Yeni evliyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

morgana9

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2020
28
-38
3
Merhaba siteye yeni üye oldum uzun süre düşündüm ama etrafımda kimseyle paylaşamadığım için buraya yazmak istedim. Evleneli 3ay oldu ve birtakım kavgalar yaşadık eşimle en sonuncusu da dün basit bir konudan msjla kavga ettik daha doğrusu ben evi otel gibi kullanamıcağını söyledim o da öyle bir şey yapmıyorum benle böyle konuşma dedi. Ben de ok dedim. Konuşma bu kadar.
akşam eve geldi suratıma bile bakmadı sadece bu laftan dolayı. Sabahta ayrı kahvaltı ettik ben istedim çünkü suratıma bakmayacağı hiçbir şey yapmadım. Daha sonra bana akşam annesigile yemeğe gideceğimizi söyledi bende kime sordun gelmiyorum dedim. Çünkü bu moral bozukluğuyla öyle bir ortamda olmak istemedim dünden beri söylediği tek şey buydu. O da benim ailemi görmeyeceğini söyledi ki bir aydır görüşmüyoruz zaten.
Bundan sonra başladı olaylar baktım hazırlanmış çıkacak bende bu evi otel gibi kullanamazsın bulaşığını yıka çık dedim. Sonra yanıma geldi ne yapıyomuşum ben diye sert sert sorular sen nankörsün nankör diye bağırmalar elimde tostum ağlamaya başladım “öyle mi? “ Den başka cevap vermedim.
nankör demesinin sebebi ise evde bir şey yok dememmiş. Kendimi hiç iyi hissetmiyorum sizce aileme bu olayları anlatmalı mıyım bunları hak edecek bir şey yaptığımı düşünmüyorum.

Esiniz klasik kadını evde temizlikçi veya bakıcı olarak gören erkek tipi.
Sizin annesine gitmek istememe nedeniniz yaşattığı stres; o ise içindekini döküp çocuk gibi ben görmüyorsam sen de görmeyeceksin diyor he?
Gülünç. Gerçekten.

Esiniz klasik kadını evde temizlikçi veya bakıcı olarak gören erkek tipi.
Sizin annesine gitmek istememe nedeniniz yaşattığı stres; o ise içindekini döküp çocuk gibi ben görmüyorsam sen de görmeyeceksin diyor he?
Gülünç. Gerçekten.
Gerçekten gülünç ki bunu anlayamayacak biri değil zeki ve iyi bir işi var. Benimle küs suratıma bakmıyor tek ettiği laf akşam annemlere yemeğe gidiyoruz. Ben değil kendisi görmeyecekmiş annemleri kısasa kısas yani.

Gerçekten gülünç ki bunu anlayamayacak biri değil zeki ve iyi bir işi var. Benimle küs suratıma bakmıyor tek ettiği laf akşam annemlere yemeğe gidiyoruz. Ben değil kendisi görmeyecekmiş annemleri kısasa kısas yani.
Bence gerçek yüzünü göstermeye başlamış.
Evlenmeden önce nasıldı peki hali harekeleri?

Ailenize elbette anlatmayın.
Her kavgayı böyle söyleyeceksiniz ohoo...

Ortada olay yok, olay çıkarmışsınız ikiniz de.
Evi otel gibi yatmadan yatmaya kullanan bir eş söz konusu ise, mesajla söylenmez bu.
Alırsınız karşınıza, bizim bir problemimiz var diye konuşursunuz.
Evliliğin başları sancılıdır, karakter çatışması çok yaşanır.
Ama senin ailen benim bilmemnem devreye girmesi için de fazlaca erken.

Sorunun kaynağı iletişimsizlik.

3 ayda nasıl bu hale gelebiliyorsunuz? Güç bende olsun, ipleri ben elime alayım diye diye muhtemelen daha oturmamış evliliklerinizin temeline bomba koyuyorsunuz.

Neden evi otel gibi kullandığını düşünüyorsunuz?
Hah bana da sanki doğada sürü liderliği için yapılan iktidar kavgaları gibi geldi. İnsan cilveleşmelere doyamaz ilk zamanlar.

Niye hemen evi otel gibi kullanacağım dediniz? Öncesi var mı bu muhabbetin, ilk tartışmanız değildi belli ki
3 ayda nasıl bu hale gelebiliyorsunuz? Güç bende olsun, ipleri ben elime alayım diye diye muhtemelen daha oturmamış evliliklerinizin temeline bomba koyuyorsunuz.

