yeni evliyim, çaresizim, ne yapacağını bilemiyorum bana destek olur musunuz?

dün eşim geldi direk yattı bahsettim meger ben bır psıkologa mail atmıştım sanırım onu okumus aslında bır nevı ıyı oldu düşüncelerimi öğremiş oldu.Küstü bana ne halın varsa gör madem ben seni bu hale getirdim artık özgursun dedı ne ıstersen yap benden bırsey bekleme bundan sonra dedı tamam dedım bende derdı ıse ben nıye psıkıyatriste gıtmısım o gıtme demıs ben dınlememısım komıklıge bak doktora gıtmek suc oldu neyse ben uztune gıtmedım saat 10 cıktı geldı yanıma cunku bende demıstım eger bu gece bıtmeden saloana gelmessen benı yarın bu evde bulamassın dedımıstım neyse o geldı ben gıttım baska odaya bekledı ıcerıde benı yemek yememıstım ye falan dıye yemedım sonra gıttım yattım doktor ne dedı dedı sarılıyo falan bende sen kendını cok ezdırmıssın nasıl ınsan bu sana bu kadar karısmaya hakkı yok herkes yerını bılmelı benım ıcın ıse artık korkaklıktan sıyrıl dedı dedım boyle olunca bozuldu baya bıdaha gıtmeyeceksın doktora dedı bende 6 ay sonra kontrolum var gene gıdeceğim dedım yıne küstü dediğini yapmıyormuşum sabahta kendi kalktı gitti işe kahvaltısını hazırladı yedi çıktı beni uyandırmadı parada bırakmamış benimde kursa gitmem lazım birazdan Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin şimsi sorum ise akşam ben bu davranışına göre eve geleyim mi yoksa bende biryerde kalıp eve gelmeyim mi canım çok sıkkın ne yapsam bilemedim

Sen eşine neden psikologun dediği şeyleri birebir anlatıyorsun ki? Sürekli suçlar şekilde konuşursan o da savunmaya geçer karşılıklı iyice zor olur. Tamam suçlu ama senin söylemen gerekenler bunlar değil. Duygularından bahsetmen gerekirdi. Ne hayallerin olduğundan, onu ne kadar sevdiğinden ve hayatınızın aslında ne kadar güzel olabileceğinden bahsedin. Gittiğin doktor profesyonel olsa zaten seni yönlendirecek cümleler kurmaz yol ayrımlarını fark etmene izin verirdi.

Para konusunda da belli bir meblağ üzerinde anlaşın. Aylık aldığında sana diyelim ki 100 tl versin-bir aylık ihtiyaçların için-. Hem bu sayede biraz birikim bile yapabilirsin. Sürekli de para isteyip egosunu tatmin etmezsin adamın. Ben ortaokuldan beri babamdan bu şekilde harçlık aldım. Şimdi ise işim var çok şükür.

Annesini arayıp ağzını araman falan da yanlış bazen insanın sinirleri bozuk olur, üstelersen iyice şımarır. İlgilenme, güzel bir hareket yaparsa o zaman ödüllendir. Kendi hobilerinle vakit geçir.

Birbirinize kapris yapip duruyosunuz. Adam gece olmadan geliyo, sen gidiyosun. Sen geliyosun o gidiyo. Boyle konusmami olur?

Sen eşine neden psikologun dediği şeyleri birebir anlatıyorsun ki? Sürekli suçlar şekilde konuşursan o da savunmaya geçer karşılıklı iyice zor olur. Tamam suçlu ama senin söylemen gerekenler bunlar değil. Duygularından bahsetmen gerekirdi. Ne hayallerin olduğundan, onu ne kadar sevdiğinden ve hayatınızın aslında ne kadar güzel olabileceğinden bahsedin. Gittiğin doktor profesyonel olsa zaten seni yönlendirecek cümleler kurmaz yol ayrımlarını fark etmene izin verirdi.

Para konusunda da belli bir meblağ üzerinde anlaşın. Aylık aldığında sana diyelim ki 100 tl versin-bir aylık ihtiyaçların için-. Hem bu sayede biraz birikim bile yapabilirsin. Sürekli de para isteyip egosunu tatmin etmezsin adamın. Ben ortaokuldan beri babamdan bu şekilde harçlık aldım. Şimdi ise işim var çok şükür.

Annesini arayıp ağzını araman falan da yanlış bazen insanın sinirleri bozuk olur, üstelersen iyice şımarır. İlgilenme, güzel bir hareket yaparsa o zaman ödüllendir. Kendi hobilerinle vakit geçir.

