Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Geçmiş olsun geçen bende öyleydim.
Öncelikle elektrik li battaniye gibi küçük bir ısıtıcı ile iyice terledim terledim.
Belime ve özellikle göğsüme koydum yorganına altında terledim.
Sonra karabiber bal karışımı yedim .
Bende bayağı öksürüyordum artık karnım acıyordu.
Nette elma ve armut kaynatinca suyunun içilmesi yazıyordu kaynatıp içtim.
İçine istersen karanfil tarcta zencefil de atabilirsin hatta bal da .
Rabbim sifanizi acil versin.
Geçmiş olsun.
Dediklerimi bı yapmaya çalış.
Terledikten sonra da sıcak suyla duş al.
COK Sagol canim. Dediklerinin cogunu yaptim zaten. Allahtan pazar gece terleyerek atesten kurtuldum. AMA iste kotu olan kuru oksuruk daha da fena oldu. Bi de ustune kulak, bogaz ve gogus(kafesi) agrisi eklendi. Dun antibiyotige basladim. Allahtan o gogsumdeki agirlik ve agri gitti bogaz, kulak agrisiyla oksuruk kaldi simdi :) baharatli cayim var(k.biber,zencefil,tarcin,karanfilli) ona bal ve limon koy up iciyorum bir kac bardak. Insallah bikac gune kadar gecer hepsi. Tekrardan Cok sagol canim.

Offf ya ev kalabalık olunca herkes sürekli bişeyler atıştırıyor.dün gece 4-5 kaşık etli kapuska,1/8simit peynir -çay,magnum mininin iç kısmı,1 kase sütlü yulaf ezmesi yiyip yattım.bildiğiniz dayanamadım.çok gereksiz,kim ne yiyorsa ben deeksik kalmadım :KK43:
Bende o moddayim ev kalabalık sabahtan yatana kadar yeme modu malesef

Merhaba kızlar :( çok hızlı kilo almaya başladım iştahım çok açıldı durduramıyorum. Moralim çok bozuk 72 kiloyla hamile kaldım 17. Haftaya kadar kilomu korudum. Şuan 24. Haftadayım ve 78 kiloyum. Ne yapacağımı bilmiyorum :(( yardımcı olun lütfen

Kızlar nasılsınız listeye şimdi göz attimda doğum sonrasıda mi kilo bildirimi yapılıyorduk o ayrıntıyı kaçırmışım :) görünce gaza geldim şimdide zayıflamak için her hafta bildirim yapma fikri çok hoşuma gitti ne güzel bi grup :halay:haftalik bildirimlerime başlıyim o zaman minnoş bayağı düzene girdi şükür gazimiz azaldı2 gündür kendime de zaman ayırmanın vakti geldi :KK49:bildirim günü değişimi cumaydi demi aşırı unutkanlık var doğumdan beri kusura bakmayin:110:

Merhaba kızlar :KK43: çok hızlı kilo almaya başladım iştahım çok açıldı durduramıyorum. Moralim çok bozuk 72 kiloyla hamile kaldım 17. Haftaya kadar kilomu korudum. Şuan 24. Haftadayım ve 78 kiloyum. Ne yapacağımı bilmiyorum :KK43:( yardımcı olun lütfen
Canm hepimizin o haftaları çok zor geçmişti 22 27 haftalar arası kendimizi zor frenlemiştik sonrasında yine eski düzenine giriyor az dayanmak lazım saat 3 gibi benim istahim tavan yapiuordu tatli birseyler istiyordu ben kuru meyve ve çay ile atlatıyordum

Kizlar ilk dogumla 2. Doğum arasinda fark oluyo mu zaman acisindan benim kizim 41+2de dogdu normal dogumla simdiki de gec mi olur sizce
Hiç belli olmuyor canm ya çoğu kişi 2. 3. Erken gelir desede benim en geç 3. Oldu 1. 2. De erkenden sancim başladı sezeryan olduğu halde bundada sezeryan tarihi belliydi diğerleri erken olunca 35. Haftadan sonra her gece doğuracam korkusuyla yattım 38. Haftayı tamamladı şükür planladığımız günde oldu

Merhaba kızlar :KK43: çok hızlı kilo almaya başladım iştahım çok açıldı durduramıyorum. Moralim çok bozuk 72 kiloyla hamile kaldım 17. Haftaya kadar kilomu korudum. Şuan 24. Haftadayım ve 78 kiloyum. Ne yapacağımı bilmiyorum :KK43:( yardımcı olun lütfen
Menü paylaş canım beni çok etkiliyor.ayrıca su içebilirsin ve tatlı isteğini de nesfit ve yulaf ezmesi ile geçirebilirsin

Canm hepimizin o haftaları çok zor geçmişti 22 27 haftalar arası kendimizi zor frenlemiştik sonrasında yine eski düzenine giriyor az dayanmak lazım saat 3 gibi benim istahim tavan yapiuordu tatli birseyler istiyordu ben kuru meyve ve çay ile atlatıyordum
Ayy bence en zor haftalar 20.ila 30 arası

Allah'tan benim 27. Haftadan sonra normale dönmüştü cnm :)ne günler geçirmişiz şimdi dusunuyorumda:)
Valla ben normale dönmedim :kk77: yeme istegim var hala ama mideyi kucultmusumyesem sıkıntı ama eskisi gibi de kısmıyorum haftada 500 gr falan geliyor onu da normal karsiliyorum bakalim son bu haftayi saymazsam son 2 hafta kaldi ama artik dogurmak istiyorum ya lohusalıga geçiş yapmak istiyorum hamilelikden sıkıldım galiba

rmys4203 rmys4203 toparlamaniza sevindim canimm nasil besleniyosun? Bende bu sefer emzirme donemini daha iyi degerlendirip kilolarimdan kurtulmak istiyorum :D cuma gunleri oluyor bildirim

