Yeni evliyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki bu muhabbetten gelip bana nankörsün nankör diye bağırması normal mi

Merhaba siteye yeni üye oldum uzun süre düşündüm ama etrafımda kimseyle paylaşamadığım için buraya yazmak istedim. Evleneli 3ay oldu ve birtakım kavgalar yaşadık eşimle en sonuncusu da dün basit bir konudan msjla kavga ettik daha doğrusu ben evi otel gibi kullanamıcağını söyledim o da öyle bir şey yapmıyorum benle böyle konuşma dedi. Ben de ok dedim. Konuşma bu kadar.
akşam eve geldi suratıma bile bakmadı sadece bu laftan dolayı. Sabahta ayrı kahvaltı ettik ben istedim çünkü suratıma bakmayacağı hiçbir şey yapmadım. Daha sonra bana akşam annesigile yemeğe gideceğimizi söyledi bende kime sordun gelmiyorum dedim. Çünkü bu moral bozukluğuyla öyle bir ortamda olmak istemedim dünden beri söylediği tek şey buydu. O da benim ailemi görmeyeceğini söyledi ki bir aydır görüşmüyoruz zaten.
Bundan sonra başladı olaylar baktım hazırlanmış çıkacak bende bu evi otel gibi kullanamazsın bulaşığını yıka çık dedim. Sonra yanıma geldi ne yapıyomuşum ben diye sert sert sorular sen nankörsün nankör diye bağırmalar elimde tostum ağlamaya başladım “öyle mi? “ Den başka cevap vermedim.
nankör demesinin sebebi ise evde bir şey yok dememmiş. Kendimi hiç iyi hissetmiyorum sizce aileme bu olayları anlatmalı mıyım bunları hak edecek bir şey yaptığımı düşünmüyorum.
Yani cok havada anlatmissiniz neden evi otel gibi kullandigini dusundunuz mesela?

Eşiniz calisiyorsiz evde kpss çalışıyorsunuz bulaşığı yıka çık demek garip bu şekilde kime konuşursanız sonucu surat asma olur ben sizde buldum hatayı
Evlenirken konuştuk bunları benim kpss vs çalışacağımı bilerek evlendik. Dışarda güzel bir işte çalışmakla evde kpss çalışmak aynı yoruculukta.

Bir haftadır işten geç geliyor akşamları benim online dersim oluyor ve nerdeyse muhabbet sıfır. 3aydır da evde yapacağı bir iş vardı alıp takmadı 3aydır basit bir iş.
Ok simdi anladim alttaki yorumlari okumadan yorum yapinca 😂😂

Peki bu muhabbetten gelip bana nankörsün nankör diye bağırması normal mi
Karşınızdaki insanı çileden çıkartırsanız her türlü şeyi duymanız olasılıklar dahilinde. Öfke kontrolü her zaman herkesin sağlayabildiği bir şey değil maalesef.

Siz istiyorsunuz ki ben söyleyeyim, dırdır edeyim, küseyim, trip atayım ama kocam gelip gönlümü alsın. Yok öyle bir dünya. Evlilik öyle pembik değil. Damarına basarsanız damarınıza basılmasını göze alacaksınız.

Siz istiyorsunuz ki ben söyleyeyim, dırdır edeyim, küseyim, trip atayım ama kocam gelip gönlümü alsın. Yok öyle bir dünya. Evlilik öyle pembik değil. Damarına basarsanız damarınıza basılmasını göze alacaksınız.
Çok izledik romantik komedileri maalesef😂 bu kafayı yaşamayan yeni gelin var mıdır acaba

Çok izledik romantik komedileri maalesef😂 bu kafayı yaşamayan yeni gelin var mıdır acaba
Ben yaşamadım ya. Başkaları adına konuşamam ama benim evlilikten beklentim hiç romantik komedi tadında olmadı. Bırak ilk üç ayı sekiz senedir bu konudaki gibi bir kavgamız yok bizim. Tartışmış da olsak, birbirimize kırgın da olsak aileye gidilecekse o kavgayı evde bıraktık kimseye yansıtmadık evimizin içini. Sen bana bağırdın ben de ailene gelmiyorum demek çok çocukça değil mi?

