• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlilik..? Nolur bi bakın

Bir aylık mı bir yıllık mı evlisiniz ben anlamadım.4 haftada insan kaç kere temizlik yapar ki?Yepyeni ev yepyeni eşyalar nasıl sürekli temizlik gerektirir enteresan.
Biz bir aylık evliyken başka işlerle uğraşırdık:KK48:
Eşinizin tabiatı bu demek ki en itici erkek tipi kıl kuyruk.Baştan yüz vermişsiniz donunu ütülemek nedir ya ?Bir aylık ken böyle olan bir yıllık ken neler etmez.Çocuk konusunda aceleci davranmayın derim.

Evlilikte fedakarlık tek taraflı olursa bir süre sonra yaptıkların senin görevin olarak kalır ve senden onları yapman hep beklenir. Ütüleme işinde iç çamaşırlara kadar ütülemeyi, kendini harap etmeyi bırakmalısın. Senden beklenilmeyen şeyleri üzerine vazife edinme. İlk iş olarak işe gir, onun çalışmana gerek yok demesine aldırma, bunu kendin için yap. belli ki bu şekilde devam edersen saygınlığın kalmayacak, seni hizmetçi olarak görecek.
Ev işlerinde de çok abartma. çünkü yapıp akşam da çok yorulduğunu söylediğinde yapmasaydın, senden onu yapmanı isteyen mi vardı deyip çıkıyorlar. Kendine bak, işe gir ve eve bir yardımcı gelsin temizlik için. sen kendine saygını kaybedersen başkası hiç saygı duymaz, unutma. Kendini de onun için heba etme sakın.

Canım evliliğin henüz çok yeni zamanla oturur birtakım şeyler erkekler genellikle bu tarz ince hareketleri düşünemezler. Bu konuları kesinlikle eşinle oturup tatlı dille konuşmanı tavsiye ederim kesinlikle şikayet edip yakınır türden konuşmamalısın ters etki yapar. Baştan nasıl alıştırırsan öyle gider bence eşini şimdiden inceden dürtüklemeye başlamalısın :)))

Canım evliliğin henüz çok yeni zamanla oturur birtakım şeyler erkekler genellikle bu tarz ince hareketleri düşünemezler. Bu konuları kesinlikle eşinle oturup tatlı dille konuşmanı tavsiye ederim kesinlikle şikayet edip yakınır türden konuşmamalısın ters etki yapar. Baştan nasıl alıştırırsan öyle gider bence eşini şimdiden inceden dürtüklemeye başlamalısın :)))
Ben direkt uyardim konuştum düzgunce.ama anlamıyor

Hakikaten sizin de 1 ayda bütün hevesiniz kaçmış.
Ben yeni evliyken evde olsaydım her gün çorbası salatası pilavı ana yemeğiyle sofra hazırlar, evi pırıl pırıl tutardım herhalde. Niye bunu ben yapıyorum diye sorgulamazdım sanıyorum.
Ne bileyim ev yeni, eşyalar yeni, benim tencerem tavam bardağım, evimde yemek yapıyorum diye hevesim olurdu yani.

Yaptığınız işi beğenmiyorsa, gerçekten yaptığınız işe de güveniyorsanız bunu konuşun.
Evin işine gücüne karışma, yapabildiğim kadar yapıyorum diyeceksiniz.
Az şükür sahibi olsun eşiniz de!
Öf böyle kaba saba hareketler de iyice moda oldu!

Bir aylık mı bir yıllık mı evlisiniz ben anlamadım.4 haftada insan kaç kere temizlik yapar ki?Yepyeni ev yepyeni eşyalar nasıl sürekli temizlik gerektirir enteresan.
Biz bir aylık evliyken başka işlerle uğraşırdık:KK48:
Eşinizin tabiatı bu demek ki en itici erkek tipi kıl kuyruk.Baştan yüz vermişsiniz donunu ütülemek nedir ya ?Bir aylık ken böyle olan bir yıllık ken neler etmez.Çocuk konusunda aceleci davranmayın derim.
Biz her isi bir arada dusunebiliyoruz guleyimmi aglayimmi bilemedim :)
Cocuk asla düşünmüyorum suan

Kac kere söyledim..ic camasirini dahi utuluyorum icimden geldigi için kendi istemez.
Nasil davranmaliyim ne yapmaliyim
Canım istemiyorsa ütüleme sende erkekleri bu kadar tepenize çıkarmanın alemi yok sonuçta yaptığınız iyiliğin bilincine varamıyorsa sizde yapmayın size yazık değil mi ?

