Yeni evliyim bir bakarmısınız

bu 14 ün sırrı ne?
hiç birşey anlamadım ben

Waoowww

bu 14 ün sırrı ne?
hiç birşey anlamadım ben

Aslında 14’lerin çakışması tesadüf olmuş. İlk 14 adetten önceki dönem, yani yumurtlama zamanı. Her kadında siklus süresi farklı, ama bu fark yumurtlamaya kadar olan dönemden kaynaklı. Ama yumurtlamadan sonra herkeste 14 gün.

İkinci 14 ise 2 hafta önce beraber olduk dediği için. 10 gün önce beraber olduk deseydi 26’dan 10 çıkaracaktık mesela.

İyice karıştırdım mı kafanızı

ahaha aynen öyle oldu..
yumurtlama zamanı dediğiniz dönem hamile kalındığı zaman demek olmuyor ama dimi?

ahaha aynen öyle oldu..
yumurtlama zamanı dediğiniz dönem hamile kalındığı zaman demek olmuyor ama dimi?

Hamile kalmak demek yumurta ile spermin birleşmesi ise ona döllenme deniyor. Yumurtlama olduktan sonra yumurta 24 saat canlı kalır. Sperm ise ortalama 3 gün. Eğer ikisinin de canlı olduğu dönemde karşılaşırlarsa döllenme olur. Tabi bu karşılaşma tüplerde oluyor. Hamile kalabilmek için bu birleşimin, yani zigotun rahmin içine gidip oraya yerleşmesi lazım.

Daha da karışmasını isterseniz başka soru sorabilirsiniz

niye bu kadar merak ettiysem:))
kafamda oturmayan şu, adetten önceki 14 gün içinde yumurtlama oluyorsa hamile kalmak için en uygun dönem o olmuyor mu? zira ben iki çocuğumada adetin bitiminin ertesi günü hamile kaldım.. hani milletin riskli gün riskli gün dediği aslında adetin öncesi mi?

Ben de 35. günde 1 adet görüyordum ve 14. veya 15. gününde yumurtluyordum olabilir illa 21. gün de tahmini hesaplamayla olmuyor, yumurtalama testiyle öğrenmiştim yumurtlama günlerimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…