Tartışmış da olsak, birbirimize kırgın da olsak aileye gidilecekse o kavgayı evde bıraktık kimseye yansıtmadık evimizin içini. Se
Boşanma sözkonusu değilse ben de aileleri karıştırma taraftarı değilim, karıştırmadım da. Onlarla olan ilişkim ayrı bir dünya sonuçta. Ama ilk evlendiğimde çook mutsuz oldum, buraya da çok kez yazmışımdır. Sebebi işte o ilk cümleleriniz 😂 filmlerde adamlar gönül almak için çabalıyor ya çok bekledim onu😂 şimdi yapıyor arada ama işte sekiz senelik evlilik ve iki çocuktan sonra anca anladı kadın ruhundan ahahaha 😂

Ben yaşamadım ya. Başkaları adına konuşamam ama benim evlilikten beklentim hiç romantik komedi tadında olmadı. Bırak ilk üç ayı sekiz senedir bu konudaki gibi bir kavgamız yok bizim. Tartışmış da olsak, birbirimize kırgın da olsak aileye gidilecekse o kavgayı evde bıraktık kimseye yansıtmadık evimizin içini. Sen bana bağırdın ben de ailene gelmiyorum demek çok çocukça değil mi?
Bende yansıtmam fakat tek bir cümlemden suratıma bile bakmadı konuşmadı sabahta sadece akşam planını yapmış bana söylüyor. Yine giderdik ama insan eşiyle vakit geçirmek istemez mi evden dışarı çıkmıyorum bende bunalıyorum.

Bence kesin ve net olarak, bu tür kavgalar ailelere anlatılmaz. Siz barışırsınız, hiçbir şey olmamış gibi devam edersiniz. Ama aileler unutmaz. Ne gerek var.

Eğer eşiniz işi gereği eve geç geliyorsa bu bir sorun değildir. Boşuna trip atmışsınız. Böyle trip atacağınıza içinizdeki ilgi görme, birlikte zaman geçirmeye ihtiyaç duyma, öpülme / sevilme duygu ve isteklerinizi eşinize tatlı dil ile karşınıza oturtarak ifade etmeliydiniz.

Evliliğin ilk zamanları olur böyle kavgalar. Eşinize küs olacağınıza iletişime geçin.

Bende yansıtmam fakat tek bir cümlemden suratıma bile bakmadı konuşmadı sabahta sadece akşam planını yapmış bana söylüyor. Yine giderdik ama insan eşiyle vakit geçirmek istemez mi evden dışarı çıkmıyorum bende bunalıyorum.
İnsan eşiyle vakit geçirmek ister tabi ki ama bazen şartlar zorlar, uygun olmaz, vakit geçirilmez. Evlendiğimiz ilk sene ben haftanın 3-4 günü mesaiye kalırdım 12-1’lere kadar. Birkaç sene önce eşim pozisyon değiştirdi bir sene boyunca o da aynı şekilde çok çalıştı düzene girene kadar. Sonra benim babam hastalandı ben aylarca şehir dışına gittim geldim. Hayat bu, her zaman istediğimiz gibi gitmiyor. İstediğimiz gibi gitmediğinde ya da birlikte az vakit geçirdiğimizde evliliklerimiz yıkılmadı gördüğünüz gibi. Bu sebepten sizin de yıkılmaz korkmayın. Ama anlayışsız bir eş olursanız eninde sonunda bıktırırsınız karşınızdaki insanı. Bir hafta işten geç çıktım diye eşim bana burası otel değil dese ben de bir süre suratına bakmazdım muhtemelen. Yaptığınızı kabullenmiyorsunuz ama bence çok kalp kırıcı bir cümle. Sıkıntıyı ifade etmenin milyon tane yolu varken bu cümle kurulmaz...

Bir haftadır işten geç geliyor akşamları benim online dersim oluyor ve nerdeyse muhabbet sıfır. 3aydır da evde yapacağı bir iş vardı alıp takmadı 3aydır basit bir iş.
Unutmuş olabilir. İşten geç geliyorsa ekmek parası için geç geliyo siz de dersiniz olduğu için görülmememişsiniz adama atarlanacak hiç bişey yok ortada. Siz istiyorsunuz ki dünya sizin etrafınızda dönsün ama öyle bi dünya yok.

