• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlilik..? Nolur bi bakın

eşiniz sizin ihtiyaçlarını da karşılayacak parayı eve tek başına getiriyorsa, siz de eşinizin evdeki ihtiyaçlarını karşılayacaksınız mecburen. Siz tüm gün evde olun, adam sabahın köründe sıcak yatağından kalkıp işe gitsin, ailesi için para kazansın bide akşam eve gelince karısı iş beklesin ondan. Ben bunu pek adaletli bulmuyorum. Ben de iki yıl okudum evliyken, her gün okula gidiyordum. Eşimle beraber yapıyorduk her şeyi. Ama şuan mezun oldum ve evdeyim henüz çalışmaya başlamadım, hiç bir şeye dokundurtmuyorum eşimi. Olması gereken bu bana kalırsa. Şu ev işlerini de fazla abartmayın, iki kişisiniz, sabah kahvaltıdn sonra bi derleyip toplasanız, akşama dogru da iki kap yemek yapsanız yeter. He ama bunlar bana zor geliyor, illa eşimden yardım istiyorum diyorsanız da mecbur bi işe girip çalışacaksınız, buyrun size eşitlik.
Birde çocuk olmadan ev işi zor diyeni anlamıyorum ben.çocuk olunca durum ne olur acaba.sabah 6 da kalkıyorum kızıma okula kek poğaça birşeyler yapıyorum.sonra kahvaltı hazırla .kızı hazırla.küçüğün kahvaltısını yaptır.kızı okul için giydir hazırla.okula yollayınca evleri toparlıyorum.öğlene hem eşim hem kızım yemeğe geliyo.ikisine ayrı ayrı yemek yap.kızım herşeyi yemez.sonra akşam yemeği hazırla.bu arada küçüğü uyut altını değiştir karnını doyur.valla yazarken yoruldum.rutin her gün bu işleri yapıyorum.kabataslak anlattım.daha bulaşık çamaşır ütü ev süpür sil siz düşünün yani.valla dışarda çalışsam daha az yorulurum.

Madem hem calismanizi istemiyor hem de ev islerini begenmiyor zaman haftada bir 100-150 tl yi çıkarıp yardimci tutacak, eve sizi karin tokluguna hizmetci diye mi almis?

Hizmet etmesin ben bu yasima kadar annemde dahil bir bardak su istememisimdir..duaunceli ve anlayisli olsun yeter
Canım kendini dolduruyorsun yaa. Cidden normal yani yaptığı, çünkü çoğu erkek böyle, zamanla o da yumuşar sen de ortada buluşursunuz. Tamam daha iyi, daha ince vs. olabilir ama değil ne yapalım? Daha bir ay olmuş bak mutlu ol. Tadını çıkar ilk zamanların.

benım herıfde cok tıtızdır dagınıgı sevmez :) bende calısmıyrum aman ıs guc canım ısterse yaparım, bıseyler demeye kalkknca kalk sen yap senın mesaın bıtıyo benım mesaaım bıtmıyo ben yoruldum burası senunde evın dıye lafını agzına gerı tıkıyrum :D

Bence sen biran once cocuk yap canim. Hamilelik bahanesiyle bir yardimci tutarsiniz sonra cocuktu yetisemiyordumdu o devamliya donusur...

Merhaba herkese;
1 ay önce evlendim.öncesinde 9 ay görüştük herşey mükemmel di.
Problem şu ki; ben suan çalışmıyorum(maaşı çok iyi benim asgari ucretle calismami istemiyor.ihtiyacimiz olsa evet ama gerek yok diyor)
evdeyim akşama kadar temizlik,yemek,camasir uğraşıyorum.eşim hiç birseye yardim etmez yani ben ondan toz alsin evi temizlesin demiyorum ama ben yemek hazirlarken bi catal kaşık dahi koymaz masaya.
Sanki herşey tersine döndü tanıdığım adam gitti yerine başkası geldi..
Hiç ince biri değil,hatta bazen kabalasiyo ağzım açık seyrediyorum.

Evin içindeki herşeye karışır camasira bulaşıga..kendimi hizmetci gibi hissediyorum nedense(gecen gun banyo lavabosu tozlanmis temizlersrn diye bi cumle kurdu ben şok oldum)..

alisamadim bi türlü sizce ne yapmam lazım.nolur bir akil verin sakince konustum olmadi küstüm olmadi:KK43:

Bunlar normal mi benmi abartiyorum..özellikle evlilerden tavsiyeler lütfen kafayı yemek üzereyim:KK43:
Calismak istiyorsaniz calisin bence, is hayati sadece maastan ibaret degil size sosyal bir ortam da sagliyor. Ben riskli hamilelik yuzunden 6 ay ise gidemedim, evde durdukca insana her sey batiyor. Ve esiniz calisip siz calismadiginiz icin ev islerine yardim da bekleyemiyorsunuz, yani o yoruluyor diye ben bisey diyemiyordum. Ama esinizin de hem yardim etmemesi hem de laf etmesi sacma olmus.
Hayatim ben bu evde tek basima yasamiyorum sen de bazi islerin ucundan tutabilirsin, diyebilirsiniz. Ya da o kadar titizse maasi da iyiymis eve yardimci alsin, siz de ev hanimisiniz diye 7/24 is yapmak durumunda kalmazsiniz.
Ama daha yeni evliymissiniz zamanla oturur bence, baslarda boyle seyler oluyor.

