insanlara hayır demek konusunda bir çekincem yokSizi anlıyorum
Karakteriniz böyle anladığım kadarıyla ...
Bunu zamanla değiştirebilirsiniz zor da olsa...
İlk başta insanlara “hayır” demeyi öğrenin
Siz hep böyle büyütüp lafınızı esirgersenizinsanlara hayır demek konusunda bir çekincem yok
fakat konu kendimi savunmaya geldiğinde, karşı tarafı kırmamak adına konuşmuyorum
yani kendimi düzgün ifade edemiyorum
İnsanları sanırım gereğinden fazla büyütüyorum gözümde
bunun farkındayımSiz hep böyle büyütüp lafınızı esirgerseniz
İnsanlar ufacık çıkışınızda sizi iteler
Bunu halletmelisiniz
Ben de yapı olarak sizin gibiyim. Aman kimseyi kırmayayım, herkese nazik olayım diye davrandıkça pasif, saf, salak yerine konuluyorum gibime gelmeye başladı. Diğer insanlara bakıyorum çok doğallar. Ayrıca kendilerini saydırmayı becererek konuşuyorlar. Yeri geliyor dedikodu, yeri geliyor inceden laf sokma, işine gelen kimse onunla iyi, sonrasında kötü falan. Aslında benim becerebileceğim şeyler değil bunlar.Merhabalar. Uzun zamandır içimde yaşadığım, fakat normal olmadığının farkına varıp ,sizden fikir almak istediğim bir konuyla geldim.
Kendimi daha iyi ifade edebilmek açısından ; aslında çok uzun süre önce bitmiş, lakin çabayla yürütülen uzun bir ilişkiden ayrılalı 2 ay oldu. Fakat yeni biriyle flört aşamasındayım .
Sevdiğim bir meslekte masa başı fakat yoğun mesaili bir işim var, gelirim de normalin biraz üstünde olduğundan yaşamımı rahatlıkla sürdürebiliyorum.
Ailemle yaşıyorum, temizlik ütü yemek derdim vs bir derdim yok. Bazen baskıları bunaltıcı olsa da çok şükür hayattalar diyorum.
Konum ise şu;
Hayatta hiç mutlu değilim. Mutsuz olmam için hiçbir nedenim yok aslında. Dışarıdan bakıldığında genç yaşta güzel bir kariyeri olan, hatta imrenilen bir hayata sahibim diyebiliriz
Bunlar oldukça da kendimi nankör hissediyorum
Mutsuz olmama bir neden yok ama mutlu değilim
Mesela yarın pazartesi. Hafta başı geldi yine diye kara kara düşünüyorum. Cumartesi gününden de pek mühim olmayan bir konu olmasa da yanlış bir iş yaptım, yarın onu telafi etmem gerek. Bu bile gözümde öyle büyüyor ki anlatamam (rüyama girecek kadar)
İşsiz kaldığım süreçte sıkıntıdan bunalıma girdim diyebilirim. Şimdi de iyi bir işim var fakat işe gitmek bile istemiyorum. Böyle bir çelişkideyim
Yapı olarak insanları kırmayı sevmeyen, unutkan, kendi başarısının farkında olan. Fakat bir insanın 'başarısızsın işte bak gördün mü' demesiyle bütün kendine güveni anında yerle bir olan yapım var
Her iş hayatı aynıdır belki ama, iş hayatımda işlerimin yürümesi için baskın karakterde bir insan olmam gerekiyor. Sadece iş için değil, olmak istediğim karakter de bu aslında.
Lafımı dinletemiyorum insanlara, işime beklediğim saygı gösterilmiyor. İçten içe bunun da suçlusunun kendim olduğunu, yanlış kişilikte bir insan olduğum için bunların başıma geldiğini düşünüp kendimi suçluyorum
Kendime güvenim yok. Bir işi başka birine onaylatma gereği duyuyorum
Biri bir şey söylediğinde düşünüp, mantıklı cevap veremiyorum. Hep sonradan ne salakça konuştum ya, azıcık mantıklı konuşsaydım diye kendi kendimi yiyorum
Fakat 'insanları kıramama' tabumu maalesef ki yıkamıyorum.
İnsanlar tarafından zarif ve saygılı,sakin bir kişilik sahibi biri olarak görünüp, buna ne kadar imrenildiği söylenilse de, Ben hep baskın karakter de olan, yeri geldiğinde hatta çirkeflik yapan karakterlere imrenerek , nasıl böyle olabildiklerini düşünüyorum.
Ve sanırım bugün bu konuyu açmamda ki asıl neden de, mutsuzluğumun nedeni de; kişiliğim
ya da olmak istediğim fakat olamadığım kişilik
Sizce nasıl çözebilirim bu durumu ? Siz mutlu olmak adına neler yapıyorsunuz?
Özellikle baskın bir karakter olmam konusunda tavsiyeleriniz nelerdir?
Psikoloğa gitmeyi düşünüyorum? Gitmeli miyim
Umarım sıkmadan, doğru bir şekilde ifade edebilmişimdir kendimi
Şimdiden teşekkür ederim
Aa tesekkur ederim. Akliniza gelmek mutlu etti@Meriline ne yaptınız
Sizi merak ettim
Rica ederim ne demekAa tesekkur ederim. Akliniza gelmek mutlu etti
Bugun makyaj yapip guzelce hazırlanıp gittim ise
Ve sizin soylediklerinize arti olaraj bunu yapinca inanin bi guven geldi bana
Arkadaşım bile bugun sende bisey var ama hadi bakalim hayirlisi dedi
Etraftan da farkedildi sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?