• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim ne yapacağımı bilmiyorum

Evet söyledim ona benzer şeyleri. Tekrar ederse bu durum defolup gidersin bu evden dedim. Yeminler etti. Sırtı tutulmuş koltukta 3 gün geçtikten sonra istersen yat yatakta ben zaten ders çalışıyorum diger odadadedim(evet saf bir enayiyim) yok ben haketmiyorum dedi gelmedi. Evden gitmeyi düşündüm ama tedavi olacağım doktora benimle gel dedi kaldim. Sizce yaptığım mantikli mi?
Tedavi olmayı kabul ettiyse bir şans daha verip gözlemleyebilirsiniz.
İnşaALLAH olmaz ama böyle bir şeyin tekrar etmesi, etmeye teşebbüsü durumunda gözünün yaşına bakmayın.

Birilerine söylemeniz gerekiyor onun da seninde sevip saydığınız insanlar, iyi niyetine güvendiğin durumu objektif değerlendirebilecek birisi... Bence biraz da olsa omuzlarından yük almış olur
Maalesef yaşadığımız yerde öyle birisi yok. Ancak telefonla ulaşıyoruz. Telefonda da nasıl söylenir ki oğlun/kardeşin beni itti şimdi psikitsyriye götürdüm mü....
Eşimde öfke problemi hep vardı yazmışsınız zaten, nasıl şaşkınsınız ben de ona şaşırdım. 6 yıldır bir arada olmadığınız için fiziksele dökememiş ama telefonda psikolojik şiddet uygulamış. Yeni evli sayılırsınız ayda bir hakaret ediyormuş, bu şiddet değil mi?

Geçici sinir patlamaları dedim üzerinde durmadım, bir şekilde affettirdi kendini, evlenince düzelir sandım...Böyle olmuyor işte. Ama eşinizde biraz iyi niyet sezdim çünkü bir uzmana danışmayı kabul etmiş. İşe yarar mı yoksa yarı yolda ben sıkıldım tamam düzeldim deyip kestirip atar mı belirsiz. Ama şiddet şiddettir, vurmasa bile hakaret ediyormuş. Çok dikkat etmeniz gerekecek ve kesinlikle bebek planlamayın en az iki sene.
Daha 25 26 yaşındayım ilk başlarda yoktu kendini gizledi göreve benden önce başladı. Doğuda tekim ondan hızlı parliyorum dedi bahaneler sundu. Evliliği yıllarca erteledim her seferinden yalvardı sensiz burda hiçim diye bende kabul ettim.

Yapılan tüm yorumları okudum zaten arkadaşlar söylenmesi gereken herşeyi söylemiş tekrar tekrar söylemek istemiyorum, ben farklı bir konuya değinmek istiyorum .. özel hastane bile olmayan bir doğu gorevindesiniz elbette bu eşinizi asla haklı çıkarmaz ama bazı insanlar bu görevi kaldıramıyor ve psikolojik olarak yıpranıyor, hele bir de askeri personelse .. inşallah ailenizde huzuru bulursunuz en azından aklı basindasiniz ki çocuk falan suan düşünmüyorsunuz bazısı daha çok çocuk ister böyle konularda esim düzelir belki diye.. ne diyeyim tek temennim umarım düzelir ve güzel bir hayatınız olur..
Son olarak alakasız ama kayinpederim iyi demişsiniz Allah aşkına zamanında eşine çocukları şahit olacak şekilde şiddet uygulamış bi baba ne kadar iyi olabilir ki bunu da unutmayın..
Bende ona şaşırıyorum gerçekten kayinpeder çok beyefendi bir ayagi işi geregi yurtdisinda görgülü bir adam düğünümüze 100den fazla çelenk geldi çok saygı gören biri. ama dediğim gibi 6 7 kere anca görüştüm. Keza eşimde dışarıdan beyefendi kibar görünüyor. İşiyle alakalı basari belgeleri dolu sevilen biri. Zerre beklemediğim şeyler benide şaşırtan o zaten.

