yeni evliyim, çaresizim, ne yapacağını bilemiyorum bana destek olur musunuz?

loove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2012
320
2
48
Adana
merhaba arkadaşlar geçmiş bayramınız mübarek olsun .
Benim yeni evli olarak desteğinize ihtiyacım var git gide ne yapacağımı bilmez oldum evlendiğimden beri gözümün yaşı dinmedi bilen bilir eski konuları tekrar etmek istemiyorum malum kurban bayramını geçirdik 5 gün eşimin ailesinde 2 gün benim ailemde kaldık neyse dedim ilk bayramımız onun dediği olsun eşimin ailesi özellikle annesinden çok sıkıntım var beni hizmetçi olarak görüyor yaşlı hadı diyorum.hiç beni saymıyorlar ismimin söylemesi zormuş değiştirelimmiş iyice kezban ettiler eşimin çıtı çıkmıyor kırk yılın başındabir laf söylesem daha onları savunur Allah rızası için dedim katlandım akşama kadar onu getir bunu götür odamıza pat diye dalmalar kapı falan çalınma yok görümcem olsun annesi babası olsun neyse asıl beni üzen konu benim aileme gelince zaten iki gün yüzünü astı oturdu yazık aılem nasıl çırpınıyor koca adam kadın memnun olmuyor birşeyden gelirkende kocaman 3 kolı yıyecek ıcecek doldurdular kı babam memur emeklısı 2 cocuk okutuyor ve hepsını parasıyla almıs cevizı balı aklınıza ne gelırse ne bir teşekkür ne bişey aksine domustu ıkı gun ne oldu dedım bır ara kımse yokken gıt basımdan dedı vurmaya kalkıyor cok sınırlendım terbıyessızsın sen dedım yazık sen gıbı adama neyse orada aılemı uzmemek ıcın sesımı cıkarmadım tum yolculuk boyunca konusmadım eve geldık yıyeceklerı yerlestırdım yattım evde bır ıyı bır ıyı sankı bısey yasanmamıs kahvaltı hazırlamıs kaldırdı zorla benı ben gene konusmadım yedım yattım ıse gıttı erken geldı neyse aksam guzelce konustum sen ne yaptın kı benım aıleme karsı sen gelınsın getır gotur yapıyosun onun lafını edıyosun bılmem ne memnun olmuyo benım aıleme boyle davranmasının nedenını sordum neymıs ben oha demısım afedersınız cus demısım kardeşlerımle sakalasırken sebebı buymus deliye dondum bırde benı beğenmiyor kı kendısı devamlı kufurlu konuşur bende artık dayanamadım sen kımsın kı benı eleştirme hakkını buluyosun ınsan bahane ararsa cok sen kendın dört dörtlük müsün ki beni eleştirme hakkını kendinde buluyosun dedim geçinmeye niyetin yok mu senin dedim ayrılsak iyimi dedim ağladım dayanamadım gittim yatağa ağladım geldi yanıma sarılmaya çalışıyo dedim ıkı gun gıttım burnumdan getırdın neyse arkadaşlar lafı uzatmayayım hem eşimin ailesi hem kendisinin baskıların dayanamıyorum 2 aylık evlıyım ( bu arada eltımle konustum ona daha beterını yasatmıslar yazık anlattı sok oldum) neyse 15 tatildede göndermicem seni diyor zaten görüştürmedi bayramda burnunmdan geldi internette konuşmamada karışıyor sıkıştım kaldım. acaba bugun diyorum aile hekimine gitsem zaten psikolojik sebebiyle olan kalp ağrıları sırt ağrılarım var oda psikoloğa yönlendirse acaba eşimle beni çift terpisine alır mı bu bir çözüm olabilr mi? ya da ne öneriyorsunuz bana neyapmalıyım.

