Yeni İş Korkusu

lucyintheskywithdiamonds_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2015
90
33
88
İstanbul
Merhaba hanımlar,

Dert sayılmaz aslında ama sizlerden akıl almak istedim. Hoppa
Pazartesi günü iyi bir firmada işe başlayacağım. Görüşme çok olumlu geçmişti, yani herhangi bir negatif durum yaşanmadı. Dün kabul edildiğime dair arandım, evraklarımı hazırladım ancak yaşadığım stresin haddi hesabı yok. Ne yapacağım, nasıl olacak diye düşünüyorum.Hatta şu an bunları yazarken bile heyecanlıyım, çünkü çok fazla düşünüyorum.
Daha öncede çalışma hayatım oldu, çekingen biri olduğum içinde durumu bu kadar dert ettim kendime.
Aranızda bu durumu yaşayan oldu mu? Tavsiyelerinize ihtiyacım var. o_O

Sakın olun giyeceklerinizi hazırlayın ilk günden kimseyle samimi olmayın işi iyi öğrenmeye odaklanin işle ilgili araştırmalarınızı yapın size bir yönetmelik verilmişse ezberleyin.

Ne guzel gönlünüze göre is bulmuşsunuz tebrikler...ilk işe başlayan herkeste heyecan olur bu çok normal...sk giyinmeye ve bakımlı olmaya özen gösterin...ilgili davranın zamanla alisirsiniz

Sakın olun giyeceklerinizi hazırlayın ilk günden kimseyle samimi olmayın işi iyi öğrenmeye odaklanin işle ilgili araştırmalarınızı yapın size bir yönetmelik verilmişse ezberleyin.

Çoook çekingen biri olduğum için samimiyet olayına girebileceğimi hiç düşünmüyorum. :KK22: Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

korkunuz tam olarak ne ile ilgili? işin niteliği mi ortam mı vs.?mesleğiniz nedir bu arada

İşle ilgili korkum yok aslında, yapabileceğime inanıyorum.
Yeni ortam, yeni insanlar, yeniden başlama vs.. Gereksiz bir korku, biliyorum ama dünden beri bu durumdayım. İdari işler uzmanıyım.

Merhaba hanımlar,

Dert sayılmaz aslında ama sizlerden akıl almak istedim. Hoppa
Pazartesi günü iyi bir firmada işe başlayacağım. Görüşme çok olumlu geçmişti, yani herhangi bir negatif durum yaşanmadı. Dün kabul edildiğime dair arandım, evraklarımı hazırladım ancak yaşadığım stresin haddi hesabı yok. Ne yapacağım, nasıl olacak diye düşünüyorum.Hatta şu an bunları yazarken bile heyecanlıyım, çünkü çok fazla düşünüyorum.
Daha öncede çalışma hayatım oldu, çekingen biri olduğum içinde durumu bu kadar dert ettim kendime.
Aranızda bu durumu yaşayan oldu mu? Tavsiyelerinize ihtiyacım var. o_O
benimde oyle oluyordu.yemeden icmexen kesilirim.elim ayagim titrer . midem bulanirdi....1-2 haftaya birsey kalmiyor.alisiyorsun..iste verilen tum herseyi yaz.heyecandan unutursun..yazmak isini kolaylastirir.
.basarilar

kimse senden üstün değil. Oradakilerde normal insan . Normalde de endişeli bir insandan ondan bubduygularin artmıştır.besmele çek bolbol iç sikintin gitsin

Ay ne güzel hayırlı olsun yeni işiniz. Bir işsiz olarak sizin adınıza heyecanlandım vallahi. Yeni ortamlara girmek, yeni insanlarla tanışmak beni her seferinde aşırııı geriyor. Sürekli kendime onlar da normal insan işte diye hatırlatıyorum ama işe yaramıyor öncesinde çok heyecan yapıyorum. Gidip o ortama girince bu gerginliği insan atıyor üstünden.

Onlar da sizin gibi insan. Orada çalışan insanlar da ilk iş günlerinde heyecanlandı, bocaladı, kiminle arkadaş olacağını kimden uzak duracağını bilemedi... Size de böyle olacak sonra alışacaksız.