6 yılda nasıl farketmediniz. Öyle şey mi olur. Öfke problemi olan insanlar bunu kolayca saklayamazlar. Açıkça göz yummuşsunuz. Şimdi de pişmansınız. Olabilir. Tedaviye yanaşıyorsa bu iyi birşey deneyin. Umarım düzelir.

Kesinlikle şiddeti haklı çıkarmaz ama anlamak İçin soruyorum, tartışmanın sebebi neydi? Genel olarak duygu durumu nasıl? aileniz olmasa bile söyleyeceğiniz bir yakınınız, arkadaşınız yok mu? Benim arkadasimin darbedildğini ailesi çok sonra öğrendi adam omirilğini kırmıştı en son, cok daha fazla uzulduler sonra
Arkadaşım elbette var ama bunu söylesem durduğum her dakika "aciz" damgası yerim diye söyleyemiyorum. Söyleme sırrını dostuna dostun söyler dostuna demişler. Regldim tripliydim ama normal kadinsal trip. Gülüyorum bir yandan.
Elinde kalem vardi hızlıca masaya attı bende sinirlendim aldim aynı şekilde fırlattım masaya ordan başladı kavga sonra uzadı bu noktaya kadar geldi. Öncesinden hiçbir şey yoktu eğlenerek tv izliyorduk durup durmadık yerde yaşandı. Sonra zorla kendine gel yüzünü yıkayacansin deyip zorla yüzümü yıkattı tabi itip kalkarak zorla su döktü üstümde kıyafet varken tepeden aşağı duşa itip. Şok olmuştum zaten. Bir yandan canımda çok acıdı iterek sertçe kolumu tutarak götürdü sonra getirdi odaya burdan çıkmayacaksın dedi. Kitlemeye falan çalıştı beni. Ben şokun etkisi geçince kendine gelsin diye tokat attım. O tokatı atınca iyice delirdi. Kendisine bahane arıyormuş zaten kolumu sıktı itti düşürdü ben düşünce iyice üstüme geldi ben tekrar şoka girdim. Sonra köşeye çekilip ağlamaya başladı ama iş işten gecmisti

Hepinize merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf bu konuyu size danışmak için umarım doğru yere doğru zamanda yaziyorumdur. Eşimle 6 yıl once tanıştık. Farkli şehirlerde yaşıyorduk 10 ay öncede evlendik. Eşimde her zaman bir öfke problemi vardı ama uzakta olduğumuz için telefonda geçici sinir patlamaları olduğunu düşünüp çok üstünde durmadım. Ama evlendikten sonra en az ayda bir hakarete(aptal salak vs) varan şeyler işitmeye başladım. Hemde küçücük bir şeye sinirlendigi için. Hepsinde özür diledi. Bir şekilde kendini affettirdi. Aslında Yardımcı biri beni yormaz temizligimiz ortaktir. yemek yap bugün desem yapar şunu al desem alır... Ama bazen bu insan gidiyor birden bire içinden başka biri çıkıyor gibi hissediyorum. Daha 3 gün önce ortada bir şey yokken küçücük bir konuyu büyüttü ve üstüme yürüdü. Kolumu sıktı ittirdi yere düşürdü. Kollarimda morluklar var krem kullanıyorum. Bildiginiz şiddet gördüm yüzüme gelmeyecek şekilde. Hiç beklemediğim ve 6 yıldır tanışıyoruz 6 yıldır şahit olmadığım şey olunca şoka girdim karşılık veremedim. Olaydan kısa süre sonra ağlamaya özürler dilemeye başladı. Psikiyatriden randevu aldım bu öfkemi artık yeneceğiz birdaha yapmayacağım diyor. Ama o kadar kırgınım ve o kadar korkuyorum ki. Bu zamana kadar şiddet gören kadın asla tahammül etmemeli derdim. Ama çok şaşkınım. Bu tekrar eder mi korkum var. Ama yarın psikiyatri randevusu var. Ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum utancımdan bunu ne anneme nede arkadaşıma söyleyemedim. Sürekli ağlıyor onun adına üzülüyorum merhamet ediyorum ama uğradığım şiddeti düşününce yüzüne bile bakasım gelmiyor. Ben ne yapmalıyım? Kollarımda morluk var ve bunu yapan adam evimi süpüren yemeğimi yapan ne istesem önüme seren beni sevdiğini bildiğim biri.
Yüzünüze vursa şiddet sayılacaktı yani!!!Bu şiddet değilmi?

