Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

günaydın...
sabahdan sağlık ocağına gittik aşımızolmamışdı hastalıkdan ama bu seferde aşı bştmiş yarın gelicekmiş. berenide kontrol ettiler ama öksürüğü tam geçmemiş 2 gün daha antibiyotik devam yeterli gelir sanırım dedi. aşıyada perşembe gelin dediler.off zmanında baya geçdi ama napalım:(
dün bütün gün temizlik yapmama rağmen bu sabah hiç temizlik yapılmamış gibi.yine işler beni beklio
beren biberonla beslenmeyi sevmio artık ya.çok zorlanıyorum sağasola kaçıo döküo yutmuyo alışdılar kaşığa napcam ben. gece uylusundan uyandı resmen biberonla içmememk için.....bide kızlar yoğurdun içine bi tane meyveli yoğurt katsam nası olurki ya normal yoğurdu sevmiolar ya...

günaydın canım
inşallah çabucak geçer öksürüğü.
ev işleri hep öyle çok nankör. bende anca gece bunlar uyuyunca heryeri topluyorum. yerleri siliyorum. toz alıyorum. çamaşır vs. katlıyorum. çekmece düzeltiyorum. ama sabah heryer heryerde oluyor..
bizimde aşılarımız 1 ay geriden geliyo. çünkü bebekler 3 kg olana kadar ilk aşı için beklemiştik.
cemrede biberondan emmek istemiyo. biberonla sadece dişini kaşıyo. cansuda kaşığa alışamadı bi türlü. günde bi kez sütlü pirinçli muhallebi veriyodum sabahları ama nasıl çığlık çığlığa oluyo. biberondaki gibi devamlı ve akışkan istiyo. bende biberona yapim dedim ama çekmekte zorluk yaşadı...
canım hazır meyveli yoğurtları yedirme bence yaa :( kendi mayaladığın yoğurdun içine kavanoz meyve püresi koy daha iyi.

günaydınnnn........bizde erkenciyiz yine bu sabah 7 den beri ayaktayım uyumadılar yine cadılar........biri hoppalada diğeri salıncakta mıkırdanıp duruyorlar.......kahvaltı yaptırayım bari .......

ben geldim...WomenLove ve Nero cevaplarınız için sağolun kızlar..benimkiler bir kase yemiyor pek..Kağan yiyorda Deniz bitiremiyor..çorba kasesi büyüklüğünde benimkiler..birde kahvaltıda kuru üzüm,kayısı,incir falan veriyormuş bazıları.duydunuz mu hiç?

Almina endişelenme canım ya,hareketi arttıysa ondan kilo kaybı olmuştur..nasıl hareketli mi çok?

kızlar Deniz emeklemeye başladı:)..bugün ilk defa..
ben fındık vermiştim dr erken verme daha dedi geçen ay..... maşallah cnm ya nazar değmesin.....

peki oğlunu tarttın mı canım?kilo almış mı ya da sabit mi kalmış?mesela deniz ve kağan hemen hemen aynı yiyorlar ama deniz öyle hareketli ki aralarında 1,5 kilo fark var..ama kağan hala sırt üstüyken yüz üstü dönemiyor..yana falan dönüyor..yani kiloyu çok takma ama takip et yinede..

Birsen ve Nero ikisine bir kase mi veriyorsunuz yoksa ayrı ayrı iki kase mi??
ben ayrı ayrı sırayla veriyorum firdoscuğum....

yokkk hayatım salata kasesine koyuyorum tek kasede yani...tek tek yediremem onları ben kaseyi gösteriyorum yastığın alan karşıma yatıyorr. :))
ayy süperler kızzz yerim ben onları sıpalar.....

biz aile boyu hastayız...kızımın biri bayram tatilinde 2 diş birden çıkardı..bu arada ikisininde üst dişler kabarmış geliyor...ikiside grip,burunlar akıyor...biri çok öksürüyor...Rabbim tez zamanda tüm hasta bebişlere şifalar versin...ben perişan haldeyim ama yatamıyorum ikiside yakama yapışık halde dolaşıyoruz... birde iştah gitti hiçbir şey yemiyorlar sadece meme emiyorlar...

oyyyy cnm çok geçmiş olsun...yokmu yardım edecek yakın birileri....