şimdi bu adam benle konuşmuyor ya sabahta ole çıktı gitti bende akşam eve gelmesem mi yoksa hiç takmasam mı bilemedim.

Son düzenleme:
şimdi bu adam benle konuşmuyor ya sabahta ole çıktı gitti bende akşam eve gelmesem mi yoksa hiç takmasam mı bilemedim.

Hiç takma eve de git mutlaka. Üstüne gitmekle çözemezsin, iyice kördüğüm olur ilişkiniz. Sadece kırıldığını belli et, fazla konuşma kısa cevaplar ver söylediklerine.

Bencede ne olursa olsun evine git. Yoksa iyice sogursunuz birbirinizden. Sinirlenmeden sakin sakin konus. O bagirip cagirsada usteleme aldiris etmiyo gibi yap. Nasil olsa seni sakin gordukce oda yumusayip konusacak.

bir erkekle dertlerini konuşamıyorsan bu boşanmayı hızlamdırır bence konuşmuyorsa bir mektup yaz içini dök ona yine olumlu gelişme yoksa boşanın
genç yaşta bunun kaprislerini ömür boyumu çekeceksin olmuyorsa bavuluınu toplama ailene git epey kal haber ve ilgi yoksa boşan ,ne yani evlilik paylaşma için var , o paylaşmanın içinde o yoksa ,olgunlukta bekleme onu kendine bırak

bişi dikkatimi çekti kahvaltıyı eşin mi hazırlıyor :) aslında bu eşinizin sizi düşündüğünü gösterir.
acaba diyorum sizin tepkilerin anlattığınız gibi mi gerçekten.
zaten siz diyosunuz ailesinden baskı görüyo die, bu adamın bi cennete ihtiyacı var.
sen bu adama surat asma çek kendine. zmanla takmayacaktır onları zaten.
ilk 6 ay zaten balayı değil kavga gürültü ayıdır :)

bu son şansım ona ben kpss ye hazırlanyorum temuzda bu sınavı kazanana kadar kendımı kampa girdim sayacağım düzelir düzelir düzelmez kendi bilir en azından aileme dönerken elimde bir mesleğim olsun kimseye muhtaç olmayayım diyorum artık çocuk olmaması için ilaç kullanıyorum gerçı cinsel hayatımız yok ama genede bir cocuk ıstemıyorum bu surumda dün bana dediği sey aılesının yanınına 4 sene sonra tasınmak ıstıyormus bende asla gelmem dedim sen bılırsın gelme dedı be gıderım bende sen bılırsın dedım bana söz vermıstın sen ıstemedıgın surece gıtmıcem demıstın dedım o o zamandı dıyor Allah ım yardım etsın bana ve tüm derdi olanlara

Ya anlamıyorum ki bu erkekleri hep mi aynı cümleleri kurarlar.Geline etmediklerini yapan erkek tarAfı ve eşlerimiz bısey yapınca suclu olmuyorlar huyları oluyor,sen söyleyince terbiyesiz oluyoruz.Cok kısa bir sürelik evliligın var canım el kaldırıyorsa bırak gıtsın...