Neden evi otel gibi kullandığını düşünüyorsunuz?
Bir haftadır işten geç geliyor akşamları benim online dersim oluyor ve nerdeyse muhabbet sıfır. 3aydır da evde yapacağı bir iş vardı alıp takmadı 3aydır basit bir iş.

Merhaba siteye yeni üye oldum uzun süre düşündüm ama etrafımda kimseyle paylaşamadığım için buraya yazmak istedim. Evleneli 3ay oldu ve birtakım kavgalar yaşadık eşimle en sonuncusu da dün basit bir konudan msjla kavga ettik daha doğrusu ben evi otel gibi kullanamıcağını söyledim o da öyle bir şey yapmıyorum benle böyle konuşma dedi. Ben de ok dedim. Konuşma bu kadar.
akşam eve geldi suratıma bile bakmadı sadece bu laftan dolayı. Sabahta ayrı kahvaltı ettik ben istedim çünkü suratıma bakmayacağı hiçbir şey yapmadım. Daha sonra bana akşam annesigile yemeğe gideceğimizi söyledi bende kime sordun gelmiyorum dedim. Çünkü bu moral bozukluğuyla öyle bir ortamda olmak istemedim dünden beri söylediği tek şey buydu. O da benim ailemi görmeyeceğini söyledi ki bir aydır görüşmüyoruz zaten.
Bundan sonra başladı olaylar baktım hazırlanmış çıkacak bende bu evi otel gibi kullanamazsın bulaşığını yıka çık dedim. Sonra yanıma geldi ne yapıyomuşum ben diye sert sert sorular sen nankörsün nankör diye bağırmalar elimde tostum ağlamaya başladım “öyle mi? “ Den başka cevap vermedim.
nankör demesinin sebebi ise evde bir şey yok dememmiş. Kendimi hiç iyi hissetmiyorum sizce aileme bu olayları anlatmalı mıyım bunları hak edecek bir şey yaptığımı düşünmüyorum.
Bu kadar basit söz kavgaları aileye anlatılmaz ki. Bundan sonra biriniz pişman olup özür dileyecek

Bir haftadır işten geç geliyor akşamları benim online dersim oluyor ve nerdeyse muhabbet sıfır. 3aydır da evde yapacağı bir iş vardı alıp takmadı 3aydır basit bir iş.
İşten geç gelmesi elinde olan bir şey mi? İş sonuçta. Deseniz ki işten sonra arkadaşlarıyla takılıyor her gün eve gece üçte geliyor, hak verebilirdik. Şu durumda son derece haksızsınız.

Bir hafta gözgöze oturup muhabbet etmeyince evliliğiniz yıkılmaz, korkmayın bu kadar.

Bütün kadınlar klubü mü kpss çalışıyor anlamadım ki. Konunuza gelince iki tarafta hatalı. Sizde de üslup sorunu var çok dik konuşuyorsunuz ve yapıcı değilsiniz. Mesaj atacağınıza bekleseydiniz ya eve geldiğinde yüz yüze konuşurdunuz. Eşiniz çalışıyormuş işten geç geliyor yani elinde olan bir şey değil, sizin de online dersiniz var zaten. Siz çalışınca normal o çalışınca neden anormal? Usta çağırın basit bir iş madem eşiniz yapmıyor. Ayrıca ailenize sakın anlatmayın.

Bunlar çok doğal şeyler. Bu kadar sinirlenmenizi gerektirmiyor. Evlenmeden önce çok beklentiye girdiyseniz, romeo’yla evleniyorum sandıysanız bu durum sizi çok germiş. Zaten geç geliyorsun hiç görüşemiyoruz, şu işi artık yapsan iyi olur şeklinde yapıcı yaklaşabilirsiniz. Erkeklerin çoğu böyle kısasa kısas konularında bizden daha inatçı. Sonra kahvaltıdaki durumu hep yaşarsınız...

Asıl uzlaşamadığınız tartıştığınız başka prb ler mi var? Evi otel gibi kullanamazsın çıkışınızı mesajla yapmanız uygun olmamış. Aileler her tartışmanızda işin içine girerse ileride siz prbleri çözüp uzlaşı noktasında birleşseniz dahi, onlar arasındaki köprüleri yıkmış olursunuz. Kolay kolay da düzelmez. Ufak prbleri ailenize yansıtmak yerine, sizi fişteklemeyecek, sakinleştirecek, mantıklı düşünmeye davet edecek ılımlı bir dostunuza anlatmanız ilişkilerin yararına olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X