Gayet normal durumlar erkeklerin geneli zaten ev işi gibi şeylerle uğraşmaz onlar için çok gereksizdir :işsiz:bence kendine farklı uğraşlarda bul ve beklentilerini en aza indir yoksa bu hayat çekilmez

Bana ev isi yapsin demiyorum arkadaslar..
Ben herseyi dort dortluk hazirliyorum amacim haftasonu esimle birlikte kahvalti hazirlamak istemek cokmu sey istiyorum.ben çalışıyorum ama diyo.patates soy demiyorum ama su catallari koyabilirsin dedigimde ben yorgunum diyor ki bazen haftada 3gun evde kaliyor.aksamlari 5 de evde oluyor

Eşiniz saçmalıyor. Oh ne ala. Paşa çatal bile koyamıyor sofraya neden çünkü yorgun. Vah vah. Yüz vermeyin eşinize. Zira zihniyetini hiç beğenmedim. Beyefendinin mesaisi bitince oh yan gelip yatıyor. Sizin öyle bir durumunuz var mı? Tatil gününüz var mı? Bayramınız var mı? Karşılığında aldığınız bir ücret hiç yok. Eeee yani işlerin azıcık ucundan tutsa ölmez. Alıştırmayın böyle. Çocuk olunca çok pişman olursunuz. Çünkü onu da sadece size yıkar ben çalışıyorum diyerek. Ki çocuk bakımı gerçekten çok zor.

Yemeği sen yap ben çalışıyorum.
Temizliği sen yap ben çalışıyorum.
Çocukların tüm sorumlulukları sende çünkü ben çalışıyorum. Oldu paşam. Sonuna kadar haklısınız. Onun hizmetçisi değilsiniz. İşe girin çalışın görün bakın yine yapmayacak

Mesela dün "gobegin kenara sarkmış "dedi gülerek.kaldı ki fizigim cok güzel .anlatmak icin söylüyorum anlatabildimmi
Ohoo bu adamla çok zor yalnız direkt öküz bu olmamış.
Bırak bırak don mon utuleme buna.

Ne kadar güzel yazmışsınız cok sağolun.
Ben bu evin hanimiyim ne zaman istersem temizlerim de dedim..srn karisma evin islerinr de.dedim tmm kusura bakma canim diyor 2 gun sonra tekrar karisiyo
O zaman kendisini düzenli olarak tersleyin her seferinde asla sessiz kalmayın alistirmayin.
Ayrıca madem maaşı bu kadar iyi neden haftada bir kadın cagirmiyorsunuz eve onu da anlamadım?

Çalışın. .. kocaniz in maaşının iyi olup olmaması veya buna bağlı olarak onun gerek yok demesine bakmayın kendiniz için çalışın. ..

Ayni benim esim
Degil sofraya catal koymak suyunu bile icmez kul tabagini bile almaz kendi isini bile yaptirir
Iustelik hem bebekle hem esimle ugrasiyorum bebegede hic bakmaz
Yaaa cnm beterin beteri var

Merhaba herkese;
1 ay önce evlendim.öncesinde 9 ay görüştük herşey mükemmel di.
Problem şu ki; ben suan çalışmıyorum(maaşı çok iyi benim asgari ucretle calismami istemiyor.ihtiyacimiz olsa evet ama gerek yok diyor)
evdeyim akşama kadar temizlik,yemek,camasir uğraşıyorum.eşim hiç birseye yardim etmez yani ben ondan toz alsin evi temizlesin demiyorum ama ben yemek hazirlarken bi catal kaşık dahi koymaz masaya.
Sanki herşey tersine döndü tanıdığım adam gitti yerine başkası geldi..
Hiç ince biri değil,hatta bazen kabalasiyo ağzım açık seyrediyorum.

Evin içindeki herşeye karışır camasira bulaşıga..kendimi hizmetci gibi hissediyorum nedense(gecen gun banyo lavabosu tozlanmis temizlersrn diye bi cumle kurdu ben şok oldum)..

alisamadim bi türlü sizce ne yapmam lazım.nolur bir akil verin sakince konustum olmadi küstüm olmadi:KK43:

Bunlar normal mi benmi abartiyorum..özellikle evlilerden tavsiyeler lütfen kafayı yemek üzereyim:KK43:
Normal tatlım. Benim eşim bana yanlışlıkla çarpsa oturur ağlardı. Şimdi her gün kavga. Gelin geldiğim gün değişti. Ve bugün boşanmaya karar verdim. Kendisine de söyledim. Hayır diyor. Ama ben ciddiyim. Evlenene kadar ağrı kesici dahi içmedim. Çok sağlıklıydım. Ama şimdi perişan durumdayım. Neredeyse her gün hastanedeyim. Gün geçtikçe saçlarım kaşlarım kirpiklerim dökülüyor. Uyurken bile burnum kanıyor. Mide bulantısından ölcem resmen. Başım dönüyor. Gözlerim kararıyor. Denge kaybı yaşıyorum. Şiddetli baş ağrılarım var. Evlilik yıpratıyor insanı. Halbuki beni sevsin diye gözünün içine bakıyorum.

Biz ilk aylarda yaşadık bu sıkıntıları şimdi istediğim kıvamda bu konuda. Yalnız bu sefer de ben kıyamıyorum eşime :/ hastayım kaç gündür kv yemek yolladı bikaç gün, işin varsa gelip yapıym dedi, dışarıdan yemek söyledi eşim masayı topladı falan derken kendime gelince yapmaya basladım yemek. Bana kalsa yatmaz yemek yapardım genel temizlik bile yapacaktım :110: pek bilmiyorum canımın kıymetini. Sen böyle olma güzel şeyler yazılmış zaten tartışmaya girmeden olayı büyütmeden hallet eşinle bu konuyu

Back
X