Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Sabah ilik limonlu su, kuru kayisi. Kahvalti bir dilim kizarmis ekmek, peynir, biber, domates bir bucuk haslanmis yumurta ve cay. Ara, kahve ve bir dilim kek, ceviz. Oglen, bir dilim ekmek, bir tabak kapuska ve yogurt. Ara portakal ve az bisey kadayif tatlisi. Aksam firinda tavuk gogus ve haslama sebze(brokoli, havuc,bezelye)

Ayyy bu grubu bulduğuma çok sevindim.

90 kg ile hamile kaldım. Şu an 6. haftadayım. İkiz gebelik olduğu için çık kilo alacağım korkusu yaşıyorum.

Sizlerden öğrenecek çok şeyim var. Beni de aranıza alın lütfen.
Hayirli olsunnn aramiza hosgeldinnn saglikla tamamina erer insAllah :)

canım benim ben 3 saatte bir acıkıyorum.
sen nasıl dayanıyorsun o kadar saat açlığa?
boş ver kiloyu falan duba gibi olsan ne olur bebeğe günah değil mi?
20-30 kilo olmadığı sürece hamilelik balayıdır ya.
ye gitsin bir daha ömründe ne zaman yiyeceksin?
bebek anne karnında aç kalır bak bu gidişatı bırak sen.
BirAsilAnnesi BirAsilAnnesi bu hafta kilo bildirimi yapmis miydin?

Kızlar bugun yediklerimi yazmak istiyorum
Sabah 1 yumurta 1 sigara boregi 2 dilim ekmek 5 zeytin 2 ya da 3 dilim peynir daha fazla da olabilir 3 catap reçel 3 catal kaymak 2 çatal cikolata
Ara yok
Akşam 5 gibi
15 adet hamsi 2 dilim ekmek bol salata
Yanliz sabah yemegi yedikden sonra da bulantım başladı şimdi de başladi cok fenayim yatmadan elma falan yerim galiba
Nasıl kızlar az mi ??
Canım sende 2 öğün mu yiyorsn benm gibi ;) kahvaltı biraz karışık oldgu için belki ondan miden bulanmstr. Şuan sanırım az az ve ara ogunleri fazlastirrk yemeliyiz.
Ben mesela sabah 9.30 1 haşlanmış yumurta 1 dilim kepek ekmeği 2 yemek kaşığı köy cokelegi yedim 1 küçük bardak çay. Saat 1de 1 yeşil elma, saat 3.30da yoğurt içine armut doğradım 1 küçük kase. Saat 17.30da etli sebze yemeği ve yoğurt yedim 1 dilim ekmekle. Yürüyüşte yaptım bugün ama ilk kez şişkin hissdyrm bugün ve karnım büyümüş hissdyrm.

Ayyy bu grubu bulduğuma çok sevindim.

90 kg ile hamile kaldım. Şu an 6. haftadayım. İkiz gebelik olduğu için çık kilo alacağım korkusu yaşıyorum.

Sizlerden öğrenecek çok şeyim var. Beni de aranıza alın lütfen.
Üniversiteden arkdsm 180 boyunda 100kg yakındı ikizlerine hamileyken sadece 6 kilo aldı. Çok sasrdm nasıl basardın dedim diytsyne gittim dedgnden cikmadm akşamdan sonra çok acktysam saglikli atıştırma yedim dedi. Tavsiye ederm canım. Bende 13 kilo verdim hamilelk için 10 kilo daha versem iyi olacaktı ama şuan kilo alıp nefes alamamktn çok korkyrm bebeğime zararı olursa diye. Sağlıklı yemekler olursa evde sanırım daha kolay olacak bizler için. Rabbim bağışlasn inşallah

Canım sende 2 öğün mu yiyorsn benm gibi :KK66: kahvaltı biraz karışık oldgu için belki ondan miden bulanmstr. Şuan sanırım az az ve ara ogunleri fazlastirrk yemeliyiz.
Ben mesela sabah 9.30 1 haşlanmış yumurta 1 dilim kepek ekmeği 2 yemek kaşığı köy cokelegi yedim 1 küçük bardak çay. Saat 1de 1 yeşil elma, saat 3.30da yoğurt içine armut doğradım 1 küçük kase. Saat 17.30da etli sebze yemeği ve yoğurt yedim 1 dilim ekmekle. Yürüyüşte yaptım bugün ama ilk kez şişkin hissdyrm bugün ve karnım büyümüş hissdyrm.
Pazar günü ya bugun ondan oyle aslinda ogelnsleri pek.yemiyorum hafif gecistiriyorum şu sıra pek.duzenim yok bakalim yarin dsn itibaren düzeni oturturum inşallah

