• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Bilmiyorım mi canım sıkıldım artık bu durumdan. Bugün eşimin kuzeniyle görüştüm. Kolların bacakların yüzün zayıflamış . Karnında küçük sen yemek yemiyor musun hiç dedi. Geçen yıl o Doğum yaptığında kolu bacağı da genişlemişti. 20 kg almıştı . Bebeği 3 aylıkken vermişti tüm kiloları. Onunda ilk bebeğiymiş. Akşam 6 dan sonra yememiş ve ev içinde günlük 30 dk pilates yapmış. Bu şekilde vermiş . Bende içimden kendime eziyet ediyorum galiba dedim. Zerre hamileliğin keyfini çıkarıyormuşum gibi hissetmiyorum . Üzerine de kilolar geliypr

Bilmiyorım mi canım sıkıldım artık bu durumdan. Bugün eşimin kuzeniyle görüştüm. Kolların bacakların yüzün zayıflamış . Karnında küçük sen yemek yemiyor musun hiç dedi. Geçen yıl o Doğum yaptığında kolu bacağı da genişlemişti. 20 kg almıştı . Bebeği 3 aylıkken vermişti tüm kiloları. Onunda ilk bebeğiymiş. Akşam 6 dan sonra yememiş ve ev içinde günlük 30 dk pilates yapmış. Bu şekilde vermiş . Bende içimden kendime eziyet ediyorum galiba dedim. Zerre hamileliğin keyfini çıkarıyormuşum gibi hissetmiyorum . Üzerine de kilolar geliypr
Seni çok iyi anlıyorum benim 3. Gebeligim ve Allah dogrusunu daha iyi bilir ya bir daha doğum düşünmüyorum kendimce hamileliğimi seviyorum ama tüm tadimi tuzumu bu kilo olayı kaçırıyor diger gebeliklerimde hic sorun etmedim gece yarilari.ne yemekler yedim ve 2. De 14 kilo aldım ve 10 kilo doğumda gitmişti bilmiyorum canım.ya kafam allak bullak bi tarafdan kontrolu birakirsam zıvanadan çikmasından korkuyorum o te yandan tadım yok

Kızlar eskisi kadar sık giremiyorum artık iyice ağrılar başladı vücut hazırlanıyor herhalde doğuma işi gücü bitirip fırsat buldukça yatıyorum.kiloyu çok takıntı etmeyin sonuçta sağlıklı besleniyoruz aldığımız kiloda abur cubura alınan kilo değil vücutta herşey artış gösteriyor sonuçta bebek su kan vs. Zaten birçoğunuz en kritik haftalardasınız sonra emin olun böyle iştah kalmaz kendinize zehir etmeyin su güzel günleri ilk bende çok sıkıntı yapıyordum ama bakıyorum da şimdi çok abartmisim kendimi hamile gibi değilde rejim yapmaya çalışıp tam tersi alan biri gibi görmüşüm oysa içimde büyüyen birşey var onu unuymusum:olamaz:

Yani kızlar ben de okuyorum devamlı şimdi yazayım dedim.
Gerçekten bazı menüler çok az.
Sanki normal birinin diyet menüsü gibi.
Bizim oralarda hamile iken canının istediğini yemelisin yoksa çocuğun bi huyu bı ozelligi eksik olur derler.
Ben de yiyorum.
Ama mesela çikolata tatlı abur cubur yemiyorum.
Ama diyelim ki sarma dolma pirinç pilavı hamur işi abartmayacak şekilde yiyorum.
Yani ezik kendinize bu kadar eziyet etmeyin.
Bu günler gelmez.
Ben doğumdan sonra 25 kilo verdim.
Kilo emzirirken çok kolay veriliyor.
Kaldı ki şuan beden yağ depolamaya meyilli ilerde süt olarak kullanacak çünkü.
Bu zamanlar bi daha gelmez .

