Yeni evlilerin ekonomisi

bffean

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2011
429
410
323
Manisa
arkadaşlar biz yeni evliyiz ve ilk günden beri problemlerimiz var,biz ayrı şehirlerde çalışıyoruz,benim borçlarım olmasına karşın eşim benden devamlı para istiyor,çalışan bir bayanım bunu haketmiyorum bana devamlı parayı getir ortak kullnanacagız,evin ekonomisine yardım et diyor,sizlerde nasıl çok merak ediyorum,bu mesajıma çalışan bayanlar özellikle cevap yazarsa çok sevinirim.

bende çalışıyorum.
evin ekonomosini eşim döndürür ben kendi kredi kartlaruımı faturamı öderim. kalan paaryı birikime atarız yani o para aynı zamanda eşimindirde.

Ben de ev döndürmekten pek anlamam. Maaş günü kartımı eşime veriyorum maaşları çekip ödemeleri yapar benim elden vereceğim borçlar varsa onları öderim. Onun dışında param bittikçe eşimden alırım. Açıkcası ben eşimin ne kadar maaş aldığını bilmiyorum öğretmen olduğu için ek dersi özel dersleri falan var kimden ne zaman ne kadar para alır bilmiyorum. Aslında benim ki de normal birşey değil.

ben eşimle aynı işyerinde çalışıyorum..
eşim maaşını alır almaz bana verir...
borç harç taksit fatura her ne ise ben eline para veririm o yatırır..

eşinizin öyle höt höt konuşması hoş değil bence ama evlendikten sonra sen ben mi var????

Biz eşimle maaşımızın hepsini çekeriz çantamıza koyarız senin benim param yoktur bizde
ortak harcarız öncelikle arasından 300-400 tl ayırıyoruz dolar ya da altın alıyoruz birikim amaçlı
gerisini faturalar,giderler vs.çok şükür sıkışmadık şu ana kadar bi de ev kredisi ödüyoruz tabi..

ama bana baskı kurmaya çalışıyor,kredi kartını kapat ortak alalım artık öyle keyfine göre borç biriktirip alışveriş yapmak yok diyor,ya bana bu yaşıma kadar ailem hesap sormamış maaşı ne yaptın diye,şimdi bunun bana bu şekilde baskı kurmaya çalışması hiç hoş değil,markete gitsek hadi şı kadarını sen al yada bu sefer sen al,yemeğe gideriz hadi sen öde,bıktım,madem herşeyi ben ödicem zaten bekarkende öderdim minnetim yoktu kimseye şimdi neden ödeyeyim ki,yanımda kocayı süs diyemi taşıyım yani...anlaşılan bizim ki karmaşık konu.

evlilikte sen benmi olurmuş..

benimde kredi kartım var eşiminde.Hangisinin hesap kesim tarihilerine göre hangisi kullanılması gerekiyorsa onu kullanıyoruz.Maaşlarımızı birllikte çekip borçlarımızı ödüyoruz.Kalan var ikimizin parası.

Eşin isteme biçiminde hatalı.Ama sizde hatalısınız.Evlendiyseniz herşeyiniz ortak.Benim borcum diye bişeymi var.O borçlar ikinizin artık..

katılıyorum kesinlikle, borçlar ortak, kim kimin ne harcadığını bilmeli.

bizde önce eşim alır maaşını bir kaç günm sonra ben alırım ikimizde koyarız parayı faturalar için bir kısım benim hesabıma yatırırız otomatik ödeme talimatı benim hesaptta olduğu için geri kalanda nereye ne verilecekse ayrılır bir ay boyunca harçlığımız masrafımız ortalama bellidir kim ne kadar gideri varsa o kadar alır bir ay onu kullanırız mutfak ve diğer giderler için ayrılan para eşimde durur geri kalan birikim için bende durur ben fazla harcasam bir şey alsam birşey demez hesap öderken bende öderim sorun değil hayatımı paylaşıyorum onunla paramımı paylaşmayacam ki oda paylaşır benden kısıtlamaz

eşin neden farklı şehirde onu anlamadım bu kadar kafaya takacak durum yok bence ama farklı şehirde çalışıyor belli oradada birçok masrafıolur bayanlar daha idareli gidebilir örneğin erkek yemeği hep dışarda yer her gün evde yapamaz gibi

ikiniz de sen ve ben den öteye gidememişsiniz.
sevgiliyken de mi senin paran benim param muhabbeti ediyordunuz?
insanlar "biz" demeyi öğrenmeden evlenmemeli bence.