Teşekkür ederim canm.dinlenmeye firsatim olmadı gecede sürekli yat kalk yaparken zorladım herhalde diğerlerinde hiç böyle birşey olmamıştı bu her yönden ömrümü yedi valla rabbim sağ sağlim büyütmeyi nasip etsin inşallah kilo yönünden rahat oldum şükür bide onun stresi girmedi araya korsede takamadım böyle olunca ama toparladı o halde bile karnım çok çıkmadı en o nemli faktorde kilo az olunca açılmadı doğum yapmamış gibi göbeğim korse takmama rağmen şimdilik böyle kızlar çok giremiyorum malum durumlardan rabbim sizide sağ sağlim kavustursun
Kac gunluksunuz canim daha küçük galiba düzeni.oturursa rahat edersin sende gazlı bir bebek mı?Allah kolaylik versin canim bebek düzen falan koymuyo kendisi yeni bir düzen oluşturuyor :KK70:

Kac gunluksunuz canim daha küçük galiba düzeni.oturursa rahat edersin sende gazlı bir bebek mı?Allah kolaylik versin canim bebek düzen falan koymuyo kendisi yeni bir düzen oluşturuyor :KK70:
Aynn canm katılıyorum sana tecrübe falan lafta kalıyor her bebek kendi düzeniyle geliyo o seni alıştırıyor kucağa alıştırma ona buna alıştırma diyorlar bende isterim karnını doyurup uyusun tek çocuk değil sonuçta diğer çocuklarıma verimsiz kalıyorum.gazli canm malesef okadarda yememe içmeme dikkat ediyorum gaz yapacak bir lokma birşey yemiyorum üzerimi sıkıca giyiniyorum üşürsem gazlı olur emiyo diye kimyon rezene içiyorum ona rağmen var yani yapacak birseyim yok. 3 aya düzene girerde daha 20 gunluguz 12 aralıkta doğduk teyzesi

Aynn canm katılıyorum sana tecrübe falan lafta kalıyor her bebek kendi düzeniyle geliyo o seni alıştırıyor kucağa alıştırma ona buna alıştırma diyorlar bende isterim karnını doyurup uyusun tek çocuk değil sonuçta diğer çocuklarıma verimsiz kalıyorum.gazli canm malesef okadarda yememe içmeme dikkat ediyorum gaz yapacak bir lokma birşey yemiyorum üzerimi sıkıca giyiniyorum üşürsem gazlı olur emiyo diye kimyon rezene içiyorum ona rağmen var yani yapacak birseyim yok. 3 aya düzene girerde daha 20 gunluguz 12 aralıkta doğduk teyzesi
Allah kolaylık versin canım.ilk 6 ay çok zor bence.

Allah kolaylık versin canım.ilk 6 ay çok zor bence.
Sagolasin canm amin insallah ilk üç ayi atlatırsam en azından oynata biliriz tepki verir gazi azalır diye bekliyoruz umutla:dua:ama herşeye rağmen çok tatlılar evlat iste canından can gitsede bir bakışı yetiyor minnoslarin sizede sağ sağlim tattirsin rabbim

Üniversiteden arkdsm 180 boyunda 100kg yakındı ikizlerine hamileyken sadece 6 kilo aldı. Çok sasrdm nasıl basardın dedim diytsyne gittim dedgnden cikmadm akşamdan sonra çok acktysam saglikli atıştırma yedim dedi. Tavsiye ederm canım. Bende 13 kilo verdim hamilelk için 10 kilo daha versem iyi olacaktı ama şuan kilo alıp nefes alamamktn çok korkyrm bebeğime zararı olursa diye. Sağlıklı yemekler olursa evde sanırım daha kolay olacak bizler için. Rabbim bağışlasn inşallah

Yaa yapılabiliyor demek ki. Beni mde diyetisyenim bir liste attı. Uymaya çalışıyorum ama henüz oturtamadım. Şu an mutlu oldum bunu okuduğuma umarım be nde 3 hanelileri görmeden bitirebilrim süreci :(

Daha küccucuk sunuz gecesi gunduzu belli olmaz şimdi karnini sicak tut diyecegm ama.gazli bebekde insan naparsa yapsin caresiz kaliyor taki onun bagırsak.gelisimi artana kadar dur bakalim bizimkiler nasıl olucak az kaldı malum

Yaa yapılabiliyor demek ki. Beni mde diyetisyenim bir liste attı. Uymaya çalışıyorum ama henüz oturtamadım. Şu an mutlu oldum bunu okuduğuma umarım be nde 3 hanelileri görmeden bitirebilrim süreci :KK43:
Canim diyetisyenin listesini paylasman mümkün mü ?? Merak ettim acıkcasi