Rahat birakinca saglikli beslenemiyorum sorun o dun o kadar yagli ve kalorili beslendimki suan midem bulaniyo, ve bu yediklerimin bebekle hic bir alakasi yok..tika basa zarali seyler yemektense azar azar saglikli seyler yemek bence daha iyi tabi kendimizi ac birakmadan,abartmadan..benim kizim 3850 dogdu dogumda 4 kilo falan gitti ve hep diyet yapmak zorunda kaldim cunku canim ne istese abur cubur ve fast food tarzi yedim gece yedim gunduz yedim hepsini kilo olarak yapisti bu hafta kendime izin verdim canim ne istiyosa yiyorum yoksa surekli aklimdan biseyler geciyo en azindan bu hafta alacagim kiloyu canimin istediklerini yiyerek alayim dedim :P :D kesinlikle saglikli ve az beslenmenin vucuda verdigi hafiflik cok daha guzel suan hic iyi hissetmiyorum

Kızlar eskisi kadar sık giremiyorum artık iyice ağrılar başladı vücut hazırlanıyor herhalde doğuma işi gücü bitirip fırsat buldukça yatıyorum.kiloyu çok takıntı etmeyin sonuçta sağlıklı besleniyoruz aldığımız kiloda abur cubura alınan kilo değil vücutta herşey artış gösteriyor sonuçta bebek su kan vs. Zaten birçoğunuz en kritik haftalardasınız sonra emin olun böyle iştah kalmaz kendinize zehir etmeyin su güzel günleri ilk bende çok sıkıntı yapıyordum ama bakıyorum da şimdi çok abartmisim kendimi hamile gibi değilde rejim yapmaya çalışıp tam tersi alan biri gibi görmüşüm oysa içimde büyüyen birşey var onu unuymusum:olamaz:
Ama bence bunun karsiligini aldin gibi gozukuyor tablodan. :) insAllah 10 kilonun altında gideceksin doguma ve bunun yarısı bile gitse cok iyi.. :) darisi basima.. bende 10 kilonun altinda almak istiyorum ama vakit var tabii daha basarabilir miyim bilmiyorum 8-)

Dun sabah pacanga boregi oglen waffle aksam citir tavuk kizarttim ki bunların yanlarindada biseyler var bizim evin beslenme tarzi bu esim boyle yemegi seviyo ve cok zayif, zayif bir es hamilelik doneminde daha sinir bozucu oluyo :D

Yani kızlar ben de okuyorum devamlı şimdi yazayım dedim.
Gerçekten bazı menüler çok az.
Sanki normal birinin diyet menüsü gibi.
Bizim oralarda hamile iken canının istediğini yemelisin yoksa çocuğun bi huyu bı ozelligi eksik olur derler.
Ben de yiyorum.
Ama mesela çikolata tatlı abur cubur yemiyorum.
Ama diyelim ki sarma dolma pirinç pilavı hamur işi abartmayacak şekilde yiyorum.
Yani ezik kendinize bu kadar eziyet etmeyin.
Bu günler gelmez.
Ben doğumdan sonra 25 kilo verdim.
Kilo emzirirken çok kolay veriliyor.
Kaldı ki şuan beden yağ depolamaya meyilli ilerde süt olarak kullanacak çünkü.
Bu zamanlar bi daha gelmez .
Dogru soyluyorsun canım stres yapmakda kotu etkiliyor galiba durumum tamda şoyleki dedigini dusunuyorum ve kesinlikle dogru diyorum ote yandan da çok fazla almakdan korkuyorum 2 arada sıkış mış gibiyim tek tesellim çok hafifim en azindsn sağlikli beslendiğimi düşünüyorum ama bundan sonrasi icin sunu yapabilirim aklimdaki şeyleri yiycem ama abartmadan bakalim orta yolu bulucam artık

Valla.sen burda ol ya sen konusunca moral oluyo bana bi de sen maşallah hedefine ulaştın sayılir

Dogru soyluyorsun canım stres yapmakda kotu etkiliyor galiba durumum tamda şoyleki dedigini dusunuyorum ve kesinlikle dogru diyorum ote yandan da çok fazla almakdan korkuyorum 2 arada sıkış mış gibiyim tek tesellim çok hafifim en azindsn sağlikli beslendiğimi düşünüyorum ama bundan sonrasi icin sunu yapabilirim aklimdaki şeyleri yiycem ama abartmadan bakalim orta yolu bulucam artık

Hislerime tercüman oldun :cry:

