Bencede kızlar bebeğin kilosu ile sizin aldığınız kilo arasında bir bağlantı Yok. Yediğiniz besinler tabiki daha sağlıklı olmasını sağlıyor ama
V
volveron
un da dediği gibi bebeğin kaç kg doğacağı daha anne rahmine girmeden belli oluyormuş. Anne yediği besinler ile en fazla Doğum kilosuna 500 gr kadar eklermiş . Dün bu konuyu gittiğim başka bi doktor ile uzun uzun konuştuk. Malum ben çok üzülüyordum zayıf olacak bu çocuk diye. Güncel kilosu 2700 gr oldu. Ama bildiğiniz kendime eziyet ede ede yedim çıkardım yedim çıkardım. Doktorun bana sorduğu ilk soru eşin kaç kg doğdu sen kaç kg doğdun diye. Eşim 2000 gr doğmuş. Bende 3100 deyince boyumuzua posumuza da bakınca sizin bebeğinizin böyle olması çok normal. Başka çocuklar ile kıyaslama dedi. Bebeğin düzenli hareket ediyor mu önemli olan oymuş . Anne karnındaki hareketli bebek sağlıklı bebekmiş . Öyle böyle epeyi bi beni rahatlattı. Çünkü bende 37 hafta dolacak daha 6,5 kg bile almadım . Ve benim kilo almadığımı görenler üstelik kalçam bacağımda daha zayıf gelmeye başladı insanların gözüne sen kilo almamak İçin bebeği aç bıraktın bilmem ne diye psikolojik olarak üstüme çok yüklendiler. Onlar söylendikçe ben yedim. Sonuçta ilk çocuk tecrübesizlik de var. Ama dedikleri sadece cahilce sözler. Kimse sizin karnınızdaki çocuğu sizin kadar düşünemez. Bizde onlar zaten hep en iyi şekilde olsunlar diye beslenmemize de dikkat ediyoruz. Gerisi artık genetik faktörler. Dışarıdan gelen seslere kulak tıkamamız lazım.