• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim ne yapacağımı bilmiyorum

Yaşadığınız gerçekten çok üzücü. Başıma gelmedi Allah da getirmesin.
Normal de olsa çok başka şeyler düşünür, farklı tepki verebilirdim. Ama eşinizin yaptığı esskligin farkında olup tedavi olmak istemesi ve bu süreçte dizinde yaninda olma izi istemesi bence umut verici. Deneyip yaşamadan bilemezsiniz. Umarım gerçekten güzel günler görursunuz

Hepinize merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf bu konuyu size danışmak için umarım doğru yere doğru zamanda yaziyorumdur. Eşimle 6 yıl once tanıştık. Farkli şehirlerde yaşıyorduk 10 ay öncede evlendik. Eşimde her zaman bir öfke problemi vardı ama uzakta olduğumuz için telefonda geçici sinir patlamaları olduğunu düşünüp çok üstünde durmadım. Ama evlendikten sonra en az ayda bir hakarete(aptal salak vs) varan şeyler işitmeye başladım. Hemde küçücük bir şeye sinirlendigi için. Hepsinde özür diledi. Bir şekilde kendini affettirdi. Aslında Yardımcı biri beni yormaz temizligimiz ortaktir. yemek yap bugün desem yapar şunu al desem alır... Ama bazen bu insan gidiyor birden bire içinden başka biri çıkıyor gibi hissediyorum. Daha 3 gün önce ortada bir şey yokken küçücük bir konuyu büyüttü ve üstüme yürüdü. Kolumu sıktı ittirdi yere düşürdü. Kollarimda morluklar var krem kullanıyorum. Bildiginiz şiddet gördüm yüzüme gelmeyecek şekilde. Hiç beklemediğim ve 6 yıldır tanışıyoruz 6 yıldır şahit olmadığım şey olunca şoka girdim karşılık veremedim. Olaydan kısa süre sonra ağlamaya özürler dilemeye başladı. Psikiyatriden randevu aldım bu öfkemi artık yeneceğiz birdaha yapmayacağım diyor. Ama o kadar kırgınım ve o kadar korkuyorum ki. Bu zamana kadar şiddet gören kadın asla tahammül etmemeli derdim. Ama çok şaşkınım. Bu tekrar eder mi korkum var. Ama yarın psikiyatri randevusu var. Ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum utancımdan bunu ne anneme nede arkadaşıma söyleyemedim. Sürekli ağlıyor onun adına üzülüyorum merhamet ediyorum ama uğradığım şiddeti düşününce yüzüne bile bakasım gelmiyor. Ben ne yapmalıyım? Kollarımda morluk var ve bunu yapan adam evimi süpüren yemeğimi yapan ne istesem önüme seren beni sevdiğini bildiğim biri.
Direk ayrılmayacak tedavi sonucunu beklemekse kararınız bence paylaşacağınız kişi aile ve akraba olmamalı . Herşey duzelse ve siz unutsaniz affetseniz bile onlar size yapılanı unutmuyor çünkü.

hem övüyosun hem gömüyosun 😊tarafını seç ve net kararını ver , ama tecrübeyle sabit adam değişmicek !!!! sen seneler sonra mahvolmuş hayatınla boşanıp keşke en başta bunu yapsaydım diyeceksin büyük olasılıkla !!!!

Bunun hastalığı farklı bir şey sürekli ve genel süren bir şey değil ayda bir yada 2 aya bir belen bir atak. Onun disinda normal hayatında problem yaşamıyor. Ne kadar sürer Ne olur süreç gösterecek.

hastalık dediğiniz grip değil yalnız hafife almayın. neyle mücadele ettiğinizin farkında olun sizde. ben zaten tam olarak eşinizin de sahip olduğu ruhsal hastalıklardan ve kişilik bozukluklarından bahsettim yazımda. bu kişiler değişim ve iyileşme için psikoterapi başta olmak üzere envai çeşit yöntemi araştırıp bulmalı denemeli ve düzelmeye çalışmalıdır. eski mesajlarımda bu yöntemlere ilişkin bazı arkadaşlara verdiğim çeşitli tavsiyeler olmuştu, ordan bir bakın isterseniz faydası olabilir, eşinize ve size rehberlik edebilir.

ayrıca zaten bu kişiler sürekli ve hergün eşlerini dövmüyorlar veya öldürmüyorlar (genelde). önce hafif olaylarla başlıyorlar. siz daha baştasınız. ileri derecelere gelmeden tedavi yöntemlerine eğilip birlikte çözersiniz inşlh. inşlh zorlukları çok göğüslenmek zorunda kalmazsınız, inşlh 7 yıl sürmez ve bu kadar uğraşmazsınız. ama kimse bir günde değişmiyor.

