Yeni evliler bir bakın

Pamukpremsesss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2016
1.907
1.715
63
Kızlar yuva kurmak çok masraflı bir işmiş. Rabbim yeni evlenenlere tabiki yardım ederAllahın izniyle olacak. Ama borca girecez baya sankii. Kızlar siz nasıl evlendiniz. Ekonomiye katkıda bulunmak için yaptığınız şeyler nelerdi? Bana tecrübelerinizden bahseder misiniz

kimizde çalışıyoduk.
ailelerden takılar dışında zerre yardım almadan birlikte borçlandık.
eşyaları tamamen kendimiz aldık.
takılar borca gitti.bi yılda da borcumuzu ödedik.
Allah huzur versin, borç falan ödeniyo, kalmıyo.
Hayırlı olsun tatlım :)

2 yillik evliyim. Evet cok masraf oldu ama ben borcusz evlendim diyebilirim.benim ceyizimi ailem yaptı aldi, herseyi taksitle aildilar annemle babam borclandi yani. Esiminkisinide esim ve babasi yaptı.
Borcumuz yoktu. ALLAH yar ve yardimciniz olsun. Butun evlenenlere yardim etsin ALLAH

Canım benim ailemde takı yapıyor onun dışında yatak odası çeyizlerimi annem yapmış önceden. Beyaz eşyayı da babam alacak. Onun ailesi düğün salonu tuttu takı yapacaklar. Biz ikimiz de çalışıyoruz. Memuruz. Artık bizde borçla mobilyaları gelinlik damatlık alcaz. Allah yardımcımız olsun zor işmiş gerçekten. Çok teşekkür ederim.

Biz lisede tanistik unide gezdik biter bitmez hatta bnmki tam bitmeden evlendik ben calisiyordum esim ise yeni girmisti hemen evlendik borc coktu tabi dugunde gelen küçük altin nakit falan onlari odedik. Esim taksitlerimizi odedi . Bilezikleri bozup araba aldik ...bitiyor borc biraz yipratsada korkma .Evimiz huzurlu herseye deger

Ev eşyalarını evlendikten sonra altınlarla aldık. Çekyatta yattık alana kadar.
en iyisi bence :)
simdiki aklim olsa ben de öyle yapardim. 1gunde sevmedgim seyleri aldim 7 yildir kullaniyorm. :/

biz evlenirken ailelerimiz çok destek oldu..hayata 1-0 önde başladık diyebilirim..ev araba içindeki eşyalar hepsini ailelerimiz ödedi..borçsuz başladık ikimizde çalışıyoruz..
sizde öyle yapın bir elin nesi var iki elin sesi var demişler..sonra takılarla borç kapatabilirsiniz..

Biz önce paramızı biriktirip herşeyi peşin aldık.
Evimize ve düğünümüze çok özendik, en çok istediğimiz ve beğendiğimiz şekilde oldu her ikisi de.
Eşyaydı,perdeydi,halıydı vs. onları normal markalardan aldık.
Yani en düşüğü de değil en yükseği de değil.
Gelinlik,damatlık,takılarda da hep en beğendiğimizi sıkı pazarlıklarla aldık.
Çok şükür Rabbime hiç kimseden bir kuruş istemeden,bir lira borç/taksit yapmadan evlendik alnımızın akıyla...

Ben 2 ay önce evlendim, kendim için son zamanlarda hiç alışveriş yapmamıştım mesela. Hep biriktirdim ufak da olsa.
Ev için bir ihtiyaç aldım.
Onun dışında Allah razı olsun ki eşimin ailesi de kendi ailem de çoğu şeyi üstlerine aldılar. Ne varsa eksik hepsini karşıladılar eşya meşya borcu ödemiyoruz çok şükür.
Sadece evimiz kira, inşallah ilerde kendi evimize sahip olmak için şuanki tüm çabamız.

ailelerimizden Allah razı olsun. herşeyi onlar aldı, onlar ödedi. takılarımızda bize kaldı hiç birini almadılar.

Yeni evli değilim ama baktım. Kuralları çiğnemeyi severim
Ortada maddi sıkıntı varsa ben o dugunu ertelerdim. 1 sene daha beklemenin kimseye zararı olmaz. Borcla veya bir şeyler içimde kala kala düğün yapmak hic yapmamaktan iyidir diye düşünüyorum. En özel günümde her şey istediğim gibi olmalı. Ama şu da bir gerçek ki maddi sıkıntı çekmeden evlenen çok az kişi var. Onlar altından nasıl kalkiyorsa sizde kalkabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.

senin ailen kız tarafına düşen mobilyayı yapıyomuş işte.
onun ailesi neden yapmıyo o kısmı anlamadım? durumları mı yok?
biz de iki taraf da bişi yapmadı ses çıkarmadık ama sizde tek taraflı fedakarlık bekleniyo sanırım?

Canim oncelikle hayirli olsun benim de dün nikahim oldu
Maddi anlamda zorlandik dugundur nikahtir ev esyasidir. Beyaz esyalari yatak odasi takimini biz aldik esimin ailesi de bize su an oturdugumuz evi aldi. Ama buyuk ihtimal fazla oturamayacagiz bu evde. Tayinci iseniz falan sakin cok esya alip evi doldurmayin basa cikamazsiniz temizligi de zor olur.
Ben ogrenciyken bile para biriktirirdim ufak tefek ihtiyaclarda aileme verdim ailem de bize yazlik almak istiyor dugun hediyesi olarak.araba almistim kendime onu sattim. Allah herkesin yardimcisi olsun evlenirken.

Biz uygun fiyata eşyalı bir daire tutmustuk hem tayin meselesi de belli olmadigi icin hic acele etmedik. Evlenmeden once yavas yavas mobilya beyaz esya falan baktik hosumuza gidenin siparisini verdik. Her seyi bir anda almadik yaklasik 5-6 ayda tamamladik bir cok şeyimizi. Dugunden 3 ay sonra ev kurduk. Ilk yilimizda eksiklerimizi yavas yavas tamamlamaya devam ettik. Hic acele etmeyin hemen ev kurulmali diye de sıkmayın kendinizi birkac ay misafir agirlamazsiniz en kötü.

Aynen!!!
Biz bu mantıkla evlendik işte.

Eşimin birikmişi ile ev aldık,üzerine bende kattım biraz. Baktık evlenecek para kalmadı, çektik kredi altınlarla öder kapatırız dedik. Düğün oldu bir aksilik çıktı, benim altınlar başka yere gitti :) Biz borçlarla başbaşa kaldık. 2 yıl 8 aylık evliyim, borçlar bitti, daha iyi bir ev aldık, yazlık aldık,ikimizinde ayrı arabası var. Bir kızımız oldu, eşimin ilk eşinden kızı bizimle yaşamaya başladı şimdi 3. bebek geliyor :) Neredeyse 3 sene de hayatım ne kadar değişmiş :)

Canım yazmayı unuttum onlar salon takımını alacak. Onun dışındakileri biz yapcaz. Aileler eşit maddi yardım yapıyor. Öyle anlaştılar. Babam ve annem onlar erkek tarafı diye herşeyi onlara yıkmayalım dediler. Bizimkilerde ellerinden geleni yapıyorlar ama biz çok yük olmak istemiyoruz.

Yaaa süper maşallah nasılda altından kalkmışsınız.

Biz de borçsuz evlenenlerdeniz, 2 miz de işinde gücündeyiz.
Evimiz arabamız vardı evlenirken. Birikim yapıyoruz geleceğimiz için.

Bir arsa almak istiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…