Son düzenleme:
Daha çok yeni evlisin ya..Bayramın tümünü neden kv evinde geçirdin ki sen? kalmıycaktın okadar ee dediklerini yapıyosun gidip kalıyosun tabikide hizmetçi olarak görürler..Nasıl tahammül ettin ya ben gidiyorum 3 saat oturuyorum bana kv emir verince cinleniyorum 5 gün nasl sabrettin ya,üstelik yeni evlisin yani gezip tozsaydınız eşinle aileleri bu kadar önemsemeyin artık ikinizde..Bana göre en byük hatan 5 gün kalmış olman,gerçi çok uzaktamı oturuyolar sana,mesafe çokmu bilmiyorum ama??
Eşinin ailene öyle davranmasına gelince,bana kalırsa eşinin ailesi doldurmuş eşini çok yüz verme samimi olma gibisinden..Çünkü dediğin gibi seni hizmetçi olarak görüyolarsa gerçekten,ailenlede görüşmene katlanamazlar..Artık evlendin aileni sileceksin onlara göre..Eve gelince herşey normal diyosun,evinize geldiğiniz zaman iyi olun..Gittik böyle davrandılar böyle yaptılar deme eşine..Erkeğe onu söylediğin zaman yaptığın işi başa kakıyomuşsun gibi düşünür..Erkekler böyle daha yeni evlisin yavas yavas çözersin canımmm:16:

İçim titredi okurken.
Ne kadar zor bir durum.
Aileniz de anlamış ve çok üzülmüşlerdir eminim.
Eltinize de yaptıklarına bakılırsa çok vahim durum.
Ailede öğrenilmiş ve doğru zannedilen davranışlar..
Kavgaya dönüştürmeden, akıl verir pozisyonuna girmeden sakin sakin kısa kısa konuşabilseniz.

Eşinin ailene öyle davranmasına gelince,bana kalırsa eşinin ailesi doldurmuş eşini çok yüz verme samimi olma gibisinden..Çünkü dediğin gibi seni hizmetçi olarak görüyolarsa gerçekten,ailenlede görüşmene katlanamazlar..Artık evlendin aileni sileceksin onlara göre..
cok iyi tespit eşimde diyor sen evlendin artık aılenı unut gıbısınden yılda 1-2 kere görürsün tamam diyor cok bencil davranıyor kendısı oturuyor evdede kendısı yanındakı telefonu bıle getir götür yapıyor ne bıleyım once bırak onun dediği olsun dedıler oyle yaptım kendime güvenimi kaybediyorum ve en önemlisi artık aklıma sürekli boşanmak geliyor dıyorum su sene kpss kazanayım sunu bunu yapayım ayrılayım diye devamlı plan yaparken buluyorum kendimi seviyorum ama MUTSUZUM daha dayanamayacığım gibime geliyor .ne gezmesi ne tozması arkadaşım o esım sadece ben iş yemek yapınca mutlu oluyor dün söylediği laf şu '' sen ye iç ge herşey önüne gelsin bunu istiyorsun ''diyor.

yerinde olsam boşanırım yol yakınken, senin kocan tam bir öküz mecaz değil yani bildiğin öküz eski konularını da biliyorum

eşinin yaptığı düşüncesi çok ayıp çok düşüncesizce onunki ailede sen saksıda mı büyüdün

ilk evlendiğimde eşimde bu kadar abartı olmasa da artık oınun ailesine daha yakın olmamı kendi ailemden daha çok gitmemi söyledi biz iki alileylede aynı şehirdeyiz

ben naptım , düşüncesizliğine sinir oldum ve ailesine hiç gitmemeye başladım , baktım eşim düzeldi normale döndü hatasını anladı sonra hak geçirmemeye onun ailesine de yakın davranmaya başladım

ama eşim o düşünceye devam etseydi ailesinin yüzüne bakmazdım ,

senin ailenle görüşmene yüzyüze ya da nette kocan bile karışamaz bana göre

birde söyle düşün eşinin dediğini yapsan da mutsuzsun yapmasan da bırak kendi bildiğini yap oda mutsuz olsun