Kahvalti:
1 kase yogurt icine yulaf muz 10 adet kadar findik bol tarcin 1 tatli kasigi bal tahin
Ogle:
(Piknikteydik)
Simit, kucuk pizzalardan biraz patates kizartmasi minik rulo pasta 2,3 tane 1 kurabiye
Aksam yemek yiyemem heralde sut ve muz yerim bide limonlu su icerim

Kahvaltı
2 yumurta
1 kalın dilim peynir
1 dilim ekmek
3 büyük zeytin

Öğlen
Tarhana çorbası ekmeksiz

Akşam
Kurufasülye bulgur pilavı aynı tabakta ama hepsini yiyemedim midem kötü oldu

1 bardak zencefilli çay

Kızlar ekmeği sırf kahvaltıya çektim diğer öğünler yemiyorum. Gebelik öncesi 2 senedir ekmek yemiyordum ben pek alışkın diilim. 40 yılda bir simit yerdim sadece. Ama şimdi midem sabah kötü diye ekmek yiyorum. Mide düzelsin komple bırakcam. Senelerin karataycısıyım beslenme düzenimi özledim ve kana kana su içmeyi çok özledim. Kurudum kaldım resmen susuzluktan. Neyse 9 haftam bitti az kaldı geçcek inşallah

Kızlar ekmeği sırf kahvaltıya çektim diğer öğünler yemiyorum. Gebelik öncesi 2 senedir ekmek yemiyordum ben pek alışkın diilim. 40 yılda bir simit yerdim sadece. Ama şimdi midem sabah kötü diye ekmek yiyorum. Mide düzelsin komple bırakcam. Senelerin karataycısıyım beslenme düzenimi özledim ve kana kana su içmeyi çok özledim. Kurudum kaldım resmen susuzluktan. Neyse 9 haftam bitti az kaldı geçcek inşallah
insAllah tez zamanda duzelirsin. Bende hic su icmezdim onceden simdi hamilelikle beraber cok iciyorum ve nasil bi hata yaptigimi anladim suyun kiymetini bildim diyebilirim :) ilk zamanlar bende sadece makarna yiyebiliyodum ne yiyebiliyosan onu yiceksin mecburen..

insAllah tez zamanda duzelirsin. Bende hic su icmezdim onceden simdi hamilelikle beraber cok iciyorum ve nasil bi hata yaptigimi anladim suyun kiymetini bildim diyebilirim :) ilk zamanlar bende sadece makarna yiyebiliyodum ne yiyebiliyosan onu yiceksin mecburen..
Saolasın tatlım inşallah geçer de suyuma kavuşurum. İnsanın cildi bile parlıyor su içince. Ben diğer gebeliğimde suyun önemini hiç bilmemişim kızım susuz kalmıştı. Çok azdı karnımdaki su. Erkenden aldılar o yüzden de. Bu sefer içicem bi geçsin.

Valla ben normale dönmedim :kk77: yeme istegim var hala ama mideyi kucultmusumyesem sıkıntı ama eskisi gibi de kısmıyorum haftada 500 gr falan geliyor onu da normal karsiliyorum bakalim son bu haftayi saymazsam son 2 hafta kaldi ama artik dogurmak istiyorum ya lohusalıga geçiş yapmak istiyorum hamilelikden sıkıldım galiba
Son haftalar benimde 500 gr gelmişti aynn sıkılıyo insan az kaldı inşallah kuzucuguna kavusmana

rmys4203 rmys4203 toparlamaniza sevindim canimm nasil besleniyosun? Bende bu sefer emzirme donemini daha iyi degerlendirip kilolarimdan kurtulmak istiyorum :KK70: cuma gunleri oluyor bildirim
Aslında çok beslenemiyorym canm herşey gaz yapıyor bi sebze yemekleri et yemekleri yiyebiliyirum süt ürünleri meyve çiğ sebze bakliyat doğum yapalı bir kere yedim uykusuz gecelerden sonra bir daha ağzıma vurmadım hala yiyince gaz yapıyor bunları yemeyince rahatız baya genelde kahvaltı gibi gecistiriyorum hergun sebze yada et yemegi yapamadığından evdekilere başka yemek yapınca imdadıma kahvaltı yatırıyo.bide ya gelen misafire yapinca ya da getirenler olunca evde bol kek tatlı pasta oluyo tam dikkat edilmesi gereken zaman şimdi benim için ucunu kaçırdığında oldu açıkçası emzirince cani istiyor insanın ama bugün gaza geldim tekrar bildirim yapacam diye cumaya basliyim inşallah sizinde az kaldı hep beraber geri sayıma başlarız inşallah benim çok süt yok öyle olunca çokta fayda etmiyo kilo vermeye malesef inşallah seninki bol bol olurda hem sana hem bebise fayda saglar

Sabah : 1 haşlanmış yumurta,2 küçük dilim tam tahıllı ekmek,3-5zeytin,3 çeri,inçe dilim Beyaz peynir,1 bardak çay
Ara : 1 soda
Öğlen : 1kase ezogelin çorbası,2 dilim ekmek
İkindi : yarım ekmek arası kokoreç
Akşam : 1 tabak kapuska,1 kase yoğurt,1 soda
Gene maşallahım var! Hayır çorba içiyorsun ekmek neyine!

Back
X