• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyken bunları konuşmak normal mi sizce????

Bunlari konusmak karikoca arasinda normal bence, ama abartmak ve kirmak yanlis... Ha aileniz ha siz, sonucta biseyler yapmissiniz, aileniz elinizden tüm parayida alabilirdi ve hicbisey alamazdiniz, ama siz onlarin evinde yasarken biseyler alabilmissiniz...erkek tarafininda herseyi dortdortluk yaptigini sanmiyorum...insallah esiniz dedigi gibi bidaha acmaz konuyu kirici olamaz yani pismandir...size tavsiyem sirf ona inat ailesine zit gitmeyin, zaten babasi sizi korumus...asil siz esinize kalitenizi gösterin saygida kusur etmeyin büyük sorunlar olmadikca iyi davranin ailesine o utansin...

ailem eşime söz verdiği damatlığı düğüne 1 hafta kala almaktan caydıklarında dünya başıma yıkılmıştı,eşimin ağzına çooookk güzel bir laf vermişlerdi ve eşim bunu ilk 3 ay konuştu durdu hep cevabını verdim altta kalmadım ailemi savundum savunucak bi tarafları olmadığı halde..

çok zor bir durumdur bilirim benim ailem üzerine düşen herşeyi yaptı ama annem alırken hepsine laf etti durdu hem aldı hem bana çok para harcattın blue falan diye konuştu eşimin yanında artık eşim alma anne ben alırım onun herşeyini bluenin morelini bozma artık bile dedi...

ve tabiki bunlarıda konuştu eşim evlendikten sonra...
şuandada annem bebek için alışveriş yapıcak bunun stresini yaşıyorum malesef...

ailem abimi evlendirirken herşeyi elinden geldiğince yaptı çok güzel bir şekilde. ben de isterdim herşeyim dört dörtlük olsun ailem herşeyime heyecanla koştursun diye içimde kalan şeyler oldu ama olmayıncada olmuyor işte.

arkadaşlar iki ay olacak evleneli geçen hafta eşim bir konu açılmıştı senin ailen sana hiçbirşey yapmadı hiçbirşey almadı düğünde takı takılırken yanına bile gelmedi çok içime batıyor demeye başladı ben gerekçelerini izah ettim gittikçe çirkinleşti tabi konuşma sonunda bende sen böyle yapacaksan senin ailenin de yaptığı hiçbirşey beni memnun etmez bu saatten sonra dedim. ailesinin yanında aynı gün yine bu konuyu ima etti bende tepki mi koyunca neden bu kadar tepki verdin diye beni haksız çıkardı. babası bu olanlara çok kızdı tabi eşim kalktı onların yanında benden özür diledi abarttım falan diye ama ben o günden beri bu olanları aklımdan çıkaramıyorum onun benim ailemin birşey yapmadığına takılması beni çok şaşırttı bu normalmi erkekler için yorumlarınızı merak ediyorum bu konuda..

genelde kadinlar yapar bu yorumlari dugun ertesi,ilginc biriymis esiniz ama ne kadin nede erkegin bu tur konulari gundeme getirmesi hic hos degil.

ailem abimi evlendirirken herşeyi elinden geldiğince yaptı çok güzel bir şekilde. ben de isterdim herşeyim dört dörtlük olsun ailem herşeyime heyecanla koştursun diye içimde kalan şeyler oldu ama olmayıncada olmuyor işte.

ailenin durumu yoksa onu anlarım canım ama abine yapıldıysa sana yapılmadıysa burda haksızlık olmuş biraz tabiki...
benim annemin altında 50 binliralık araba var erkek kardeşime geçen ay kredi çekti 20 binliraya motor aldı kardeşime...

ama gelgörki şimdi bebeğimin çeyizi için bana şimdiden yol yapıyo annem siz herşeyi aldınız benim aldığımı beğenmez zaten senin eşin bi battaniye alırım bikaçtanede zıbın diyo sürekli alma anne biz aldık herşeyi diyorum ama içimde kalanları gel bana sor...

en sonunda anne alma sen utanmıycaksan anneanne olarak ben hiç utanmam dedim...
kayınvalidem alıyo kız annesinin yapacağı bebek çeyizini alma annem alıcak diyemiyorum çünkü güvenmiyorum anneme...

annem benim çeyizimi alıp eşime kendimemi alıyorum senin evine alıyorum dedi düşün artık çok şey atlattım bu konuda...
ama ailenin durumu yoksa ve almıyorsa eşinin bunu yüzüne vurması çok çirkin bişey heleki ailesinin yanında...

benim görümcem evlendiğindede eşim ablasının çeyizini gördüğünde ohaa çeyize bak demişti annesinin yanında eve geldiğimizde eşime saldırmıştım resmen kudurmuştum sinirden...

