• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlilik..? Nolur bi bakın

Aminn Allah razi olsun..suan ağlıyorum istemsizce..hic boyle degildi kiloma falan kusur bulmazdi..ki kilolu degilim 180 boyum fizigim yerinde fazla kilom asla yok..diyorum ya saskinim..36 yasindaki adam bu saatten sonra birsey ogrenemez
Canım neden ağlıyorsun. Rabbim baska dert vermesin.Sen kac yaşındasın

Valla bilemicem esi gonlunu alsin ozamn catal bicak getirerek masayi :) kendimden biliyorum konu sahibini anliyorum.yeni evliyken bende oyle istiyodum esim bna yardim etmekten ziyade yanimda gerekirse otursun konussun bn yaparim.cunku mutfakta sıkılıyodum tek basima biseler yaparken.hatta bikackez soylendim sende gel beraber biseler yapalim yapti yapmadi degil bana yardim etti yemek yapti hasta oldugumda bulasik yikadi perde asti .sonra bigun yine cagirdim onu bana acıkli gozlerlee karpuz banada yazik degilmi caliyorum yoruluyorum isteyken evdedemi calisayim diyince cok acidim sonra bidahada yardim istemedim cok mecbur kalmadikca :) onada hak veriyom yane.ben bekarken calistigimda eve geldigimde elimi hicbiseye surmezdim surmeyi gec uyucagim vakit hele bi ses gelsin kiyamet koparirdim zatn calisrken yeterince yoruluyosun strese giriyosun bide evde cekemem bunlari
en azından kendisini acındırma taktiği yapmış. yemişsin :)

toprak'ın eşi gibi tüm gün evdesin, yap ulan dese kabullenir miydin?

en azından kendisini acındırma taktiği yapmış. yemişsin :)

toprak'ın eşi gibi tüm gün evdesin, yap ulan dese kabullenir miydin?

Okadarda merhametliyimdir yane :)

Hayir kabullenmem esi ayip etmis lavabo tozu al diyerek onami dustu simdi lavabonun tozu :temizlik::KK71:

Çalışmak
Dışarıda çalışmak ta bir hizmettir, ya patrona, ya devlete, ya halka bir " hizmetçiliktir"
Evde çalışmak ta bir hizmettir.
Fark şu ki dışarıda çalışırsan senin emeğin deyerlendirilir maaş bağlanır, hizmet ettiğin insanlardan olmazsa bir saygı görürsün..

Evde çalışırsın noolur, maaş var mı -yok garın tokluguna
Saygı?- yoo zaten seni zaten köle bazarından aldım, bana hizmet senin boynunun borcu..

Evet evdeyim amacim ona is yaptirmak degil arkadaslar sanirim kendimi yanlış ifade ettim herkes yapacaksin evdesin diyor..
Adamin herseye karışması ve kabalasmasi.yani ben evimi belki bugun supurmicem hergun ev süpürmek istemiyorum belki.ona dahi karışır anltabildimmi..
Birde haftasonlari kahvaltiyi birlikte hazirlamak yani patates soysun demiyorum ama catal bicagi koysun masaya yada yanimda otursun konuşalım

Eşiniz sizin dışarıda çalışmadığınızı arada bir dikte etmek isteyen bir tip gibi. Bir çeşit evcilik oyunu oynuyor eşin. Akşam gelecek sofra hazır olacak, sofradan kalkacak ayaklarını uzatacak çayı kahvesi meyvesi gelecek, sonra çocuk olacak hep kadın kalkıp bakacak, en ufak problemde kadın azarlanacak falan falan..

Ben hep çalıştım ama çalışmasaydım da eşim yemek yapmaktan, sofra kurup bulaşık yerleştirmekten, ev silip süpürmeden erinecek biri değil. He çalışmasaydım ona iş bırakmazdım zaten. Ama doğum yapınca gayet de işe güce yetişemedim eşim geldi yemek yaptı. Malesef her erkek bir değil işte..