şimdi ailene aranı açmaya çalışır sonra başka istekler gelir bitmez , alışsın ailene onlarla görüşmene

eşinin yaptığı düşüncesi çok ayıp çok düşüncesizce onunki ailede sen saksıda mı büyüdün

ilk evlendiğimde eşimde bu kadar abartı olmasa da artık oınun ailesine daha yakın olmamı kendi ailemden daha çok gitmemi söyledi biz iki alileylede aynı şehirdeyiz

ben naptım , düşüncesizliğine sinir oldum ve ailesine hiç gitmemeye başladım , baktım eşim düzeldi normale döndü hatasını anladı sonra hak geçirmemeye onun ailesine de yakın davranmaya başladım

ama eşim o düşünceye devam etseydi ailesinin yüzüne bakmazdım ,

senin ailenle görüşmene yüzyüze ya da nette kocan bile karışamaz bana göre

birde söyle düşün eşinin dediğini yapsan da mutsuzsun yapmasan da bırak kendi bildiğini yap oda mutsuz olsun

şimdi ailene aranı açmaya çalışır sonra başka istekler gelir bitmez , alışsın ailene onlarla görüşmene

bu son şansım ona ben kpss ye hazırlanyorum temuzda bu sınavı kazanana kadar kendımı kampa girdim sayacağım düzelir düzelir düzelmez kendi bilir en azından aileme dönerken elimde bir mesleğim olsun kimseye muhtaç olmayayım diyorum artık çocuk olmaması için ilaç kullanıyorum gerçı cinsel hayatımız yok ama genede bir cocuk ıstemıyorum bu surumda dün bana dediği sey aılesının yanınına 4 sene sonra tasınmak ıstıyormus bende asla gelmem dedim sen bılırsın gelme dedı be gıderım bende sen bılırsın dedım bana söz vermıstın sen ıstemedıgın surece gıtmıcem demıstın dedım o o zamandı dıyor Allah ım yardım etsın bana ve tüm derdi olanlara

Benim yeni evli olarak desteğinize ihtiyacım var git gide ne yapacağımı bilmez oldum evlendiğimden beri gözümün yaşı dinmedi bilen bilir eski konuları tekrar etmek istemiyorum malum kurban bayramını geçirdik 5 gün eşimin ailesinde 2 gün benim ailemde kaldık neyse dedim ilk bayramımız onun dediği olsun eşimin ailesi özellikle annesinden çok sıkıntım var beni hizmetçi olarak görüyor yaşlı hadı diyorum.hiç beni saymıyorlar ismimin söylemesi zormuş değiştirelimmiş iyice kezban ettiler eşimin çıtı çıkmıyor kırk yılın başındabir laf söylesem daha onları savunur Allah rızası için dedim katlandım akşama kadar onu getir bunu götür odamıza pat diye dalmalar kapı falan çalınma yok görümcem olsun annesi babası olsun neyse asıl beni üzen konu benim aileme gelince zaten iki gün yüzünü astı oturdu yazık aılem nasıl çırpınıyor koca adam kadın memnun olmuyor birşeyden gelirkende kocaman 3 kolı yıyecek ıcecek doldurdular kı babam memur emeklısı 2 cocuk okutuyor ve hepsını parasıyla almıs cevizı balı aklınıza ne gelırse ne bir teşekkür ne bişey aksine domustu ıkı gun ne oldu dedım bır ara kımse yokken gıt basımdan dedı vurmaya kalkıyor cok sınırlendım terbıyessızsın sen dedım yazık sen gıbı adama neyse orada aılemı uzmemek ıcın sesımı cıkarmadım tum yolculuk boyunca konusmadım eve geldık yıyeceklerı yerlestırdım yattım evde bır ıyı bır ıyı sankı bısey yasanmamıs kahvaltı hazırlamıs kaldırdı zorla benı ben gene konusmadım yedım yattım ıse gıttı erken geldı neyse aksam guzelce konustum sen ne yaptın kı benım aıleme karsı sen gelınsın getır gotur yapıyosun onun lafını edıyosun bılmem ne memnun olmuyo benım aıleme boyle davranmasının nedenını sordum neymıs ben oha demısım afedersınız cus demısım kardeşlerımle sakalasırken sebebı buymus deliye dondum bırde benı beğenmiyor kı kendısı devamlı kufurlu konuşur bende artık dayanamadım sen kımsın kı benı eleştirme hakkını buluyosun ınsan bahane ararsa cok sen kendın dört dörtlük müsün ki beni eleştirme hakkını kendinde buluyosun dedim geçinmeye niyetin yok mu senin dedim ayrılsak iyimi dedim ağladım dayanamadım gittim yatağa ağladım geldi yanıma sarılmaya çalışıyo dedim ıkı gun gıttım burnumdan getırdın neyse arkadaşlar lafı uzatmayayım hem eşimin ailesi hem kendisinin baskıların dayanamıyorum 2 aylık evlıyım ( bu arada eltımle konustum ona daha beterını yasatmıslar yazık anlattı sok oldum) neyse 15 tatildede göndermicem seni diyor zaten görüştürmedi bayramda burnunmdan geldi internette konuşmamada karışıyor sıkıştım kaldım. acaba bugun diyorum aile hekimine gitsem zaten psikolojik sebebiyle olan kalp ağrıları sırt ağrılarım var oda psikoloğa yönlendirse acaba eşimle beni çift terpisine alır mı bu bir çözüm olabilr mi? ya da ne öneriyorsunuz bana neyapmalıyım.
Yerinde olsam bu adamı hiç umursamam.
Kendini üzdüğüne deymez.
Seni korkutarak sindirmeye çalışıyor.
''Benim dediğim gibi yaşamazsan seni rezil ederim ailenin yanında''vermeye çalıştığı mesaj bu.
Yaparda emin ol.
Bu adamı hiç kafaya takma,bırak o seni taksın.
Kendi işine bak,yaza kadar KPSS ye hazırlan,sıkı çalış.
Ailenede söyle,yaza kadar gelemiycem diye.
Nasıl olsa o kendi ailesinin yanına gitmek isteyecektir''ders çalışıyorum gidemem '' de.
Onlar gelirsede sen dersine bak.
Anlasın tek terbiyesizlik yapabilecek kişinin o olmadığını.
Bu süreçte düzelirsede,düzelmezsede kendi bilir.
Atanamazsan özelde bir iş bul çalış .
Çalışırsan hem daha rahat hareket edersin,hem daha kolay vermen gereken kararları verirsin.

