Yeni evli ve hamile

Esine söylersen aldırmana engel olur diyemi korkuyorsun. Sanki tek istemeyen sen gibisin
Evet esim benden daha istekli, öyle düşünüyor. Fakat çocuk konusunda benim görüşlerimi de biliyor. Bu konuda mantıksal düşünen benim, onun duygusal yönü daha agir basiyor. Evlenmeden önce max. 1 yil diye konusmustuk, o da okeyini vermişti. Ama ona hamile olduğumu söylesem buna da cok sevinecegini düşünüyorum. Ben pek sevinemedim, Allah var.

Daha büyük üzüntü değil boşanmaya bile yol açabilir eşinizden gizli olduğunuz kürtaj.

Gerçekten eşiniz üzülmesin istiyorsanız böyle önemli bir konuda onu yok saymazsınız.

Bende oldu.Mecburi kürtaj oldum kalbi durduğu için.10 yıl oldu tekrar hamile kalamadım.Tedavi gördüm.Olmadı yine de.Bir çocuğum olduğu için çok zorlamadim ama rahimde galiba sıkıntı oluştu

Cidden bunu yorum diye yazan üyeler var, hayret ediyorum. Sadece sizin icin yazmıyorum, sizin gibi bdv bölümünü goygoy icin kullananlara yaziyorum. Bir derdimi acmisim dimi buraya, benim durumumu yasayan oldu mu diye sormak icin, akil danisip istisare yapmak icin.
Avrupa da eğitim görmüş insanim, bizim burda cinsel egitime de cok dikkat ediyorlar, 3 4 cu sınıftan itibaren. Böyle birsey bilmeme gibi bir durumum olabilir mi?
Hadi ben ciddiye almam ama bari siz kendinizi küçük düşürmeyin. Goygoyunuzu yine yapin ama gidin baska yerde yapin. Ciddi yardim etmek isteyenlere yer acilsin. Iyi günler dilerim.

Annenin sağlığına zararı yoksa bebek aldırmayı dogru bulmuyorum.max 1 yıl sonra hamile kalmayı planlarken 12 ay önce hamile kaldınız
Kürtaj çok riskli bir operasyon ,bazı kadınlara ciddi dönüşü olmayan saglık problemlerine yol açabiliyor bu risk ekonomi kadar düşündürmeli sizi

Aslında gebelik dokuz ay bu süreçte belki bebek fikrine alışırsıniz. Daha sonra bebeğiniz olmazsa vs çok üzülürsünüz. Eşinizin çok sevineceğink yazmışsınız. Bence önce onunla konuşun bunu sonra doktora bakarsıniz. Hap ile korunma saatine ve gününe dikkat edilmezse gebelik oluyor.bebekten sonra lazım olursa yani. Mutluluklar dilerim şimdiden bebeğiniz e ve size

Eşim üzülmeyeyim diye benim adıma düşünürse kendimi geri zekalı yerine konmuş hissederim. Bırakın üzülsün. Siz istemiyorsanız zorlayamaz zaten. Kendi başınıza veremeyeceğiniz bu kararda dr kadar adamın da söz hakkı var. Dinleyin ya da dinlemeyin ama söylemelisiniz.

Aynen Avrupa görmüşsünüz, cinsel eğitim almışsınız, üzerinize ceket atılır atılmaz gün yüzü görmemiş köylü kızı gibi ilk aydan hamile kalmışsınız. Hem de korunmanıza rağmen

Ayrıca o geri çekilenleri tiye almak. Nasıl korundun dediğimizde geri çekilme diyorlar. Hap diyorlar hapı saatinde almıyorlar. Saat bile sekmez.

İyi de gebe iken de gayet aktif cinsellik yaşanıyor bi problem olmadığı sürece dr'lar karışmıyor son haftaya kadar hatta ilişkiye girip doğum yapan ve su gibi doğumları olan bi sürü kişi var bu sebeb değil,bi ara eşten tiksinme oluyor aşırı koku hassasiyeti v,s çok uzun sürmez, uyumayan bebeğiniz olsa bile vakit ayırmak isterseniz birbirinize gayet zaman bulursunuz, oturun eşiniz ile konuşun dr'a beraber gidip fikir alın

Eşinize haber verin cok inemli bir konu. Sonradan duyarsa araniz acılır. Bence aldirmayin olan olmuş. Çok erken cidden ama yapacak bişey yok yani kıymayın

Şimdi buna karşı çıkınca saygısız mı olucak?
Anlayışsız mı olucak?

Hadi gizli gizli aldırdınız
1. Enfeksiyon kaptınız , ne yapacaksınız ?
2. Adamın haberi yok kürtaj akşamı sevişmek istedi , ne yapacaksınız ?
3. Tamam cocuk yapmaya karar verdiniz , doktorlar önceki hamilelikleri soruyor, söylemeseniz de anlarlar , ne yapacaksınız ?

4. Eşinizden gizli kürtaj boşanma sebebidir , ortada evlilik falan kalmaz öğrenirse

Eşinizden gizli yaparsanız herkesin aklına düşecek tek soru “bu çocuk kimden?” olacak. Bence böyle bir konuda yalan söylemeyin siz daha eşinize doymadan adamı güvensizliğe doyurmuş olacaksınız her şey iyice karışacak

Ben de eşinize söylemeniz gerektiğini düşünüyorum. Söylemezseniz sonra öğrenirse çok kötü olur. Bilmeye hakkı var.

Yine toplu bir mesaj:

Türkiyeyi bilmiyorum fakat bizim burda 63. Güne kadar hap yoluyla da bebek aldirma mümkün. Kürtaj hakkında konusurken bunu kastettim zaten, yanlış ifade ettiysem affola. Sanirim dr da bu metodu önerecek, öyle tahmin ediyorum.

Bebek istememe sebeplerimde tabii ki sadece esime doyayim falan değil. Bazılarını da belirttim, ekonomik olanlarını. Ve kisisel sebeplerim de var tabii, bu sehire yeni geldim, is arayisindayim, bunlari oturtmadan bebek düşünmüyorum. Ortami olussun, rahat etsin, bende kendimi hazir hissedeyim istedim.

Sağlık durumu hariç kürtaja karşı olanlardanım. Nihayetinde kalbi atan bir yavru o.
Planımızda yoktu, planladığımız zamanda yapıcaz vs saçma geliyor çünkü bir daha hamile kalınacağının garantisi yok.
Ha ama ille de kürtaj olacak deniliyorsa muhakkak babanın duyması lazım. Biz kadınlar karşı taraf bizden saklı bir adım atınca çıldırırken, bebek aldırmak gibi büyük bir olayı saklamak hiç dürüstçe değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…