Yeni evliler bir bakın

biz eşimle ikimiz çalışıyorduk. nişan da sadece alyans alabildi bana. ben de bişey istemedim zaten. bohça işine hiç girişmedik. hatta nişanlığımı da kendim hallettim ucuzca bişeydi.
nişandan sonra eşim bütün beyaz eşyaları aldı taksitle. 1 yıl nişanlı kaldık. o sürede ben bütün çeyiz eşyamı dizdim. eşimde altınları ve beyaz eşya borçlarını bitirdi.
bütün mobilyalarımı m..life den 7 bine aldım. zaten kiracıyız ve tayinciyiz diye. 4 yıl olmasına ve bir kere taşınmam rağmen hepsi sağlam
gelinlik ve kınalığımı kiralamıştım. ki iyi ki kiralamışım. 1 hafta da bile koyacak yer bulamadım.
sonra halı :1000
tv:1000

lira tuttu. 7000 de mobilyaydı. düğünden sonra sattık altınları ödedik borcu. hiç borçsuz ve beş parasız kaldık ama iki kişi çalıştığımız için hemen toparlandık şükür.

demem o ki çok fazla gösterişe girmeyin. yine size kalır borç. bilmem ne kadara balayı almanıza da gerek yok. düğün yemekli olmasa da olur. kınayı bahçe de bile yapabilirsiniz. sanırım bunlar da baya uygun olur.

Sen çalışıyor musun :)
evet ben de memurum. nişanlım özel sektörde. ben kendi çeyizimi alıyorum. ailelerimiz destek olacak bakalım mobilyalarda. nişanımı kendim yaptım. babam belli bir miktar verdi ona da nişanlıma saat takım ve alyanslarımızı aldık mekanı ben ödedim. yatak odasını ailem alcak diğer kısımları nişanlımın ailesi. bakalım daha net konuşmadık ama işte bizde de durum bu :)
Allah bi şekilde yardım eder. aa üstelik ablamında haftaya düğünü var. yani biz 2 düğün yapıyoruz anlayacağın.

Öncelikle hayırlı olsun.
Bizde yardım almadan kendimiz yaptık.
Temel şeyleri aldık örneğin çeşit çeşit yemek takımı vs almadık bir takım aldık onu kullanıyoruz.
Kiracı olduğumuz için perde ve halıları ucuz aldık kendi evimize çıkarken belki ölçüleri tutmayacak gerek yoktu :)
Eşim mesela nişanda giydiği takımı düğünde de giydi, normal hayatta da kullanıyor sırf bir gün giyilebilecek bir takım tercih etmedik.Çalışma odam var mesela halısı yok temizliği de kolay oluyor acelesi yok diye almadık onu:)Kitaplıkları,tv ünitesini internet sitesinden almıştık hem çok ucuza geldi kendimiz monte ettik hem de çok memnunuz. salon,mutfak,yatak odası ve koridora halı aldık sadece.Evde fazla eşya yok vitrinler konsollar vs.Temizliği de kolay oluyor.Bir de adetleriniz nasıl bilmiyorum ama biz erkek tarafına düğün için altın vs talepte bulunmadık,set aldırmadım mesela hem sürekli kullanacağım bir şey olmadığı hem de onun borcunu yine biz ödeyeceğimiz için.
6. ayımızda tüm borçlar bitti.

biz evlenmek için acele etmedik. önceden alabileceğimiz herşeyi alıp eşyalarımızın parasını biriktirip öyle evlendik. düğünden sonra ödediğimiz tek borç balayı taksidiydi o da 3. ayımızda bitti.

düğünümüzü aileler yaptı, bi de evimizin tutulması depozitosu evlenene kadar olan kirası ufak tefek tamiratı gibi şeyleri ailelerimiz ödedi.

aileler destek olmazsa çok zor oluyor. Düğününüz ne zaman :)

Bende öyle çeyizime çok ıvır zıvır almadım :) bazen çok saçma şeyleri beğeniyorum onları da beğendim diye alıyorum onun dışında çok eşya almamaya dikkat ediyorum

İster istemez çok beğendiğin ıvır zıvırlar oluyor. Onlarda olur o kadar.
Bizde bir hesap kitap yapacağız ne kadar harcadık ne kadar kaldı diye. poff