Son düzenleme:
tatlım canını sıkma. düğününün buharı henüz üstünde.. zamanla bunların ne kadrn saçma ve boş şeyler olduğunu anlayacaktır... hayatta kafaya takacak daha önemli şeylerin olduğunu anlayacaktır...

eşimle ilk aylarda bizde bunlarla birbirimizin kalbimizi kırdık ama değmezmiş anlıyosun sonradan...

benim kayınvalidem düğündeki tüm altınlarımızla kendine ev aldı, kendi ailem bizim tarafın taktığı altınları bana vermedi... ikimizinde birbirine cevapları var o yüzden açmıyoruz bile,şakaya vuruyoruz hatta :34:

Birileri eşine yorum yapmış,eşin de takılıp sana yansıtmış.
Keşke açıklayıp tartışmak yerine,çok ayıp sana hiç yakıştıramadım deyip böyle şeylerin sözünü etmeyelim diye kapatsaydın.

Bence çok üzerinde durulacak bir konu değil.
Daha yeni evlisiniz.Eşin de senin kadar acemi,O da ne söyleyip söylememesi gerektiğini zamanla anlayacak.
Önemli olan o sınırı öğrenene kadar birbirinize saygınızı kaybetmemeniz.

Kayınpederin büyüklüğünü göstermiş,olgun adammış,bravo valla.

Çula çaputa,takıya ne kadar çok değer veriyor insanlar

Aile savaşına dönüyor her konu, kimse kimseye bir şey yapmak zorunda değil

Yapılanlarla mı aile olunuyormuş

Eşiniz evlendiğinin bile farkına varamayacak kadar çiğ, bu konuda fikrim hiç değişmedi; kadın olsun erkek olsun bir şey beklenmemeli, kim gönlünden ne koparsa ne onu yapar. Çocukları büyütüp o boya getirmişler, daha ne yapsın aileler ....

Bence böyle bir konuyu gündeme getirmesi konuşması ailenin yanında dahi konuşması hiç hoş bir davranış değil açıkçası.İnşallah yanlış bir davranış olduğunu kısa zamanda fark eder de yanlışından döner.

Eşiniz ayıp etmiş. Babası bile yaptığı ayıbın farkına varmış ki uyarma ihtiyacı hissetmiş. İnşallah bir daha tekrarlamaz.

takı takılırken yanına gelmediler kısmına takıldım ben, takı mı takmadılar demek istiyo yoksa takı töreninde mi yanında değillerdi, eğer öyleyse benim ailemde takılarını taktılar oturdular ama maşallah kv kp eltim kaynım atmaca gibi tepemizde idiler, hiçte hoşlanmadım yani, bide kız evlada yapılacak şey ayrı erkek evlada yapılacak şey ayrı babam benim düğünümü yapmadı çünkü düğünü erkek tarafı yapar ama erkek kardeşimin düğününü tabiki yapacak, bizde kız tarafı nişan yapar damatlığı alır yatak odasını alır bu kadar

Bazén diyorum ki iyikide yurt disina gelin gelmisim.....
biliyorumki annem ceyiz konusunda gerekeni yapmicakti....
helede k.v yasasaydim hepte dillerindeydim.....
ama ailem altin konusunda fazlasini yapti hem dugunde hemde gormeye geldiginde.....
esimin ailesi birak takiyi bir kurus destek vermedi.....n

turkiyeye esimin ailesine gittik k.v yeni diyor diger gelinlere yaptim sana yapmadim
ne eksigin varsa soyle sana alayim yillar sonra.....
dedim eskiden olsaydi ok simdi yapsanda kiymeti yok.....
Allaha sukur istedigimide alirim ihtiyacim yok.....

ama esim oyle herseyi konusup ballandiran biri degil.....
herkes serefi kadar kendi kadar yapar herseyi.....
esinin konusmalari ayip olmus zaten sen ona en guzel hediyesin......

takı takılırken yanına gelmediler kısmına takıldım ben, takı mı takmadılar demek istiyo yoksa takı töreninde mi yanında değillerdi, eğer öyleyse benim ailemde takılarını taktılar oturdular ama maşallah kv kp eltim kaynım atmaca gibi tepemizde idiler, hiçte hoşlanmadım yani, bide kız evlada yapılacak şey ayrı erkek evlada yapılacak şey ayrı babam benim düğünümü yapmadı çünkü düğünü erkek tarafı yapar ama erkek kardeşimin düğününü tabiki yapacak, bizde kız tarafı nişan yapar damatlığı alır yatak odasını alır bu kadar[/QUOTE

takı takılırken abim takısını takıp gitti onun dışında hiç kimse yanıma gelmedi ve takmadı ailem akrabalarım. ben buna takılmıyorum düğün yaparken de kimseden birşey bekleyerek yapılmıyor zaten. eşim düğünden önce ev aldı şimdi beraber ödüyoruz aileside bir miktar yardım etti yani düğün ve eşyayla ilgili de hiçbir borç bırakmadı kayınpederim bize ev borcumuz olduğu için. senin ailen herşeyi isterken istiyordu neden seni her konuda tek bıraktılar diyor eşim.ama ben de çalışan bir bayanım ailem yapmadıysa her eksiğimi tamamlarım sonuçta. kız ailelerinin birşeyler istemesi bu kadar abartılacak birşey değil...

