- Konu Sahibi fionawoody
-
evliliğin oturması için beklenmesi gerektiğini düşnüyorum en azından 1 yıl. şimdi cicim ayları her şey basit ve tozpembe gelebiliyor. sorumluluk ve hayat gailesi insanı zora sokup tahammül sınırlarını zorlayabilir ve maalesef evliliği zedeleyebilir. türlü türlü konular görüyoruz burada allah kimseye vermesin. birbirinize alışıp, huyunuzu suyunuzu iyice tanıtın çıkın gezin tozun. bunları çocukla da yapabilirsiniz tabii ama başbaşayken çok başka oluyor tadı.
allah dileyene diledikleri vakit versin inşallah çocuk. ama bu konuda dışardan gelen söylemler yerine kendi maddi-psikolojik durumunuz çok daha önemli
Daha çok genç ve yeni evlisiniz. Bence birkaç sene evliliğinizin tadını çıkarın. Evet bebek çok güzel bir duygu evliliğe kattığı güzellik de tartışılmaz ama aynı zamanda zor ve büyük sorumluluk. Şöyle birkaç yıl keyif çatın evliliğiniz otursun illa ki bebeğin de zamanı gelecek.Merhaba kızlar/ablalarım
Bu ayın 24'ünde evleneli 5 ay olacak ben aslında evlenmeden önce 1 sene bebek düşünmeyen biriydim fakat canım kayın validemin çok istemesi (cidden canım kendisini çok severim) ayrıca etrafımda yaşıt arkadaşlarımın çocuklarıyla çok mutlu olduklarını görmem, yaşım 24 bu arada herkesin genç anne olmanın çok güzel olduğunu söylemesi, benden bir parça ile çocukluğumu yeniden yaşayabilecek kadar enerjik olmam hamile kızların fotoğraflarını görünce kendimi öyle hayal ederken bulmam ve bunu düşündüğümü fark edince içimin kıpır kıpır olması buraya fikirlerinize başvurmama sebep oldu :)
Size sormak istediğim;
-Sizce henüz 5 aylık evliyken hamile kalmanın eksileri ve artıları ne olabilir Allah'a şükür borcum harcım yok evim kira ama kayın validemin arkadaşının evi 2 ay kira vermesek üçüncü ay yoksa yine vermeyin birdahaki ay verirsiniz diyecek biri ilk ay yeni evlendiniz ilk ayınız çok para harcamayın deyip faturaların yarısını ödeyen biri o yönden de sıkıntımız yok maddi açıdan şuan iyiyiz ama çocuk olunca masraflar artınca maaşlar yetmeyebilir farkındayım belki hamile kalırsam çalıştığım yerden çıkartırlar beni buraya gireli de 2 ay oldu tam herkesi tanımıyorum ama sekreter olduğum için beni doğum sonrası idare edemeyebilirler sadece eşimin çalışması ile geçimimiz zor olur mu bebek olursa onunla uğraşması eşimle cinsel yönden yaşayabileceğim sıkıntılar hamileyken zorlanabileceğim şeyler bana bunlardan bahsederseniz ve sizce bebeğim olursa tüm olumsuzluklara göğüs gerebilmek için ne kadar tecrübe edinmem gerek bana artılarından eksilerinden fikir verirseniz çok sevinirim
Daha çok genç ve yeni evlisiniz. Bence birkaç sene evliliğinizin tadını çıkarın. Evet bebek çok güzel bir duygu evliliğe kattığı güzellik de tartışılmaz ama aynı zamanda zor ve büyük sorumluluk. Şöyle birkaç yıl keyif çatın evliliğiniz otursun illa ki bebeğin de zamanı gelecek.
Kayınvaliden Melek de olsa eşin mükemmel bir erkek olsa da ilk 3 sene ne kadar hormonlar anne olma Lehine tavan yapsa da ,çocuk sahibi olmayı önermem.İnsanlar erkekler kadınlar ;dönüşüm gelişim içindeler ve yarın kimsenin nasıl davranacağını bilemezsin.Güzel de gitse bir evlilik 2-3 seneden önce rengini belli etmez oturmaz.Aşk denen şey 3 sene sknra kendini sevgiye bağlılığa bırakıyor mu o 3 senede tanıdığın adam evlendiğin adam mı kayınvaliden sana sevecen davranan kadın mo hala ,bunları göremeden sırf üreme yeteneğini haiz olduğun için çocuk yapmak bencillik ve yersiz cesaretten başka bir şey değildir benim gözümde.
Merabalar bende 4 aylik ewliyim benim adetim 17si 6sinda 1 damla lekelenme ve 23undeyken 1 haftalik gecikmem oldu ama 1.20 cikti kan sonucu gebelik yok dendi 31 aralikda da 0 cikmisti yukselme var gibi dusunuyom.tarlusal yazdi ama icmek istemedim yukselirmi acaba
3.5 yere yazdim bende istiyorum cunku o nedenleValla bunu benim konuma değil de gebelik kısmına yazarsanız tecrübeli kişilerden cevap almış olursunuz benim hiçbir fikrim yok
3.5 yere yazdim bende istiyorum cunku o nedenle
Insallh amin canim hepimize ins saolHmmm anladım canım Allah gönlüne versin burdan cevap gelir mi bilemedim yönlendirmek için yazdım inşaAllah cevap alırsın biryerlerden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?