- 5 Mayıs 2013
- 33.829
- 41.245
- 798
- Konu Sahibi sivribiber
Bence dürüst davranmalısın...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Herkes konu sahibinin etik olmadığını söylüyor peki ya işverenin yaptığı nedir?
Ben nişanlıyım ve yaklaşık iki ay önce biyere görüşmeye gittim dedikleri aynen şu oldu' sen şimdi evleneceksin de ne malum tazminatı alıp gitmeyeceğin'' Bende alt kalmadım siz işverenlerde hamile insanları doğuma yakın çıkarıyosunuz işten o ne olacak?
Paraları var diye dünyanın merkezinde görüyolar kendileriniİşverenin bu kadar ucuz şeylere takılmaması gerek sonuçta devlet veriyo iznini parasını azıcık değer verin çalışana
Evet hepsinin farkindayim. Bi yandan da soyle dusunuyorum eski isyerinden edindigim tecrube aslinda kesinlikle isi isvereni dusunmemek isveren isi her zaman oluyor mağdur olan calisan oluyor isten oyle bi ayrildim ki tum is arkadaslarim neden hala duruyosun degmez dediler ben yine de yüzüstü birakamam dedim 5 yil calistim bi kez bile rapor kullanmadim doktorlara hep rapor yazmayin dedim ama sonuc hüsran cok uzuldum. ikinci kez bunu tecrübe etmek istemiyorum ki bu sefer soz konusu cocuk.
Kafam karmakarışık![]()
cocugu sorun goren ısverenler bunun onlemını ıs sozlesesıne madde ekleterek onune gecebılecegını dusunuyorlar. arkadasım 3 yıl ıcınde cocuk yaparsa tazmınat odeyecek. iş kanununda yerı var mı hayır, asla etık bır davranısta degıl.
zaten yıne işveren eger gebelık cok onemlı ıse, yenı evlı veya hıc cocugu olmayan bırını bılır kı sımdı olmasa da yakında bebek sahıbı olmak ısteyecektır. yıne bır arkadasımda bebek dusunmuyorum dedıdı halde: bizim projemız uzun soluklu sımdı degıl ama bır sene sonrakı bebek bıle ısımızı aksatır dıye dırek ısveren tarafından engellendi.
yanı cok cok onemlı ıse(proje gıbı ) kesınlıkle bunu en bastan zaten belırlı kurrallarımız var su yonde dıye belırtılırdı.
bellidir yanı sızın halıme kalma ıhtımalınız oldugu. ama suan hamıle ve soylemıyorsanız bu sorun olucaktır, girdikten sonrası o kadar sorun olmamalı. deneme suresınde de gebelik nedenıyle cıkartılamazsınız ama baska bır kılıf bulunuz tabı. kurum ve sektore gore degısken bır kavram aslında. ne ıs yapıcaksınız?
Herkes konu sahibinin etik olmadığını söylüyor peki ya işverenin yaptığı nedir?
Ben nişanlıyım ve yaklaşık iki ay önce biyere görüşmeye gittim dedikleri aynen şu oldu' sen şimdi evleneceksin de ne malum tazminatı alıp gitmeyeceğin'' Bende alt kalmadım siz işverenlerde hamile insanları doğuma yakın çıkarıyosunuz işten o ne olacak?
Paraları var diye dünyanın merkezinde görüyolar kendileriniİşverenin bu kadar ucuz şeylere takılmaması gerek sonuçta devlet veriyo iznini parasını azıcık değer verin çalışana
hamile kalıpta 1 seneyi doldurmazsan tazminat ödüyolar sana diye biliyorum....
ben öğrenip mesaj atıcam sanaOduyolar mi odetiyorlar mi ? Onlar oduyecekse ben zaten kalmaya raziyim![]()
bir iki sene erteleseniz işide garantiye alırsınız ozamanBi yanim oyle dusunmek istiyo da galiba biraz pipirikliyim :) en olmadi sürpriz oldu derim gibime geliyo :) bu arada evet ilk bebek olucak ve artik cidden cok istiyorum.
Bu yorumların ikisine de katılıyorum. Şimdiye kadar ki tecrübelerim işvereni haklı görmek çalışanı zor durumda bırakıyor.
Bazı çalışanların mesai saatinde ki lakayt hareketlerine kesinlikle hak vermem ama özellikle bayan çalışanlara yapılan ayrımcılığa karşıyım. Hepimiz de öyle olmalıyız.
Pozitif ayrımcılık diye diye uyutuyorlar bizi. Bir doğum iznini 24 hafta yapmak niye bu kadar zor? Çünkü patronlar öyle istiyor. Umut verip çark ediyorlar.
Biz erkek cinsi kadar rahat değiliz. Bir kaç cephede savaşıyoruz resmen. Erkekler gibi evde sadece eşlerimize yardım edip bunu lütuf görmüyoruz. Sorumluluk yükleniyoruz.
Ben konu sahibine hak veriyorum. Bu ayrımcılığa ben merkezciliğe karşı hakettiği cevabı vermiş.
İşveren bayan işçi çalıştırdığı için yatırım yaptığını düşünüyorsa karşılığını da emekle alacak zaten.
Yeri gelecek bu kadın hamile haliyle fazla mesai bile yapacak. Çünkü isverenin elinde imzalı bir sözleşme olacak.
Çalışanın hakkı sınırlı ama gerisi işverenin insiyatifinde.
Bence çocuk işini yeni iş yüzünden erteleme. Kararını üçüncü bir kişiye bırakma.
Peki bebeğiniz doğduktan sonra da çalışacak mısınız eğer çalışacaksanız ve size yardımcı olan biri varsa işyerinde idare ederler siz dönene kadar ama çalışmayacaksanız hiç girmeyin sonuçta patronlarda haklı kısa zaman içinde tekrar eleman aramak tekrar işi öğretmek zorunda kalmak istemiyorlar ama hemen yapmayın bir kendinizi sevdirin, çalıştığınızı görsünler, güven verin. Herkes hamile kalınca işten çıkarılmıyor ama yeni girenler daha şanssız oluyor patron tanımadığı için henüz çıkışı veriyorlar hemen gerçi hemen ilk aydan olmayabilir de ancak çalışmanız da gerekiyorsa birkaç ay bebeği erteleyin.
bence işe başlayın zaten ha deyince hamile kalınmıyor 7-8 ay sonra hamile kalsanız 9 ayda bebek 1.5 yıl olur insanlar sizi iyice tanımıs olur sorun olmaz daha önce hamile kalırsanızda kader atarlarsa işten atsınlar canınızı bile sıkmayın
Merhabalar,
Tam artik bebek zamani geldi dedigimiz bi zamanda isten ayrildim. Yakin zamanda yeni bir ise baslayacagim
İş gorusmesinde bebek dusunuyor musunuz dediklerinde evet diyemedim tabi.
Is icin bebekten vazgececek degilim ertelemek istemiyorum. Ama calismam da gerek.
Yeni ise girdikten bi kac ay sonra hamile kalsam nasil bi tepkiyle karsilasirim diye dusunup duruyorum. Var mi yeni ise giripte hamile kalan ?
En dorusunu yapmissin canim zaten bebek düsünüyorum deseydin ise alacaklarini sanmiyorum hamile kalirsanda kimse sana birsey diyemez bence sonucta bunun hesabini soramazlar
kim ne diyebilir sana hani hamile kalmıcaktın diyen olmaz heralde
sanane vajinamın derdi seni mi gerdi dersin ne terbiyesizce bi soruInsallah :) eski is yerimde isteyerek mi oldu istemeden mi diye bi soruyla karsilasiyodu kadinlar :)