eşimin ailesine. Çünkü buradaki ailem onlar benim.
O zaman şöyle diyeyim ailenizle yaşadığınız gerginlikler sizi üzmüş. Belki de içten içe (bilinçaltınıza atıp) kendi ailenizle olan gerginlik ve hem manevi hem fiziksel uzaklık, eşinizin ailesine böyle yakın olmanızı hazmedemiyor hissettiriyor olabilir. İlk zamanlar ben de eşimin ailesi, akrabalarıyla gerilirdim. Aslında bir problem yok ama hemen samimi olunamıyor.

Ben sadece akrabalarına değil eşimin kendi anne babasına bile zor alıştım. Normal ama bence. Zamanla oturuyor her şey. Şimdi kendi akrabam gibi hepsi.

Valla senin yaşadıklarını birebir yaşamış birisi olarak diyebilirim ki,benim icin tam bir kabus durumuydu esimin akrabalarına gidip gelme durumu. Ramazan bayrami geçti,kurban bayramina gunler kala uykusuz geceler geçirdim
Bir kere cok sacma bir ortamlari var hicbirsey anlamiyorum yemek yeniyor,cocuklar yaramazlik yapiyor,dedikodu yapiyorlar ve bana "ay cok zayifsiiin" cocuk varmii gibi sorular soruyorlardi ben evleneli 1 sene oldu ve onlardan nefret ediyorum artik diyebilirim. Gitmiyorum görüşmüyorum. Sadece esim gidiyor ama huzursuzluk oluyor ister istemez.
bizdede oyle nefret ediorm.bu durumdan.

bizdede oyle nefret ediorm.bu durumdan.
Ben hayatimda boyle cahil insanlar görmedim. Yani nice cahil gördüm de,bir arada bu kadar fazlasını görmemiştim.Surekli bir yemek tantanasi mesela,herhalde aç ölecekler diye korkuyorlar.. Surekli bir tören,bir el öpme merasimi falan. Bunlar bana aşırı ters seyler. Ben babamin bile elini sayılı opmusumdur. Kula kulluk edilmez ki. Koskoca adam dedikodu yapıyor. Gittikmi saatlerce oturuluyor
Bundan sonra cok beklerler ama 2 dir gitmiyorum daha da gitmem. Bir de bize gelen de yok. Yani benim evime gelmiyorlar beni saymayanı neden sayayım ki? Dimi ama

Ben hayatimda boyle cahil insanlar görmedim. Yani nice cahil gördüm de,bir arada bu kadar fazlasını görmemiştim.Surekli bir yemek tantanasi mesela,herhalde aç ölecekler diye korkuyorlar.. Surekli bir tören,bir el öpme merasimi falan. Bunlar bana aşırı ters seyler. Ben babamin bile elini sayılı opmusumdur. Kula kulluk edilmez ki. Koskoca adam dedikodu yapıyor. Gittikmi saatlerce oturuluyor
Bundan sonra cok beklerler ama 2 dir gitmiyorum daha da gitmem. Bir de bize gelen de yok. Yani benim evime gelmiyorlar beni saymayanı neden sayayım ki? Dimi ama
haklisin cnm. aynen bende gidince surekli bi desikodu. kendi ailemle kendilerini kiyaslamalari nefret ediorm

Bence illa yaş farkı olmasına gerek yok.
Bende yaşadım bu durumları acayip gerilirdim sıkıntı basardi.
1 seneye kadar oturur her şey merak etmeyin.
Zaten hemen samimi olmamanız daha iyi zamanla samimi olmak daha anlamli bence.
Eşinizden önce gitmenizede gerek yok zaten böyle iyi.

Back
X