- 2 Ağustos 2016
- 1.907
- 1.715
- 63
- Konu Sahibi Pamukpremsesss
-
Kızlar yuva kurmak çok masraflı bir işmiş. Rabbim yeni evlenenlere tabiki yardım ederAllahın izniyle olacak. Ama borca girecez baya sankii. Kızlar siz nasıl evlendiniz. Ekonomiye katkıda bulunmak için yaptığınız şeyler nelerdi? Bana tecrübelerinizden bahseder misiniz
Canım benim ailemde takı yapıyor onun dışında yatak odası çeyizlerimi annem yapmış önceden. Beyaz eşyayı da babam alacak. Onun ailesi düğün salonu tuttu takı yapacaklar. Biz ikimiz de çalışıyoruz. Memuruz. Artık bizde borçla mobilyaları gelinlik damatlık alcaz. Allah yardımcımız olsun zor işmiş gerçekten. Çok teşekkür ederim.kimizde çalışıyoduk.
ailelerden takılar dışında zerre yardım almadan birlikte borçlandık.
eşyaları tamamen kendimiz aldık.
takılar borca gitti.bi yılda da borcumuzu ödedik.
Allah huzur versin, borç falan ödeniyo, kalmıyo.
Hayırlı olsun tatlım :)
en iyisi bence :)Ev eşyalarını evlendikten sonra altınlarla aldık. Çekyatta yattık alana kadar.
Canım benim ailemde takı yapıyor onun dışında yatak odası çeyizlerimi annem yapmış önceden. Beyaz eşyayı da babam alacak. Onun ailesi düğün salonu tuttu takı yapacaklar. Biz ikimiz de çalışıyoruz. Memuruz. Artık bizde borçla mobilyaları gelinlik damatlık alcaz. Allah yardımcımız olsun zor işmiş gerçekten. Çok teşekkür ederim.
Canim oncelikle hayirli olsun benim de dün nikahim olduKızlar yuva kurmak çok masraflı bir işmiş. Rabbim yeni evlenenlere tabiki yardım ederAllahın izniyle olacak. Ama borca girecez baya sankii. Kızlar siz nasıl evlendiniz. Ekonomiye katkıda bulunmak için yaptığınız şeyler nelerdi? Bana tecrübelerinizden bahseder misiniz
Aynen!!!Yeni evli değilim ama baktım. Kuralları çiğnemeyi severim
Ortada maddi sıkıntı varsa ben o dugunu ertelerdim. 1 sene daha beklemenin kimseye zararı olmaz. Borcla veya bir şeyler içimde kala kala düğün yapmak hic yapmamaktan iyidir diye düşünüyorum. En özel günümde her şey istediğim gibi olmalı. Ama şu da bir gerçek ki maddi sıkıntı çekmeden evlenen çok az kişi var. Onlar altından nasıl kalkiyorsa sizde kalkabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.
Canım yazmayı unuttum onlar salon takımını alacak. Onun dışındakileri biz yapcaz. Aileler eşit maddi yardım yapıyor. Öyle anlaştılar. Babam ve annem onlar erkek tarafı diye herşeyi onlara yıkmayalım dediler. Bizimkilerde ellerinden geleni yapıyorlar ama biz çok yük olmak istemiyoruz.senin ailen kız tarafına düşen mobilyayı yapıyomuş işte.
onun ailesi neden yapmıyo o kısmı anlamadım? durumları mı yok?
biz de iki taraf da bişi yapmadı ses çıkarmadık ama sizde tek taraflı fedakarlık bekleniyo sanırım?
Yaaa süper maşallah nasılda altından kalkmışsınız.Eşimin birikmişi ile ev aldık,üzerine bende kattım biraz. Baktık evlenecek para kalmadı, çektik kredi altınlarla öder kapatırız dedik. Düğün oldu bir aksilik çıktı, benim altınlar başka yere gitti :) Biz borçlarla başbaşa kaldık. 2 yıl 8 aylık evliyim, borçlar bitti, daha iyi bir ev aldık, yazlık aldık,ikimizinde ayrı arabası var. Bir kızımız oldu, eşimin ilk eşinden kızı bizimle yaşamaya başladı şimdi 3. bebek geliyor :) Neredeyse 3 sene de hayatım ne kadar değişmiş :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?