yaşadıkların çok acı evlendiğin günden beri neler çekiyorsun..

böyle bir insanla yaşamak zor Allah yardımcın olsun..

inşallah atanırsın canım hayatına bakarsın

arkadaşım eski konularına baktım da hatırladım seni
eşin öküz gelmiş öküz gider
daha 2 ay olmuşken hazır daha fazla uzamadan boşa onu
çekilecek dert değil
insan olarak nitelendiremiyorum ben kendisini

Birbirinizi nekadar sevsenizde evliliğin ilk yılı çok zor bunu herkes söylüyo.
Ben 10 yıl birliktelikten sonra evlendim 4,5 aylık evliyiz şu 4,5 ayda ettiğimiz kavgayı küsmeleri alınmaları kırılmaları 10 yılda yaşamadık.
Sebep hep ailesi yüzünden yürüme mesafesi 8-9 dakika ama ilkzaman sürekli ordaydık akşam 5te gidiyosak gece 1-2 çıkıyoduk benim ailem daha da yakın 4-5 dakika oraya gittik mi 10 oldu mu kalkıyoduk benim kızdığım seninkilerde bukadar saat benimkilerde bukadar saat oturuyo olmak değil niye sürekli gidiyorum tüm akşamı yiyoruzdu. Canıma taketti evli olduğumu anlamadım şimdi haftada 1 gün gidiyoruz iki tarafada hadi hayatım gidelim dediğimde birazdan diyo 5dakika diyo baktım kalkmıyo alıyorum çantamı ıvırımı zıvırımı mecbur kalkıyo. Yüzgöz olma 5gün kalkmakta neoluyo çok istiyo 1 gece 2 gece kalın dönün bugünler bidaha gelmicek çocuk yok gezin gezebildiğiniz kadar.

