Yeni evlilerden yorum...

ayyalniz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
249
8
96
Slm kızlar ben halen bekarım merak ettiğim biey var. Yeni evli olup bayrama memleketlerine giden çiftler çoğunlukla annede mi kalıyorsunuz yoksa kayınvalidede mi?? Aynı şehirde ve yakın olanlar nasıl yapıyorlar bunu???

Benim çevremdekiler anneden hiç çıkmıyorda şaştım doğrusu.

Ayrıca benim ciddi bir ilişkim var askerden gelince isteme olacak ve anneler tanışıyor..Bize gelmişti sevgilimin annesi tanışmak için..Ben erkek arkadaşımın annesini bayramda arıyorum ama o benim annemi aramadı. Neymiş te arada ciddi bişiler yokmuş ben neden aradım filan dedim öyle deyince konuştu annemle ve ben çok kırıldım....

benim sevgilim tam bir odun :((

ben 3 aylık evliyim iki bayramdada ailelerimizle olamadık aileler ankarada, seneye gidersek ailemde kaç gün kalırsam kayınvalidemdede o kadar kalırım

Bizimkiler genelde eşit kalırlar, birgün bile birine haksızlık edip diğer tarafta fazla kalmazlar :9:

Son düzenleme:
Slm kızlar ben halen bekarım merak ettiğim biey var. Yeni evli olup bayrama memleketlerine giden çiftler çoğunlukla annede mi kalıyorsunuz yoksa kayınvalidede mi?? Aynı şehirde ve yakın olanlar nasıl yapıyorlar bunu???

Ayrıca benim ciddi bir ilişkim var askerden gelince isteme olacak ve anneler tanışıyor..Bize gelmişti sevgilimin annesi tanışmak için..Ben erkek arkadaşımın annesini bayramda arıyorum ama o benim annemi aramadı. Neymiş te arada ciddi bişiler yokmuş ben neden aradım filan dedim öyle deyince konuştu annemle ve ben çok kırıldım....

4 yıllık evliyim çok ornek olabilecek bir evliliğim yok oldukça sıkıntılı fakat sana hacizine tavsiyelerim
Esine ya da es adayına bu tip ailesi aillenle ilgili hatırlatmalar yapma çünkü erkekte kadinda neyse odur değişmez ha ben düzeltirim dersen isin icine batarsın saygınlığını korumak istersen bence daha cool davran eğer o sana ciddi birşeyi yok neden aradın diyorsa gayet sakın bir ses tonuyla Bayram kutlaması için arada ciddi bir bağın olması gerektigini düşünmemiştim çünkü Bayram küçüklerin büyükleri hatırlaması gerektiği ozellikteki günlerdir bunun farklı bir rütüeli varsa senden öğrenmek isterim deyip akıllıca ters kose yaptırıp hem kendi anneni aratmış hemde bir kuralı hatırlatmış olursun ne sis yanar ne kebap nacizane tavsiyem esın olacak beyin ailesine kendini koşullar ne olursa olsun saygın bir kişilik olarak kabul ettir lafla olmuyor İnan bana :-)

öyle illede ziyaret edilecek diye bişey yok bizde..,
eşimin anne ve babası olmadığı için olabilir tabi...
bende hastane çalışanıyım zaten bayramda fln da nöbetim oluyo...
bu bayram daha hiç biyere gidemedim 2 gündür nöbetteyim..
annem bize gelecekmiş az önce konuştuk..
biraz ters oldu bizimki ama olsun artık kısmet...
rahat olmak lazım biraz yaa gerçekten çok takılıyo insanlar bu konuya kime önce gidelim kimde ne kadar kalalım fln...

öyle illede ziyaret edilecek diye bişey yok bizde..,
eşimin anne ve babası olmadığı için olabilir tabi...
bende hastane çalışanıyım zaten bayramda fln da nöbetim oluyo...
bu bayram daha hiç biyere gidemedim 2 gündür nöbetteyim..
annem bize gelecekmiş az önce konuştuk..
biraz ters oldu bizimki ama olsun artık kısmet...
rahat olmak lazım biraz yaa gerçekten çok takılıyo insanlar bu konuya kime önce gidelim kimde ne kadar kalalım fln...

katılıyorum sana insanın imkanları neye göreyse öyle hareket eder yani bnmde kocam 2 gündür çalışıo ben çalışmadığım halde annemlere bile gtmedim kayınvalidemler memlekette zaten ablası burda yaşıo ama kmseye gtmedim dün akşam abim yengem geldiler ben kçk olduğum halde böle durumlarda onda kaç gün bunda kaç gün kalıcaz muhabbeti olmaması gerek bide insan kendini nerede iyi hssediosa oraya gider

çok güzel bir topik olmuş.