Temizliğe gelen kadar paylaşılacak daha önemli şeyleriniz olmalı. Yeni evlenmişsiniz ve kaç kez söyledim diyorsunuz. Beraber vakit geçirmek mi kahvenizi yudumlarken vakit geçirin, sinemaya gidin, yürüyüşe çıkın. Temizlik yaparken yada masa hazırlarken yalnız oluverin. Evde iş yapmayı hizmetçilik olarak adlandırmayın daha ağır gelir böyle söyledikç, sonuçta o evde sizde yaşıyorsunuz. Yani o bahane buluyor diyorsunuz da sizde çok dertleniyorsunuz , belki oda bilerek yapıyor.

Yardım kelimesi bile yanlış geliyor bana. Çünkü öyle dendiğinde görev zaten kadının, adam tenezzül edip ucundan tutuyor anlamı çıkıyor. Katılmıyorum. Çalışmayan kadının evin kölesi olmasına da karşıyım.

Benim anladığım kadarıyla siz çalışsanız da, kendisi çalışmıyor evde oturuyor olsa da işler kadına ait. Bu bir görüş ve yetişme meselesi, kolaylıkla değişmez. O nedenle baştan oturup konuşmanız lazım. Ben evlenmeden bu konuları konuştum eşimle. Beni bilsin, beklentiye girmesin bazı konularda diye.

Evlilik ticari bir birliktelik değil. İşsiz kaldığım dönem oldu. Yeni evli sayılırdım. Eşim yine görevlerini yerine getirdi evin içinde. O işe gidip para kazanıyor evet ama ben evde cam silerek yediğim yemeği hak mı etmeliyim? Akşama kadar çalışan biri varsa evde elbette evdeki temel işlerin yapılması gerekli. Temiz bir ortam, kullanılır durumda banyo, tuvalet, yiyecek gibi. Çünkü gün 24 saat, işten gelen yorgun, insan sevdiği için, kıyamadığı için ve o ev onun evi olduğu için yapar bunları. Sadece ona ait bir görev değildir ama bu.

Ev otel değil. İki kişi yaşıyor. İki kişi yiyor, kirletiyor. Ama temizliği, düzeni neden tek kişiye bakıyor? Yanlış. Kadın evde olabilir, evde olduğu için yaşlandığında eklem ağrılarına sebep olacak işler yapmak durumunda değil tüm gün. Eş de elbette elini taşın altına sokacak. Bardağı masaya koyacak, sofrayı toplayacak, gömleğini ütüleyecek, çamaşırları o yıkayacak. Yani bunu yardım için değil müşterek hayat için yapacak. Eşler bir yuva kuruyor, bir kadın hizmetçi gibi hissediyorsa orada bir sıkıntı vardır bence.

Çalışan bir kadın olarak ev hanımlarını "tüm gün evde oturuyorlar" şeklinde gören kadınları da asla anlamıyorum. Geçenlerde bir konuda modern fahişe benzetmesi yapmıştı birisi, kanım donmuştu. Evliliği biz çok yanlış anlıyoruz sanırım.

Eşinizle düzgünce konuşun. Ondan iş yapmasını istemiyorum demeyin, istemeniz de gayet doğal. Ama çalışmanızı öneririm. Henüz çok yeni evlisiniz. Birkaç ay sonra ufak bir makyaj malzemesi için bile para istemek zorunuza gidecek, bu lazım mı gerçekten dediğinde üzüleceksiniz. Sadece keyiften, canınız istediği için alışveriş yapamayacaksınız belki. Bir sıkıntıda kapıyı çekip çıkamayacaksınız. Çalışmak iyidir bir kadın için. Evliliğinizde mutluluklar dilerim.

