Yeni evli olmama rağmen..

yanınıza alın ..
bakımı zor diye düşünmeyin. devlet zaten bakım parası gibi bişey veriyor(bunu söylememin sebebi size mali açıdan bakıcı maliyeti olmaz). anneniz için bakıcı ayarlarsınız bakıcı hem sizin yükünüzü alır hem de annenizle çok fazla zorlanıp stres olmazsınız. siz yanında olunca da bakıcı daha iyi bakar.

Merak ettiğim bir kaç nokta oldu:
1. Annenizle ablanızın şu anda yaşadığı, evlenmeden önce sizin de yaşadığınız evi kime ait? Kira mı yoksa tapusu sizlerden birinde mi?

2. Annenizin ve/veya ablanızın maaşı var mı? Varsa ne kadar? Şu anda nasıl geçiniyorlar?

3. Ablanız başka şehre gitmek istiyormuş. Neresi olduğu belli mi? Ablanızın mesleği var mı? Gittiği şehirde nasıl geçinmeyi planlıyor?

4. Eşiniz Mardin'de ne iş yapıyor? Neden o sizin yanınıza İstanbul'a gelmedi de siz Mardin'e yerleştiniz?

5. Evlenirken ablanızla annenizin bakımı konularını hiç konuştunuz mu? Eşinizle evlenmeden önceki dönemde konuştunuz mu?

6. İlk soruda ben mi annemin yanına gideyim demişsiniz, bunu sorarken aklınızdan neler geçiyordu? Eşinizi Mardin'de mi bırakacaksınız? Sizin kalma süreniz ne kadar olacak?

8 yıl boyunca ikimiz baktık benim evlenmemi hiç istemedi o yüzden sorun çıkarıyor.
Allah dağına göre kar veriyor. Annenizi yanınıza alın. Bebek doğunca duruma göre karar verin. Bebek huysuz bir bebek olmayabilir. Şimdiden korkmayın. Rabbim kolaylık verir inşallah.

Kolay bir şekilde konuşuyorsunuz kınıyorsunuz ama yatalak bir hastaya bakmanın ne denli zor bir iş olduğunu yaşamayan bilemez dönüşümlü baksınlar yani ablanız bakmam demeseydi belki de siz hiç ses çıkarmayacaktınız oralı bile olmayacaktınız bütün yükü ablanızın üstüne atacaktınız. Biraz da siz ilgilenin diye bıktım demiştir. Kusura bakmayın ama uzaktan kınamak kolay geliyor insanlara ama bunu yaşayan bilir.

Son düzenleme:
ablanızın yaptığını tasvip etmedim, ben szin yerinizde olsam istanbula taşınırdım

O zaman siz de eşiniz ses çıkarmadığı halde böyle bir konu açabildiğinize göre vicdansız olan ablanızdan bir farkınız yok. Siz evliliğinizin tadını çıkarırken ablanız perişan olsun buna razı olabiliyor muydunuz?

Yatalak hasta bakmak çok zordur.sizi zorlayacağı kesin ama hasta olan kişi anneniz ise bütün zorlukları hiç düşünmeden göze alabilmelisiniz.ablaniz pek hayirlj bir evlat değilmiş malesef ama eden bulur diye düşünüyorum.hamilesiniz evet zor olacak ama Allah onun gücü ve kuvvetini eminim size verecektir.yanınıza gelsin anneniz.esinizde size yardımcı olur.maddi durumunuz iyiyse yardımcı bakıcı ayarlayabilirsiniz.Allah yardımcınız olsun

abla niye vijdansız oluyor.yazık değil mi ona en az 4 aydır kendi başına çabalıyor.bekar diye mi bu sözler.belki abla da evlenecek eee o zaman ne olacak,kız ömrü boyu bekar mı kalacak.

abla niye vijdansız oluyor.yazık değil mi ona en az 4 aydır kendi başına çabalıyor.bekar diye mi bu sözler.belki abla da evlenecek eee o zaman ne olacak,kız ömrü boyu bekar mı kalacak.
4 aydır vicdanı sızlamamış bir de uzağa kaçmış vicdansız abla oluyor işte. Bakmak istemiyor ki konu açıyor. Bir de eşleri bahane gösterirler el oğlu istemez diye ee eş hatta elti bile razı. Sizin derdiniz ne?

