yeni evlilikte sorunlar

esin3434

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2017
192
119
18
merhabalar,

henüz 1 aylık evliyim .eşimin ailesine yakın oturuyoruz evlenmeden önce kredi çekerek bu evi aldık ve aylık yüksek miktarda kredi ödemesi yapıyoruz.

neyse konuya gelirsek evlendiğimiz günden beri kaynanam yemeği bizde yiyin masraf olmasın zaten ödemeniz yüksek masraf yapmayın falan diye sürekli aynı şeyleri söyleyerek bizi oraya gitmeye zorluyor

üstelik kendisine her akşam orda yememizin doğru olmadığını ,evimde oturamadıktan sonra neden o kadar ödeme yapıyorum , böyle bir şey uygun değil böyle yaparsan oğlunda evlendiğini idrak edemez, evliliğimizi oturtamayız vs vs diye sürekli anlatmama rağmen her akşam bizi yemeğe çağırıyor

bir akşam gitmezsek ertesi akşam mutlaka gidiyoruz toplasan 1 hafta evde yememişizdir çünkü eşim de kv ile aynı düşünce de biraz da işine geliyor .sürekli gitmek istiyor deli oluyorum.

bardağı taşıran nokta ise geçen gün yine iftara annemlere gidelim konusu oldu bende gitmicez bu akşam evimizde yiyelim dedim. iş çıkışı direk eve geldim eşimin de geleceğini sanıyorum ama o annesine gidip beni ordan arıyor bende gitmedim tabi. evde yemek olmadığını da bildiği halde beni evde tek bıraktı ve eve gece 12 de geldi resmen hayatımın şokunu yaşadım hiç bu kadar kırılıp üzülmemiştim.

bir de utanmadan o saatte yemek getiriyor üstelik oturduğumuz apartman hala inşaat gibi tüm daireler dolu değil o kadar saat eşini evde tek hemde yemek olmadığını bilerek bırakmak aklıma mantığıma sığmıyor hazmedemiyorum yediremiyorum . o saate kadar rahatça keyif yapmış ne kendi düşünmüş ne de ailesi evine git oğlum demiş çok doluyum çokk. eşime eve gelmeyeceğimi bu yaptığını affetmeyeceğimi durumu aileme anlatacağımı söyledim.

çok kötüyüm çıkışta annemlere gideceğim kalmalı mıyım eve dönmeli miyim gece bilmiyorum ? ne yapacağımı da bilmiyorum . 1 aylık evli insan böyle sorunlar yaşar mı anlamıyorum en güzel günlerimiz zehir oluyor . bu durumu nasıl ortadan kaldırabilirim ne yapabilirim lütfen bana bir fikir verin kafayı yiyeceğim

O annesinde yesin sen de kendi annenlerde ye madem hala akillanip eve gelmezse de canin ne isterse pisir ye ustune de bir guzel kahve yap ayaklarini uzat ic. Bir gerilecekse kocan gerilsin, kv gerilsin.
biz asya yakasında annemler Avrupa yakasında arabalarımızda yok .bu yüzden uzak diye istediğim an çıkıp gidemiyorum annemlere eşiminde bahanesi uzak olsa bizde gidemezdik. niye böyle yapıyorsun yiyip gelelim işte diyor eşimde annesi de laftan anlamıyor .

çok laf söyledim kv ye anlattım ama anlamıyor nolcak yiyip gitseniz masrafta olmaz diyo bıktım artık

hemen pes etmeyin durun daha yolun çok başı. ne demek gideceğim?
Bu evlenenlerin de hemen ev alma merakını anlayamıyorum zaten. En güzel günlerinizi gezip tozup eğlenerek geçirmek yerine kuruş sayarak, geçim sıkıntısı ile geçirmek hiç akıllıca değil. Böyle aranız açılıyor işte.

Anlatacaksın, iletişim kuracaksın. Evde ekmek peynir yiyeceksin yinede gitmeyecek, aile bütünlüğünü koruyacaksın. Yoksa asla aile olmazsınız.

hemen pes etmeyin durun daha yolun çok başı. ne demek gideceğim?
Bu evlenenlerin de hemen ev alma merakını anlayamıyorum zaten. En güzel günlerinizi gezip tozup eğlenerek geçirmek yerine kuruş sayarak, geçim sıkıntısı ile geçirmek hiç akıllıca değil. Böyle aranız açılıyor işte.

Anlatacaksın, iletişim kuracaksın. Evde ekmek peynir yiyeceksin yinede gitmeyecek, aile bütünlüğünü koruyacaksın. Yoksa asla aile olmazsınız.
anlattım çok anlatım ama anlamıyor masraf falan bahane amaç oraya gitmek öyle düşünüyorum

eşin hatalı bunu tartışmıyacağım

lakin evde tek bir kişini bir öğün karnını doyuracak malzeme dahi yoksa da annene gitmeyelim evde yiyelim tribi ilginç

siz eve gidelim demişsiniz ve eşinizden önce de gitmişsiniz ne pişirecektiniz

neden pişirip yemediniz
evde yeriz deseydi eve giderken bir şeyler alacaktım hazırlayacaktım ama yok ben gidicem deyip durdu bende ihtimal vermedim gelir diye düşündüm.

bana göre bu yapılan vicdansızlık terbiyeszlik açıkça da söyledim zaten

istesem karnımı doyururum tabiki ama yemek yokken gidip orda iftar yapmak üstüne çay keyfi yapmak hangi vicdana sığar

Aileni karıştırma, senin için iyi bir fırsat olmuş, hazır kızdırmışken bundan sonra yemeğe gitmezsin. Evde yemeğini yap otur ye, eşin bir süre sonra evde durmaya başlar zaten. Durum değişmezse kendi ailene gidersin vs şimdiden öyle şeyler yapma.

