- 27 Aralık 2012
- 1.984
- 440
- 373
- Konu Sahibi tenesemisir
-
acı çekmekten korkulduğu için bi ilişkiye başlamamak kendini düşünmektir, kendini korumaya çalışmaktır, bi tür mantık kurgusudur
ama aşkta bu yok ki.... ne mantık, ne ben merkezcilik, nede düşünüp plan kurmak vs....
iyiki bir ilişkiye başlamamışsınız o ayrılıktan sonra, çünkü gerçekten sevip aşık olsaydınız kendinizi düşünüp korumaya çalışmak yerine sadece birlikte mutlu olmayı hedeflerdiniz...
siz bi ilişkiden değil yalnış ilişkiden kaçıyorsunuz bence, doğru olduğuna inandığınız kişiyle karşılaştığınızda ne korku kalır gece kendini koruma içgüdüsü...
birde son olarak yaşanmış bir ilişkinin kişi üzerindeki etkisi yıllarca devam etmesi aşk kalıntıları değil takıntıdır... o yüzden her ilişki bi masalsa o masalın kahramanları farklı, aynı olması için sizin seneryoyu aynı yazmanız gerek, buda bi gelişme olmadığını ve aynı hataları tekrar tekrar yaptığınızı gösterir...
oysa her yaşanmışlık acıda olsa geleceğe bi hazine değerinde tecrübe kazandırırki hatalar azalsın, üzüntüler tekrarlanmasın
Bana da bugüne kadar hep teklifler edildi.. hatta evlilik teklifleri de aldım.
Fakat hiçbirini kabul etmedim. Ne bileyim.. ısınamadım, hiçbir kıpırtı hissedemedim kimseye..
Ve maalesef son yılda birden kilo aldığım için, artık beğendiğim biri olsa da bu kez onlar bana bakmıyor..
Haklılar da aslında.. itiraf edeyim, ben de çok kilolu bir sevgilim olsun istemezdim sanırım..
Fakat bir de işin şu boyutunu düşünüyorum.
Şu an, beni kiloluyum diye istemeyen biri, ilerde evlensek mesela ve ben hasta olsam demek ki hiç bakmayacak.!! neyse..
Acaba ben zamanında kabul etmediğim için mi, şimdi aynısı bana oluyor diyorum... herhalde öyle.?
Şimdi son durum şu; aynı ortamda olduğumuz için, yeni tanıştığım biri var.
Başta onu hiç tanımazken benimle konuşmaya çalışmıştı ama ben önce bunu fark etmedim.
Sonradan; benim olduğum ortamlara bir şekilde kendini dahil ettiğini, bir çok kez onun da bulunduğunu fark ettim.
Ve şimdi bu kişi; evde, şurda burda.. zaman zaman aklıma geliyor..?
" Acaba evli midir ya da sevgilisi var mıdır? " diye düşünürken buluyorum kendimi..
Fakat mantıklı düşününce de, çift olsaydık anlaşamazdık gibime geliyor.. henüz onu tanımasam da, böyle hissediyorum..
Size sorum şu..
Acaba durumu ben mi abartıyorum ve zaten, daha ortada bir şey yokken unutmalı mıyım?
henüz tanımadan daha medeni durumunu bile bilmeden, hatta bir muhabbet bile etmeden "çift olsaydık anlaşamazdık gibime geliyor" diye yaklaşman doğru değil tabi, tanımadan böyle hissetmek psikolojik olarak kendine bahane yaratmandır...
"daha ortada bir şey yokken unutmalı mıyım?" aşık değilsinki unutasın, tut aklının bi köşesinde ve sadece kendini kaptırmadan zamana bırak, seninle ilgileniyorsa tekrar çıkıcaktır karşına, ozaman konuşlmak için sende bir adım at, konuşmaktan iletişim kurmaktan bir zarar gelmez, aksine ne olduğnu anlarsın azda olsa....
ayrıca kilolu olabilirsin, ama bu senin beğenilmeyeceğin anlamına gelmez, zevk meselesi, görsel çizgileri farklıdır herkesin, kimi zayıf sever kimi balık etli kimi daha dolgun.... ama sen başkası için değil sağlığın için zayıflayabilirsin, bu hem özgüvenini yerine getirir hemde kendini iyi hissettirir!
acı çekmekten korkulduğu için bi ilişkiye başlamamak kendini düşünmektir, kendini korumaya çalışmaktır, bi tür mantık kurgusudur
ama aşkta bu yok ki.... ne mantık, ne ben merkezcilik, nede düşünüp plan kurmak vs....
