Yeni evliyken hamile kalmak fikirlerinize ihtiyacım var :)

Ben 3 aylik evliyken isteyerek hamile kalmistim. Hic bir eksi yani yok. Eninde sonunda cocuk olacak neyi neden bekliyorsunki yasinin gecmesini mi? Bir iki sene sonra cocuk yapincada keske önceden yapsaydim dersin bende 24 yasinda hamile kalmistim. Simdi 39 yasindayim 15 yasinda oldu kizim bana arkadas onunla daha iyi vakit geciriyorum.

Teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için

Oh maşallah valla işte bende böyle olsun istiyorum genç yaşta anne olmanın faydaları çocuğunun herşeyinde yanında olabilirsin onunla her yere gidebilirsin her ortama girebilirsin genç olduğun için uyum sağlayabilirsin banada herkes borcun harcın yoksa boş yere bekleme sonra pişman olursun ne diye beklemişim ki dersin diyolar teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız için

Canm simdi 33 haftalik hamileyim ve evliligmn 3. Yilindayim hemen cocuk istemedim iyi ki biraz kendimize ayirmisim diyorum cunku hamile kaldiktan sonra hicbirsey eskisi gibi olmuyor, dr en ufak bir risk soyluyor esim korkudan abartiyor yani ben de cok yoruluorum eskisi gibi disari cikasim gelemiyor, biz ikimzde memuruz cok sukur maddi sikntimz yok ama ona ragmen cok masrafli yani her gordugun almak istiyorsun en guzelini almak istiyorsun...ne bileyim bence erken gibi biraz daha bekle derim...inaallah hayirlia zamanda olur

Bence 27-28 yaşına kadar bekleyin. Gezin tozun. Baş başa vakit geçirin. Bebekle bir şeyler yapmanın zevkini ayrı,baş başa yapmanın zevki ayrı... Ama hemen bebek yapınca baş başa kalmanın zevkini de yasayamamis olacaksınız yeterince. Yani 28 yaş da genç anne sayılir. Ha 24 ha 28-29. Yani 40 yaşında çocuğun ile arkadaş oluyorsun da 44unde olunmuyor mu?

Benim de arkadaşlarim öyle diyor ama zaten çocuktan önce de sıkıcı hayatları olan insanlar geneli. Yani balayı dışında tatile gitmeyen, haftasonu AVM'de zaman geçiren kadınlar. Haliyle çocuktan sonra da bir yere tatile gitmemeye, haftasonu avmye gitmeye, kırk yılda bir güzel bir kafeye gitmeye devam ediyorlar. Çocukları onlara engel olmuyor :))
Boşver bence, çocuk zaten olur. Olunca da bir ömür onun annesi olacaksın. Ama şu cicim ayları, şu evliliğin heyecanli zamanları her an gelmez.
En basitinden en ufak riskli durumun olsa doktor ilişkiyi yasaklar, bekle 9 ay onu, 40 gün de sonrası... Kaldı ki uykusuzluk- vücut deformasyonu- yorgunluk vs vs .. güzelim cinsel hayata vurulmuş bir darbe yani çocuk :)
Bir evliliğinin tadını çıkar, kocana- evliliğine doy da o zaman tamamen hazır halde bir çocuk sahibi olmaya karar verirsiniz.
Merak etme, şimdiki enerjin daha uzun yıllar devam edecektir,cocugunla yine enerjik zaman gecirirsin

Her nasip vaktine esirdir. Yalnız benim deneyimledigim kadariyla gaza gelmeyip azcik beklemekte fayda var bebekten sonra sosyal hayat sifir esinle uzaklasiyosun biyerlere gidip gezmek tatil falan hak getire hepsi birer iskenceye dönüyor ha bebegin güzelliği yok mu elbette muazzam bir şey ama maddi olarak sikintiya girerseniz hamileligin keyfini cikaramazsin. kari kocanin birbirinden keyif almasi cok önemli ben cok uzatin demiyorum ama 5 ay erken gibi, gercekten bebekli hayat biraz zor hic uzaktan görüldüğü gibi değil tutabilirsen kendini tut bacım

Teşekkür ederim hepinize fikirleriniz için sizi dinleyeceğim ve birikim yapana kadar beklemeye çalışacağım
Yanlış düşünüyorsun canim kimseyi dinleme kendi anneni bile bu kadar net söylüyorum
Hayat gec kalanlari affetmez
Istedigin zaman olacak diye birsey yok. Ben 11 aylik evliyim daha olmadı ve sorunlar çıktı
En azindan doktor kontrollerini ihmal etme. Kan degerlerin yumurtaliklarin durumu vs.smear testi yaptir.ultrosona gir. Esinde gitsin
Yerinde olsam beklemem.
Burda acılan konulara bak bir istersen
Eger cok sansliysan ilk denemede hamile kalabilirsin ya degilsen?
Tabiki sen bilirsin ama iyi giden evliligin varsa bence yap.ilerde üzülme yaşlar ilerliyor yedigimiz besinler kötü. Soludugumuz hava kötü. Cocuk parayla büyümez. Serefle onurla büyür. Karakterli bir birey olsun para hep kazanılır.
Benim fikrim bu. Bak ben cok perişanım ve 26 yaşındayım surekli idrar testi yapiyorum negatif
Allah her isteyene nasip etsin. Cocuguna yetebilecegini düşünüyorsan bence yap. Esinde istiyor mu