Hepinize merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf bu konuyu size danışmak için umarım doğru yere doğru zamanda yaziyorumdur. Eşimle 6 yıl once tanıştık. Farkli şehirlerde yaşıyorduk 10 ay öncede evlendik. Eşimde her zaman bir öfke problemi vardı ama uzakta olduğumuz için telefonda geçici sinir patlamaları olduğunu düşünüp çok üstünde durmadım. Ama evlendikten sonra en az ayda bir hakarete(aptal salak vs) varan şeyler işitmeye başladım. Hemde küçücük bir şeye sinirlendigi için. Hepsinde özür diledi. Bir şekilde kendini affettirdi. Aslında Yardımcı biri beni yormaz temizligimiz ortaktir. yemek yap bugün desem yapar şunu al desem alır... Ama bazen bu insan gidiyor birden bire içinden başka biri çıkıyor gibi hissediyorum. Daha 3 gün önce ortada bir şey yokken küçücük bir konuyu büyüttü ve üstüme yürüdü. Kolumu sıktı ittirdi yere düşürdü. Kollarimda morluklar var krem kullanıyorum. Bildiginiz şiddet gördüm yüzüme gelmeyecek şekilde. Hiç beklemediğim ve 6 yıldır tanışıyoruz 6 yıldır şahit olmadığım şey olunca şoka girdim karşılık veremedim. Olaydan kısa süre sonra ağlamaya özürler dilemeye başladı. Psikiyatriden randevu aldım bu öfkemi artık yeneceğiz birdaha yapmayacağım diyor. Ama o kadar kırgınım ve o kadar korkuyorum ki. Bu zamana kadar şiddet gören kadın asla tahammül etmemeli derdim. Ama çok şaşkınım. Bu tekrar eder mi korkum var. Ama yarın psikiyatri randevusu var. Ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum utancımdan bunu ne anneme nede arkadaşıma söyleyemedim. Sürekli ağlıyor onun adına üzülüyorum merhamet ediyorum ama uğradığım şiddeti düşününce yüzüne bile bakasım gelmiyor. Ben ne yapmalıyım? Kollarımda morluk var ve bunu yapan adam evimi süpüren yemeğimi yapan ne istesem önüme seren beni sevdiğini bildiğim biri.
"Eşimde her zaman bir öfke problemi vardı ama uzaktaydık diye pek üzerinde durmadım" dan sonraki kısmı okumadım bile .... diyelim ki öfke problemi olan bir insan sinsidir iki yüzlüdür belli etmez evlilikte şok olursun o zaman hadi yine anlarım ama ofke problemi oldugunu bile bile neden uzak durmadın da evlendin. Bu tarz vakalarda bir de ilk yılda hamilelik kararı oluyor. Aman dikkat yani

"Eşimde her zaman bir öfke problemi vardı ama uzaktaydık diye pek üzerinde durmadım" dan sonraki kısmı okumadım bile .... diyelim ki öfke problemi olan bir insan sinsidir iki yüzlüdür belli etmez evlilikte şok olursun o zaman hadi yine anlarım ama ofke problemi oldugunu bile bile neden uzak durmadın da evlendin. Bu tarz vakalarda bir de ilk yılda hamilelik kararı oluyor. Aman dikkat yani
Çocuğu zaten bu olaylardan önce kariyer için bir süre düşünmüyordum bu da tuzu biberi oldu. Uzaktayken olan öfke problemini anlamak cidden zor. Vurma kırma küfür hakaret olmadığı sürece ben bunun boyutunu anlamamam gayet normal değil midir? Her ses yükseldiğinde evet bunda öfke problemi var damgası cidden zor. Sadece sezgilerle net karar verilmiyor. Bunun yanında insanda beceriksizlik, işsizlik, kumar, aldatmaya meyil, ataerkil kafa yapısı, aşırı fanatiklik, aileye aşırı bağlılık, ozguven eksikligi gibi çok çok fazla dezavantaj var her birinden insan elesek bu sitedeki insanların yüzde 99u elenir zaten. Tabi buna sevgi aşk boyutuda ekli. Hepsi doktorluk ve sevebileceğim insanı bulmak bana imkansıza yakın geliyor. Ben bu boyuta gelebileceğini nasıl kestirebilirim? Supriz yumurta misali insanlar. Mükemmel insan yoktur buna bende dahil. Olaylar evlilikten sonra bu noktaya geldi. Ve bende şok içindeyim. Yargılamak gerçekten klavye başından çok kolay.

hem övüyosun hem gömüyosun 😊tarafını seç ve net kararını ver , ama tecrübeyle sabit adam değişmicek !!!! sen seneler sonra mahvolmuş hayatınla boşanıp keşke en başta bunu yapsaydım diyeceksin büyük olasılıkla !!!!
Tecrübeyle sabit demişsin eski esinle buna benzer birseyler yaşadın adam tedavi oldu ve başarısız mi sonuçlandı? Tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim :) bu arada övecek olsam burda başlık açmam tecrübesi olan insanlar belki bir fikir verir tedavi yöntemi önerir diye başlığı açtım.