Kızla
Hislerime tercüman oldun :cry:
Canim bu arada ben gelen artılarin gerçegi yansitmadiggini düşünüyorum eksilerinde oyle el ve ayağimdaki damarlara bakiyorum oyle genislemiski bir de sindirim problemi olabiliyor keşke diyetisyene gidebilsek geleinin yag olmadigini görürdük rahatlardık ama eminim yağ değil neyse bugünkü ruh halim.bu durumu kabullen diyor en fazla dogum sonrasi 5 kilo kalsin ki kalmiycak bence onu da ş yaptiğimi 1 ay yapsam gider Allah a şükür normalde cabuk veriyoruz

Kızla

Canim bu arada ben gelen artılarin gerçegi yansitmadiggini düşünüyorum eksilerinde oyle el ve ayağimdaki damarlara bakiyorum oyle genislemiski bir de sindirim problemi olabiliyor keşke diyetisyene gidebilsek geleinin yag olmadigini görürdük rahatlardık ama eminim yağ değil neyse bugünkü ruh halim.bu durumu kabullen diyor en fazla dogum sonrasi 5 kilo kalsin ki kalmiycak bence onu da ş yaptiğimi 1 ay yapsam gider Allah a şükür normalde cabuk veriyoruz

İnşallah canım. Bende eşimle konuştum. Bir daha kilo lafını duymak istemiyorum. Hamilelik sonrası bu şekilde dikkat etsen yeter. Spora da gidersin oh mis. Veren nasıl veriyorsa sende öyle verirsin dedi. Bende sallamicam artık. Zaten 25 haftalık olduk. 15 haftada böyle gitsin napiyim çocuğumdan önemli değil

Valla kizlar Ben kissamda salsamda aliyorum zaten. Tamam oturup tepsi tepsi borekler, tatlilar Yicek halimiz yok.ama canimiz birsey istiyorsa yememek bana gore iskence. Ben normal yemeklerimi yiyorum doyacagim kadar. Sonra canim ne isterse onlardan da yiyorum. Ben de Iki haftadir falan kalori hesabi yapmayi biraktim. Esim de diyor sacmaliyorsun , kilo tabiki de alicaksin normali bu diye. Tamam tartida artilari gormek tabiki de hosuma gitmiyor. AMA hamileyiz ve vucut kilo almaya programli. Adim gibi eminimki bir hafta sadece su ile besleneyim gene kilo alicam :D mesela Dun erken yedim ve gercekten cok yedik. AMA gece aciktim. Bildigin karnima acliktan agrilarin girdi. Kalktim meyva yedim ama yok kesmedi. Kalktim ekmek arasi peynir domates falan yedim. Hamile olmasam hayatta yemem su icer yatarim. AMA hamileyim karnimda benden beslenen bir canli var. ve vucudum bana yemek ye diyor. iste gece bu saatte yenmez kilo yapar demekle olmuyor bu isler. Valla indim mutfaga pasa pasa yedim. Bebek mutlu Ben mutlu :)

İnşallah canım. Bende eşimle konuştum. Bir daha kilo lafını duymak istemiyorum. Hamilelik sonrası bu şekilde dikkat etsen yeter. Spora da gidersin oh mis. Veren nasıl veriyorsa sende öyle verirsin dedi. Bende sallamicam artık. Zaten 25 haftalık olduk. 15 haftada böyle gitsin napiyim çocuğumdan önemli değil
Veriliyor kilolar zaten canim ya. Eger normalde kolay kilo veren biriysen hiiic stres yapma bosuna. AMA tabiki dogumdan sonra sut olsun diye tatlilara falan abanma.

Eşim bastan beri bana kızıyor dr a sikayet etti beni :KK70:dr da anlayısla karsiladi bazı anne lerdr olabiliyor tek kriterim bebek zayıf sa kizarım diyor e maşallah o da iyi dr bile boyle devam et dedi esim bisey diyemiyor o zaman bence zaten biz koklu birakamayiz deli gibi yemeyiz ama biraz daha gevşetip gelen kiloyu sorun etmesek daha dogru olacak gibime geliyor gelse de gelmesede rahat karsilamak lazim da insallah yapabiliriz :anneadayı::KK200:

Back
X