tecrübeli anneler size yine bi sorum var benim çocuklar uyumuyo yaa gündüz 15 dakika 20 dakika en fazla yarım saat uyuyolar uyandıklarında sanki 3 saat uyumuş gibiler normal mi bu ya benim bildiğim 1 saat den fazla uyumaları gerekmiyo mu?

günaydın kızlar....
ben geldim..sabah 9.30 kalktık..çocuklar çok acıkmış...biri kaka yapmış,biri çişş yapmış üstlerine çıkmış...hemen değiştirdim...
kahvaltı yaptırdm..yatakları topladım......kahvaltı yaptm....şimdi nete geçtim..dün işlerimi hallettim...bugün bi süpüreceğim...nohut pişireceğim..

dorukcuğum geçmiş olsun..bizimde geçmedi öksürüğümüz 2 şişe antibiyotik içtik fayda etmedi..

Bir eczacıdan gelen bir maili sizinle paylaşmak istedim.

“Ayak tabanlarımızın yağı emen özel bir yapısı vardır. Bu nedenle eğer tabanınıza örneğin sarmısak sürerseniz yaklaşık 20 dakika sonra tadını ağzınızda alırsınız. Bunu bulan bilim adamları nedenini bilmiyor henüz ama bu etki bize bir tedavi olarak geri dönüyor.

Özellikle çocuklarda (ve tabi büyüklerde) gece uyutmayan şiddetli öksürük durumunda ayak tabanınıza güzelce Vicks merhem sürün ve kalın bir çorap giyin. Beş dakika içinde öksürüğün kendiliğinden geçtiğini göreceksiniz. Her zaman %100 çalışır ve çocuklara ağır öksürük ilaçları vermekten daha etkilidir.”

Denemesi bedava..
bunu buldum nette

Bir eczacıdan gelen bir maili sizinle paylaşmak istedim.

“Ayak tabanlarımızın yağı emen özel bir yapısı vardır. Bu nedenle eğer tabanınıza örneğin sarmısak sürerseniz yaklaşık 20 dakika sonra tadını ağzınızda alırsınız. Bunu bulan bilim adamları nedenini bilmiyor henüz ama bu etki bize bir tedavi olarak geri dönüyor.

Özellikle çocuklarda (ve tabi büyüklerde) gece uyutmayan şiddetli öksürük durumunda ayak tabanınıza güzelce Vicks merhem sürün ve kalın bir çorap giyin. Beş dakika içinde öksürüğün kendiliğinden geçtiğini göreceksiniz. Her zaman %100 çalışır ve çocuklara ağır öksürük ilaçları vermekten daha etkilidir.”

Denemesi bedava..
bunu buldum nette

paylaşım için teşekkür ederim...bu gece deneyeceğim yaa...bıktım çocuklara ilaç vermekten..
gündüz olmuyor..gün içinde gecede dahil...5-6 kere öksürüyor..

kızlar yavrukirpi gelmedi hiç..bayrmada 2 kere aradım ulaşamadım burayada gelmedii....haberi olan varmı

Dorukcum meyveli yoğurt yerine meyve pürelerinden katabilirsin..eğer kabızlık sorunları yoksa muz ezip verebilirsin ya da çilek reçeli falan..yoğurdu ne kadar veriyorsun?
öylede denedim ama pek oralı olmuyorlar. çilek alerjik bi meyve aslında ben hiç denemdim reçel filan.verilirmiki? büyümix in kayısı şeftalisinden verdim ımmhhh ımhhh die die yediler acaba dedim içine bi tane katsam ölede deniycem bakalım ya. ben biçorba kasesini ikisine yediriyorum canım.ortalama 5 yemek kaşığı gelio hepsi işte.

