Yeni gelinin kayınvalide ile yaşaması?

Annesi bosansin, sevgiliniz de onunla yasasin. Ama hayatinizin geri kalanini harcamak istemiyorsaniz siz bu adamla asla evlenmeyin.
Annesinin bunu kabul etmesi bile ne kadar dusuncesiz oldugunu gösterir ayrica, benim annem de kayinvalidem de surunseler kabul etmezler gelinleriyle yasamayi.

Kaynana dunyanin en iyisi bile olsa ayni evde yasaaaaanmaaaaaz..... olmaz .rahat edemezsiniz evini.benimseyemezsin.kocani benimseyemezsin.ornek verim insan yyeni evliyken tv karsina gecip ayagini elini kolunu esine dolayip bi film izleyemedikten sonra ne diye evlencenki. Esinin davranislari bile farkli ol ur anne yani nda. Ben 3 senelik evliyim esim herzaman ailesinin yaninda daha kasinti olur. Ama evde basbasayken daha farkli daha samimiyiz. Bence ilerde kv yuzunden evliliğimi yaşayamadım diye konu açmak istemiyorsan boyle bir hataya dusme

Siz atanacaksiniz, calisip para biriktireceksiniz, evleneceksiniz sonra gel anneciğim odan hazır diyeceksiniz.İyi de atanamazsa b planı ne arkadaşınızın?

İnsanlar bağamsız bir kişilik için belli bir yaşa gelmiş insanların ailelerinden bile ayrılması gerektiğini bile kabul etmişler biz değil aileden ayrılma fikri dahada gelin kaynana birliğini konuşuyoruz

Bir de bunun şey tarafı var hiç düşünmek istemiyorum. Bizim akrabalar tarafından konuşulması tarafı.. işte gitti kv ile oturdu da bu yaşında da bizim sülaleden kimse oturmadı da daha neler neler söylenir. Bunları da duyarım yani biliyorum..bi de olayın bu kısmı var.
Ay o kısım işin şerbetli yanı. Evin içinde 1 saniye özel anın olmayacak. Kocanla fingirdeme, kafa dinleme, baş başa film izleme, evin istediğin bir bölümünde sevişebilme falan yok. Cinselliği odanızda sessiz sessiz yapabilirseniz yaparsınız. Kavga edemezsiniz hemen müdahil olunur. Trip atamazsınız hemen eleştirilir. Yani boşanmak isteyen her insan kayınvalidesiyle yaşamalı bence.

Yani ben çözüm olarak aynı apartmanda farklı dairelerde oturmayı teklif ettim aslında ama :/ sonra burdan biraz okudum oralarda bile insanlar neler çekmiş bilmiyorum. Annesi iyi bir kadın tanıştım.ama sadece 1 kez tanışma fırsatım oldu 3-4 gün zaman geçirdik. Bir kötü niyetini,imasını birşeyini görmedim. Sırf bu sebepten 4 senemi verdiğim insandan ayrılma ihtimali çok kötü. Kesinlikle bunu da istemem. Ama şimdi annenle yaşamak istemiyorum desem açık açık biliyorsunuz ki siz de , ben kötü olucam ben nankör ben bencil olucam... bi de bana diyo ki sen aynı durumda olsan ben kesinlikle kabul ederdim bir an düşünmezdim. Duygusal bakıyor ama işte olaya.