Hepinize merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf bu konuyu size danışmak için umarım doğru yere doğru zamanda yaziyorumdur. Eşimle 6 yıl once tanıştık. Farkli şehirlerde yaşıyorduk 10 ay öncede evlendik. Eşimde her zaman bir öfke problemi vardı ama uzakta olduğumuz için telefonda geçici sinir patlamaları olduğunu düşünüp çok üstünde durmadım. Ama evlendikten sonra en az ayda bir hakarete(aptal salak vs) varan şeyler işitmeye başladım. Hemde küçücük bir şeye sinirlendigi için. Hepsinde özür diledi. Bir şekilde kendini affettirdi. Aslında Yardımcı biri beni yormaz temizligimiz ortaktir. yemek yap bugün desem yapar şunu al desem alır... Ama bazen bu insan gidiyor birden bire içinden başka biri çıkıyor gibi hissediyorum. Daha 3 gün önce ortada bir şey yokken küçücük bir konuyu büyüttü ve üstüme yürüdü. Kolumu sıktı ittirdi yere düşürdü. Kollarimda morluklar var krem kullanıyorum. Bildiginiz şiddet gördüm yüzüme gelmeyecek şekilde. Hiç beklemediğim ve 6 yıldır tanışıyoruz 6 yıldır şahit olmadığım şey olunca şoka girdim karşılık veremedim. Olaydan kısa süre sonra ağlamaya özürler dilemeye başladı. Psikiyatriden randevu aldım bu öfkemi artık yeneceğiz birdaha yapmayacağım diyor. Ama o kadar kırgınım ve o kadar korkuyorum ki. Bu zamana kadar şiddet gören kadın asla tahammül etmemeli derdim. Ama çok şaşkınım. Bu tekrar eder mi korkum var. Ama yarın psikiyatri randevusu var. Ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum utancımdan bunu ne anneme nede arkadaşıma söyleyemedim. Sürekli ağlıyor onun adına üzülüyorum merhamet ediyorum ama uğradığım şiddeti düşününce yüzüne bile bakasım gelmiyor. Ben ne yapmalıyım? Kollarımda morluk var ve bunu yapan adam evimi süpüren yemeğimi yapan ne istesem önüme seren beni sevdiğini bildiğim biri.
Telefonda öfke patlamaları olan adamla dümdüz evlendiniz mi?
9 senelik evliyim bana salak diyecek adamla 1 dk evli kalmam.
Cocuk da yapmam.Agzını bi toplamayı ögrenir ins,siddet konusu benim lügatımda yok.
Yani ben onun düzelme ihtimalini beklemem.3 gün sonra iyi oldum ben diyip gitmeyi reddedecek dra muhtemelen .
Umarım yanılırız.

Telefonda öfke patlamaları olan adamla dümdüz evlendiniz mi?
9 senelik evliyim bana salak diyecek adamla 1 dk evli kalmam.
Cocuk da yapmam.Agzını bi toplamayı ögrenir ins,siddet konusu benim lügatımda yok.
Yani ben onun düzelme ihtimalini beklemem.3 gün sonra iyi oldum ben diyip gitmeyi reddedecek dra muhtemelen .
Umarım yanılırız.
Bugün gittik ilaçlarını ve tanisini aldik. Yanında olursam asılacak ve çözümünün olduğunu belirtti doktor

