Arkadaşlar merhaba.Bugün tam 5 haftalık hamileyim. Tatil dolayısıyla eşimin köyüne geldik. İnternet çok zor çekiyor. Aktif olarak yazamıyorum. Bir de burada tartılma imkanımda yok ama haftaya eve döner dönmez kilo ve boy bildirimi yapacağım inşallah. Daha önceleri 130 kilodan 56 kiloya düştüm. Yaklaşık 3 senedir koruyorum ama hamilelik benim için kilo açısından riskli bir dönem. İpin ucunu bırakırsam 9 ayda tekrar eski kiloma dönerim . Şimdi size burada köy imkanlarıyla yediklerimi yazayım. Bulantı, tiksinme yok. Normalde benim paketli gıda, çikolata, bisküvi takıntım var. Hamile olduğumu öğrendiğim andan beri ağzıma sürmüyorum.
Sabah kalkınca : geceden suyun içine konmuş 2 kuru kayısı ve suyu, üzerine bir bardak daha su
Kahvaltı :1 yumurta, 50 gr lor,5 tuzsuz zeytin 1 ince dilim tam buğday ekmeği, domates, salatalık, 3 ceviz, 1 çay kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
Ara: 1 meyve yanında yağsız süt yada ayran, üç beş çiğ kuruyemiş
Öğleden sonra saat 16 civarında hem öğle hem akşam yemeği olarak : Yaklaşık 250-300 gr yağsız tuzsuz pişmiş sebze (kabak, ıspanak, pırasa, karnabahar gibi), 150 gr haşlanmış hindi yada tavuk eti, yada balık yada haşlanmış kurufasulye, nohut, mercimek, 200 gr yağsız yoğurt salatalık domates
Akşam :çok acıkırsam bir ayva yada 100 gr yoğurt içine birkaç çiğ kuruyemiş kuru meyve
Gün içinde çay içmemişsem bol sütlü az kahveli nescafe
Hem okul saatleri, hem de alışkanlık sonucu günde iki öğün beslenme düzenine sahibim. Ama arada ağzıma üç beş yer fıstığı, badem yada kuru yaban mersini atarım . Salçalı yemek yiyemiyorum. Yani salçalı kurufasulye yerine haşlanmış tercih ederim. Pilav, börek vs hiç işim olmaz. Ama özellikle tatlı çikolata bisküvi ve ekmek çeşitleri zaafım.