merhaba arkadaşlar geçmiş bayramınız mübarek olsun .
Benim yeni evli olarak desteğinize ihtiyacım var git gide ne yapacağımı bilmez oldum evlendiğimden beri gözümün yaşı dinmedi bilen bilir eski konuları tekrar etmek istemiyorum malum kurban bayramını geçirdik 5 gün eşimin ailesinde 2 gün benim ailemde kaldık neyse dedim ilk bayramımız onun dediği olsun eşimin ailesi özellikle annesinden çok sıkıntım var beni hizmetçi olarak görüyor yaşlı hadı diyorum.hiç beni saymıyorlar ismimin söylemesi zormuş değiştirelimmiş iyice kezban ettiler eşimin çıtı çıkmıyor kırk yılın başındabir laf söylesem daha onları savunur Allah rızası için dedim katlandım akşama kadar onu getir bunu götür odamıza pat diye dalmalar kapı falan çalınma yok görümcem olsun annesi babası olsun neyse asıl beni üzen konu benim aileme gelince zaten iki gün yüzünü astı oturdu yazık aılem nasıl çırpınıyor koca adam kadın memnun olmuyor birşeyden gelirkende kocaman 3 kolı yıyecek ıcecek doldurdular kı babam memur emeklısı 2 cocuk okutuyor ve hepsını parasıyla almıs cevizı balı aklınıza ne gelırse ne bir teşekkür ne bişey aksine domustu ıkı gun ne oldu dedım bır ara kımse yokken gıt basımdan dedı vurmaya kalkıyor cok sınırlendım terbıyessızsın sen dedım yazık sen gıbı adama neyse orada aılemı uzmemek ıcın sesımı cıkarmadım tum yolculuk boyunca konusmadım eve geldık yıyeceklerı yerlestırdım yattım evde bır ıyı bır ıyı sankı bısey yasanmamıs kahvaltı hazırlamıs kaldırdı zorla benı ben gene konusmadım yedım yattım ıse gıttı erken geldı neyse aksam guzelce konustum sen ne yaptın kı benım aıleme karsı sen gelınsın getır gotur yapıyosun onun lafını edıyosun bılmem ne memnun olmuyo benım aıleme boyle davranmasının nedenını sordum neymıs ben oha demısım afedersınız cus demısım kardeşlerımle sakalasırken sebebı buymus deliye dondum bırde benı beğenmiyor kı kendısı devamlı kufurlu konuşur bende artık dayanamadım sen kımsın kı benı eleştirme hakkını buluyosun ınsan bahane ararsa cok sen kendın dört dörtlük müsün ki beni eleştirme hakkını kendinde buluyosun dedim geçinmeye niyetin yok mu senin dedim ayrılsak iyimi dedim ağladım dayanamadım gittim yatağa ağladım geldi yanıma sarılmaya çalışıyo dedim ıkı gun gıttım burnumdan getırdın neyse arkadaşlar lafı uzatmayayım hem eşimin ailesi hem kendisinin baskıların dayanamıyorum 2 aylık evlıyım ( bu arada eltımle konustum ona daha beterını yasatmıslar yazık anlattı sok oldum) neyse 15 tatildede göndermicem seni diyor zaten görüştürmedi bayramda burnunmdan geldi internette konuşmamada karışıyor sıkıştım kaldım. acaba bugun diyorum aile hekimine gitsem zaten psikolojik sebebiyle olan kalp ağrıları sırt ağrılarım var oda psikoloğa yönlendirse acaba eşimle beni çift terpisine alır mı bu bir çözüm olabilr mi? ya da ne öneriyorsunuz bana neyapmalıyım.

canım ya Allah yardımcın olsun, bu pısırık kocalardan çektiklerimiz ne anlamış değilim, benim eşimde aynı, sen en azından birlikte gittiğin zaman ailende kalabiliyormuşun benim ki hiç kalmaz, birde taa ahmak bir halası var o bile bizim aile hayatımıza karışır, benimki ağzını açmaz, bıktım iyice, ben saygılı oldukça herkes burnunu sokmaya başladı hayatımıza, hiç iyiliğe felan yaranırım felan diye düşünme, birde eltinin galyanına felan gelme, benim eltimde ilk evlendiğim zamanlar yanıma geldi, bana böyle anlattı her şeyi kötüledi kötüledi, sonra kötülediği kişilerin arkasından ayrılmıyor, 8 aylık hamileyim eşim iş nedeniyle hep dışarda daha bir defa arayıpta kızım bir şeye ihtiyacın var mı, bebek nasıl, diye bir kez sormadılar, suratları hep asık, bıktım nefret ettim hepsinden, tiksiniyorum hatta, asla kendini ve aileni ezdirme, beş kuruş etmez insanlara....

Ya anlamıyorum ki bu erkekleri hep mi aynı cümleleri kurarlar.Geline etmediklerini yapan erkek tarAfı ve eşlerimiz bısey yapınca suclu olmuyorlar huyları oluyor,sen söyleyince terbiyesiz oluyoruz.Cok kısa bir sürelik evliligın var canım el kaldırıyorsa bırak gıtsın...

yok canım sende bırakmak kolay mı, kıza, ailesine yazık değil mi, ne de kolay söylüyorsun bırak diye, bugün boşanmış bir kadının üzerindeki toplum baskısı kolay mı çekmek, Türkiye de kadın olmak kolay mı hele birde dulsa, yok canım ya boşanmayı felan düşünme, az görüşürsün az gidersin, benimkilerde aynı, büyüyeceğiz işte, karşı koymayı öğreneceğiz hiç yuvanı bozma, ama kendinide ezdirme, eğitimin nedir bu arada.

yok canım sende bırakmak kolay mı, kıza, ailesine yazık değil mi, ne de kolay söylüyorsun bırak diye, bugün boşanmış bir kadının üzerindeki toplum baskısı kolay mı çekmek, Türkiye de kadın olmak kolay mı hele birde dulsa, yok canım ya boşanmayı felan düşünme, az görüşürsün az gidersin, benimkilerde aynı, büyüyeceğiz işte, karşı koymayı öğreneceğiz hiç yuvanı bozma, ama kendinide ezdirme, eğitimin nedir bu arada.

canım evliligı bıtırmek ve bu kadar mahalle ve toplum baskısının oldugu bir toplumda coook zor.Bende su an evliligım ıcın karar verme asamasındayım...Konu sahibi arkadasın yasadıgını cok cok iyi anlayanlardanım.Aile diger eltiyede yaptıysa...daha ne kadar evliler ki el kaldırcak falan.Bıseyler bastan nasılsa oyle devam edıyor.Esın tavrı cok cok onemli.Allah yardımcısı olsun.Eksileri ve artılarını dusunrek hareket edilmeli....Benim evliligımde benden cok sey gıttı es ve esımin ailesi ıcın ama yıne olmadı.

