Yeni ilişki eski hatalar

Pelincelik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2016
7
3
1
35
merhaba kızlar
üniversite zamanımda 4senelik bir ilişkim vardı ve geçen sene ağustosta ayrıldık neredeyse 1sene olacak ayrılalı. O kişiyle resmen birlikte büyüdük diyebilirim üniversite hayatım hep onunlaydı. Ama her uzun süren ilişkiler gibi bizimde ilişkimiz çok yıpranmıştı ilişkiyi yürütmeye çalışan bir çok hatayı görmezden gelen sevgiden gözleri kör olan taraf hep bendim. Üniversite bitti artık evleniriz diye beklerken "eskisi kadar bir şey hissedemiyorum" bahanesiyle terkedildim. Ona son sorum hatam neydi dedim ve "kimseye fazla değer verme yeni ilişkinde ipleri onun eline verme sevdiğini bu kadar belli etme" dedi ve bitti. 10 ay boyunca kendime gelemedim öğretmenim Ağrıya atandım orda çok zor günlerim geçti hem alışma konusunda hem de ayrılık tranvasını hala atlatamamıştım. yeni ortam yeni insanlar meslek hayatı derken kendimi zor da olsa toparladım bu süreçte gelen hiç bir teklifi kabul etmedim çünkü yaramın iyileşmediğini düşündüm 10ay sonunda iyi olduğumu düşünerek ekimden beri benimle tanışmaya çalışan bi insana şans verdim. Daha 2aylık bir ilişkimiz var mutluyuz çok şükür arar sorar her gittiği yeri ben sormadan kendisi söyler güven konusunda bi sıkıntımız yok fakat geçmişte yaptığım hataları bu ilişkide yapmak istemiyorum. Eski erkek arkadaşımın dedikleri hep aklıma geliyor çok değer verme sevdiğini belli etme demesi falan. Bi de eski ilişkmde kıskanç güvenemeyen sık boğaz eden biriydim bu ilişkimde de aynı şeyleri yapmaktan çok korkuyorum. Sizce yeni ilişkimde neleri yapmayım nasıl davranıyım?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın bana lütfen yardımcı olun :(

Başınızdan geçen bu ayrılık sizi olgunlaştırmıştır, eski ilişkinizdeki gibi kıskançlık yapmayın ve sıkboğaz etmeyin derim ben. Her ilişkinin dinamiği birbirinden farklıdır, şuanki ilişkinizi eski ilişkinizle kıyaslamak sizi üzmekten ve kafanızı karıştırmaktan başka işe yaramaz. Artık siz farklı bir insansınız, karşınızdaki farklı bir insan. Sevdiğinizi göstermekten çekinmeyin. Ama bir hata gördüğünüzde bunu içinize atmayın, o an paylaşıp halletmeye çalışın ki içinizde daha fazla büyüyüp çözülemez hale gelmesin. Küçük hesaplara girmeyin ilişkinizde. Umarım karşınızdaki insanla çok mutlu olursunuz.

Kesinlikle güvensizlik yapmayın derim en başta... İlişkiyi mahveden şey güvensizlik ve saygısızlık. Sevgisizlik demedim dikkat ederseniz. Benim gibi hemen kaptırıp gelecek planlarınızda bu kişiye yer vermeyin derim:110:

Kesinlikle güvensizlik yapmayın derim en başta... İlişkiyi mahveden şey güvensizlik ve saygısızlık. Sevgisizlik demedim dikkat ederseniz. Benim gibi hemen kaptırıp gelecek planlarınızda bu kişiye yer vermeyin derim:110:
Ciddi niyetle başladık şubat tatilinde nişan yaza düğün bile diyoruz bilmiyorum acele mi karar ama bi hayal kırıklığı daha yaşamak istemiyorum. Çok sık aramayayım diyorum ama o beni hep arıyor haber veriyor gittiği cafeleri bilmesem bile başka cafeye geçtiğinde bile haber veriyor ki ben bunu ona baskı kurarark falan yaptırmıyorum sormuyorum bile kendisi söylüyor hep. O bunları yaparken ben yapmasam kötü hissederim kaçan kovalanır taktiği yapmak istemiyorum o yüzden

Başınızdan geçen bu ayrılık sizi olgunlaştırmıştır, eski ilişkinizdeki gibi kıskançlık yapmayın ve sıkboğaz etmeyin derim ben. Her ilişkinin dinamiği birbirinden farklıdır, şuanki ilişkinizi eski ilişkinizle kıyaslamak sizi üzmekten ve kafanızı karıştırmaktan başka işe yaramaz. Artık siz farklı bir insansınız, karşınızdaki farklı bir insan. Sevdiğinizi göstermekten çekinmeyin. Ama bir hata gördüğünüzde bunu içinize atmayın, o an paylaşıp halletmeye çalışın ki içinizde daha fazla büyüyüp çözülemez hale gelmesin. Küçük hesaplara girmeyin ilişkinizde. Umarım karşınızdaki insanla çok mutlu olursunuz.
Kesinlikle çok olgunlaştığımı düşünüyorum. Sadece şuan bende ya yine kaybedersem yine terkedilirsem korkusu var bu korku yüzünden yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum

O haber veriyorsa sizde gittiğiniz yerleri haber verin tabiki. Bence suan ki tavrınızı korursaniz aksi bir durumda yara almadan ilişkinizi noktalarınız diye düşünüyorum. İnşallah bu durumlara hiç gerek kalmaz. Mutluluklar dilerim

Eski sevgiliniz dediği lafları aklınızdan çıkarın öncelikle...
Karşınızdaki kişi size nasıl davranıyorsa öyle davranın kıskançlık ve güven konusunda da orta yolu bulursunuz ...Umarım mutlu olursunuz...

Ciddi niyetle başladık şubat tatilinde nişan yaza düğün bile diyoruz bilmiyorum acele mi karar ama bi hayal kırıklığı daha yaşamak istemiyorum. Çok sık aramayayım diyorum ama o beni hep arıyor haber veriyor gittiği cafeleri bilmesem bile başka cafeye geçtiğinde bile haber veriyor ki ben bunu ona baskı kurarark falan yaptırmıyorum sormuyorum bile kendisi söylüyor hep. O bunları yaparken ben yapmasam kötü hissederim kaçan kovalanır taktiği yapmak istemiyorum o yüzden

bence fazla olmamak şartıyla değer vermeye devam et. eski sevgilin odunmuş değerini bilememiş sevginin bak bu kişi sana ne güzel haber veriyormuş sıkca. sen de ara sor.

Güvenmeseniz dahi güvenmediğinizi belli etmeyin. Yeterince kıskanın dozajında olsun. Sıkboğaz etmeyin. Onun dışında sevin de sevdiğinizi de belli de edin daha güzeli var mı ki.

bence ilk ilişkinde de hata yapmamışsın.o sevgini haketmemiş.belli etmeyecekmişsin.şımarmış.onun bir kaç seneki halini söyleyeyim.aahhh ahhh peline böyle dedim.yalnız kendimi dev aynasında görmüşüm.kimse beni onun kadar sevmiyor.vicdan yapacak.

yeni ilişkine gelince sevgini gösterecen tabii.sevmediğin adamla işin ne.fazla kıskanç olma ama.

Back
X