Ben ablaya hiç kızmadim. sırf bekar olduğu ve hamile olmadığı için ömür boyu o mu bakmak zorunda annesine? eğer anneye bakmamak ablayi vicdansiz yapıyorsa konu sahibini iki kat vicdansiz oluyor o zaman.

yeni evli olan bir kadın annesine neden bakmasın başlık ne alaka? zaten elti ben yardım ederim diyormus bunun yanında yardimci tutacak durumu da var ayrıca hamile olmak demek elden ayaktan düşmek demek değil.7- 8 aylık hamile olup hem çalışan hem bir çocuğunu daha büyüten hem de evi ile ilgilenen çok kadın var.

Konu sahibi ablana kizmaya en ufak hakkın yok onun annesi ise senin de annen ve dönüşümlü bakmak zorundasınız. ablanı burada vicdansiz ilan etmen çok çirkin.

Elbette siz de bakacaksınız annenize. Tek problem ablanız şu ara belki biraz daha idare etmeliydi, sonuçta annesi yani ne bu acele. O da "yeni evli" olduğunuz için değil hamile olduğunuz için. Hamileliğinizin ilk 3 ayı riskli olabiliyor çünkü. Ama genel anlamda ablanız da vicdansız filan değil yani, siz nasıl kendini hayatınızı düşünüyorsanız o da düşünüyor. Hayat çk acımasız analar yeri geliyor 10 çocuğa bakıyor da o 10 çocuk 1 anaya bakamıyor işte.

Ben ablanı haklı gördüm yaşlılar paylaşılarak bakılır bir kişinin üstüne yıkılmamalı

Dört kardeşiz ikiz abimler var ikisi de evli biri izmirde diğeri konya da gelinler hiç bakmaz ben bakıcam

Oncelikle sirf ablaniz neden bakiyor? Olabilir hasta insanla ugrasmak zordur, vucudu da ruhu da yorulmustur. Iki tane abiniz varmis, sorumlulugu onlar da paylasmalilar. Benim tavsiyem anneniz sizin yada abilerinizin karsi dairesi veya altli ustlu bir eve yerlessin ve yanina guvenilir bir tam zamanli bakici tutun. Maddiyat falan demeyin, anneniz 4 kardese bir kisi baktiysa dort kisi de bir kisiye cok rahat bakar. Herkes her ay belli bir miktar para versin. Evinizde bakin diyemiyorum cunku kimse evinde bakmak istemedigi icin kadincagiz anlarsa rencide olur. Bu sekilde daha az rencide olur diye dusunuyorum. Hem dibinizde oldugu icin de kendini yalniz hissetmez.

Anneye babaya bakmak, hayır duasi almak cennete acilan kapidir.

Yaniniza almaniz cok guzel olur. Keske sen dogurana kadar ablan bakabilseydi. Cunku hamilelik de annene bakman zor olacak. Onu kaldirip yikaman gerekecek, altini temizlemen gerekecek. E fazla agirlikta kaldirmaman gerek.

Merhaba kızlar daha 4 aylık evliyim ve bugün hamile olduğumu öğrendim şuan mardin'de yaşıyorum İstanbul'dan gelin geldim. Ancak annem yatalak babam 10 sene önce vefat etti. Şuan anneme ablam bakıyor ve artık bakmak istemediğini söyledi yani ben bakmak zorundayım yanıma mı almalıyım yoksa ben mi onun yanına taşınayım nolur bir fikir verin
annen o senin, o ikinize de bakmış, şimdisanki yük olarak görüyorsunuz sanki...Anne ya bu anne...ayağının altını öpün

Ben ablaya hiç kızmadim. sırf bekar olduğu ve hamile olmadığı için ömür boyu o mu bakmak zorunda annesine? eğer anneye bakmamak ablayi vicdansiz yapıyorsa konu sahibini iki kat vicdansiz oluyor o zaman.

yeni evli olan bir kadın annesine neden bakmasın başlık ne alaka? zaten elti ben yardım ederim diyormus bunun yanında yardimci tutacak durumu da var ayrıca hamile olmak demek elden ayaktan düşmek demek değil.7- 8 aylık hamile olup hem çalışan hem bir çocuğunu daha büyüten hem de evi ile ilgilenen çok kadın var.

Konu sahibi ablana kizmaya en ufak hakkın yok onun annesi ise senin de annen ve dönüşümlü bakmak zorundasınız. ablanı burada vicdansiz ilan etmen çok çirkin.
Aynen...abileride varmis onlarda bakmali bence.. Esit bir sekilde.. Allah kimseyi elden ayaktan dusurmesin.. Aci olan anneler evlatlarina seve seve bakiyorda evlatlar bu sekilde.. İnsan yuku agir tabii.. Rabbin hayirli evlat olmayi, evlatlarimizida hayirli etsin ...

Back
X