- Konu Sahibi fionawoody
-
Benim de 7 aylik kizim var. Evet onunla cok fazla yere gittik ama gidemedigimiz yer sayisi da cok fazla. Bebek olunca hayatin bitmiyor. Yine de basbasayken yapabildigin seyler azaliyor. Cok istiyosan yap tabi. Sadece yasadiklarimdan yola cikarak diyorum. Esin de tanidiklarin da bebegi en fazla birkac saat sevecek. Aglayinca annesine yollayacaklar. Bir sure sonra sen de stresleneceksin, yorulacaksin. Aman bugun de suraya gitmeyiverelim diyeceksin.
Ben 3 aylik evliyken isteyerek hamile kalmistim. Hic bir eksi yani yok. Eninde sonunda cocuk olacak neyi neden bekliyorsunki yasinin gecmesini mi? Bir iki sene sonra cocuk yapincada keske önceden yapsaydim dersin bende 24 yasinda hamile kalmistim. Simdi 39 yasindayim 15 yasinda oldu kizim bana arkadas onunla daha iyi vakit geciriyorum.
Canm simdi 33 haftalik hamileyim ve evliligmn 3. Yilindayim hemen cocuk istemedim iyi ki biraz kendimize ayirmisim diyorum cunku hamile kaldiktan sonra hicbirsey eskisi gibi olmuyor, dr en ufak bir risk soyluyor esim korkudan abartiyor yani ben de cok yoruluorum eskisi gibi disari cikasim gelemiyor, biz ikimzde memuruz cok sukur maddi sikntimz yok ama ona ragmen cok masrafli yani her gordugun almak istiyorsun en guzelini almak istiyorsun...ne bileyim bence erken gibi biraz daha bekle derim...inaallah hayirlia zamanda olurAynen ya bazen fena gaza geliyorum sonra kaldırabılır mıyım hazır mıyım sımdı hayal etmesı guzel de ya sonra keske bekleseydım der miyim diyorum ama bence de cocuk hıcbırseye engel olmaz kendı hayatımızı kısıtlayan bızlerız cocuk oldu dıye eve kapanan sosyal aktıvıtelerden uzaklasan bizleriz ben cocugum olsa yıne aynen herseyı yaparım arkadaslarım gibi
Benim de arkadaşlarim öyle diyor ama zaten çocuktan önce de sıkıcı hayatları olan insanlar geneli. Yani balayı dışında tatile gitmeyen, haftasonu AVM'de zaman geçiren kadınlar. Haliyle çocuktan sonra da bir yere tatile gitmemeye, haftasonu avmye gitmeye, kırk yılda bir güzel bir kafeye gitmeye devam ediyorlar. Çocukları onlara engel olmuyor :))Genelde etrafımdakiler çocuğun evliliği kısıtladığını kabul etmiyorlar ben çocuğumla da her istediğimi yapıp her yere gidiyorum hayatı kendin zorlaştırır ya da kolaylaştırırsın insanlar kendi kendine tabu oluşturuyor diyorlar
Yanlış düşünüyorsun canim kimseyi dinleme kendi anneni bile bu kadar net söylüyorumTeşekkür ederim hepinize fikirleriniz için sizi dinleyeceğim ve birikim yapana kadar beklemeye çalışacağım
O durum hem çocuğa hem de yaşam beklentinize bağlı.Genelde etrafımdakiler çocuğun evliliği kısıtladığını kabul etmiyorlar ben çocuğumla da her istediğimi yapıp her yere gidiyorum hayatı kendin zorlaştırır ya da kolaylaştırırsın insanlar kendi kendine tabu oluşturuyor diyorlar
İnşaallah Bianet önce bir bebek sahibi olursunuz. Her kadının taraması gereken bir duygu bence annelik. Ama inanın çocuk resmen para ile büyüyor. O kadar çok masraflı ki. Mamasindan bezine, kiyafeyine oyuncagina, beşiğine vb. Bir büyük insandan fazla masrafı var.Yanlış düşünüyorsun canim kimseyi dinleme kendi anneni bile bu kadar net söylüyorum
Hayat gec kalanlari affetmez
Istedigin zaman olacak diye birsey yok. Ben 11 aylik evliyim daha olmadı ve sorunlar çıktı
En azindan doktor kontrollerini ihmal etme. Kan degerlerin yumurtaliklarin durumu vs.smear testi yaptir.ultrosona gir. Esinde gitsin
Yerinde olsam beklemem.
Burda acılan konulara bak bir istersen
Eger cok sansliysan ilk denemede hamile kalabilirsin ya degilsen?