isterse herkesin gözünde dünyanın en kötüsü ol. asla kabul etme. evlendiğine pişmanolursun. anlaşamayacağınız için eşin de senle evlendiğine pişman olacak. çünkü sorun olarak seni görecek başkası ile evlensem annemle geçinirdi diyecek. yaşadım biliyorum. lütfen yapma burdaki yorumları göz ardı etme.asla kendi mutfağın, kendi düzenin olamayacak. misafir çağırsan kaynananla ağırlayacaksınız. yemekleri birlikte yapacaksınız. akşam birllilte oturacaksınız. bi yere gidecek olsanız onu evde bırakıp gidiyor gibi olacak vicdan yapacaksınız. pazar kahvaltısında eşimle dışarı gideyim dediğinde kaynanayı evde bırakmış olacaksın anne m tek başına mı yesin diyecek. birşey demese bile surat asacak gezmeniz zehir olacak. hepsini yaşadım. çocuk olunca çocuğu sahiplenecek. eşine çok iyi davranacak bir sürü yemekler yapacak evde kendi düzenn olmayacak.
eskiden herkes birlikte yaşıyormuş diyecekler seni ikna etmeye çalışcaklar. evet eskiden öyleymiş kaynananın sözü geçermiş. kaynana ölünce evin sorumluluğu geline kalırmış. kendi de kaynana olunca o da gelinini yönetirmiş. eski hayat kalmadı ki hadi sen kabul ettin senin gelinin kabul etmeyecek 30 sene sonra seni. eski hayat kalmadı. bunu asla unutma. seni de kandırmalarına izin verme.

Peki aynı evde yaşamadık ve onlar boşandılar diyelim bu kadının gidecek yeri Yok,sizce en sağlıklı çözüm nedir ne yapılmalı ?

başlık pek bir naif olmamış mı zira hem kv hem de 2 tane genç adam var ortalıkta onların babalarında kalacağını hiç sanmıyorum

Peki aynı evde yaşamadık ve onlar boşandılar diyelim bu kadının gidecek yeri Yok,sizce en sağlıklı çözüm nedir ne yapılmalı ?

o düşünecek onu

bekleyecek gerekirse

diğer çocuklarının da okumasını

alacak kocasından nafaka, çalışacak vs vs

herkesin işi geliri olursa belki anneye yardım edilir maddi olarak da herkesin iş güç sahibi olması bir 5 yılı bulacak gibi

gidecek yeri yok derken. çocukları birleşir bir ev tutar ona kirada yaşar. bu şekilde konuş baştan. muallakta bırakma belki olur deme asla kabul etme.

Herkese merhaba. Biraz uzun olabilir okuyanlara şimdiden teşekkür ederim. Benim 4 yıllık bir ilişkim var. Ciddi düşünüyoruz şuan ikimizde sınavlara hazırlanma aşamasındayız.Erkek arkadaşımın babası annesi ona hamileyken vefat etmiş ve annesi hemen ikinci evliliğini yapmış ikinci eşinden de 2 çocuğu var.Onların da yaşları baya büyük biri 20 biri 18 yaşında. Şimdi sorun şu ki ekonomik özgürlüğü olmayan,hayatını sıkıntılar içinde geçirmiş bir kadın kendisi ve erkek arkadaşım boşanmalarını istiyor.Annesinin de boşanmayı tercih ettiğini söylüyor fakat bunun icin bi garantisi olmalıymış. Bu garanti de 1-sevgilimin işi 2-evi
Yani birlikte yaşamamız. Eğer bunu kabul edersem boşan diyecek annesine o da boşanacak resmen bunu duyurdu bana.Siz olsanız ne yapardınız. Kafam çok karışık. Ona uygun bir dille anlatmaya çalıştım bazı şeyleri ama... bilmiyorum işte.. bizim iş güç sahibi olmamız tam anlamıyla herşeyin oturması max 2-3 yılı bulursa 25 yaşımda yeni gelin kayınvalidem ile bir hayata merhaba mı diyeceğim yani...

Evliliğinin ilk yılını kv, kp ile geçiren biri olarak sakın sakın sakın kabul etme diyorum. Kv.den dünya iyisi bile olsa bu durum evliliğinizde büyük yaralar açacak. Ben yıllardır açılan bu yaraları yok etmeye çalışıyorum. Ayrıca hadi diyelim kv.ni eve aldınız, diğer 2 kardeş ne olacak? Onları hiç düşündünüz mü? Onlar da büyük ihtimalle sizinle kalacak...