Eğer o size iş yaptığınız halde -hatta yapmadığınız halde de- sizi uyaran tonda konuşuyorsa sizin ne yapacağınızı bildiğinizi onun lütfen işine karışmaması gerektiğini, sizin onun dışarıdaki işine karışmadığınızı anlatın. Anlamazsa bir daha anlatın. Üslubunuz kabalaşmadan net olsun..

Bir evlilik nasıl başlarsa öyle gider. Şimdiden bunu alttan alırsanız o size haksız yere yüklenmeye devam edecektir.. :KK66:

Zaten temizlik yapmasini istemem amac birlikte birseyler yapmak ti :KK43:
eski konunla birleştirince eşin mesleğinden ve yaşından dolayı kibir abidesi.
maalesef sana saygı duymuyor. sevgisi var mı meçhul.

muhtemelen evlilik olsun diye evlenmiş.

Evlilik aşkı öldürüyor mu? Sorusunun cevabı = bu konu.
Helvasini yiyin hatta.

Esim elini surmez sursede neyse neyse surmesin elini bi de onun arkasini toplamaya calisip kendimi daha fazla yoramicim.

Otursun kosesinde yeter :)

Kendini boyle teselli edebilirsin mesela.

Ah bu diziler ah bu filmler ah bu romantizm abidesi reklamlar...
Vel kam tu dı riıl layf.

Canım bnim eşim de işten yorgun geliyo Bn çalışmıyorum o yüzden tüm iş bana bakıyo birde titiz herşeye söylenir ama yorgun olmasın yardımcı olur senin çocuk da yok sanırım. Bide bebis gelsin o zaman daha bi yorucu geçecek evlilik :))

Benim eşim de ne yemekten anlar, ne temizlikten. Ben söylemesem çorabı yatağın ucunda kalır kirli sepetine atmaz, bardağını, tabağını mutfağa götürmez. Ama kendinin farkında, bunun bir eksik olduğunu bilir mahcuptur. Maalesef kayınvalidem aman biricik oğlum demiş pohpohlamış adam 43 yaşına gelmiş ama birisi elinden tutmasa aç kalır çöp içinde yatar.

Diyeceğim odur ki bu durum maalesef piyango gibi. Kimi adam kadından daha marifetlidir, kimisi de böyle. Eksileri ve artıları ile birlikte değerlendirmek gerek. Hem hiç yardım etmez hem ters hem kabaysa da kusura bakmasın o adam az yiyip hizmetçi tutsun kendine. Siz güzelce bu konudaki rahatsızlığınızı belirtin. Daha özenli olmasını rica edin, bazıları söylemeden anlamıyor zira.
Aynı benim eşim.oda hiç bir işten anlamaz.ama zaten çok yoğun çalışıyor.adama bide evde iş yaptırmaya içim el vermiyo.ama öyle aşırı dağınık biri değildir.yapısı buysa üzgünüm değişmez.

Amaç birlikte bişey yapmaktı demissiniz bı yorumda. O zaman ev işi değil de farklı şeyleri birlikte yapın. O çalıştığı için siz evde olduğunuz için yardım etmiyor.

eşiniz sizin ihtiyaçlarını da karşılayacak parayı eve tek başına getiriyorsa, siz de eşinizin evdeki ihtiyaçlarını karşılayacaksınız mecburen. Siz tüm gün evde olun, adam sabahın köründe sıcak yatağından kalkıp işe gitsin, ailesi için para kazansın bide akşam eve gelince karısı iş beklesin ondan. Ben bunu pek adaletli bulmuyorum. Ben de iki yıl okudum evliyken, her gün okula gidiyordum. Eşimle beraber yapıyorduk her şeyi. Ama şuan mezun oldum ve evdeyim henüz çalışmaya başlamadım, hiç bir şeye dokundurtmuyorum eşimi. Olması gereken bu bana kalırsa. Şu ev işlerini de fazla abartmayın, iki kişisiniz, sabah kahvaltıdn sonra bi derleyip toplasanız, akşama dogru da iki kap yemek yapsanız yeter. He ama bunlar bana zor geliyor, illa eşimden yardım istiyorum diyorsanız da mecbur bi işe girip çalışacaksınız, buyrun size eşitlik.
+1000000000000

bence asıl mesele eşinin dr olması.
O kadar ayrıntıya vakıf değilim açıkçası.
Bu toz pembe rüyaların ve akabindeki hayal kırıklıklarının temelinde medyanın rolü büyük bence.
Hatta öyle ki insanlar bu hayalleri aralayıp evlendikleri kişiyi göremiyorlar.