Yaa yapılabiliyor demek ki. Beni mde diyetisyenim bir liste attı. Uymaya çalışıyorum ama henüz oturtamadım. Şu an mutlu oldum bunu okuduğuma umarım be nde 3 hanelileri görmeden bitirebilrim süreci :KK43:
Canım senin elinde bu uyarsan sağlıklı bir şekilde tamamlrsn. Bende çok dikkt edyrm sonra peslerinden kosacgz daha ;)

Canim diyetisyenin listesini paylasman mümkün mü ?? Merak ettim acıkcasi

Kahvaltı(06.30-7.00)

* 1 haşlanmış yumurta

* 2 parmak kalınlığında beyaz peynir

* 5-6 zeytin

*Sebze söğüş

* 3 ince dilim tam tahıllı ekmek

Ara öğün (09.30-10.00)

* 1 orta boy meyve

Öğlen (12.30-13.30)

* 8 yemek kaşığı sebze yemeği (eğer sadece salata yenilecekse salataya da yağ eklensin)

* 1 bardak ayran(2 yk yoğurtla)

* 2 ince dilim ekmek

Ara öğün (15.30-16.30)

* 1 orta boy meyve

* 2-3 ceviz veya 5-6 fındık veya 4-5 badem

Akşam (18.00-19.00)

* 3 köfte kadar et/ tavuk / balık (100 gr yaklaşık)

* 1 sb ayran (2 yemek kaşığı yoğurtla)

* Bir kase salata

* 2 ince dilim tam tahıllı ekmek

Ara (20.30-21.00)

* 1 sb süt

* 1 orta boy meyve

Kahvaltı(06.30-7.00)

* 1 haşlanmış yumurta

* 2 parmak kalınlığında beyaz peynir

* 5-6 zeytin

*Sebze söğüş

* 3 ince dilim tam tahıllı ekmek

Ara öğün (09.30-10.00)

* 1 orta boy meyve

Öğlen (12.30-13.30)

* 8 yemek kaşığı sebze yemeği (eğer sadece salata yenilecekse salataya da yağ eklensin)

* 1 bardak ayran(2 yk yoğurtla)

* 2 ince dilim ekmek

Ara öğün (15.30-16.30)

* 1 orta boy meyve

* 2-3 ceviz veya 5-6 fındık veya 4-5 badem

Akşam (18.00-19.00)

* 3 köfte kadar et/ tavuk / balık (100 gr yaklaşık)

* 1 sb ayran (2 yemek kaşığı yoğurtla)

* Bir kase salata

* 2 ince dilim tam tahıllı ekmek

Ara (20.30-21.00)

* 1 sb süt

* 1 orta boy meyve
Sabah tamam 3 dilim ekmeğin 1 dilimini ara ögune kaydirabilirsin oglen yogurt miktarin az gibi ben olsam 1 kase yogurt yerdim mesela ama.akşam a sebze yemegi verebilirdi kac kalorilik miş acaba bana baya az geldi yinede diyetisyenler işini daha iyi bilir bir de kilolu hamile oldugun icin az kilo alir vucudun tabi her metabolizma bir degil genel olarak söylüyorum yanliz sen bu listeye uy 7 kilo falan ile bitirirsin heleki sistemi oturtursan süper olur

Kızlar aslında artık herkes çok bilinçli. Diyetisyenler sadece artık para tuzağı. Ben çok ama çok iştahlı biriyim. 25. Haftadayım. 63 ile başladım sonra birden bi baktım 74 olmuşum. Dedim aman allahım bu ne!!!!!!!!! çok acıkıyordum ve inanılmaz yeme isteğim vardı. Tabi bunlar 2 hafta öncesinde kaldı.
-Sabah kalktım bir yumurta birkaç dilim peynir ve bir dilim ekmek ile kahvaltımı yaptım.
-Sonra 45 dk lık hamile pilatesimi yaptım.
-Sonra bir kase yoğurt
-Ardından meyvemi yedim
-Öğlen için muhakkak çorba ve bol yeşillikli salata
-Arada kuru incir, ceviz,hurma, kayısı
-Akşam için et, balık, ıspanak, tavuk dam biri (bir dilim ekmek ile yeteri kadar.
-1 saat sonra 45 dk lık yürüyüş
-Yarım saat sonra bir yeşil elma
-Ve bir saat sonra bir kase yoğurt ile günü bitiriyorum. (Sütün sindirimi çok zordur. Bu yüzden yoğurt daha sağlıklı)

Ve iki haftada tam 3 kilomu verdim. Bebeğim de oldukça sağlıklı. Kıpır kıpır. Ve fazla olan iki kilomu daha vericem. Tabi bebeğimin gerekli besinlerini ihmal etmeden.
Yani bunları yapmak çok zor değil aslında.. benim gibi iştahlı biri artık hamur işi yağlı yemekler , kavurmalar dan uzak durabiliyorsa sizler de yapabilirsiniz.
Sağlıklı hamilelikler .....

Back
X