günaydın canım
inşallah çabucak geçer öksürüğü.
ev işleri hep öyle çok nankör. bende anca gece bunlar uyuyunca heryeri topluyorum. yerleri siliyorum. toz alıyorum. çamaşır vs. katlıyorum. çekmece düzeltiyorum. ama sabah heryer heryerde oluyor..
bizimde aşılarımız 1 ay geriden geliyo. çünkü bebekler 3 kg olana kadar ilk aşı için beklemiştik.
cemrede biberondan emmek istemiyo. biberonla sadece dişini kaşıyo. cansuda kaşığa alışamadı bi türlü. günde bi kez sütlü pirinçli muhallebi veriyodum sabahları ama nasıl çığlık çığlığa oluyo. biberondaki gibi devamlı ve akışkan istiyo. bende biberona yapim dedim ama çekmekte zorluk yaşadı...
canım hazır meyveli yoğurtları yedirme bence yaa :( kendi mayaladığın yoğurdun içine kavanoz meyve püresi koy daha iyi.
sen ek gıdalara geçmemişsin yani ben sabah cici bebe veriyorum rada meyve öğlende çorba arada yoğurt sonra mamayatmadan muhallebi hem sütlüpirinçli hem pirinçli meyveli verdim. gecede 2 defa mama veriyorum.ama biberon 2 günüdür eziyete döndü ya... iremde sorun yok ama beren mahvedio beni. beni emmeyi bırakdılar bayramdan beri arada sağıp veriom zaten öle çok sütüm olmuyo su niyetine:( napim kısmetleri bu kadarmış ben elimden geleni yapdım ama almadılar almadıkları içinde azaldı sütüm.yoğurdu kendim mayalıyorum ama tadını beğenmio eşşekler illa tatlı olacak yedikleri şey...

günaydın kızlar....
ben geldim..sabah 9.30 kalktık..çocuklar çok acıkmış...biri kaka yapmış,biri çişş yapmış üstlerine çıkmış...hemen değiştirdim...
kahvaltı yaptırdm..yatakları topladım......kahvaltı yaptm....şimdi nete geçtim..dün işlerimi hallettim...bugün bi süpüreceğim...nohut pişireceğim..

dorukcuğum geçmiş olsun..bizimde geçmedi öksürüğümüz 2 şişe antibiyotik içtik fayda etmedi..
çok sağol canım ya. sorma bırakmıo bu öksürük yakamızı:((

öksürük için ayak tabanına viks sürmeyi denediniz mi?
bende deniycem ama viksim yok aldırayım bari...
bu arada bugünki sebze çorbamızı havuç pirinç ve irmikle yapdım çok lezzetli oldu bende yiycem biraz tuz atımp:)

ya bu kızları napsam ya ayaklarında ne çorap ne patk bırakıyoalr nasıl beceriyolarsa çıkarıyoalr tepine tepine:))kilotlu çorap giydiriom bitane ama yakları üşüo 2 giydirsem sıkıntı basıo...

merhabalar hatunlar...
dünden beri erenzeynoyu düşünüyorum.canım ya naptı acaba...zamanda geçmez şimdi onun için...:(((
dirim geçmiş olsun canım...cocuklar yiyebilirmi bilmiyorum ama öksürüğe tarçınla bal karışımıda iyi gelir.
geçmişe bakim neler olmuş umarım herkes iyidir öpüldünüz

iyi günler arkadaşlar .dırım geçmiş olsun benim bebeklerde de öksürük vardı vicks ,elma yağ ve tenel yağ diyorlar burda ben bi gece bunlarla karışık yağladım ertesi gün kesildi öksürükleri.viksi ben hep kullanıyorum ayrıca gerçekten iyi oluyor.

mesela azcık grip olduklarında burunlarının ucuna azcık vicks sürüyorum o nefeslewrini bile açıyor.yani annem bi zararı olmaz diyee hep sürer ayaklarının altına göbeklerine biz banyodan sonra bile süreriz kışın ama zararı varmı bilmiyorum

Dorukcum ben çilek reçelini bir çay kaşığı katıyorum yoğurtlarına bazen,alerji olmadılar henüz..muzuda ezip veriyorum çok seviyorlar..

demek irmik kattın çorbaya,bende mli denesem acaba?

kızlar mercimek çorbası verebilir miyiz artık?

dırım geçmiş olsun canımcım..

kirpi beni facede ekledi 2-3 gün önce ama hiç konuşmadık online değildi.
irmikli çorbayı yeğenimde yerdi severek ama helvalık irmik katardı
mercimek çorbası için çok erken ama gaz yapar benim bildiğim 8. ayda falan başlanıyo verilmeye bi netten araştır yinede

kızlar yakında ek gıdaya başlicaz inşaallah neyle başlamamı önerirsiniz?mamayı artık severek içmiyorlar.
emziren arkadaşlar ek gıdaya başladıktan sonra günde nekadar mama verdiniz/veriyorsunuz???

Back
X