• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Son 3 hafta kilo almamışsın canım bence harikasın

Aynen tatlım hamile kalmadan önce çok korkuyordum deli gibi kilo alcam diye Allahtan öyle çok kilo almadim doktorum çok iyi gidiyorsun diyor bakalım son aylara girdim bu son aylarda en çok kilo alınıyor çünkü bebegin en hızlı büyüdüğü aylar doğuma giderken kaç kiloyla gidicem merak ediyorum Allahım evlatlarımızı sağ sağlim kucaklarımıza almayı nasip etsin bir avazda doğuralım

Aynen tatlım hamile kalmadan önce çok korkuyordum deli gibi kilo alcam diye Allahtan öyle çok kilo almadim doktorum çok iyi gidiyorsun diyor bakalım son aylara girdim bu son aylarda en çok kilo alınıyor çünkü bebegin en hızlı büyüdüğü aylar doğuma giderken kaç kiloyla gidicem merak ediyorum Allahım evlatlarımızı sağ sağlim kucaklarımıza almayı nasip etsin bir avazda doğuralım

Amin canım. Valla bende şöyle 3 hafta kilomu sabit tutsam aşırı mutlu olcam. Sen extra bir şey yaptın mı kiloyu sabitlemek için

Amin canım. Valla bende şöyle 3 hafta kilomu sabit tutsam aşırı mutlu olcam. Sen extra bir şey yaptın mı kiloyu sabitlemek için

Tatile gittik tatlım baya yürüdüm ve genelde salata tarzı yedim (mor lahana salatası bol limonlu) tatlı yiceksem de ucundan tattım kilo almamak için
Sende sabitlersin tatlım önemli olan sıpalarımız iyi olsunlar çok meyve ye abur cubur istiyosa canın tatmalik ye ki kilonu koru ve tabiki en önemlisi yürümek hem doğumu kolaylaştırıyor (kitapta öyle yazıyor) hemde kilonu koruyorsun kuzum

Tatile gittik tatlım baya yürüdüm ve genelde salata tarzı yedim (mor lahana salatası bol limonlu) tatlı yiceksem de ucundan tattım kilo almamak için
Sende sabitlersin tatlım önemli olan sıpalarımız iyi olsunlar çok meyve ye abur cubur istiyosa canın tatmalik ye ki kilonu koru ve tabiki en önemlisi yürümek hem doğumu kolaylaştırıyor (kitapta öyle yazıyor) hemde kilonu koruyorsun kuzum

Ben bundan sonra senin paylaştığın listenin birgün gerisinden geleyim. 1 haftada öyle deneyeyim bakalkm neler olacak :) bir de günlük ne kadar yürüyorsun

Bir de canım ben hergün decavit, Demir ilacı, kalsiyum vitamini , magnezyum ve algae oil balık yağı kullanıyorum. Bunlar başta kilo yapmadı ama son zamanlarda kilomun artış sebebi olabilir mi? Sen kullanıyor musun bu vitaminleri

Ben bundan sonra senin paylaştığın listenin birgün gerisinden geleyim. 1 haftada öyle deneyeyim bakalkm neler olacak :) bir de günlük ne kadar yürüyorsun

Bizim ev dublex olduğu için birkaç kere merdivenlerden aşağı yukarı çıkıp iniyorum sonra annemle beraber alışveriş bahanesiyle dışarı çıkıp bazen 15 dakika bazen ise 30 dakika yavaş modda yürüyoruz o kadar genelde hep sebze ve meyve tüketiyorum
Aslında bizler çok güzel zamanlarda hamile kaldık hem yaz hem de kış sebze ve meyvelerini tüketiyoruz
Bol bol ananas yiyebiliyorsan ananas ye tatlım ananasın yağ yakma özelliği vardır meyvelerden en şekerlileri üzüm ve muzdur bunu bana diyetisyen söylemişti mesela muz yiyeceksen bir tane tam değil yarım ye (ki hiç sevmem muzu nedense) ben ekşi meyveleri seviyorum ve bol bol su iç ödem atmada ve amniyon sıvısı her 3 saatte yenilenir su tüketmemiz o yüzden de önemlidir sebze özellikle yeşil yapraklılar yeşil renkliler

Bir de canım ben hergün decavit, Demir ilacı, kalsiyum vitamini , magnezyum ve algae oil balık yağı kullanıyorum. Bunlar başta kilo yapmadı ama son zamanlarda kilomun artış sebebi olabilir mi? Sen kullanıyor musun bu vitaminleri

Bana doktorum bonevit verdi içindeki vitaminler kalsiyum,magnezyum,çinko,vitamin d ve manganez var tatlım
Sonra magnezinc çinko magnezyum yine var
Santafer fort demir ilacım içinde hem demir hemde folik asit var
Birde d vitamini var ekmeğin üstüne veya suyun içine 10 damla damlatıp içiyorum
Mide yanmam çok olursa da gaviscon liquid verdi
Hamileliğimin ilk aylarında da folik asit kullandım hiçbirisi kilo aldırmadı tatlım

Bugün biraz listemin dışina çıktim ama ayni zamanda hic olmadigim.kadar hareketliydim cok yürüdüm galiba yürümeyle dengeledim uzerine çaya misafirim var ve mutfakdan çikmadim ve temizlik :temizlik:
Sabah yarım yumurta 4 dilim peynir 3 dilim.ekmek biraz recel 5 zeytin
Ara yok
Ogle
1 kucuk bardak kefir
1 kuçuk dilim kek 1tane petibor bisküvi
Ara 1 kucuk mandalin
Akşam hamuru normalinde altında yapılmış lahmacun 1 adet salata
Daha da bisey yemem galiba
Yani bu ara karbonhidrat agirlikli oluyor ama cok istediyip yiyemediklerimi yemeye çalışıyorum

KAHVALTI:
1 kase yogurt yulaf 5 hurma 1 muz ve tarçın
OGLE:
1 tabak tavuk suyuna çorba arpa sehriyeli
2 dilim kizarmis chiali ekmek
1 kade yogurt
ARA:
1 ayva limonlu ve tuzlu
17:30 gibi yemegi biraktim acikirsam tarcinli sut içerim

KAHVALTI:
1 kase yogurt yulaf 5 hurma 1 muz ve tarçın
OGLE:
1 tabak tavuk suyuna çorba arpa sehriyeli
2 dilim kizarmis chiali ekmek
1 kade yogurt
ARA:
1 ayva limonlu ve tuzlu
17:30 gibi yemegi biraktim acikirsam tarcinli sut içerim
Aksam yemegin yok mu?

Kahvaltı : Yok ( şeker yüklemesi yapıldı )

Öğlen:
Omlet,domates ,salatalık,1kaşık tahin pekmez,2dilim ekmek

Ara1:
Ispanak çorbası

Ara2:
2 adet ceviz

Akşam:
1 dilim ekmek
1 tabak etli sulu patates
1 kase yoğurt

( birazdan da eşimle beraber 1 Sütlü Türk kahvesi içerim. Yanında da küçük bir çikolata )

Back
X