Asla totosunu kaldırma. Onu çok da göklere çıkarma. Gerektiğinden fazla değer verip kendini küçültme. Senin de "hayır" diyeceğin şeylerin olsun. Evlilik paylaşımdır, tek taraflı olmaz. Her gün ev temizlemene gerek yok. İşe girmek istemiyorsan da hobilerin olsun. Onu hayatının merkezi yapma. spor, resim, vs gibi hobilerin olsun. Kendin için de bir şeyler yap.

Temizliğe gelen kadar paylaşılacak daha önemli şeyleriniz olmalı. Yeni evlenmişsiniz ve kaç kez söyledim diyorsunuz. Beraber vakit geçirmek mi kahvenizi yudumlarken vakit geçirin, sinemaya gidin, yürüyüşe çıkın. Temizlik yaparken yada masa hazırlarken yalnız oluverin. Evde iş yapmayı hizmetçilik olarak adlandırmayın daha ağır gelir böyle söyledikç, sonuçta o evde sizde yaşıyorsunuz. Yani o bahane buluyor diyorsunuz da sizde çok dertleniyorsunuz , belki oda bilerek yapıyor.
Mesela dün "gobegin kenara sarkmış "dedi gülerek.kaldı ki fizigim cok güzel .anlatmak icin söylüyorum anlatabildimmi

Beni anladiniz cok teşekkür ederim:KK43:
Yapim geregi sert dursamda sakin sessiz bi insanim.nasil bastan alistirilir ne yapılır bi akil verin nolur
ben eşimle güzellikle de konuştum, yeri geldi kavga ettim ama alıştı.
erkekler, maçoluklarından ödün vermek istemez.
eğer laftan anlayan, mantıklı bir insansa; yukarıda yazdığım gibi yazdığın işlerin ücretini, masrafını hesapla.
mesela temizlik için bir kadın tutsan kaça mal olur, yemeği dışardan söylesen aylık kaç para eder, çamaşırlar kuru temizlemeye gitse aylık tutar ne olur?
hepsini kalem kalem hesapla.
ve onların ücretini alsan, eşinin maaşı olmadan da kendi masraflarını asgari düzeyde de olsa karşılayabileceğini mantık ve matematik yardımıyla izah et. onun maaşını bedava yemiyorsun yani. bunu bilsin.

lavaboyu temizle dediğinde çok şükür elin ayağın tutuyor, eminim sen de yapabilirsin de.
ya da şu an canım istemiyor, bence temiz. bir ay temizlemeyi düşünmüyorum diyebilirsin.

ev benim, ister temizlerim ister temizlemem. evin hanımıyım hizmetçisi değilim diyeceksin.

bir de eşinin iç çamaşırlarını ütülemeyi bırak. asla hiçbir işi 4×4 lük yapma. böyle alıştırırsan hasta olduğunda, çocuk olduğunda senden aynı şeyleri bekler. çocuğu ve hastalığı "bahane" ettiğini düşünür.

çünkü hiçbir normal insan rahatlığından ödün vermek istemez. eşin de öyle yapacaktır.

her gün 3 çeşit yemek pişirme. bir gün ağır menü hazırladıysan, ertesi günü makarna salatayla geçirin.

çünkü sen mükemmel olmak zorunda değilsin. her insanın kusuru var ve biz bu kusurlara rağmen birbirimizi seviyor, evleniyoruz.

iyi eş, iyi insan olmak ev işlerini kusursuz yapmakla ilgili değil.o kusursuz işçilik.

evlilik iyi geçinme, doğru anlama ve anlaşılma sanatıdır.

Asla totosunu kaldırma. Onu çok da göklere çıkarma. Gerektiğinden fazla değer verip kendini küçültme. Senin de "hayır" diyeceğin şeylerin olsun. Evlilik paylaşımdır, tek taraflı olmaz. Her gün ev temizlemene gerek yok. İşe girmek istemiyorsan da hobilerin olsun. Onu hayatının merkezi yapma. spor, resim, vs gibi hobilerin olsun. Kendin için de bir şeyler yap.
Evet dun aksam gobegin sarkmis dedi gulerek şaka yapiyor güya..spora yazilmami da istemiyor kiskaniyormus sözde..evde yap diyo.ki fizigim gayet düzgün kilo fazlam vs yok.