O durum hem çocuğa hem de yaşam beklentinize bağlı.
Ben 2 senede 1 kere sinemaya gittim ki, sinema tv mezunuyum ayrıca özel zevkimdir.
Bebeklerimle sinemaya gitmem mümkün mü?
Gezeyim sürekli diye onu kendimden ayırmam mümkün mü?
Mesela dünyayı görmek en büyük arzularımdan biridir, çocuklar olmadan önce birkaç ülke gezdim ama bebeklerimi buz gibi havada ya da güneşin alnında sokak sokak gezdirmem nasıl bencilce değil mi?
Elbette sosyal hayatın içindeyim, buz gibi bir yemeğe bile hasret, sadece uyurken totosu yer gören anneyim.
Bütün yorgunluğumla gezmeye de gider misafir de ağırlar, aktiviteler de yaparım ama, çocuksuz hayatımın binde biri kadar ancak...
Çünkü benden önce bebeklerimin yiyebileceği yemek, uyku saatleri, konforları, sevdikleri yerler gelir.
Her şey bu düzene göre seçilince, pek de özgür bir hayat kalmıyor insana.

İnşaallah Bianet önce bir bebek sahibi olursunuz. Her kadının taraması gereken bir duygu bence annelik. Ama inanın çocuk resmen para ile büyüyor. O kadar çok masraflı ki. Mamasindan bezine, kiyafeyine oyuncagina, beşiğine vb. Bir büyük insandan fazla masrafı var.

Allah razı olsun insallah
Bazi günler ağlıyorum. Bazı günlerde amaaaan diyorum bu isler strese gelmez ama insan zaman ileriledikce stres yapiyor. Evet para cok lazim cocugun temel bakimlari icin bez,mama vs. Halledilir diye düşünüyorum biz kendimize almayip cocuga alcaz artik diye düşünüyorum zaten anne babalar oyle yapıyordur herhalde

O bir heveslenip istiyor sonra bir 1 sene bekleyelim diyor beni ateşleyen de o oldu şimdi kararsız davranıyor bazen rüyamda gördüm herkes bebeğimiz olsun istiyordu diyor ama olsa benden fazla sevinir belli etmiyor

Zaten ikimizin de korunma yöntemi geri çekilme yöntemi 5 aydır bu yöntemi kullanıyoruz hiç riskli bir durum oluşmadı ama oluşursa da hayırlı zamanda olur inşaAllah diyeyim ozaman hepinize çok teşekkür ederim fikirleriniz için

Onun bunun isteğiyle olmaz. Kıyaslama yapılacak konu değil. Bilinçli ebeveynlik yapabilecek misiniz? Buna gerçekten hazır mısınız? Kendine bunları sorman gerek. Bende 24 yaşındayım, çevrem evlenmiş ve çocuklu olmasına rağmen kendimi ne evli ne de çocuklu göremiyorum. Bir insan hazır olmadıkca olmaz.
Rabbim hayırlı zamanda nasip etsin

Canım yaşın bebek düşünmek için çok güzel bir yaş ve insanın en enerjik olduğu yaşlar. Tüzük konusunu yazmışlar tabiki ayağınızı yorganına göre uzatmak lazım ama bebek rızkıyla gelir zaten.
Eşinle birbirinize vakit kalmıyor meselesine gelince de zaten çocuğu olmayan her çift her gün biryere gitmiyor haftada bir anca. E bu çocuk olduğu zamanda o şekilde olur belki ilk aylar çıkamazsınız ama her güzelliğin biraz da olsun zorluğu olsun öyle değil mi.
Bir de şöyle bir şey var hemen gebe kalamama ihtimalini de düşünmek lazım. Zaten şu an hemen gebe kalsanız yine 9 ay bebeğiniz fiziksel olarak yanınızda olmayacak içinizde olacak yani bi 9 ay daha rahat rahat sorumluluksuz zamanınız var. Anne olma isteği fıtri bir durum. Evlilik öncesi istemiyor gibi oluyoruz ama o yuvaya girince insan ister istemez anne olmak istiyor ve bu isteğinizin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde kesinlikle ertelemeyin ve kendinizi dinleyin derim

Dimi yaaaa işte benim gibi düşünen birilerinin olması çok hoşuma gidiyor benim gibi düşünmeyenlerin de vardır bir bildiği deyip aklımda bir köşede her zaman bir yeri var tabi ki teşekkür ederim fikrinizi paylaştığınız için

Evet aslında hazır olmak hazır hissetmekle de alakalı ben hayatımda birçok kötü şeyi tek başıma atlattım ve tek aştım bu yüzden belki de bebek sahibi olabilecek kadar güçlü hissediyorum kendimi fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim

27 yaşında anne olmuş biri olarak, yaşınız anne olmak için çok erken olmasa da biraz daha bekleyin derim.
Çünkü çok yeni evlisiniz.
Birbirinizi iyice tanıyın,evliliğiniz otursun,ortak zevklerinize zaman ayırın,bebek sahibi olmak ve yetiştirmek üzerine biraz okuyup bilinçlenin.
Maddi ve manevi hazırlık ve birikim yapın.
Anne olmak başka hiç bir duyguyla kıyaslanamayacak kadar güzel ve özel bir duygu ama aceleye gelecek bir iş de değil.
Ebeveyn olmak düşündüğünüzden daha fazla sorumluluk ve bilinç istiyor.

Teşekkür ederim fikrinizi paylaştığınız için burada yazılan her fikri dikkate alacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…