Bu konuları okudukça düğün günü ayrılan insanların belki de şükretmesi gerektiğine inanıyorum..

bol bol dua et kardeşim..duanın açamayacağı hiçbir kapı yoktur ki onu da açmasın.. biraz da sabır gerekiyo bir evliliğin düzene girmesi ve yerine oturması için,ayrıca her evlilikte sorun vardır.sorunsuz kimse mi var.... boşanma lafını da sık sık kullanma bence, dua et, iyilik yap ona:13:

eğitim:2 üniversite mezunu işssizim varda canım nıye bu kadar korkuyorumbana ınsanları kırmaktan anlayamıyorum neler yaşatmalarına rağmen ve kendımede öfkelenıyorum psikiyatriste de gıttım sende bırsey yok dedı bunlar normal olana tepkıler bır ılac verdı ama propectusunde okadar ıntıhar kelımesı gecıyor kı kullanmaya korktum 15 tatil geliyor ve eşim ailemın yanına gitmeme izin vermıyor cok ozluyorum onları 1 hafta cok değil halbukı gıtsem sonclarına katlansam bu seferde kpss kursuna gıdıyorum hersey yarım kalacak ve aılemın yanına boyle donmek ıstemıyorum babam dıyecek ben sana demıstım para lafları masraf ettık bunları duymak ıstemıyorum o yuzden dısımı 1 sene sıkıp su kpss kazanıp Rabbımın yardımıyla sonra karar vermek ıstıyorum kımseye muhtac olmak ıstemıyorum ama bu surec dedı ya kurdum agacın ıcını boşaltması gibi yedi bitirdi içimi

Eşinin ailene öyle davranmasına gelince,bana kalırsa eşinin ailesi doldurmuş eşini çok yüz verme samimi olma gibisinden..Çünkü dediğin gibi seni hizmetçi olarak görüyolarsa gerçekten,ailenlede görüşmene katlanamazlar..Artık evlendin aileni sileceksin onlara göre..
cok iyi tespit eşimde diyor sen evlendin artık aılenı unut gıbısınden yılda 1-2 kere görürsün tamam diyor cok bencil davranıyor kendısı oturuyor evdede kendısı yanındakı telefonu bıle getir götür yapıyor ne bıleyım once bırak onun dediği olsun dedıler oyle yaptım kendime güvenimi kaybediyorum ve en önemlisi artık aklıma sürekli boşanmak geliyor dıyorum su sene kpss kazanayım sunu bunu yapayım ayrılayım diye devamlı plan yaparken buluyorum kendimi seviyorum ama MUTSUZUM daha dayanamayacığım gibime geliyor .ne gezmesi ne tozması arkadaşım o esım sadece ben iş yemek yapınca mutlu oluyor dün söylediği laf şu '' sen ye iç ge herşey önüne gelsin bunu istiyorsun ''diyor.

Evliliğin ilk ayları çok zordur. Birbirinizi idare etmeyi, birbirinizin kullanma klavuzunu henüz çözemediğiniz için, kavgalar çok olur. Birbirinizi anlayamaz, derdinizi anlatamazsınz. Biçığumuz yaşadık bnu. Sabredip, büyük hatalar yapmamaya çalışın.
Eşinin ailesini kesinlikle açık bir dille eleştirme. Bunu uzun yıllar evli olanlar yaptığında bile çok sorunlar çıkar ki siz daha çok yenisiniz. Tabiki ailesini savunmaya geçecektir ve seni suçlayacaktır.
Annen beni hihizmetçi gibi çalıştırıyor demek yerine, kayınvallidenlerdeyken akşam yataüa girdiğinde şunu diyceksin " ayy belim çok ağrıyo, sanırım yerleri silerken oldu" ;)
Biraz zorlarsan, zekanı kullanarak zamanla eşin seni anlayacak, istediğin gibi düşünmesini sağlayacaksın.
Erkekler böyledir yani, yavaş yavaş çözeceksin merak etme :)

Back
X