evli değilim.nişanlıyım. nişanlımın ailesi ile aynı şehirde yaşayacağım. biz bi bayram orda olalım bi bayram burda olalım istiyorum.
nasıl annem beni yanında görmek isterse eşimi de ailesi yanında ister. sonuçta bayram bu. hem kayınvalidemler birşey demese de. elalem laf eder. ben de onların böğle laf altında kalmasını istemem.

ama çevremde senin dediğin gibi hep kadın tarafı.
yani eşit olcan. böğle dolduruyorlar karşı tarafı sonra küçük olaydan birşey diyince benim kaynanam böğle şöyle diye dert yanıyorsun.
bazı sorunlu kaynanalar var ama onlara birşey diyemeyiz.
birde o eşlerinin rabbim gözünü açsın. hiç anneni düşünmüyormusun.

şöyle birşey daha var tamam cahil diyelim. hep annesine geliyor. ya o annesi görmüş geçirmiş bir kadın nasıl kabul ediyor. hiç kızına yol göstermez mi?

Aynen canım ya anne yol göstereceği yerde kızına gelin yavrum şöyle böyle yazık amaa.. Gitmeme sebebine bakın kaynana yüz vermiyormuş adınıda koymuşlar :))) oh ne güzel. kocalar nasıl böyle yapıyor anlamış değilim.

haksızlığa tahamülüm yoktur. ve bu çok büyük hak.
sonra çocuklar anneanneye teyzeye dayıya düşkün şöyleler böyleler. diyip geziyorlar ortada..
sen hiç babannesi halası amcası ile ortam hazırlıyormusun. çocuğum vakit geçirsin diye.
hepsine akıl fikir versin.

bunda şaşılacak bişey yokki, insanlar haliyle rahat oldukları güvende hissettikleri yerde uzun kalmak isterler ama bu taraf sorun çıkarmayan taraftır doğal olarak
o yüzden sorun çıkarma kapris, sitem yapma ihtimali olan tarafta daha çok kalınır sırf ağızlarına laf vermemek için, genelde erkek tarafına ilk gidilip en uzun orada kalınır,
burada eğer tanışma olduysa erkek arkadaşın aramalıydı, çok zor değil bi bayramınız kutlu olsun demek ama belkide utanmış çekinmiş olabilir, hangi duyguyla aramak istemdiğini sen daha iyi bilirsin karakterini sen biliyosun çünkü

Son düzenleme:
ben ailemden 7 saatlik uzak bi şehirdeyim, kayınvalidemlerde annemlerle aynı şehirdeler, ve biz memleketimize her gidişimizde eşit miktarda bölerek kalıyoruz ailelerde, mesela 10 günlüğüne gidecek olsak beş gün kv de beş gün annemlerde kalıyoruz....
birde şöyle bir durum var, baştan meseleyi nasıl gösterirsen öyle devam eder...önceleri k.validemler onlarda çok kalalım annemlerede şöyle bir iki gün kalalım gibi çok imalı laflar ettiler, mesela bir bayram günüydü, 2 şer gün bölüştürdük günleri, ama annemler o esnada bi cenazaye gittiler ve gidemedik onlara kv de kaldık...annemlere gittiğimizde kayınvalidemlerde geldiler bayramlaşıp döneceklerdi, ben annemle mutfakta konuşuyordum ya anne bu sefer uzun görüşemedik siz cebazeye gidince dedim, kayınvalidem hemen kalktı, biz zaten seni gönderecekmiydik dedi, şok oldum annemle göz göze geldik bende o esnada düşündüm ki eğer ben o an sessiz kalsam bu mesele hep aleyhime işleyecek ve bir daha ki seferde yönlendirmeye çalışacak kararı o verecekti kesin, o yüzden susmadım, dedim ki allah allah annemlere geleceğime gideceğime kendim karar veremeyecekmiyim, aileme gidip gelmeyi siz mi ayarlayacaksınız dedim, iyikide demişim ve o gün bu gündür, tek kelime etmez karışmaz oldu, izinlerimizi ikiye böleriz eşit miktarda kalırız..
gerçi bazen şu gün gidecez annemlere diye bi mevzu açsak ordayken, ogün gitmeyin şu gün gidin diye hala müdahele etmeye çalışır...ya sabır der susarım ama birgün tepem atacak gibi... o kadar laf dokundurmuşum dimi, karışma işte...allahtan okadarı söylemişim, birde hepten sessiz kalsam emri vakilerle mudahele edecek gidip gelmelerimize...:47:

Annemde kayınvalidem de bana yakın oturuyor o yüzden Allaha çok şükür böyle dertlerim yok. bayram sabahı ilk kayınvalideme giderim (annem ilk evlendiğimde tembilemişti önce kayınvalidene git sonra bana gel diye) sonra anneme giderim. ikisi de benden uzakta olsaydı bende eşit kalırdım herhalde.

Back
X