Ben de yeni işe başladım. Seni çok iyi anlıyorum. Normalde çok konuşkan, herkesle arkadaş olan biriyimdir. Ama ne zaman yeni ortama girsem belgeseldeki sinsi timsahlar gibi uzun süre görünmez olmaya çalışıyorum, etrafı izliyorum :)
Ama inan bana zamanla alisiyorsun. İki hafta oldu benim ve o hallerim kalktı ortadan. Şimdi herkesi taniyorum,çoğuyla muhabbetim var. Senin de öyle olacaktir.
Bol şans yeni isinde

Her yeni başlangıç heyecan yaratır. Güzel hisler bunlar.
Heyecan bastiriverdi mi derin derin nefes alıp verin.
Akışına bırakın, ne güzel yeni bir işe başlayacaksınız.

benimde oyle oluyordu.yemeden icmexen kesilirim.elim ayagim titrer . midem bulanirdi....1-2 haftaya birsey kalmiyor.alisiyorsun..iste verilen tum herseyi yaz.heyecandan unutursun..yazmak isini kolaylastirir.
.basarilar

İnanın aynı durumdayım. Yarını bir atlatsam gerisi gelecek, teşekkür ederim.

Zamanla alisirsin bence insanlara da ortama da

İnşallah dediğiniz gibi olur.

Her ne yaparsan yap iş ortamında kimseye güvenme ve samimi olma hele de bayanlara maalesef bu böyle

Yok ben zaten hemen samimi olamayan tiplerdenim. Beni geren durumda bu zaten. :)

kimse senden üstün değil. Oradakilerde normal insan . Normalde de endişeli bir insandan ondan bubduygularin artmıştır.besmele çek bolbol iç sikintin gitsin

Evet, heyecanıma yenik düşerim hep. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Ay ne güzel hayırlı olsun yeni işiniz. Bir işsiz olarak sizin adınıza heyecanlandım vallahi. Yeni ortamlara girmek, yeni insanlarla tanışmak beni her seferinde aşırııı geriyor. Sürekli kendime onlar da normal insan işte diye hatırlatıyorum ama işe yaramıyor öncesinde çok heyecan yapıyorum. Gidip o ortama girince bu gerginliği insan atıyor üstünden.

Onlar da sizin gibi insan. Orada çalışan insanlar da ilk iş günlerinde heyecanlandı, bocaladı, kiminle arkadaş olacağını kimden uzak duracağını bilemedi... Size de böyle olacak sonra alışacaksız.

Çok teşekkür ederim. Düne kadar bende işsizdim, moralim çok bozuktu ama hayat sürprizlere gebe. Umarım darısı başınıza olur.
Elbette öyle, teşekkür ederim pozitif düşünmeme sebep oldunuz. Sizde umudunuzu kaybetmeyin, güzel bir iş bulacaksınız mutlaka. :)

Ben de yeni işe başladım. Seni çok iyi anlıyorum. Normalde çok konuşkan, herkesle arkadaş olan biriyimdir. Ama ne zaman yeni ortama girsem belgeseldeki sinsi timsahlar gibi uzun süre görünmez olmaya çalışıyorum, etrafı izliyorum :)
Ama inan bana zamanla alisiyorsun. İki hafta oldu benim ve o hallerim kalktı ortadan. Şimdi herkesi taniyorum,çoğuyla muhabbetim var. Senin de öyle olacaktir.
Bol şans yeni isinde

Hahah örneğinize bayıldım. :) Tabii ki zamanla olacak, işte o ilk zamanlar stres yaratıyor insanda. Sizde yaşadığınız için çok iyi anlarsınız beni.
Çok teşekkür ederim, sizinde işiniz hayırlı olsun.

Her yeni başlangıç heyecan yaratır. Güzel hisler bunlar.
Heyecan bastiriverdi mi derin derin nefes alıp verin.
Akışına bırakın, ne güzel yeni bir işe başlayacaksınız.

Güzel hisler ama kalbim güm güm. Çok teşekkür ederim. Şimdi nefes egzersizlerine başlıyorum. :)

Back
X