yeni hamileler sormak istediklerimizi burdan soralım

arkadaşlar bende bişi sorabilirmiyim
20 gündür folik asit kullanıyorum ama hamile olmak için daha erkenmi sizce yoksa mutlaka 3 ay bittikten sormı hamile kalmalıyım

kızlarrrrr.ben 14 haftalık hamişim cinsiyetini öğrenen var mı 14 .haftada?

ben ikili teste gittiğmde yani 12.haftada erkeğe benziyo büyük ihtimal dedi çıkntısını ben de gördüm ama 16.haftayı bekleyelim kesinleşsin dedi dr.şimdi 17ye girdik çarşambaya kontrol var bakalım doğru mu CADIARZU

kızlarrrrr.ben 14 haftalık hamişim cinsiyetini öğrenen var mı 14 .haftada?

ben ikili teste gittiğmde yani 12.haftada erkeğe benziyo büyük ihtimal dedi çıkntısını ben de gördüm ama 16.haftayı bekleyelim kesinleşsin dedi dr.şimdi 17ye girdik çarşambaya kontrol var bakalım doğru mu CADIARZU
bi arkadaş 13.haftasında öğrendi oğluşunu hemen de adını koydular karnında hep olunun adıyla sesleniyolar ben bile telefonda göktürk neyapıyo diyorum daha doğuma 2 ay var.ultrason cihazının kalitesi dr.un yecrübesi ve çocuğun duruşu önemli bazıları 6 aya kadar göstermiyomuş Allah gölünüze göre versin

Arkadaşlar merhaba
Bende yeni hamileyim şu an 5+3 haftalık. Benim çok fazla gaz problemim oluyor. Sıklık derecesi de oldukça fazla. Acaba bu normal midir sizce?

arkadaşlar bende bişi sorabilirmiyim
20 gündür folik asit kullanıyorum ama hamile olmak için daha erkenmi sizce yoksa mutlaka 3 ay bittikten sormı hamile kalmalıyım
folik asit hamiliğe hazırlar ve hamile kaldıktan sonrada 3 ay kullanılmalı bebeğin gelişimi için:nazar:

bitki çaylarının bazılarının düşüklere neden olduğunu daha önceden duyduğum içim içmemenı tavsıye ederım tuz konusunda kesmek yerıne en aza ındrgenek daha doğru sporsa benım doktorum ilk üç ayda düşük rısklerı fazla olduğundan izin vermıyorlarhayırlı hamılelıkler canım

ekinsu hamilelilkte gaz olması çok normal ve olağan.Sorun etme.Allah bize bir melek veriyorsa bazı şeyleride çekmek zorundayız.her gaz ağrısında şunu düşün. çok şükür hamileyimki gazım var.

kızlarrrrrrrrrrrrrrr bişey sorcam ben daha 5 haftalık hamileyim ama kasıklarım cok şişti sanki 2 aylık hamile gibi sizede öyle oldumu

***Tuz genelde yüksek tansiyonu olan ve kalp yetmezliği olan annelere kısıtlanıyor.Eğer doktorunuzun söylemlerı dışına ksersenız yanlış yapmış olursunuz.Biliyorsunuz iyot bebeğin zeka gelişimi için kanıtlanmış bir madde.Günlük iyot gereksinimimiz gün içinde aldığımız besinlerden karşılıyoruz.
oYüzden yediklerimize ekstradan tuz eklemek yanlış.
Bakın buna bir örnek vereyim.Bir hamilenin gün içinde alması gereken iyot miktarı 220 mikrogram.
sadece 1 Bardak İnek sütünde 56 mikrogram iyot ,
1 orta boy patateste 63 mıkrogram iyot,
1 gram iyotlu tuzda 35 mıkro gram ıyot
varmış...Gerisini siz düşünün artık...
***Günde en az 2 litre su içilmeli,kesınlıkle ıhmal etmeyın.(Ben sureklı su şişesi elimde geziyorum,3 lıtre ıcıyorum hergun.)
***Bol su içmek kabızlığa ıyı gelır.Ayrıca her sabah aç karnına 2 adet kuru kayısı yıyorum.

ahhhh ah o gaz probelmi yokmu göbeğimi gören kaç aylık dio bu gaz bitmicekmi acaba :)))
çıtır pıtır kabızlık için kepek kemeği yeşillik ve meyvenide eksik etme yalnız bence 3 litre su çok fazla senin bilceğin iş ama bu seferde bebeğinin içinde bulunduğu su artıyo oda ii deilmiş bildiğim kadarıyla

ahhhh ah o gaz probelmi yokmu göbeğimi gören kaç aylık dio bu gaz bitmicekmi acaba :)))
çıtır pıtır kabızlık için kepek kemeği yeşillik ve meyvenide eksik etme yalnız bence 3 litre su çok fazla senin bilceğin iş ama bu seferde bebeğinin içinde bulunduğu su artıyo oda ii deilmiş bildiğim kadarıyla

Fazl su içmek zararlı mı bılmıyorum ama fazla suyun zaralı olabileceğine dair bugüne kadar bir şey duymadım,okumadım açıkcası.Bebeğin içinde bulunduğu amnıons sıvısı her 3 saatte bır kendını yeniliyor.Eğer yetersiz su alnırsa işte ozaman risk oluşuyor.Normal bır insanın içmesi gereken mıktar zaten 10-12 bardak su.Hamılelık durumuve aşağıdakı dığer durumlarda alınması gereken mıktar artıyor.
***Aşırı sıcak ya da soğuk havalarda vücut sıcaklığını sağlamak için
***Egzersiz sonrası ter ile atılan suyu yerine koymak için
***Hamilelikte hem artan kan miktarı hem de gelişmekte olan bebek nedeniyle
***Emziren kadınlarda süt üretimi nedeniyle
***Ateş, ishal, kusma gibi durumlarda dehidrasyon adı verilen kuru kalma durumunu engelemek amacıyla normalden daha fazla su içilmelidir.

ben fazla suyun zararını duydum hatta eltim o kadar çok içiyoduki doktoru azaltmasını söledi oda şöle karnı çok ağarlaşıyo ve hareketleri kısıtlanıyo bide içinde bulunduğu sıvı çok olunca son aylarda patlama riski oluyo ve erken doğuma neden oluyo hatta diğer eltim aynı sebepten erken doğum yaptı su kesesi patladı

son aylarda tehlıkelı oluyordur belkı..Ben bunu sorayım doktoruma canım.Saol bılgılendırdğın için..

rica ederim ne demek bende suyun ne zararı olur diodum ama oluyomuş ama belki başka sıvı almıyosan yada 3 litreden fazlası zarardır

benim adet günüm gelmedi ama hamiş olabilirim, bazen korkuyorum ani bi hareket yapınca.. nelere dikkat etmek lazım hamişlik ihtimali olunca? hareketler falan? bi de düşük riski olanlara maydonozdan uzak durun diyolar, inanın maydonoz yemiyorum:sm_confused:

aylincimi fazla yorulmamaya ve dediğin gibi hareketlerine dikkat et ve maydonoz yesen bile bu az miktarda olmalı çünkü maydonozun söktürücü etkisi olduğu için düşüklere neden olabiliyomuş

Back
X