iyiki bir ilişkiye başlamamışsınız o ayrılıktan sonra, çünkü gerçekten sevip aşık olsaydınız kendinizi düşünüp korumaya çalışmak yerine sadece birlikte mutlu olmayı hedeflerdiniz...
siz bi ilişkiden değil yalnış ilişkiden kaçıyorsunuz bence, doğru olduğuna inandığınız kişiyle karşılaştığınızda ne korku kalır gece kendini koruma içgüdüsü...
birde son olarak yaşanmış bir ilişkinin kişi üzerindeki etkisi yıllarca devam etmesi aşk kalıntıları değil takıntıdır... o yüzden her ilişki bi masalsa o masalın kahramanları farklı, aynı olması için sizin seneryoyu aynı yazmanız gerek, buda bi gelişme olmadığını ve aynı hataları tekrar tekrar yaptığınızı gösterir...
oysa her yaşanmışlık acıda olsa geleceğe bi hazine değerinde tecrübe kazandırırki hatalar azalsın, üzüntüler tekrarlanmasın
Hayranlıkla okudum yazdıklarınızı, çok güzel analiz ediyorsunuz olayları aşk olunca gerçekten bu tür hesaplara giremiyor insan.
Çok beğendim kaleminizi teşekkür etmek istedim ayrıca
Cok guzel bi baslik olmus tam benlik tebrik ederim... Ben ayrilali daha sekiz ay oldu... Yokluguna filan alistim... hatta mecbur birakildim alismaya diyelim.. Simdilerde cok hoslandigim birisi var.. Ask mi bilmiyorum ama onu hep gormek istiyorum karsilasinca elim ayagima dolasiyor fakat korkuyorum birsey dusunemiyorum ya da dusunsem bile hemen negatife baglaniyorum... Bir de yeni bi iliski icin hazirmiyim ondan da emin degilim suan sirf bosluk doldurmak icin olsun istemiyorum
aynı benim gibisin canım
ben ayrılalı 2 yıl oldu :)
ama hala korkuyorum, çok korkuyorum
Prens diye biri var hayatımda, ama ona baglanmaktan, onu yakından tanımaktan, ona kendimi açmaktan, onun da bnei hayal kırıklıgına ugratmasından o kadar korkuyorum ki rayına oturamadı ilişkimiz
derslerim yogun oldugu için bu hafta prense ve aşka kafa yormamaya karar verdim
ama haftaya detaylı dertleşelim canım
Bana da bugüne kadar hep teklifler edildi.. hatta evlilik teklifleri de aldım.
Fakat hiçbirini kabul etmedim. Ne bileyim.. ısınamadım, hiçbir kıpırtı hissedemedim kimseye..
Ve maalesef son yılda birden kilo aldığım için, artık beğendiğim biri olsa da bu kez onlar bana bakmıyor..
Haklılar da aslında.. itiraf edeyim, ben de çok kilolu bir sevgilim olsun istemezdim sanırım..
Fakat bir de işin şu boyutunu düşünüyorum.
Şu an, beni kiloluyum diye istemeyen biri, ilerde evlensek mesela ve ben hasta olsam demek ki hiç bakmayacak.!! neyse..
Acaba ben zamanında kabul etmediğim için mi, şimdi aynısı bana oluyor diyorum... herhalde öyle.?
Şimdi son durum şu; aynı ortamda olduğumuz için, yeni tanıştığım biri var.
Başta onu hiç tanımazken benimle konuşmaya çalışmıştı ama ben önce bunu fark etmedim.
Sonradan; benim olduğum ortamlara bir şekilde kendini dahil ettiğini, bir çok kez onun da bulunduğunu fark ettim.
Ve şimdi bu kişi; evde, şurda burda.. zaman zaman aklıma geliyor..?
" Acaba evli midir ya da sevgilisi var mıdır? " diye düşünürken buluyorum kendimi..
Fakat mantıklı düşününce de, çift olsaydık anlaşamazdık gibime geliyor.. henüz onu tanımasam da, böyle hissediyorum..
Size sorum şu..
Acaba durumu ben mi abartıyorum ve zaten, daha ortada bir şey yokken unutmalı mıyım?
Konuyu tam anlayamadim ki canm onun icin nasil bi yorum yapabilirim bilmiyorum
En azından bir kişi okumuş mesajımı..:)
Canım, alıntıladığım kısım, önceki mesajım.. Orada daha detaylı yazıyor..
Farklı bir fikir ya da bir yol gösterebilirseniz sevinirim..:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?