İnsanlar ailesinden ne gördüyse o şekilde devam ediyor malesef. Eski eşim ve ailesi de benim ailem geldiğinde onlara sığıntı gibi davranıyor, eşim surat ediyordu. Evlendikten sonra birkere bile kapılarını açıp ellerini öpmedi. Çok kez konuştuk ama birşey değişmedi. Senede bir veya iki kere ben çok dır dır edince arıyordu ve iki cümle kurup kapatıyordu.
Ayrılmaya karar verip evi terkettiğimde henüz aileme birşey dememiştim. Kız kardeşimle paylaşıyordum durumu. Eşim kandillerini kutlamış. Sonraki gün babam ben işteyken arayıp, o zamana kadar hiçbirşey demeyen adam, hangi dağda kurt öldü eşin aradı çok şaşırdık. yoksa aranızda birşey mi geçti dedi :37:
Aile danışmamına mutlaka git bence, konuşmayı da dene. En azından elinden gelen herşeyi yapki, sonra pişman olma.
İnşallah düzelirsiniz ne diim.
Bol şans..

bence rahatsız oldugun bu konuyu eşinle konusmalısın canım aıleler elbette onemlı ama artık en onemlısı sizin kurmus oldugunuz aıle. benım de eşimin aılesı ve benım aılem aynı sehırdeyız oncelerı cok daha sık gıdıyorduk ama sımdı bıraz azalttık rahatsız oldugumuzdan degıl ama sanırım evlılık hayatına alıstık 1 yıllık evlıyız bız sanırım bıraz zamana ııhtıyacınız var sana tavsıyem bıraz zaman ver hem kendıne hem eşine sonrasında mutluluk sızınle :)

belli bir olgunluga erismemis adamlari koca yapmayacaksiniz
yazik
ne hizmetcilik kalmis ne kezbanlik

canım hiç şaşarmadım açıkçası konunu okuyunca. Perşembenin geleceği çarşambadan belli diye boşuna dememişler. Zaten sana nişanlıyken demişti, evlenince ailenle görüştürmem diye. Görüştürdüğünde de burnundan getirecek demek ki.

İlk günleri de unutmadım. Ne haddime biliyorum ama kinliyim kocana :(

cnm anladığım kadarıyla eşin birz baskın karakter snde sakin yapılısın.bende buna benzer şeyler yaşadım saçma sapan kıskançlıklar aniden surat asmalar ve bunun gibi bir çok şey.sana önereceğim şey kedinin bacağını baştan ayırman.bence hemen bi psikoloğa git yardım al çnküğ eşinde kıskançlık var.çok zor cnm.ben çok zor yonttum 1,5 senede.şimdi iyi şükür

Birbirinizi nekadar sevsenizde evliliğin ilk yılı çok zor bunu herkes söylüyo.
Ben 10 yıl birliktelikten sonra evlendim 4,5 aylık evliyiz şu 4,5 ayda ettiğimiz kavgayı küsmeleri alınmaları kırılmaları 10 yılda yaşamadık.
Sebep hep ailesi yüzünden yürüme mesafesi 8-9 dakika ama ilkzaman sürekli ordaydık akşam 5te gidiyosak gece 1-2 çıkıyoduk benim ailem daha da yakın 4-5 dakika oraya gittik mi 10 oldu mu kalkıyoduk benim kızdığım seninkilerde bukadar saat benimkilerde bukadar saat oturuyo olmak değil niye sürekli gidiyorum tüm akşamı yiyoruzdu. Canıma taketti evli olduğumu anlamadım şimdi haftada 1 gün gidiyoruz iki tarafada hadi hayatım gidelim dediğimde birazdan diyo 5dakika diyo baktım kalkmıyo alıyorum çantamı ıvırımı zıvırımı mecbur kalkıyo. Yüzgöz olma 5gün kalkmakta neoluyo çok istiyo 1 gece 2 gece kalın dönün bugünler bidaha gelmicek çocuk yok gezin gezebildiğiniz kadar.