Bu toz pembe rüyaların ve akabindeki hayal kırıklıklarının temelinde medyanın rolü büyük bence.
Danceme pro uyelik nedir ve populer uyelik neden var nie popiler olmuslar:KK51:

Hayırlı olsun toprak07 :) evliliğe hoşgeldin 1 ay kısa bir süre ben 1.5 yıllık evliyim ilk 3 4 ay çok zorlandım gerçekten bir süre bekle alışırsın evliliğe alışmak süre istiyor birşeyler oturacak bazı şeyleri huyu diye kabulleneceksin bazı şeyler konuşunca düzelecektir.

Bence bu yuzden esine kizmamalisin ve kucuk sebeplerden dolayi kirilmamalisin. Emin ol ilerde daha buyuk problemler cikacak (( ki insallah cikmaz )) mesela bende evdeyim ama kendime gunumu degerlendirecek muhkkak birsey buluyorum. Ve birde kucuk bebekle. Bak sabahtan gozuken ev islerini yapsan oglene yemegini yapsan bitti gitti aksam o gelmedende 1 saat yuruyus ve ya baska bi aktivite. Kv. Ve anneni bir gun kahvaltiya cagir. Yada aksam yemegi. Yani senin tum gun birseylerle mesgul oldugunu gorsun. Lutfen boyle kucuk sebeplerle kirmayin birbirinizi..

Merhaba herkese;
1 ay önce evlendim.öncesinde 9 ay görüştük herşey mükemmel di.
Problem şu ki; ben suan çalışmıyorum(maaşı çok iyi benim asgari ucretle calismami istemiyor.ihtiyacimiz olsa evet ama gerek yok diyor)
evdeyim akşama kadar temizlik,yemek,camasir uğraşıyorum.eşim hiç birseye yardim etmez yani ben ondan toz alsin evi temizlesin demiyorum ama ben yemek hazirlarken bi catal kaşık dahi koymaz masaya.
Sanki herşey tersine döndü tanıdığım adam gitti yerine başkası geldi..
Hiç ince biri değil,hatta bazen kabalasiyo ağzım açık seyrediyorum.

Evin içindeki herşeye karışır camasira bulaşıga..kendimi hizmetci gibi hissediyorum nedense(gecen gun banyo lavabosu tozlanmis temizlersrn diye bi cumle kurdu ben şok oldum)..

alisamadim bi türlü sizce ne yapmam lazım.nolur bir akil verin sakince konustum olmadi küstüm olmadi:KK43:

Bunlar normal mi benmi abartiyorum..özellikle evlilerden tavsiyeler lütfen kafayı yemek üzereyim:KK43:
benim esimde ayni bence tum Turk erkekleri ayni
esiniz yorucu bi iste yani bedenini caliatiran bi iste calisiyosa zaten is yerinde cok yoruluyolar yardik etmiyolar hadi onlari grctim
masa basinsa calisan adamlar bi zahmet kalksalar en azindam bi salata yapsalar ölmezlerdi...
benim esim yaomaz oyle salata yemek ama iki uc tabak kaldirir onu da bana bi lütufmus gibi gosterir sanki cok buyuk bi is yapiyomus gibi :)
benim esimde coook karisir
bunlar cok dert degil onemli olan esinle iletim kurabiliyomusun esin seni sahipleniyor mu saygi sevgi bunlar onemlu cok aldirma bunlara cunku tum erkekler ayni asagi yukari boyle ozellikte

geçmiş konusunu okudum.
o yüzden eşinin kibirli ve küçümseyen biri olduğunu düşünüyorum.

Back
X