valla 4,5 senelik evliyiz öncesinde bir o kadar sevgiliydik ve hiç senin paran benim param muhabbeti yapmadık. evlendikten sonra zaten çok fazla borç ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. maaşımızı almadan önce oturur hesabımızı yaparız birlikte maaş yatar yatmaz kartları öderiz krediyi öderiz felan zaten pekde paramız kalmaz. kalan parayıda ev giderlerine ayırırız sonrada bazen yemeğe çıakrız bazen sinemaya gideriz ama yine ortak aldığımız bir kararla. evlilikte bu demektir zaten herşey ortaktır bana karışamaz diye bişey yoktur.

Evlilikte senin paran benim param diye bir ayırım olmaz.Evlilik ortak bir hayattır.Sen biraz bencillik ediyorsun gibi geldi bana.Senin maaşın yalnızca senin harcamalarına gidecek ama eşin hem eve bakacak,hem sana.Sence bu adil mi ? Eşin de dese ki bugüne kadar maaşım sadece benimdi,paylaşmam,o zaman nasıl olacak ? Bence ortak bir bütçe oluşturmalısınız.

evlilik öyle değil işte canım.bana bu zamana kadar annem babam hesap sormamışlarla olmaz.ben de bekarken çalışıyordum maaşı alır almaz hooop avmye kıyafete,gezmeye harcardım.ama evlenince eve,borçlara gitti para tabiki.eşin haklı yok öyle bekar gibi para harcamak.sonuçta adamları hesabı ödetmek için almıyoruz.hayatı paylaşmak için evleniyoruz.herşey ortak,maaşlar da.üzgünüm ama evlilik böyle bir şey...

arkadaşım peki çok özel olmazsa birşey sorayım;

neden ayrı şehirlerde çalışıyorsunuz???

bu yüzden evliliği anlamamış olabilirmisiniz acaba???

biz de mecburiyetten ayrı şehirlerde çalışıyoruz sadece hafta sonlarımız var beraber ama çıkmaya başladığımız dönemden beri senin paran benim param olmadı. eşim ne harcadıysa söyler bana ben de ona söylerim. bekarken bile haber verirdik birbirimize çünkü evlenmeyi planlıyorduk ve plandığımız şey ikimizin ortak hayatı. bence eşine kızma canım haklı olduğu nokta birlikte harcama yapmanı gerektiği.

Ayrı ayrı şehirlerde olduğunuza göre ayrı bir evin var demekki bu evinde masrafını sen yapıyorsun.Evin ekonomisine katkıda bulun demekle ne demek istiyor anlamadım. Hem bayansın tabiki masrafın erkeğe göre fazla olacaktır. Orta yolu bulmak lazım oda kafasına göre harcamamalı sende, ama siz şuan ayrı şehirlerde olduğunuz için olur böyle sorunlar.
Birde bazı erkeklerde kartlar bende dursun para lazım olursa ben vereyim düşüncesi var. Ben karşıyım buna tabiki istediğimi yaparım anlamında değil ama kadın kazandığı para üzerinde erkeğe göre daha fazla söz sahibi olmalı.
Biz eşimle maaşları ayrı tarihlerde alıyoruz o yüzden ben ödeme tarihi bana düşen taksitleri masrafları yapar öderim eşimde kendine uygun tarihdekileri. Kalan parayı ortak biriktiririz.Yaptığım harcama büyük olmadığı sürece söylemem eşime çünkü benim gereksiz masraf yapmayacağımı bilir eşim. Karşılıklı güven meselesi yani. Orta yolu bulmalı.

arkadaşım biraz saçma bir soru olmuş,ayrı şehirlerde olupda evlenen insan hiç görmedin galiba,yani ayrı şehirlere tayinimiz çıkmış olabilirmi acaba diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…