4 ay boyunca bu tarz tatsız olaylar yaşandı mi:KK43:
4 aydır kullanıyor ilacı öncesinde öfke kontrolü yoktu sonra pişman oluyordu şuan çok iyi tabi bende üzerine gittim zaman zaman ...Bence sizi kaybetmek istemiyorsa toparlar zaman verin düzenli kullansın ilaçları eminim iyi gelir keşke baştan gitseydik dedim çok farkediyor

Zaten genel olarak bu tanili hastalar sonradan yaptığından pişmanlık duyar içine kapanır vicdan azabı çekermiş. Psikoterapi önerdi ilaçla beraber. Yaşadığımız yerde psikoterapi alacağımız bir yer olmadığı için şimdilik ilaç tedavisi dedi. Aylik kontrol yapacakmış
Bu çağda yaşadığınız yerde terapist aramaya gerek var mi? Internetiniz yok mu online terapi yaygın sonuçta.

Çocuğu zaten bu olaylardan önce kariyer için bir süre düşünmüyordum bu da tuzu biberi oldu. Uzaktayken olan öfke problemini anlamak cidden zor. Vurma kırma küfür hakaret olmadığı sürece ben bunun boyutunu anlamamam gayet normal değil midir? Her ses yükseldiğinde evet bunda öfke problemi var damgası cidden zor. Sadece sezgilerle net karar verilmiyor. Bunun yanında insanda beceriksizlik, işsizlik, kumar, aldatmaya meyil, ataerkil kafa yapısı, aşırı fanatiklik, aileye aşırı bağlılık, ozguven eksikligi gibi çok çok fazla dezavantaj var her birinden insan elesek bu sitedeki insanların yüzde 99u elenir zaten. Tabi buna sevgi aşk boyutuda ekli. Hepsi doktorluk ve sevebileceğim insanı bulmak bana imkansıza yakın geliyor. Ben bu boyuta gelebileceğini nasıl kestirebilirim? Supriz yumurta misali insanlar. Mükemmel insan yoktur buna bende dahil. Olaylar evlilikten sonra bu noktaya geldi. Ve bende şok içindeyim. Yargılamak gerçekten klavye başından çok kolay.
Amacım yargılamak değil. Önemli olan bakış açısı.bu yazdığınız negatif özellikleri taşımayan insanlar da var.her insanın olumsuz yönleri olabilir ama en önemlisi saygıyı kaybetmemek. Ve saydığınız özelliklerin hepsi bir kadının kaçınması gereken erkek tipine ait özellikler bence. Siz sonradan farketmissiniz o sanssızlık olmus yine de eşinizin laç tedavisini kabul etmesi olumlu bir şey.öyle davranıp ben hasta değilim diye takılan insanlar da var. Umarım kısa sürede düzelir eşiniz

Tecrübeyle sabit demişsin eski esinle buna benzer birseyler yaşadın adam tedavi oldu ve başarısız mi sonuçlandı? Tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim :) bu arada övecek olsam burda başlık açmam tecrübesi olan insanlar belki bir fikir verir tedavi yöntemi önerir diye başlığı açtım.

Sana arkadaşımın kocasi ve öz babamdan örnek vermek istiyorum.

Babam, kendisi annesi ve kardeşi siddet görmüş biridir.

Anneme evliliklerinin ilk zamanı, şiddet uygulamak istemiş, hatta bı iki fiile geçmiş.

Annem ; orda dur bakalım, sen bana bu şekilde şiddet uygulayamazsin. Böyle yapacaksan götür beni babamın evine demiş. O olaydan sonra böyle birşey olmamış.

İkinci olay da şu; Arkadaşımın eşi biraz ataerkil kafada. Aynı işyerinde tanışıp evlendiler. Ekonomik sıkıntılar falan hep ustuste geldi, en son bebeklerinde ciddi hayatı bı ameliyat gerektiren bı sağlık sorunu çıktı. Dr. Arkadaşımın eşine durumun ciddi olduğunu ameliyattan cikamayabilecegini falan söylemiş. Tabi bu stresle bı tartışma esnasında, adam bir tokat atıyor, neyse arkadaşım çocuğa üzülüyor falan deyip gecistiriyor.

Aradan zaman geçti çocuk iyileşti falan, yine bı tartışma anında tokat atıyor,

arkadaşım demiş ki;

- o zaman çocuk hastaydı üzüntüden oldu diye ses etmedim, bu şekilde devam edemem.

Oda o adamın son tokatı oldu. Demem o ki bunu kabul ettiğinizi, affettiginizi. Hatta olağan bir şey olduğunu hissettirirseniz. Devamı mutlaka gelir. Birde insanlarla aranızda bir mesafe olmalı. Sana yardım ediyor diye canın ciğerin olmuyor maalesef. Fazla samimiyet tez ayrılık getiriyor.

Yazmayacaktm. Dayanamadım. O ilk şok, ağlamalar , tedavi olacağım demeler sizi yanında tutup tutamaycağını görmek için. Bir kere ikna etti mi iş bitiyor zaten.
Belki aylarca yapmaz ama yaptığında affedileceğini bilmek onu tetikleyecek bir gün ve yine yapacak.
Yavaşça alışıp normalleştiriceksiniz itip kakmaları hafif vuruşları.
Taa ki bir gün dövmeye kalkışacak üstünüze yastık fırlatıp omuzlarınıza vurmaya çalışacak o an dank edecek size.
Şiddet başladı mı, o sınır geçildi mi geri dönüş olmaz diye düşünüyorum.

Back
X