Tabiki sen bilirsin ama iyi giden evliligin varsa bence yap.ilerde üzülme yaşlar ilerliyor yedigimiz besinler kötü. Soludugumuz hava kötü. Cocuk parayla büyümez. Serefle onurla büyür. Karakterli bir birey olsun para hep kazanılır.
Benim fikrim bu. Bak ben cok perişanım ve 26 yaşındayım surekli idrar testi yapiyorum negatif
Allah her isteyene nasip etsin. Cocuguna yetebilecegini düşünüyorsan bence yap. Esinde istiyor mu
Allah razı olsun insallahİnşaallah Bianet önce bir bebek sahibi olursunuz. Her kadının taraması gereken bir duygu bence annelik. Ama inanın çocuk resmen para ile büyüyor. O kadar çok masraflı ki. Mamasindan bezine, kiyafeyine oyuncagina, beşiğine vb. Bir büyük insandan fazla masrafı var.
Yanlış düşünüyorsun canim kimseyi dinleme kendi anneni bile bu kadar net söylüyorum
Hayat gec kalanlari affetmez
Istedigin zaman olacak diye birsey yok. Ben 11 aylik evliyim daha olmadı ve sorunlar çıktı
En azindan doktor kontrollerini ihmal etme. Kan degerlerin yumurtaliklarin durumu vs.smear testi yaptir.ultrosona gir. Esinde gitsin
Yerinde olsam beklemem.
Burda acılan konulara bak bir istersen
Eger cok sansliysan ilk denemede hamile kalabilirsin ya degilsen?
Tabiki sen bilirsin ama iyi giden evliligin varsa bence yap.ilerde üzülme yaşlar ilerliyor yedigimiz besinler kötü. Soludugumuz hava kötü. Cocuk parayla büyümez. Serefle onurla büyür. Karakterli bir birey olsun para hep kazanılır.
Benim fikrim bu. Bak ben cok perişanım ve 26 yaşındayım surekli idrar testi yapiyorum negatif
Allah her isteyene nasip etsin. Cocuguna yetebilecegini düşünüyorsan bence yap. Esinde istiyor mu
Canım yaşın bebek düşünmek için çok güzel bir yaş ve insanın en enerjik olduğu yaşlar. Tüzük konusunu yazmışlar tabiki ayağınızı yorganına göre uzatmak lazım ama bebek rızkıyla gelir zaten.
Eşinle birbirinize vakit kalmıyor meselesine gelince de zaten çocuğu olmayan her çift her gün biryere gitmiyor haftada bir anca. E bu çocuk olduğu zamanda o şekilde olur belki ilk aylar çıkamazsınız ama her güzelliğin biraz da olsun zorluğu olsun öyle değil mi.
Bir de şöyle bir şey var hemen gebe kalamama ihtimalini de düşünmek lazım. Zaten şu an hemen gebe kalsanız yine 9 ay bebeğiniz fiziksel olarak yanınızda olmayacak içinizde olacakyani bi 9 ay daha rahat rahat sorumluluksuz zamanınız var. Anne olma isteği fıtri bir durum. Evlilik öncesi istemiyor gibi oluyoruz ama o yuvaya girince insan ister istemez anne olmak istiyor ve bu isteğinizin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde kesinlikle ertelemeyin ve kendinizi dinleyin derim
Onun bunun isteğiyle olmaz. Kıyaslama yapılacak konu değil. Bilinçli ebeveynlik yapabilecek misiniz? Buna gerçekten hazır mısınız? Kendine bunları sorman gerek. Bende 24 yaşındayım, çevrem evlenmiş ve çocuklu olmasına rağmen kendimi ne evli ne de çocuklu göremiyorum. Bir insan hazır olmadıkca olmaz.
Rabbim hayırlı zamanda nasip etsin
27 yaşında anne olmuş biri olarak, yaşınız anne olmak için çok erken olmasa da biraz daha bekleyin derim.
Çünkü çok yeni evlisiniz.
Birbirinizi iyice tanıyın,evliliğiniz otursun,ortak zevklerinize zaman ayırın,bebek sahibi olmak ve yetiştirmek üzerine biraz okuyup bilinçlenin.
Maddi ve manevi hazırlık ve birikim yapın.
Anne olmak başka hiç bir duyguyla kıyaslanamayacak kadar güzel ve özel bir duygu ama aceleye gelecek bir iş de değil.
Ebeveyn olmak düşündüğünüzden daha fazla sorumluluk ve bilinç istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?