Merhaba herkese;
1 ay önce evlendim.öncesinde 9 ay görüştük herşey mükemmel di.
Problem şu ki; ben suan çalışmıyorum(maaşı çok iyi benim asgari ucretle calismami istemiyor.ihtiyacimiz olsa evet ama gerek yok diyor)
evdeyim akşama kadar temizlik,yemek,camasir uğraşıyorum.eşim hiç birseye yardim etmez yani ben ondan toz alsin evi temizlesin demiyorum ama ben yemek hazirlarken bi catal kaşık dahi koymaz masaya.
Sanki herşey tersine döndü tanıdığım adam gitti yerine başkası geldi..
Hiç ince biri değil,hatta bazen kabalasiyo ağzım açık seyrediyorum.

Evin içindeki herşeye karışır camasira bulaşıga..kendimi hizmetci gibi hissediyorum nedense(gecen gun banyo lavabosu tozlanmis temizlersrn diye bi cumle kurdu ben şok oldum)..

alisamadim bi türlü sizce ne yapmam lazım.nolur bir akil verin sakince konustum olmadi küstüm olmadi:KK43:

Bunlar normal mi benmi abartiyorum..özellikle evlilerden tavsiyeler lütfen kafayı yemek üzereyim:KK43:
Eşinin tavırları kaba
Ama ben de erkek olsam ve eşim çalışmasa ev işlerine yardım etmezdim sanırım.

ben eşimle güzellikle de konuştum, yeri geldi kavga ettim ama alıştı.
erkekler, maçoluklarından ödün vermek istemez.
eğer laftan anlayan, mantıklı bir insansa; yukarıda yazdığım gibi yazdığın işlerin ücretini, masrafını hesapla.
mesela temizlik için bir kadın tutsan kaça mal olur, yemeği dışardan söylesen aylık kaç para eder, çamaşırlar kuru temizlemeye gitse aylık tutar ne olur?
hepsini kalem kalem hesapla.
ve onların ücretini alsan, eşinin maaşı olmadan da kendi masraflarını asgari düzeyde de olsa karşılayabileceğini mantık ve matematik yardımıyla izah et. onun maaşını bedava yemiyorsun yani. bunu bilsin.

lavaboyu temizle dediğinde çok şükür elin ayağın tutuyor, eminim sen de yapabilirsin de.
ya da şu an canım istemiyor, bence temiz. bir ay temizlemeyi düşünmüyorum diyebilirsin.

ev benim, ister temizlerim ister temizlemem. evin hanımıyım hizmetçisi değilim diyeceksin.

bir de eşinin iç çamaşırlarını ütülemeyi bırak. asla hiçbir işi 4×4 lük yapma. böyle alıştırırsan hasta olduğunda, çocuk olduğunda senden aynı şeyleri bekler. çocuğu ve hastalığı "bahane" ettiğini düşünür.

çünkü hiçbir normal insan rahatlığından ödün vermek istemez. eşin de öyle yapacaktır.

her gün 3 çeşit yemek pişirme. bir gün ağır menü hazırladıysan, ertesi günü makarna salatayla geçirin.

çünkü sen mükemmel olmak zorunda değilsin. her insanın kusuru var ve biz bu kusurlara rağmen birbirimizi seviyor, evleniyoruz.

iyi eş, iyi insan olmak ev işlerini kusursuz yapmakla ilgili değil.o kusursuz işçilik.

evlilik iyi geçinme, doğru anlama ve anlaşılma sanatıdır.
Ne kadar güzel yazmışsınız cok sağolun.
Ben bu evin hanimiyim ne zaman istersem temizlerim de dedim..srn karisma evin islerinr de.dedim tmm kusura bakma canim diyor 2 gun sonra tekrar karisiyo

canım eşinle ters düştüğünü degmez ya durumun iyiymiş gez toz dolaş eşin onada karışacak değil ya gününü gün et ya."adam ihtiyacımız yok"mantıgındadır.Ne gerek var extra kendini yorucan ki ihtiyaçlarını karşılamıyor mu eşin

ufak tefek işler yaptırın alışır böylelikle aşkım şunu alamıyorum verir misin falan gibi örnekler çoğaltılabilir ama dert edilecek bi durum yok gayet normal şeyler

Back
X