Çok mantıklı :) bende sizin gibi yapcam halı ve perdeyi çok pahalı almayı düşünmüyorum

aileler destek olmazsa çok zor oluyor. Düğününüz ne zaman :)

Ahhh ahh yarama tuz bastın.
Benim ailem hiç bir şey yapmıyor ama onların yapması gerekenleri ben yapıyorum, hani eksik gedik yok. Nişanlımın ailesi nişanlıma yardım ediyor, benim ailem bana neden etmiyor derdine düştüler.
Aileme muhtaç değilim diye dert oluyor

Eşimde bende çalışıyorduk, beyaz eşyalarımızı taksitle aldık nişanlıyken.
Evlenirken kredi çektik, muhtemel masrafları hesaplayıp. Eşyaları vs aldık.
Ama eşyaları alırken öyle çok aşırı lüks, marka vs şeyler almadık, normal bi ev bizimkisi yani.
Çeyizimi ben kendim çalışırken almıştım zaten.
Şimdi evimiz kira, ilerde de bi evimiz olur inşallah, tek eksiğimiz o kaldı.

ekonumiye katkıda bulunmak için çalışabilirsin meselaaaaaa...valla borçla evlenmek mi aman aman dilim damağım yandı benimmm..1 senem zehir oldum.eşimle tartışmalarımda cabası..boşuna emek verme bişiy yapma en sonunda nasıl olsa sen neyaptın olacak bırak eşin çalışıp odesin

Valla evimize abartı hiç bişe almayarak en büyük katkıyı yaptıgımızı düşünüyordum.. kaliteli az ve öz eşya almıştık zamanla herşey alınıyo çünkü alamak için bişey almaktan kaçınmalısınız bencee.. yok oyumda olsun yok buyum da olsunn diye borca girmeye gerek yok

İmkanınız varsa herşeyi aileleri karıştırmadan yapın. Çok pahalı şeylere gerek yok,bütçenize ödeme gücünüze göre hareket edin.
Kendin yaparsan herşeyi kimsenin söz hakkı olmuyor üzerinde. Aileler yapınca genelde biz yaptık havasına girip ona göre davranıyorlar sana. Burdaki konulara bakman yeterli. Ben işim gereği çok daha fazla örnek görüyorum..
Biz hiç kimseden yardım almadan kendimiz yaptık herşeyi. İkimizinde birikimi vardı borçlanmadık hiç. Benim ailem takı takmıştı düğünde nişanda falan. Eşimin aileside eşimden aldıkları parayla takı takıp kendileri takmış gibi yapmışlardı :)

benm eşim bi 10 bin birikim yapmş ewlilikte kullanayım die. herşey istedğm gbi oldu. ewde hazrda önceden çalışıp almış içi eşyalarda var zewkime göre zamanla değiştryorum.. bu konuda bi sıkntm olmadı çok şükür.

ben altinarimi hic bozdurmadim takilan parayla borcumuzu odedik gerisinide taksitle halletlik bence en iyisi taksit. altinlar bozulunca geri koyulmuyo cunku. aillerde altin yapti benimkilar yatak odasi mutfak ceyzi yapmislardi

ben altinarimi hic bozdurmadim takilan parayla borcumuzu odedik gerisinide taksitle halletlik bence en iyisi taksit. altinlar bozulunca geri koyulmuyo cunku. aillerde altin yapti benimkilar yatak odasi mutfak ceyzi yapmislardi
Bencede taksit biz altınları dokunmayacağız hiç. Ev alırken nakit vermeyi düşünüyorum altınların biz kısmını. Diğer kısmınu da Allah korusun hastalık vs olursa diye ayırmayı düşünüyoruz.

Evlilik heyecanıyla gereksiz çok fazla eşya alınabiliyor. çok alışveriş yapma bence zamana yay düğünle ilgili olmayan şeyleri.

aılemız destek oldu
beyaz esyamı babam aldı
mutfak esyalarımı babanem aldı hedıyem dedı
esımın babası mobılyaları aldı
bıze de evlenmek dustu :)

evlendıkden sonra bız cok dıkkat ettık gezmelere tozmalara sureklı harcamak yerıne daha akıllı ıdarelı kullandık paramızı
eksık olan seylerı yavas yavas tamamladık
bebegımız oldu herseyını bız aldık herseyını bız yaptık cok sukur ıyıyız yanı :)
14 eylulde evlılıgımız 2 yıl olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…