Üzgünüm ama çözüm bu değil. Eğer boşanmak istiyorsa kv. adayın çocukları için çalışıp, kendine ayrı ev açmalı. Annelik bunu gerektirir. Eş adayın en büyük çocuk diye o ailenin babası olmak zorunda değil...

gidecek yeri yok derken. çocukları birleşir bir ev tutar ona kirada yaşar. bu şekilde konuş baştan. muallakta bırakma belki olur deme asla kabul etme.
Evet haklısınız kararımı net bir şekilde söylemem gerekir yoksa sorun olacağa benziyor

ben kabul etmeyin demedim mesela, direk bu adamla evlenmeyin dedim, asla evlenmeyin.
bunu teklif edebilen adamla evlenmeyin.
adam kendine hayat arkadaşı değil annesine bakıcı arıyor.
eğer siz de kendinize eş değil, bakacak yaşlı kadın arıyorsanız evlenin.
bonus olarak arada gizli saklı, sessiz sevişme şansınız olur.
başka da bir şey olmaz.
akşam yemek hazırla, çay çekirdek kaynanayla tv izle, bu mu hayattan beklentiniz?
hiç eşinizle başbaşa film izlemek, yemek yemek, özgürce sevişmek,
eve ailenizi, arkadaşlarınızı çağırıp dedikodu yapmak, sohbet etmek istemeyecek misiniz?

Kayinvalide adayinizin gerçekten katlanılamaz bir hayatı mi var,yoksa erkek arkadasiniz üvey babasına öfke besliyor bu yuzden mi annesini ayırmaya çalışıyor.

Yani ben çözüm olarak aynı apartmanda farklı dairelerde oturmayı teklif ettim aslında ama :/ sonra burdan biraz okudum oralarda bile insanlar neler çekmiş bilmiyorum. Annesi iyi bir kadın tanıştım.ama sadece 1 kez tanışma fırsatım oldu 3-4 gün zaman geçirdik. Bir kötü niyetini,imasını birşeyini görmedim. Sırf bu sebepten 4 senemi verdiğim insandan ayrılma ihtimali çok kötü. Kesinlikle bunu da istemem. Ama şimdi annenle yaşamak istemiyorum desem açık açık biliyorsunuz ki siz de , ben kötü olucam ben nankör ben bencil olucam... bi de bana diyo ki sen aynı durumda olsan ben kesinlikle kabul ederdim bir an düşünmezdim. Duygusal bakıyor ama işte olaya.
Evet uzun bi iliskiniz var ama ilerde yuzde yuz sorun cikacak ayni evde yasamak cok zor.yasamadim ama cevremden goruyorum siz yada kv melekte olsa illaki sorun olacak.ne kendinizi nede hayatinizi mahvedin.

Evet haklısınız kararımı net bir şekilde söylemem gerekir yoksa sorun olacağa benziyor

Sana bu teklifle gelen adamla evlenirsen ayrı evde olsan bile aynı sorunları yaşayacaksın. Bu kafayı yaşayan erkekle ömrünü heba etme. Daha gençsin.
Bak ne güzel daha evlilik yoluna girmeden sana sinyalleri çakmış gör diye.

Asla kabul etme baktın ısrarcı ayrıl.

Kv yeni hayatını belki yıllardır hasretini çektiği hayatı senin hayatının üzerine kurucaklar olmaz

Benim erkek kuzenim evlendi balayından döndüler kız annesini evine getirdi sonrada boşattı annesini o da seninki gibi hesap yapıyomuş.

Açıkçası kadının ağzı var dili yok bakışta hiç zararı yok ama varlığı yetiyo . Hiçbizaman başbaşa kalıp bişeyler yapamadılar onlar nereye kadında oraya 10 yıl oldu kadın yaşadığı sürecede devam edecek

Back
X