takı takılırken yanına gelmediler kısmına takıldım ben, takı mı takmadılar demek istiyo yoksa takı töreninde mi yanında değillerdi, eğer öyleyse benim ailemde takılarını taktılar oturdular ama maşallah kv kp eltim kaynım atmaca gibi tepemizde idiler, hiçte hoşlanmadım yani, bide kız evlada yapılacak şey ayrı erkek evlada yapılacak şey ayrı babam benim düğünümü yapmadı çünkü düğünü erkek tarafı yapar ama erkek kardeşimin düğününü tabiki yapacak, bizde kız tarafı nişan yapar damatlığı alır yatak odasını alır bu kadar[/QUOTE

takı takılırken abim takısını takıp gitti onun dışında hiç kimse yanıma gelmedi ve takmadı ailem akrabalarım. ben buna takılmıyorum düğün yaparken de kimseden birşey bekleyerek yapılmıyor zaten. eşim düğünden önce ev aldı şimdi beraber ödüyoruz aileside bir miktar yardım etti yani düğün ve eşyayla ilgili de hiçbir borç bırakmadı kayınpederim bize ev borcumuz olduğu için. senin ailen herşeyi isterken istiyordu neden seni her konuda tek bıraktılar diyor eşim.ama ben de çalışan bir bayanım ailem yapmadıysa her eksiğimi tamamlarım sonuçta. kız ailelerinin birşeyler istemesi bu kadar abartılacak birşey değil...

annen baban bi çeyrek bile takmadı mı yani

vallahi ne yalan söyleyeyim.
aileniz de çok büyük ayıp etmiş...
şimdi erkek tarafı böyle yapsa tefe koyar çalarız. ama kız tarafı yapınca olmuyor.

çok büyük hediyeler sunmassın da... insan ele güne karşı ufakta olsa birşey yapar...

onu bırakın kimse zahmet edip kutlamaya bile gelmemiş...
bence büyük ayıp..

annen baban bi çeyrek bile takmadı mı yani

hayır takmadılar. nişanlılığım sıkıntılı geçti ailem ilk başta onay vermediler o yüzden bütün sorunlar arka arkaya geldi annem hiçbir şekilde nişanlıma ısınamadı yaklaşmadı. nişan yaptılar eşyalarımızı aldılar ama ailem bir türlü eşime ve ailesine ısınamadı.evet maddi olarak ellerinde de yoktu ama tepkilerini de böyle koymuş oldular bana karşı bunuda söylediler zaten.

canım o zaman lütfen kusura bakma ama eşinde haklı yani, demişsin kız tarafının bişeyler istemesi normal diye ama adet diyeceksek eğer kız tarafına düşen adetlerde var bi çeyrek bile takılmaz mı kızına yahu, sen beklemedim diyosun zaten sipariş edemezdin ama anne baba olarak bi çeyrek bile takmadılarsa eşin haklı, tam tersi olsa emin ol sende lafını ederdin bizde erkek tarafını tefe koyardık burda

açıkçası ben eşinize hak verdim. tamam çalışıyorsunuzda ailenizde hiç bir şey takmadı mı yani. insan maddi durumu ıyı olmasa bile kenara üç beş kuruş atar biraz altın yapar çocukları için.

sonuçta eşinizde damat oluyor. gelin kadar olmasada bir şeyler bekleyebilir.heves edebilir.ailenizi kınadım.

kayınvalideyi sevsek de sevmesek de eşimizin annesi olarak görüp saygı duymak gerekir, gerektiğinde evinize davet edersiniz gerektiğinde siz gidersiniz . bence bir insanla anlaşmak çok zor değil illa onun ak dediğine kara derseniz tabi tartışırsınız.
eşinizin bunları sıkıntı etmesi çok normal değil ama dediğiniz gibi kayınvalideniz söylemişse diyecek bişey yok ona açıkça kırıldığınızı belli edin bence bundan sonrasını o anlasın

insanlar beklenti içinde olmasalar aslında hayat daha güzel olacak..
eşiniz sizin ailenizden bir şey beklemese, toplum ailelere bir rol biçmese o bunu aldı şu bunu yapmadı derdi olmayacak.
ama aileniz erkek tarafına her şeyi yaptırırken kendileri tek bir çeyrek dahi takmıyorlarsa sizi mahçup etmekten
el oğlununun ağzına laf vermekten başka bir şey yapmıyorlar.
keşke sizin aileniz yapmıyorken siz de eşinizin ailesine yaptırmasaydınız. kimseye gebeliğiniz olmaz
ikiniz el ele verip olduğu kadar yapardınız. ne şiş yanardı ne kebap.

Back
X