İnsanlar ailesinden ne gördüyse o şekilde devam ediyor malesef. Eski eşim ve ailesi de benim ailem geldiğinde onlara sığıntı gibi davranıyor, eşim surat ediyordu. Evlendikten sonra birkere bile kapılarını açıp ellerini öpmedi. Çok kez konuştuk ama birşey değişmedi. Senede bir veya iki kere ben çok dır dır edince arıyordu ve iki cümle kurup kapatıyordu.
Ayrılmaya karar verip evi terkettiğimde henüz aileme birşey dememiştim. Kız kardeşimle paylaşıyordum durumu. Eşim kandillerini kutlamış. Sonraki gün babam ben işteyken arayıp, o zamana kadar hiçbirşey demeyen adam, hangi dağda kurt öldü eşin aradı çok şaşırdık. yoksa aranızda birşey mi geçti dedi :37:
Aile danışmamına mutlaka git bence, konuşmayı da dene. En azından elinden gelen herşeyi yapki, sonra pişman olma.
İnşallah düzelirsiniz ne diim.
Bol şans..
bende ailesine aynen benimkine davrandığı gibi davranacağım görecek yeter dedim haklısınız kızlar ne deseni haklısınız bu benim iyi niyetimden fedakarlığımdan geldi başıma ne gezmesi canım adamın para gidecek diye ödü kopuyor hiç bir yere gittiğimiz yok kırk yılın başı kıyafet ALABILIRSEM KENDIM CIKIYORUM aile danışmanına gittik evlenmeden önce 1 kere zorla götürebildim asla gitmez ben gideceğim 1 saat sonra aıle danısmanına gideceğim oradan psikologa sevk ısteyeceğim belkı cıft terapısı yaparsa gelir şimdi kızlar ben ailesi geldiğimde domuşum oturcam ve hiç konuşmayacağım dıger odada ders calışacağım peki şimdi 1 hafta onlar gelene kadar akşamları yanlız bırakayım mı yoksa çok iyi olup onlar geldiğinde birden buz gibi olayım gerçı çok kırgınım yüzünü bile görmek istemiyorum şuan

Çok açık konuşacağım canım kızma kırılma seni tanımam etmem bilmem ama fikirlerimi söyleyeceğim.

Senin konularını takip ediyorum daha doğrusu ilk KOVULMAKTAN BETER OLDUM diye konun vardı oradan beri.

Bak canım sen bu adam ne dediyse hee demişsin ve evlenmeye meraklı hevesli sen görünmüşsün, senin şu an çok mutlu olman gerekiyor çok taze gelinsin çünkü.

Kızlık zarı muhabbetinden başlayacağım :

Eşin sana inanmıyor, güvenmiyor ön önemlisi sana saygı duymuyor, vajınanın darlığını anlatmak için kullandığı kelimeler bile çok adi ve basit, ailen sana bu konuda destek vermeyecek eşin bunu biliyor çünkü eşinde ailen gibi dar kafalı (kızma bana ne olur)
Sen kendinden emin olduğun halde seni hale getirdi, cinsel hayatımız yok diyorsun emin misin eşinin erkekliğinde sorun olmadığından, beceremeyip sana atmasından çünkü bu davranışlar tamamiyle suçlu davranışları vee en önemlisi sana vurmaya başlamış.

bu konuna gelince sen önce eşinle olan sorunlarını çöz tatlım çünkü onun ve senin ailen bence şu an senin için en son planda olmalı, çünkü bu adamdan ayrılırsan ailesinin hiç önemi kalmayacak.

ben ikinizin eğitim düzeyini ve nerede yaşadığınızı çok merak ediyorum.

sonuçta dediğin gibi sınavlarına gir inşallah kazanır atanırsın ve lütfen çok dikkat et sakın hamile kalma tüm önlemleri al lütfen cinsel hayatınız olmasa bile. heee bu arada boşanırsan da doktordan rapor alırsın bakire olduğundan dolayı ve eşin kocalık görevlerini yerine getiremediği içinde şak diye boşanırsın diye biliyorum.

yuh ya iki aylık evlisin ve olanlara bak cicim ayı bile yaşayamadın yani içii karartmak istemem ama eşinde de var bi anormallik ve iki ayda böle ikinci senenizi düşünemiyorum kendini ezdirme:45:

canımyaaa tambir odunla evlenmişsin ne yapsan yaranamazsın çünkü eş kıymeti bilmeyen sadece hizmetine koşan kadın olarak algılıyor seni
ve ailesine bu denli düşkün ve lafını dinleyen erkekden hayır gelmez
ailen ayrılırsan nasılkarşılar bilemiyorum ama ailene anlat herşeyi hemde herşeyi
kurtul bu adamdan ve ailesinden
daha yeni evlisiniz ama o heycanbitmiş

Back
X