Tecrübeyle sabit demişsin eski esinle buna benzer birseyler yaşadın adam tedavi oldu ve başarısız mi sonuçlandı? Tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim :) bu arada övecek olsam burda başlık açmam tecrübesi olan insanlar belki bir fikir verir tedavi yöntemi önerir diye başlığı açtım.
Sana arkadaşımın kocasi ve öz babamdan örnek vermek istiyorum.
Babam, kendisi annesi ve kardeşi siddet görmüş biridir.
Anneme evliliklerinin ilk zamanı, şiddet uygulamak istemiş, hatta bı iki fiile geçmiş.
Annem ; orda dur bakalım, sen bana bu şekilde şiddet uygulayamazsin. Böyle yapacaksan götür beni babamın evine demiş. O olaydan sonra böyle birşey olmamış.
İkinci olay da şu; Arkadaşımın eşi biraz ataerkil kafada. Aynı işyerinde tanışıp evlendiler. Ekonomik sıkıntılar falan hep ustuste geldi, en son bebeklerinde ciddi hayatı bı ameliyat gerektiren bı sağlık sorunu çıktı. Dr. Arkadaşımın eşine durumun ciddi olduğunu ameliyattan cikamayabilecegini falan söylemiş. Tabi bu stresle bı tartışma esnasında, adam bir tokat atıyor, neyse arkadaşım çocuğa üzülüyor falan deyip gecistiriyor.
Aradan zaman geçti çocuk iyileşti falan, yine bı tartışma anında tokat atıyor,
arkadaşım demiş ki;
- o zaman çocuk hastaydı üzüntüden oldu diye ses etmedim, bu şekilde devam edemem.
Oda o adamın son tokatı oldu. Demem o ki bunu kabul ettiğinizi, affettiginizi. Hatta olağan bir şey olduğunu hissettirirseniz. Devamı mutlaka gelir. Birde insanlarla aranızda bir mesafe olmalı. Sana yardım ediyor diye canın ciğerin olmuyor maalesef. Fazla samimiyet tez ayrılık getiriyor.