Evliliğin başları cicim ayları değil s.çım aylarıdır. Eşlerin her zaman kavgalı dahi olsa aynı masada yemek yemelerini daha doğru buluyorum. Çok büyük bir şey olmadıkça masa yatak rutin şeyler değişmemeli bence. Biz de başlarda güç savaşlarına girmiştik, çoğu evlilikte olduğu gibi.

Ailelere davetliysek kavgalı da olsa gidip bir şey yok gibi davranmak daha uygun oluyor. Sonuçta ailelerimiz bizi özleyebilir görmek isteyebilirler ve biz 3 gün sonra unutacağımız bir kavga yüzünden bunu onların elinden almamalıyız. E ilkine gitmediniz ikinciye çağrıldınız ona da tesadüf kavgalıydınız ona da gitmediniz bu böyle aylarca sürebilir ki. Ben konuşmuyorsam aile davet ettiyse giderim, eşim benimle konuşmuyorsa ailem davet ettiyse gelir.

başlarda o kadar saçma şeyler yüzünden kavga ediyor ki insanlar sonradan düşününce, bundan dolayı tartışmıştık zamanında diye şaşırıyor. Tırnaklarınızı dışarı çıkarmayın mesajla da kavga etmeyin. Adam akşam eve geliyor sıkıntı varsa al karşına konuş. Eğer çok sinirliysen kendine zaman ver sakinleşince konuş. Çünkü erkekler zaten “delikanlı” yani yapı olarak maalesef daha sinirliler daha uçlarda yaşıyorlar bu bir gerçek. Değişmeyen bir gerçek. Trafikteki kavgalara bakın haberlere bakın hep erkeklerin bok yemesi. Bu yüzden öncelikle bunu kabul etmek gerekiyor. Sonrası daha kolay. Ya sen de ateşe körükle gider bu hale gelirsiniz ya da suyla gider sakinleştirirsin.

Kadın erkek eşit değil bunu kabul edelim erkek daha sinirli daha salak daha panik daha heycanlı , kadınlar öyle değil. Bu yüzden idare etmek bize düşüyor. He etmek zorunda mısın? Değilsin. Tek başına da gayet güzel bir hayat yaşayabilirsin istediğin buysa. Ya da sevdiğin insanla konuşarak orta yolu bulursunuz, Benim düşüncem bu yönde.

Adam keyfınden geç geliyor eve sanki götünden ter akana kadar geç saatlere kadar çalışıyor. Sonra eve geliyor dik dik konuşan biri var. İpler benım elimde olsun ben ne dersem o olsun mısalı :olamaz: siz evliliği yanlış anlamışsınız bu evlilik değil siz istediğinizi söylerseniz adamda he diyip geçmez normal

Adam keyfınden geç geliyor eve sanki götünden ter akana kadar geç saatlere kadar çalışıyor. Sonra eve geliyor dik dik konuşan biri var. İpler benım elimde olsun ben ne dersem o olsun mısalı :olamaz: siz evliliği yanlış anlamışsınız bu evlilik değil siz istediğinizi söylerseniz adamda he diyip geçmez normal
Evet kendi isteği ile mesai yapıyor. Tabir ettiğiniz tarzda bir iş yapmıyor. Üst düzey bir işi var.

ıkı tarafta hatalı
bu kadar uzamasına sebep sız olmussunuz
evı otel gıbı kullanıyorsun dıye dik konusmak yerıne daha usluba dıkkat ederek ne sorununuz varsa kahve ıcerken konusabılırdınız zaten mesajla falan konusulmaz bunlar
canı sıkılmıs ondan surat asmıs
ılgı gostermıyorsa eve gelmıyorsa bunu duzgun konusarak cozebılırsınız kavgayla sorun cozulmez
anneme gıdıyoruz demıs ya
onda da yıne tekrarlamıssınız evı otel gıbı kullanma bulasıkları yıka kıme sordun kı ters ve dik cevaplar yanı sız bayagı kavga ıstemıssınız canınız tartısmak ıstemıs
bu sekılde sorun cozulmedıgını anlamıssınızdır
bundan sonra bunu yapmazsınız

Siz çalışmıyorsaniz bulasigi yika çıkışını çok saçma buldum. Bu zamanda işi olduğuna dua edin calışıyor evine bakıyor. İlgi olayini da daha yapıcı tavırla ifade edin alttan alın demiyorum her zaman ama yıkıcı olmayın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X