Kahretsin bu da eltim değil gidim çayı koyim bari 😏😏

Doktor ne diyecek merak ettim. Hic degilse yardim almasi gerektiginin farkinda. Ama onun disinda, can guvenliginizden korkuyorsaniz, gururu birakip, durumu ailenize acmaniz gerekir diye dusunuyorum

Öğrenilmiş davranış diye birşey var.Şiddet olan bir evde mi büyümüş eğer öyleyse istemsiz bu şekilde davranıyor olabilir.Bence psikoloğa da gidip terapi almalı. Çok üzücü bir durum

İnanın çok şaşkınım balık baştan kokar derler ama 6 yıldır asla yaşamadım böyle bir şey ne yapacağım hakkında bir fikrim yok tedaviyi kendisi istedi. Dogu gorevindeyiz ailemle aramda 1200 km var ve bu şehirde kimsemiz yok.
Tedaviyi, istemesi önemli bunu deneyin, mutlaka

Arkadaşım elbette var ama bunu söylesem durduğum her dakika "aciz" damgası yerim diye söyleyemiyorum. Söyleme sırrını dostuna dostun söyler dostuna demişler. Regldim tripliydim ama normal kadinsal trip. Gülüyorum bir yandan.
Elinde kalem vardi hızlıca masaya attı bende sinirlendim aldim aynı şekilde fırlattım masaya ordan başladı kavga sonra uzadı bu noktaya kadar geldi. Öncesinden hiçbir şey yoktu eğlenerek tv izliyorduk durup durmadık yerde yaşandı. Sonra zorla kendine gel yüzünü yıkayacansin deyip zorla yüzümü yıkattı tabi itip kalkarak zorla su döktü üstümde kıyafet varken tepeden aşağı duşa itip. Şok olmuştum zaten. Bir yandan canımda çok acıdı iterek sertçe kolumu tutarak götürdü sonra getirdi odaya burdan çıkmayacaksın dedi. Kitlemeye falan çalıştı beni. Ben şokun etkisi geçince kendine gelsin diye tokat attım. O tokatı atınca iyice delirdi. Kendisine bahane arıyormuş zaten kolumu sıktı itti düşürdü ben düşünce iyice üstüme geldi ben tekrar şoka girdim. Sonra köşeye çekilip ağlamaya başladı ama iş işten gecmisti
Neden yüzünü yıkayacaksın dedi sonra da tepeden aşağı su döktü amacı neydi şoka mı girmiştiniz orayı anlamadım

Valla inşallah kk yanılır ama hiç sanmıyorum.O evde diken üzerinde yaşayacak sizsiniz umarım kararınızda pişmanlık yaşamazsınız.Ben insanların değişeceğini düşünmüyorum

Doktor ne diyecek merak ettim. Hic degilse yardim almasi gerektiginin farkinda. Ama onun disinda, can guvenliginizden korkuyorsaniz, gururu birakip, durumu ailenize acmaniz gerekir diye dusunuyorum
Gittik doktordan geldik 50 dk ya yakın bir muayene gerçekleşti doktor bilinçaltında olduğunu aileden kaynaklandığını ilaç ve benim desteğimle toparlanacagini söyledi. Farkında olmadan yapılan duygu bozukluguymus

Gittik doktordan geldik 50 dk ya yakın bir muayene gerçekleşti doktor bilinçaltında olduğunu aileden kaynaklandığını ilaç ve benim desteğimle toparlanacagini söyledi. Farkında olmadan yapılan duygu bozukluguymus
Zaten genel olarak bu tanili hastalar sonradan yaptığından pişmanlık duyar içine kapanır vicdan azabı çekermiş. Psikoterapi önerdi ilaçla beraber. Yaşadığımız yerde psikoterapi alacağımız bir yer olmadığı için şimdilik ilaç tedavisi dedi. Aylik kontrol yapacakmış

Ve hastalık genelde gen aktarimiyla gelen ve genelde sadece sevdiklerine yapılan haksız öfkeye sebep veriyormuş

Back
X