Siz gitmeyin. ben evimde yiyeceğim istersen git orda ye diyin. Yazık gerçekten ne diye ev alırsınız ki :/
işte dün öyle oldu ama 12 de geldi şaka gibi ben üzülmek için mi evlendim bu yaşadıklarıma inanamıyorum

biz asya yakasında annemler Avrupa yakasında arabalarımızda yok .bu yüzden uzak diye istediğim an çıkıp gidemiyorum annemlere eşiminde bahanesi uzak olsa bizde gidemezdik. niye böyle yapıyorsun yiyip gelelim işte diyor eşimde annesi de laftan anlamıyor .

çok laf söyledim kv ye anlattım ama anlamıyor nolcak yiyip gitseniz masrafta olmaz diyo bıktım artık
Daha birinci aydasin. Eger simdi gidersen bir sey olmaz deyip onumuzdeki on sene haftanin 4 gunu orada yersiniz bu kafayla ve sen kesin sinir hastasi olursun

eşiniz neden evlenmiş? cidden her günü ailesiyle geçirip sadece yatmaya eve gelecekse... neyse,
konuya kesin çizgiler koyun, haftanın bir gününü belirleyin ve o gün dışında ailesine gitmeyin.
bende bunu sordum ama anlamıyor laf anlatamıyorum alakası yokmuş güya

evde yeriz deseydi eve giderken bir şeyler alacaktım hazırlayacaktım ama yok ben gidicem deyip durdu bende ihtimal vermedim gelir diye düşündüm.

bana göre bu yapılan vicdansızlık terbiyeszlik açıkça da söyledim zaten

istesem karnımı doyururum tabiki ama yemek yokken gidip orda iftar yapmak üstüne çay keyfi yapmak hangi vicdana sığar

bakın o hatalı diyorum o kesin

lakin siz de gelir diye düşünmüş ama yine de yemek yapmamışsınız

yani adam gelse imiş evde yemek olmayacakmış

şimdi o hatalı ama gelip evde yemek olmasaydı siz hatalı konumda olacaktınız

bu arada büyümesi gerektiği ve evinin orası olmadığını, misafir olarak bulunduğunu vs bir kez daha anlatın

ve bir süre asla yemeğe vs gitmeyin

yani gerekirse hafta sonu olur akşam olur bir saat uğrayıp çıkın

Daha birinci aydasin. Eger simdi gidersen bir sey olmaz deyip onumuzdeki on sene haftanin 4 gunu orada yersiniz bu kafayla ve sen kesin sinir hastasi olursun
ama gidicem deyip gitmezsem de dediğini yapamıyor nasıl olsa .durumu olcak

bakın o hatalı diyorum o kesin

lakin siz de gelir diye düşünmüş ama yine de yemek yapmamışsınız

yani adam gelse imiş evde yemek olmayacakmış

şimdi o hatalı ama gelip evde yemek olmasaydı siz hatalı konumda olacaktınız

bu arada büyümesi gerektiği ve evinin orası olmadığını, misafir olarak bulunduğunu vs bir kez daha anlatın

ve bir süre asla yemeğe vs gitmeyin

yani gerekirse hafta sonu olur akşam olur bir saat uğrayıp çıkın
işte bence onun yapması gereken gelirken bişeyler almak yada annesinden bişeyler alıp eve gelmekti ama o 12 de geldi

Sen de gitmeyeceksin. Haftada bir git.
Ya da git her akşam yemeğin tam hazır olma vaktinde gidin, yemeği yer yemezde kalkın. Madem mutfak masrafından kaçıyorsunuz.

Aynısını yakın bir arkadaşımda gördüm annesiyle gelinlerine uyuz oluyorlardı :KK53:
Ama onlar haklıydı o ayrı. Kv de size uyuz olsun çağırmaktan vazgeçer. Gidin size hizmet etsin. Anne yorgunum deyin ellemeyin hiçbirşeyi :)

Aileni karıştırma, senin için iyi bir fırsat olmuş, hazır kızdırmışken bundan sonra yemeğe gitmezsin. Evde yemeğini yap otur ye, eşin bir süre sonra evde durmaya başlar zaten. Durum değişmezse kendi ailene gidersin vs şimdiden öyle şeyler yapma.
hala dalga geçer gibi iyi annenlere git bende annemlere yemeğe giderim diyor daha ben nasıl eve gideyim deli olucam

Cok dusunuyorlarsa sizi bos bos konusacaklarina huzurunuzu kaciraklarina gercek anlamda destek olsunlar. Sinir oluyorum boyle aman masrafa girmeyin aman yemeyin icmeyin giyinmeyin yeterki bir eviniz olsun modunda olan anne babalara. Genclere boyle psikolojik baski yapip hayati zehir ediyorlar ya. Aman kira odemesinlerde ne olursa olsun. Ne zamana kadar yemeginizi orda yiyeceksiniz?

Back
X